Beste lezers,

Daar wij op 1 december naar Thailand vliegen met Eva Air heb ik de volgende vraag. Ik kijk regelmatig op de app van Schiphol of de vlucht BR76 van Eva vertrekt met alle passagiers aan boord. Ik krijg vaak te zien dat ze op dit moment vertrekken met een vertraging van plus minus 50 minuten maar wat ik niet kan zien, is of er ook daadwerkelijk mensen achterblijven doordat ze niet op tijd door de security heen komen?

Mijn vraag is dus zitten er op Thailandblog mensen die de vlucht van Eva hebben gemist de laatste tijd?

Graag verneem ik reacties van mede lezers.

Groet,

Cees

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.17/5. From 12 votes.
Please wait...

13 reacties op “Wie heeft de vlucht met EVA Air naar BKK gemist door wachttijden op schiphol?”

 1. Michel zegt op

  Hi Cees,

  geen vlucht gemist en ga eind deze maand. Er is een Facebook groep met de naam ‘rijen en drukte schiphol’, misschien heb je daar wat aan. Wat ik er vooral lees is dat er echt geen pijl op trekken is qua drukte, maar men gelukkig geen vluchten meer mist. Was in de zomer wel anders. Hiernaast schijnt de drukte vooral in T1 te zijn met vluchten binnen EU. T3 schijnt minder druk te zijn… Je kunt er echt niks aan doen verder en enkel op tijd aanwezig te zijn en online inchecken. Desnoods ga ik zelf alleen met handbagage en bij aankomst in BKK de shopping mall in.

  • Johan zegt op

   Ik ben 13 september met EVA van Ams naar BKK gevlogen. Het duurde 3,5 uur voordat bij de gate was. Toen bleek de vlucht 50 minuten vertraging had. Waardoor ik mijn aansluiting naar CM mistte.

   Ben op tijd voor de zekerheid.

 2. willem zegt op

  Vorige week donderdag mijn Thaise vriendin weg gebracht,om 17.15 aankomst meteen door gelopen naar de Balie om in te checken die ging om 18.30 open,ze was snel er doorheen door naar de Douane heeft nog geen 10 min. geduurd en klaar was kees.Dus geen enkel probleem gehad en iedereen op tijd vertrokken met Eva Air om 21.40 uur.

 3. Leo_C zegt op

  Ben op 13 september vertrokken, kwam om 18.10u aan op Schiphol Terminal 3, kon meteen doorlopen naar binnen, daar stond een lange rij met wachtende mensen, ben naar het einde van die rij gelopen, daar stond een medewerker van Schiphol, en die zei dat die rij allemaal wachtenden waren die met de vlucht van EvaAir BR076(balie 31) mee wilden, en ben daar toen achteraan aan gesloten, heb 1u 20 min. in die rij gestaan, en kon toen mijn koffer inchecken.
  Doorgelopen naar paspoortcontrole, 5 a10 min. geduurd, daarna door de handbagage controle, ook 5 á 10 min. daarna naar de gate gelopen, en kreeg daar te horen dat de vlucht vertraagd was met 30 min. 21:40u werd 22:10u, ook werd bij de gate omgeroepen, dat iedereen een mondkapje moest dragen bij het instappen van de EvaAir vlucht.
  Om 22:00u opnieuw mededeling, dat vlucht verder vertraagd was naar 22:30u.

  Uiteindelijk vertrokken om 22:55u !

  Fijne vlucht.

  • Cornelis zegt op

   Hoe je eerst door de paspoortcontrole ging en daarna pas door de security, daar begrijp ik niets van. Lijkt me onmogelijk.

 4. Adriaan zegt op

  Op 13 septenber met EVA air van AMS naar BKK gevlogen. Het vliegtuig is toen ook zo’n 50 minuten te laat vertrokken, tot alle passagiers aan boord waren.

 5. Cornelius zegt op

  Vertrokken 1 oktober,3 uur vertraging.Vlug ingechecd(wel business)Verder alles goed gegaan

 6. Rini B zegt op

  Vorige week zaterdag teruggevlogen en inderdaad een rij wachtende passagiers. Echter geen problemen. Vlucht was wel vertraagd ‘dankzij’ de logistiek op Schiphol die het vliegtuig niet tijdig konden schoonmaken. Daarna een prettige vlucht gehad met EVA air.

 7. PEER zegt op

  Beste Cees,
  Ikzelf heb de vlucht van 22 sept genomen.
  Was om half 6 op Schiphol en om half 7 zat ik de lounge 2 uur te verdoen met koffie, wijntje en de krant lezen. Misschien zijn er wat reizigers laat komen opdagen, want met plm 35 min vertraging is het EVA-toestel vertrokken.

 8. Michel zegt op

  Wat hieruit wel duidelijk blijkt is dat men wacht tot iedereen aan boord is, wat ik op zich wel een heel fijn idee vind zeker als het allemaal uitloopt bij de rijen wachtenden..
  Ik vertrek 14 januari weer…ben teruggekomen op 9 juli na een vertraging van 24 uur met de KLM…nooit meer en ik ben superblij dat Eva weer vliegt!

  Iedereen een fijne vakantie!

 9. Peter zegt op

  Zoals reeds vermeld verschit de drukte op Schiphol per dag, is het op Terminal 3 aanzienlijk rustiger en wacht EVA airlines waarschijnlijk totdat iedereen die op tijd heeft ingecheckt zich meldt bij de gate.
  Mijn ervaring in juli was dat ze ook geen haast hadden met inchecken, wat erg lang duurde en dat het ook geen zin heeft om daar eerder dan 3 uur aan te komen. Doordat ze de boel lieten vertragen, hadden ze ook hun timeslot gemist, waardoor we uiteindelijk pas om 00.30 uur vertrokken i.p.v. 21.40 uur. Dat was niet ideaal met 2 jonge kinderen en 2 uur wachten in een stilstaand vliegtuig, omdat ze om 22.00 uur wel begonnen met boarden. Uiteindelijk kwamen we daardoor ook vertraagd in Bangkok aan.
  Voor de rest is EVA natuurlijk prima en veel beter dan KLM is mijn persoonlijke ervaring. Echter was het wel opvallend dat ze met 2 verschillende stoelopstellingen vliegen met hun 777-300ER in Economy Class. Op de heenweg was het 3-4-3, dus “KLM” krap en op de terugweg 3-3-3 met tevens meer beenruimte, veel comfortabeler. Je moet daar dus een beetje geluk mee hebben. In het winterseizoen zal dit overigens weer wijzigen want dan vliegen ze met de 787-10 vanaf Schiphol heb ik begrepen. Of dat gunstiger is weet ik niet.

 10. haki zegt op

  Heleboel advies als je even googled “wachttijden schiphol”; o.a. https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag

  Haki

 11. TheoB zegt op

  Ik zit nu bij de gate (E6 gewijzigd van E20). Het boarden is begonnen om 21:13u en ik zit te wachten tot het mijn beurt is om in te stappen.
  Ik was om 19:20u bij de EVA check-in balie (31) waar de rij heel lang was. Om 20:20u koffers afgegeven.
  De rij bij de afdeling paranoia was niet lang. Het duurde ongeveer een kwartier.
  Paspoortcontrole bij de scanners duurde ruim 5 min.
  Om een indruk te krijgen van vertrektijden kun je b.v. deze webpagina bekijken:
  https://www.flightradar24.com/data/flights/br76#2dae6b16
  De website van Schiphol geeft ook prognoses van de drukte en vertrek van de vlucht:
  https://www.schiphol.nl/nl/vertrek/
  Schiphol voorspelde drukte, maar afgezien van de lange rij bij de check-in viel het mij mee.
  Niet overdrijven Cornelius. Zaterdag 1 oktober was de vertraging 2½ uur (0:08u opgestegen vanaf AMS ipv 21:40u, 15:42 geland op BKK ipv 13:40u).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website