Lezersvraag: Werk vinden in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 juni 2015

Beste lezers,

Ik zou graag naar Thailand willen verhuizen ook omdat mijn vrouw (Thaise) dat geweldig zou vinden. Helaas heb ik nog net de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal dus in mijn/onze levensonderhoud moeten voorzien.

Ik heb jaren in de sociale sector gewerkt en daarna in de evenementen sector, organiseren is iets wat ik als geen ander kan. Bij deze dus de vraag het mogelijk is om in deze sector werk te vinden in Thailand…..?

En nog mooier zou zijn als iemand iets zou weten? Ik ben benieuwd?

Jan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Werk vinden in Thailand?”

 1. Nong Ket Yai zegt op

  Speld, hooiberg etc. Ik ben bij toeval tegen die speld aangelopen en waarschijnlijk de uitzondering op de regel. Wat er al aan Nederlanders werkt is doorgaans ondernemer. Een buitenlander in dienst nemen is kostbaar en vergt heel veel werk, dus de werkgever in kwestie moet je wel heel graag willen hebben. En het mag kostbaar zijn voor hem, voor een Nederlander zal het salaris hooguit de bijstandsnorm zijn.

  Had je graag een optimistischer kijk aangeboden, maar dat zou op gespannen voet met de realiteit staan.

 2. Soi zegt op

  Beste Jan, ‘t is me toch wel eventjes een rare vraag, die je daar stelt! En dan ook nog zonder enige details: de ander mag het uitzoeken! Als het je serieus is, dan weet je toch dat een farang niet mag werken in TH. Tenzij als expat in een functie op een positie gedurende zekere tijd, als betreffende job niet door een Thai kan worden gedaan. TH kent een immense evenementensector. Wat wil je? Een managementbaan in een pretpark, een wildwaterbaan bemannen, theatershows opzetten?

  Ik zou zeggen: kom eens naar BKK, en oriënteer je. Als er één plaats is waar de ene evenement over de ander rolt is het daar wel. Probeer in gesprek te komen met een dergelijk evenementenbureau, meldt hen wat je aan organisatietalent te bieden hebt, en wat jou bijzonder maakt anders dan een Thai werknemer! Sukses!

  (ps: Ik heb toch altijd mijn bedenkingen bij mensen die rondroepen in TH hun kostje te willen verdienen, maar nooit eens verslag doen van e i g e n inspanningen, welke obstakels men tegenkwam, en met welk initiatief en welk soort creativiteit die obstakels tegemoet getreden?)

 3. ann zegt op

  De voorgaande reactie’s geven al veel info,buiten dat, een werkvergunning is al heel moeilijk.
  Thailand is een mooi land,maar voor werken zit je daar op de verkeerde plek.
  Een land verder is het wat gemakkelijker(nog wel)Cambodja.
  ann

 4. luc zegt op

  Jan, misschien doen zoals ik. Blijven werken in nederland bvb op zelfstandige basis en genoeg verdienen en waarbij het ook mogelijk is om elk jaar een aantal maanden in thailand te verblijven. Ik ga nu vier keer per jaar zes weken naar thailand. Dan nog eens de vriendin enkele weken in nederland laten verblijven.
  Dan zie je elkaar toch al redelijk veel. En heb je altijd dagen om naar uit te kijken :-).
  Groeten en succes.

 5. Davis zegt op

  Zie voorgaande reacties.

  Voor hen die hier iets aan hebben, het onmogelijke najagen:

  Een goede kennis en echte doorbijter, jonge 50-er, moest en zou in Thailand gaan wonen en werken.
  Na 4 jaar reizen op toeristenvisa en extensies. 4 jaar intensieve Thaise les, evenveel jaren van 40 serieuze sollicitaties van productiemedewerker bij multinationals in Thailand. Tot leraar Engels in lokale schooltjes, zonder resultaat. Ondanks zijn forse investeringen, financieel en geestelijk.
  Contacten met Kamer van Koophandel, nog andere officiële instanties bevraagd, alles geprobeerd. Niets lukte. Ook als laatste optie een rijke Thaise vinden om te huwen, niet gelukt.

  Is de man uiteindelijk als independant een handeltje begonnen in plastic winkeldisplays geïmporteerd uit China. Die hij verkocht in Pattaya en omstreken als verdeler op freelance basis. Had zijn BB( bureel met bed) in Jomtien. Volgde nog contacten met een drukkerij uit de buurt, waar hij o.a. catalogussen en agenda’s, promokalenders en dergelijke, liet drukken om ze onder de prijs in België te verkopen. ‘Kostendekkende winst’ (zijn woorden) maakte hij! Eindelijk!

  Echter zijn persoonlijke papierwerk – verblijfstitel, company waar hij zelf werknemer zou zijn etc. – kwam maar niet rond. Zelfs 6 jaar verder niet, in feite was hij illegaal aan het werk, zijn reispas dreigde ook al te vervallen. Hoewel er geen visa meer geldig was. Maar zijn droom opgeven, na al die jaren inspanning, mooi niet. Op een dag is hij op zijn moto van de baan gereden… kwade tongen spreken van Chinese maffia waar hij geld aan moest…

  Aldaar als armoezaaier gecremeerd. Geen cowboyverhaal, waargebeurd, spijtig genoeg. Gelukkig was hij boeddhist, en krijgt hij nog een kans?

  • Davis zegt op

   Aanvulling:

   Misschien is een andere posting op het blog vandaag wel iets voor Jan:
   ‘Vraag v/d week: Waar kan mijn Thaise vriendin terecht voor Nederlandse les ter voorbereiding aanvraag MVV?’.
   Open met je organisatietalent een school, waar Thaise ingezetenen de Nederlandse taal kunnen leren. In voorbereiding op hun MVV via de ambassade?

   ;~)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website