Wie weet de weg op Suvarnabhumi Airport?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 november 2018

Beste lezers,

Ik land binnenkort op Bangkok Suvarnabhumi dan heb ik een binnenlandse vlucht naar Surat Thani (aparte maatschappijen). Ik weet dat ik dus weer helemaal moet uitchecken en daarna weer inchecken voor de binnenlandse vlucht. Nu wil ik graag voor het volgende mijn looproute weten (of welke richtingen ik aan moet houden)?

Na het uitchecken wil ik graag (in de kelder) geld wisselen en een sim-kaartje kopen. Daarna doorlopen naar het inchecken. Wie weet welke richtingen ik precies aan moet houden en hoe ik dus van de uitcheck gedeelte weer richting het incheck gedeelte kom?

Groet,

Milou

No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Wie weet de weg op Suvarnabhumi Airport?”

 1. Any zegt op

  Hoi Milou, met welke maatschappij vlieg je naar Surat Thani? Sommige maatschappijen vliegen vanaf Don Muang AirPort.
  Dus misschien moet je wat meer informatie geven.

  Succes Any.

 2. tom bang zegt op

  Als u Engels spreekt is er wellicht iemand die u na dat u, u koffers van de band heeft gehaald kan doorverwijzen naar de incheckbalie.
  Er hangen overigens ook borden die u kunt lezen.

 3. loe zegt op

  maak je geen zorgen neem na de douane een lift naar de kelder en dan de lift naar

  departures. hier zoek op de borden waar je moet inchecken . als je doorvliegt vanaf swampie want veel binnenlandse vluchten gaan van Don Muang

 4. hugo zegt op

  Er zi,n 2 mogelijheden :
  Ofwel vliegt ge met dezelfde vliegtuigmaatschappij en moet ge niet uitchecken.
  Ge gaat gewoon bij het landen naar de kruising van gate A, B en C of deze van D, E en F en daar kunt ge uw vlucht nemen na veiligheidscontrole en pascontrole.
  Ofwel vliegt ge met 2 aparte vliegtuigmaatschappijen moet ge immigratie doen, valies oppikken en gewoon terug naar niveau +4 gaan inchecken bij de gekozen vliegtuigmaatschappij die u terugvindt op het screen.
  Ga dan naar in de vertrtekhall aangeduide ingang binnenlandse vluchten, security en ge vindt daar uw gate.

 5. dick scholtes zegt op

  Het ligt er aan met welke maatschappij je door vliegt Milou..
  Als het AirAsia is, moet je naar een andere luchthaven (DonMuang)

 6. pascal dumont zegt op

  Je komt aan op level 2. Daar neem je lift/roltrap naar de kelder om geld te wisselen. Dan ga je terug naar level 2 om je simkaart te kopen bij AIS,DTAC of TRUE MOVE. Je kan ook een simcard kopen in eender welke 7/11 of family market.
  Om terug in te checken ga je naar level 4 aan de linkse kant (domestic).

  https://www.bangkokairportonline.com/suvarnabhumi-airport-terminal-map/

 7. Henri zegt op

  Voor inchecken gaat u naar de 4de vierde verdieping, met de lift of roltrap. Aangekomen vind u aan u linkerhand de binnenlandse vluchten en rechts international. Bij de incheckbalies van de binnenlandse vluchten vindt u een electonisch timetable bord, afwisselend in thai en ons alphabet, waar u moet inschecken. Na inschecken loopt u rechtdoor naar achter en op u instapkaart staat uw vertrek gate vermeld.
  Eerst nog even door de beveilingingscheck , waarna alles uitstekend wordt aangegeven, kan niet misgaan.

 8. Christina zegt op

  Via Internet kan je een plattegrond downloaden. En er staan genoeg wegwijzers om je op weg te helpen.

 9. Servaas van Schooten zegt op

  Als je land ga je naar de uitgang,daar op de borden wordt het heel duidelijk aangegeven.
  Kind doet de was,en anders even vragen de mensen die er werken ze zijn heel behulpzaam.
  En wat geld wisselen kan je beter bij de bank in de plaats waar je naar toegaat even opletten met de wissel koers wordt bij elke bank goed aan gegeven bij het raam op borden.

  • Any zegt op

   Bij super rich, beneden bij de raillink.

 10. eric zegt op

  Zoals op alle luchthavens staat het toch goed aangegeven hoor ,ge komt niet steeds op dezelfde gate terecht ! voor vertrek idem ! alleen goed kijken dat je op dezelfde luchthaven uit en in moet checken ! luchthaven wel niet voordeligste plaats voor geld te wisselen beter klein hoeveelheid bath meenemen ! Sim kaarten ook overal te koop !

 11. Hans zegt op

  Na verdiep uitchecken, idd naar de kelder om geld te wisselen bij een Super Rich kantoortje aan de BTS en treinverbinding. Dan verdiep ‘departures’ en als je met je gezicht naar binnen kijkt, zijn uiterst links de binnenlandse vluchten. Ik dacht dat het A en B zuil was. Voor de sim-kaart ben ik het antwoord schuldig. Goede reis.

 12. Longin zegt op

  Beste,
  Die vraag stel je best op de luchthaven.Ook staat dit klaar en duidelijk aangegeven.

 13. Nico zegt op

  Hallo Milou,
  Je (internationale) aankomst is op een andere verdieping dan binnenlands vertrek (domestic). Als je langs de immigration bent en inkopen hebt gedaan ga je met de lift of roltrap naar de bovenste verdieping en zoek de juiste terminal. Zie ook https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/bangkok-airport/ op deze site.
  Veel plezier in Thailand!
  Nico

 14. Mr. Bojangles zegt op

  Volgens mij hoef je helemaal niet uit- en in te checken. Je kunt van internationaal gewoon naar domestic lopen. Is wel een aardig eind. Volg de borden. Hier een plattegrond:
  https://www.bangkokairportonline.com/suvarnabhumi-airport-terminal-map/

  Maar weet je wel zeker dat je binnenlandse vlucht van hier vertrekt en niet van Don Muang? Want die fout maakte ik 2 jaar geleden. 😉 Gelukkig had ik een ruime overstap-tijd.

 15. erik zegt op

  Loop met de massa mee uit jouw vliegtuig en je komt bij immigration en daarna bij de bagage. Je schrijft dat je een binnenlandse vlucht hebt dus zoek naar de borden ‘domestic’ als je zeker weet dat je vanaf die luchthaven verder vliegt. Dat staat op jouw ticket: BKK is Suwannaphum. Bovendien heb je een Hollandse of Vlaamse mond en vragen staat vrij….. Er zijn infobalies en je kunt met Engels daar terecht. Succes.

 16. Alex zegt op

  Volg gewoon de borden “Domestic Flights”!
  Geld wisselen en SIM kaartje kopen kan ook gewoon in de aankomsthal!

 17. Alex zegt op

  Goed je ticket checken.
  De meeste binnenlandse vluchten vliegen niet vanaf Suvarnabumi maar moet je met de trein of taxi naar de andere airport in de stad: Don Muang.
  Hoop dat je voldoende overstap hebt want je hebt nogal heel wat tijd nodig om van het vliegtuig naar de immigration te lopen. Dan daar nog (lang) in de rij voor de paspoortcontrole, en dan misschien nog naar de andere airport….

  • Cornelis zegt op

   Ik zou m’n ticket nog maar eens checken: er zijn maar 2 vluchten per dag tussen Suvarnabhumi en Surat Thani (Thai Smile), en meer dan 20 per dag vanaf Don Mueang.

   • Cornelis zegt op

    ………..en als je naar Don Mueang zou moeten, zoek dan niet naar de trein die Alex hierboven noemt, want die rijdt er niet tussen de beide luchthavens. De pendelbus is het aangewezen vervoermiddel.

 18. John Chiang rai zegt op

  Als je opnieuw moet inchecken,volg je zoals gewoonlijk op iedere luchthaven ter wereld eerst de aanwijzing ,,departure” die overal duidelijk staat aangeschreven,
  Daar aangekomen kijk je op de aanwijzingstafel in welke rij, A,B,C. enz. je voor jou vluchtnummer en maatschappij moet inchecken.
  Na het inchecken volg je de aanwijzing,,domestic flight” waar je opnieuw door de zekerheids controle gaat,en eveneens op de aanwijzingtafel precies lezen kunt van weke Boarding Gate je vlucht vertrekt.
  Je hoeft echt geen talen fenomeen te zijn,als je weet hoe je vliegmaatschappij en vluchtnr. geschreven wordt,dan kan een Kind de was doen.
  Niemand van de Thailandblog nl. lezers kan jou nu reeds precies vertellen,hetzij ze hebben een glazenbol waar de toekomst vermeld staat, waar je je jou gate voor jou connecting flight vinden kunt,omdat niet zelden deze gate’s spontaan veranderd worden. (Vandaar verdient het altijd de aanbeveling zelf op de aanwijzingstafels te letten.

 19. tom bang zegt op

  O en als je dan vanaf Don Mueng veer vliegt de ander luchthaven in Bangkok kun je met de pendelbus daarheen, meen op vertoon van je ticket is het ook nog gratis.

  • paul zegt op

   ieder uur vertrekt er een pendelbus naar donmuang airport.op vertoon van je ticket is dit gratis.het staat goed aangegeven .ik dacht op de 2e verd.ik ga dezelfde route weer over 3 weken.erg gemakkelijk

 20. marjolein zegt op

  Hallo Milou,
  Ik kom al jaren in Thailand.
  Kijk op je ticket welk vliegveld je moet hebben.
  Als je naar Don muang moet neem je de shuttle bus en die duurt ongeveer 1 uur.
  Volg gewoon de borden er naar toe.Blijf je op suvarnabhumi ga je naar departures,wijst zich vanzelf.
  Als je op subvarnabhumi naar de kelder gaat vind je Superrich en die geeft je de beste wisselkoers.
  Als je je geld hebt gewisseld ga je naar de aankomsthal en koop je een simkaart bij b.v AIS maar er zijn ook andere.
  Veel plezier Milou!

 21. dre zegt op

  Beste Milou
  Binnenlandse vlucht Surat Thani ; Lion-air, Nok-air of Air-Asia.
  Aankomst Suvarna……. paspoort controle….. bagage opnemen…….uitgang.
  in de aankomsthal op de begane grond exit 3 nemen, rechtse kant shutle-bus nemen (gratis). Vertrekt om de 20 min.
  uurtje naar Don meuang. Bus stopt aan terminal 2
  In de terminal schuin-rechts houden en daar zie je de verschillende balie voor ticket van je vliegmaatschapij.
  Eenvoudig toch??

 22. Cornelis zegt op

  Thai Smile vliegt naar Surat Thani vanaf Suvarnabhumi, zij het maar 2x per dag……..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website