Beste lezers,

Meestal vlieg ik rechtstreeks met EVA Air van Amsterdam naar Bangkok maar ik vind momenteel de tickets te duur. Een vlucht met een maatschappij die een overstap aanbied is meestal voordeliger. Ik heb dat 1 keer gedaan op de oude luchthaven in Abu Dhabi en dat viel mij nogal tegen. Het was erg druk en te weinig zitplaatsen tijdens het wachten. Lange rijen en chaos bij de veiligheidscontrole bij het boarden voor de vlucht naar Bangkok, kortom een zooitje.

Wie heeft er betere ervaringen bij een overstap en met welke luchtvaartmaatschappij?

Groet,

John

36 reacties op “Wie heeft goede ervaring met een overstap tijdens een vlucht AMS – BKK?”

 1. Harry zegt op

  Je zou Norwegian kunnen proberen.
  Amsterdam-stockholm-bangkok.
  Ook enkele reis te boeken.
  Prijzen tussen 300 en 500 €.
  Succes !

 2. Wessel zegt op

  Goeie ervaring met Emirates via Dubai. Goede prijs, stukken goedkoper dan KLM, luxe, nieuwe vliegtuigen, mooie luchthaven, voldoende stoelen om te wachten!

 3. ron dijkstra zegt op

  john.

  ik vlieg elk jaar met qatar airways naar bangkok met overstap doha dit ligt in lijn met dubai als je met de emirates vliegt.
  comfort qatar is super en je land op de splintenieuwe lucht haven met monorail verbinding naar de overstap hal.
  tevens zijn de ticket prijzen altijd voordelig.
  meld je aan voor de nieuwsbrief bij qatar en je krijgt wekelijs de aanbiedingen.
  succes.
  vr groet ron.

 4. Willy zegt op

  Hallo John,
  Ik vlieg altijd Brussel Zaventem met tussenlanding in Abu Dhabi met Etihad. Richting BKK rustig de tijd om wat rond te lopen en iets te drinken maar bij terugvlucht ruim voldoende tijd om van de ene gate naar de andere te wandelen en door de controle. Gaat allemaal heel vlot. Voor mij geen rechtstreekse vlucht meer maar halfweg eens lekker de benen strekken en wa rondlopen. 451 euro in economy heen en terug is m’n huidig ticket.

 5. Wim zegt op

  Beste John,
  De enige ervaring die ik heb, is de overstap in Dubai.
  En deze ervaring was gewoon goed. Alles hangt natuurlijk wel af van je overstap tijden. Die van mij waren tussen de 2 en 3 uur, en dat is prima te doen. Ik vind het wel lekker om een break te hebben, even er uit en de benen strekken
  Je zegt het zelf al dat de vluchten met een overstap goedkoper zijn en daar staat dan tegenover dat je reistijd langer gaat worden. Succes er mee en al vast veel plezier in Thailand.
  Wim

 6. De Jong P. zegt op

  Heb alleen ervaring met Etihad, Emirates, en Qatar. Qatar is mij het beste bevallen, zowel voor de vluchten als de overstap. De luchthaven in Qatar is naar mijn mening véél relaxter dan Abu Dhabi en Dubai. Ik weet het niet zeker meer, maar ik dacht dat er zelfs niet opnieuw een veiligheidscontrole uitgevoerd wordt als je naar je 2de vlucht gaat.

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste De Jong

   Als u aankomt in Doha met Qatar krijgt u meteen een kleine controle en
   bent vrij om te gaan en staan waar u wild.

   Ik zelf kies vaak Qatar om hun goede aansluiting en geen vertraging(en kwaliteit).
   Soms is het wat duurder maar uit mijn ervaring is Qatar de beste overstap naar Bangkok.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 7. Dirk zegt op

  Emirates, vertrek Asd plus minus 1600 uur, overstap Dubai 3,5 uur . Buiten een geriefelijk vliegtuig A380, kan je je benen strekken , rookruimtes aanwezig, en een welkome onderbreking van de vlucht.
  Consumpties zijn duur, maar 3,5 uur is te overbruggen met een frisje. Succes ermee.

 8. Chris zegt op

  Ik ben enkele keren gevlogen met Aeroflot. Probleemloos. Alleen……in economy no alcohol.

 9. Jo zegt op

  Nét geboekt bij Emiratens voor januari via vliegtickets.nl. Tussenstop Dubai, groot modern vliegveld.
  Aanbieding 480 euro vanaf Amsterdam. Succes!

 10. Leon zegt op

  Hoi ik heb al menige combinaties geprobeerd, mijn mening is een overstap in Dubai. Je zit dan mooi halverwege, even de beentjes strekken. Voor mij met Emirates, en er is genoeg te zien een uurtje vliegt voorbij. Abu Dhabi is heel rommelig, en je moet dikwijls met de bus van en naar het vliegtuig. Succes met je keuze.

 11. Luo NI zegt op

  Hi John

  Persoonlijk heel goed ervaringen met Chinese maatschapijen.
  Neem China Southern Airlines via Guangzhou eens , of met X.ian Airways via Xian welke ook een aanrader is.
  Kortom hoffelijk , met gewoon goede service , en de wachttijden zijn redelijk te noemen.
  Gewoon ,, fei chang hao ,, ofwel gewoon heel goed voor een leuke prijs.
  Suc6
  Regards
  Luo Ni

 12. Jan zegt op

  Emirates Let wel bij boekingen op de vele mogelijkheden. Oa. de vlucht tijden. vlucht van 15 en 17 uur zijn oké. de tussen stop van 15 uur vlucht is zelfs effe doorlopen naar het andere vliegtuig zo snel vliegt de tijd voorbij. Is wel goed om even de benen te strekken. de 17 uur vlucht vliegt de tussen stop ook best snel voorbij heb je iets meer tijd om effe wat rond te kijken en evt. iets te eten en te drinken. Verder de verschillende prijzen ook effe opletten soms heb je voor weinig meer wat meer mogelijkheden maar soms ook erg duur. Heb er vaker mee gevlogen vind het goede service en behulpzaam personeel. Overigens als je een lidmaatschap hebt krijg je meestal ook de ingestelde zaken in je profiel ook in de goedkoopste klasse.

 13. Nonkelwin zegt op

  Beste, ook slechte ervaringen mee.
  Abu Dhabi: idem aan jouw ervaring.
  Qatar: is beter, maar je wordt met zijn allen gedropt in een aparte transfer hall. Buiten de shopping area is er weinig te beleven. Arabische toiletten. Bovendien gebeurd die overstap meestal in het midden van de nacht. Wel prima vluchten overigens, maar die overstap is maar niets.
  Istamboel: wat een boel, absuluut te mijden. Al was dat nog op de oude luchthaven. Ik weet niet of er nu reeds een nieuwe wordt gebruikt. Ik ben daar niet meer terug geweest.
  Dubai: is een grotere luchthaven waar dus meer mogelijkheden zijn. Ik ken de luchthaven wel, maar heb daar geen transfer ervaring, omdat de vluchten vanuit Brussel geen goede aansluitingen hebben met Bkk.
  Helsinki: is zowat de enige plaats die wel voldeet, maar de laatste jaren zijn hun prijzen ook niet meer zo aantrekkelijk.
  Tot zover mijn ervaring, misschien heb je er wat aan.

 14. Ank zegt op

  Wij hebben hele goede ervaringen met Qatar.
  Prima.

 15. polle zegt op

  Wij zijn in maart laatstleden vanuit Brussel met Swiss naar Zurich gevlogen en vanuit Zurich met Thai Airways. Dit beviel ons zeer goed, rustigere luchthaven dan Doha, Abu Dhabi en Dubai. Persoonlijk houden wij ook niet van de wachttijd van ongeveer 3 uur in deze luchthavens en vooral niet rond middernacht. Zurich was 2 uur bij heen en 50 minuten bij terugvlucht. Het binnenkomen in de Schengenzone met mijn Thaise vrouw verliep op zijn Zwitsers, met name zeer vlot. Wij betaalden 660 euro, voor herhaling vatbaar indien de rechtstreekse vlucht vanuit Brussel te duur is.

  • rori zegt op

   sluit me hierbij aan, ook verder met swiss is prima, eventueel zelfde boeking terug via frankfurt naan dusseldorf met swiss en of lufthansa of direct met eurowings

 16. pieter zegt op

  Goede ervaring met Swiss, en hoor goede berichten over Finnair.
  Vroegboeken is het voordeligste, prettige reis/vlucht !

 17. rori zegt op

  Vertrek eens vanaf dusseldorf
  Eurowings rechtdtreeks laagste tarief enkel 149,99 euro
  Finnair via helsinki retour 500 a 650 euro
  Ukrain international airways zou alleen de heenreis boeke en enkel terug naar amsterdam via lange overstap naar dusseldorf
  Swiss via zurich
  luthansa via frankfurt
  austrian via wenen

  • rori zegt op

   laagste tarief enkele reis op woensdag. Niet altijd maar in bepaalde periodes. Of heel laat boeken dinsdagavond last seats. Dit als je heel flexibel bent.

 18. rob I zegt op

  Ik sta te kijken van de prijzen. EVA air lag niet onder de 700, misschien zette Vliegtickets.nl me op het verkeerde been.Heb maar weer Airoflot genomen, 615, gunstige tijden, 10 uur vervolgreis, goed voor een slaapje. Maar de overstap in Moskou ging vorig jaar mis, spitsuur bij aankomst (18.u) zodat het vliegtuig moest rondcirkelen tot er plek was. Zodoende was een uur overstaptijd te weinig, maar na wat stress ging er 3 uur later weer een.

 19. rob I zegt op

  Wat misschien scheelt is dat ik vandaag boekte, en net iedereen z’n vakantiegeld binnen heeft, en/of teruggaaf belastingdienst.

 20. André Deschuyten zegt op

  Beste,
  Wij vliegen steeds Business Class, wij gaan er meestal voor het werk en zijn dan goed uitgerust en kunnen onmiddellijk beginnen te werken
  Zelfs kan je soms met OMAN AIRWAYS goedkoper in Business vliegen dan KLM of EVA AIRWAYS in economy.
  Laatste keer gevlogen met OMAN AIRWAYS voor 700 eurootjes Heen en Terug via MUSCAT (24 december 2018 en terug 05 januari 2019) in business class = vergelijkbaar met Emirates. Oman airways vliegt met een nieuwe A330 van Ams of Parijs naar Muscat en van Muscat naar BKK met een Boeing 787-9
  Vroeger steeds gevlogen met FINNAIR Business Class, tussen Helsinki en BKK is dat de Airbus A350-900 doch van Brussel, Amsterdam of Parijs is dat een oude A319 of A320 – Business class onwaardig.
  Voortaan zullen we met Qatar Airways vliegen want onze zoon is er piloot sinds 3 maanden.Brussel – Doha – Chiang Mai (Doha – Chiang Mai via Rangoon (Myanmar) rechtstreeks met Boeing 787-9 en soms met onze zoon als first officer piloot (naast de gezagvoerder – captain) Mogen dan speciaal in cockpit opstijgen of landen wanneer de landing of het vertrek doet
  Groetjes,
  André

 21. Sander zegt op

  Helaas tot nu toe alleen slechte ervaringen (toevallig allen met dezelfde alliantie): Austrian 2017: AMS-VIE-BKK: in Wenen 8 uur vertraagd. Met Luftansa/Thai 2018: DUS-FRA-BKK: Route DUS-FRA op dag van vertrek geannuleerd. Ik ga het dit jaar nog één keer Emirates proberen, met, zoals al gezegd, een knip precies halverwege de reis.

  • rori zegt op

   oh soms heb je pech. mijn slechtste ervaring is ook et swiss via brussel. echter niet door swiss maar door het vliegveld zaventem en de bereikbaarheid vanaf eindhoven. 3 keer maar nooit weer.
   ik ben gehandicapt. rolstoel afhankelijjk.
   beste luchthavens voor dit.
   dusseldorf, zurich, wenen, kiev. gewoon perfect.
   slechst amsterdam, parijs, doha, dubai, teheran en moskou

 22. Henry zegt op

  FinnAir via Helsinki goede service en korte overstap

 23. john zegt op

  woon halverwege amsterdam en dusseldorf. Wil alleen nachtvluchten. Vanuit dusseldorf geen rechtstreekse vluchten. Ben vanuit dusseldorf inmiddels via helsinki (finair) istanbul nieuwe luchthaven (turkish air) zurich (swiss air) wenen (austrian air) , frankfurt en munchen (lufthansa) gevlogen. Allemaal uitstekend MAAR munchen en Frankfort zijn giga luchthavens. Daarom zijn daar de overstaptijden daar te krap. Alle andere genoemde luchthavens pakweg 2 a 3 uur overstaptijd. Is voldoende.

  • rori zegt op

   eh hoezo geen nachtvluchten vanaf dusseldorf? eurowings wel dus.
   aankomst bangkok rond 7 uus smorgens, retour aankomst dusseldorf net na 6 uur smorgens

 24. Wim zegt op

  Afgelopen zaterdag geboekt bij BM Air Van septermber tot eind maart, 632 euro incl. boekings kosten met EVA air. Zelfde reis bij de KLM nu 770 euro.

 25. Koge zegt op

  Via Dubai met Emirates is super. Ook de tijdsverdeling, ca 6 uur vliegen , paar uur pauze en weer ca. 6 uur vliegen Vliegtuigen erg goed, ik vind de beste.

 26. Jan spijker zegt op

  Je kan gaan met qatar
  Overstap in doha van 2 uur
  Ticket prijs ongeveer 625 soms goedkoper soms duurder
  Vliegen 14.00 uur vanaf schiphol
  Terug uit BANKOK 02.30 uur s nachts
  Perfecte service en de nieuwste toestellen

 27. maurice zegt op

  Net terug met Swissair. We waren er erg blij mee.
  Anderhalf uur de tijd om over te stappen in Zurich en was geen probleem.
  Vlucht en de service waren we ook erg blij mee. Spreken goed Engels en zaten ook Thaise stewardessen op de vlucht en daar was mijn vrouw erg blij mee.
  Op de heenweg hadden we wel 20 minuten vertraging op Schiphol maar hoefde niet te haasten in Zurich om het andere vliegtuig te halen.

  Volgende keer willen we ook een keer Finnair proberen.

 28. geert zegt op

  vlieg Emirates
  heerlijk halfweg uit het vliegtuig je benen kunnen strekken
  genoeg om te zien op de airport
  genoeg stoelen om te zitten
  mijn favoriet

 29. José zegt op

  Wij vliegen naar Phuket altijd met Emirates, Etihad of Qatar. Allemaal prima. Uiteraard kleine verschillen.
  Abu Dhabi was dit jaar niet rommelig, zoals ik lees, juist heel overzichtelijk. Vernieuwd?
  Er zijn meer dan voldoende zitplaatsen in Dubai en ook in Abu Dhabi was genoeg plek.
  Ik kijk altijd naar tickets vanaf Brussel, Dusseldorf en Amsterdam. Qatar vaak goedkoper vanaf Brusssel, en Emiraten vanaf Dusseldorf. Let idd op de stopover tijd.
  Emiraten heeft onze voorkeur ivm de A380.
  Succes José

  • Lung Lie zegt op

   Vlieg altijd met Qatar (BKK-BRU en terug, 2 personen economy). Een gouden (?) tip: bekijk DAGELIJKS !!! de prijs – zie hieronder. Heb geboekt op 10/11/2018 voor de trip in juni 2019..

   12-10-2018 THB 50,860 EUR 1,344
   18-10-2018 THB 62,630 EUR 1,663
   4-11-2018 THB 62,860 EUR 1,679
   10-11-2018 THB 47,760 EUR 1,294
   13-11-2018 THB 62,850 EUR 1,685
   14-11-2018 THB 47,820 EUR 1,283
   30-11-2018 THB 62,820 EUR 1,686
   4-12-2018 THB 62,760 EUR 1,691
   14-12-2018 THB 47,610 EUR 1,283
   25-12-2018 THB 60,890 EUR 1,648
   15-01-2019 THB 51,130 EUR 1,403
   19-01-2019 THB 49,120 EUR 1,362
   18-02-2019 THB 57,770 EUR 1,636
   27-02-2019 THB 57,730 EUR 1,628
   8-03-2019 THB 54,820 EUR 1,525
   18-03-2019 THB 55,000 EUR 1,534

 30. Thailander zegt op

  Ik ga in augustus de route Ams-Hk-Bkk in business proberen, met 4 kinderen.
  Met Cathay Pacific.
  Normaal vlieg ik met Emirates maar omdat het juist halverwege is was dat juist niet gunstig ivm slapen.
  Dubai heeft wel uitstekende lounges waar je lekker kan eten en lekker kan douchen.
  Ik vond het wel altijd erg druk daar, maar je kon wel zo het vliegtuig in vanaf de lounge.

  Abud Dhabi ook wel eens gedaan maar dat vond ik erg chaotisch.
  Rechtstreeks ook wel gedaan met Klm maar dat was een lange zit 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website