Wie verklapt mij het geheim van de kontspuit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 april 2019

Beste lezers,

Misschien een rare vraag, maar hoe werkt de kontspuit? Het lukt mij maar niet om dat ding goed te gebruiken. Alles zeiknat en de kont nog niet schoon.

Hoe doen Thai dat? Hoe lukt het ze om de kont droog te houden? Ik heb geen zin om de broek omhoog te hijsen met een kont nog nat. Dat staat zo raar.

Ik meen het overigens serieus.

Groet,

Dikke-deur-ouwe zeur


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Wie verklapt mij het geheim van de kontspuit?”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Je moet van af de juiste hoek spuiten .
  Het is gewon een vraag van oefenen .
  En om echt schoon te worden ,gebruik je ook
  de zo genaamde stinke vinger van je linker hand .
  Maar je kan ook altijd een Thai vragen ,
  of je kan mee gaan en kijken .

 2. samee zegt op

  Wij hebben thuis zo’n ‘Japans toilet’ … was er altijd een beetje bang voor, zat toch behoorlijk druk achter die straal en die knopjes hebben alleen Japanse tekens erbij staan, was dus een beetje experimenteren.
  Gebruik 9 van de 10 keer nog ‘gewoon’ papier.

 3. theoS zegt op

  Je moet ook in de gleuf spuiten, niet er naast.

 4. ruud zegt op

  Ik heb nooit meegekeken, maar de Thai in het dorp gebruiken normaal gesproken zo’n plastic bakje met water.
  Ik mag dus aannemen, dat hun broek over een natte kont omhaag gaat.

 5. Sjaak S zegt op

  Je probeert eerst even de druk van de spuit. Dan met je rechterhand houd je de spuit vast en met links maak je je schoon terwijl je voortdurend water op die plek spuit. Het is even wennen, maar op die manier maak je je schoner dan met wc papier. Om het afdrogen hoef je je niet druk te maken, dat beetje water zal niet zichtbaar zijn. Bovendien als je wc papier gebruikt om af te drogen blijft vaak wat hangen, tenzij je zoals mijn vrouw, per keer een kwart rol gebruikt. Ik vind intussen het gebruik van gewoon wc papier vies.

 6. Cees 1 zegt op

  Het heeft bij mij ook een paar jaar geduurd voor ik het gebruikte. Maar zou nu niet meer zonder willen.
  Het is precies zoals Theo zegt in de gleuf spuiten! En dus onder de juiste hoek spuiten Even wachten en klaar ben je. Ik vind het nu verschrikkelijk als ik bv in een shoppingcenter ben en moet papier gebruiken. Wat een vies gedoe vind ik dat nu.

 7. Chris zegt op

  Inderdaad oefenen baart kunst. En op plaatsen waar ik veel kom is ook geen toilet papier aanwezig. Maar binnen 3 tellen is je kont toch al droog. Nu thuis ook een toilet met ingebouwde waterstraal. Ik heb wel eens gehoord dat deze er ook voor zorgen dat je geen aambeien ontwikkeld. In ieder geval erg hygiënisch.

 8. Harry Romijn zegt op

  Het is daar warm, dus alles droogt erg snel.

 9. Maarten Vasbinder zegt op

  Google maar eens bij Indisch Toilet

 10. Karel zegt op

  Al spuitend je linker wijsvinger erbij gebruiken, goed richten, de kracht van de waterstraal goed regelen. En altijd een doekje bij je hebben om af te drogen (of toiletpapier). Eindresultaat is veeeeeeel frisser en schoner dan met papier. Daarna je handen goed wassen. Simpel toch? Zelfs als ik (kort) in NL ben was ik – indien mogelijk – mijn onderste met water en zeep.

 11. Ruut zegt op

  Wat een prachtige uitvinding is dat toch die kontspuit. Als het water langs alle kanten spuit kan je misschien het kraantje op de muur wat meer dichtdraaien om de druk te regelen. Had je daar al aan gedacht? Je hebt natuurlijk geen ogen op je gat, dus goed mikken zou ik zeggen.

 12. L.Burger zegt op

  Alleen sproeien helpt niet.
  Je moet met een hand schoonwrijven.
  Ik denk dat daar het probleem zit.
  zo zijn er ook velen die denken dat je met het bakje water bij het tankstation water tegen de billen gooit maar in werkelijkheid spoel je daarmee je hand schoon.

 13. Piet zegt op

  Gewoon lekker dicht bij het gaatje houden, wordt het niet te nat , de druk naar eigen behoefte regelen en daarna je kont afvegen/afdrogen met stukje papier..gaan staan , niet omkijken en doortrekken.
  Ik vind het fantastisch , jammer dat ik het niet heb in mijn Hollandse huis
  Succes
  Piet

  • Karel zegt op

   Dan maak je het toch! Het is dat ik geen eigen huis in NL meer heb, anders zou ik de kontspuit (of pussy-shower) laten installeren!

 14. sylvester zegt op

  Het gebruik verschilt in ieder geval of je in de stad ben of buiten de stad en wel hierom je heb in de stad meer waterdruk dan er buiten.De reden van het met stromend water je billen schoon maken komt A omdat heel vroeger alles in het open water terecht kwam of B in gegraven septic tanks de rioleringen daarna zouden al dat wc papier niet aankunnen.Ik zelf heb in Nederland zelf een waterspoeler gemaakt en dat vind ik het einde, voor het soms rond spatten van het water wat soms Kan gebeuren heb ik doekjes en een wasmandje staan.
  Waar je op moet letten is dat het sanitair (toilet) wat kleiner uitvalt dan in Europa, Dus als je de waterspuit hanteert moet je een stukje naar voren schuiven op het toilet en dan wat voorover buigen en de waterspuit gebruiken. Wat ik begrepen heb deden ze dat vroeger in Indieen met een fles water en daarbij gebruikte ze ook de linkerhand. Ik moet hierbij natuurlijk opmerken dat voor mensen met een overgewicht het een stukje moeilijker is .

 15. Harry Romijn zegt op

  MIJN voorkeur gaat uit naar eerst de grote boel opruimen met droog toiletpapier, daarna wat papier nat maken en poetsen en daarna drogen met droog toiletpapier. Zelfde effect, minder gespetter.
  Geleerd in een Vlaams ziekenhuis na een lage rugoperatie ( spondylodose) , waarna draaien en buigen stukken moeilijker ging.

 16. brabantman zegt op

  Thailand is nu niet bepaald een vooruitstrevend land op sanitair gebied. Ditzelfde durf ik vaak ook over Nederland te zeggen (hoeveel woningen hebben nog een stortbak met waterpijp onder het plafond hangen?)
  Als men zich een beetje orienteert dan komt men er snel achter dat er een beter systeem is dan de vooral door de arabieren gebruikte waterspuit. Je blijft in alle gevallen toch nog zitten met een natte achterkant. Vaak kun je het (om te drogen) toiletpapier (mits aanwezig) met al of niet achtergebleven restanten niet kwijt in een afvalbakje (niet aanwezig) maar is ook niet bepaald hygienisch te noemen.
  De Japanners zijn er mee begonnen maar tegenwoordig over de hele wereld verkrijgbaar en geinstalleerd in de moderne badkamer. De moderne variant van het eeuwenoude bidet dat bij de betere families een standaard aanwezig unit was. De moderne wc bril voorzien van reinigende warm water sproeiers en een droger die uw bips ook nog ondergoed klaar maakt. Zonder dat er een hand aan te pas komt.

 17. rori zegt op

  Met de spuit eerst even oefenen hoe ver je hem in moet drukken voor een NIET te harde straal.

  Eh Ik heb een klein tasje bij me met mijn rijbewijs, paspoort en de sleutels van auto en huizen.
  Verder een oplader voor het mobiel en altijd minimaal een halve rol toiletpapier mee voor het drogen.

  Ik hou niet van dat bakjes gedoe.

 18. Dick Koger zegt op

  Een aantal jaren geleden hielden we ons in Pattaya bezig met zelf geschreven cabaret. Met één van de nummers die ik schreef. had ik veel moeite de uitvoerenden te overtuigen. Men kende het begrip kontspuit niet en dacht dat ik het over een klysma had. Het nummer heeft het gehaald, maar de bedoeling moest wel duidelijk gemaakt worden. Zie YouTube.

  https://www.youtube.com/watch?v=jRRqRpDVuBk

  • paul zegt op

   bij Hornbach koop je tegenwoordig een toiletbril met ingebouwd spuitje voor heel weinig,makkelijk te installeren en slechts 1 hand te gebruiken en niet ingewikkeld doen met linker en rechterhand.Klik maar op bidet/toiletbril.

 19. Piet zegt op

  Heel simpel
  Links wrijven, recht eten

 20. Paul zegt op

  Het geheim van de smid: De toiletbril omhoog, helemaal naar achter gaan zitten en op die manier sluit je de hele pot van boven af. Als je de bril gebruikt, dan spuit het water alsnog onderdoor alle kanten op.
  Vanaf voor spuiten, inderdaad met links je hand gebruiken, even droog deppen, handen wassen en klaar is Kees! Heel hygiënisch.

  Tijdens mijn heen en weer tijd NL-Thailand had ik er al gauw een in NL gemonteerd. Ik heb nu in NL alleen nog een vakantieverblijf, maar daar hangt er ook een. Voor mij geen toiletpapier meer.

  • Rob V. zegt op

   Kan wel koud zijn zo op het porselein maar dan kan het haast niet mis gaan. Je behoort van voor naar achter te spuiten, vrouwen zullen dat zeker weten ivm de hygiëne. Maar zittend op de bril hangt bij de man het klokkenspel aardig in de weg, helemaal voor op het puntje gaan zitten, wat voorover gebogen en op het gaatje mikken is dan makkelijker.

   Ja geef maar de kontspuit, in Thailand haast overal te vinden. Onlangs wel in een winkelcentrum pech gehad: alleen maar wc papier, geen water faciliteiten. Jammer.

 21. PEER zegt op

  Waarom niet éérst het kraantje v d slang minder hard laten spuiten?
  Net voldoende straaltje om niet alle kanten uit te spuiten. Minder waterverbruik, schone kont en geen gespetter in je badkamer/toilet. Simpel toch?

 22. liesbeth zegt op

  Wij hebben een aantal jaren geleden een waterspuit mee naar Nederland genomen en geinstaleerd
  tussen de waterleiding van de spoelbak, met daartussen een hendeltje dat je hem eventueel dicht kan zetten.
  Wij gebruiken hem alleen voor het schoonspuiten van het toilet ook ideaal, maar neem er wel een mee
  die een hoge waterdruk in Nederland aankan anders heb je de wc op een gegeven moment blankstaan.

 23. liesbeth zegt op

  Wij hebben enkele jaren geleden een spuit mee genomen naar Nederland en gemonteerd tussen
  de waterleiding van de stortbak en een kraantje om hem eventueel dicht te zetten. Wij gebruiken hem alleen voor het schoonspoelen van de toiletpot, ook ideaal. je moet er dan wel aan denken dat de spuit de waterdruk van Nederland aankan, anders heb je de op een gegeven moment de wc blank staan.

  • rori zegt op

   Zijn bij iedere bouwmarkt in Nederland te koop.
   Naam toiletdouche.
   Kosten vanaf 7 euro en bestand tegen hogere drukken.
   Er zijn er zelfs met mengsysteem voor warm en koud water. Ideaal voor in de badkamer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website