Beste lezers,

Ik wil een retour Amsterdam-Bangkok of -Phuket boeken. Ik zoek een vliegmaatschappij met de beste wijziging- en annuleringsvoorwaarden. De meeste bieden goede wijzigingscondities. Tot nu toe heb ik alleen Etihad kunnen vinden die tegen meerprijs een volledige refund geven bij tijdige annulering zonder opgaaf van reden. Of zijn er meer?

Groet,

Eddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Welke luchtvaartmaatschappij heeft goede annuleringsvoorwaarden?”

 1. Cornelis zegt op

  In beginsel bieden alle luchtvaartmaatschappijen ook ‘unlimited’ of ‘open’ tickets aan, die je altijd zonder kosten kunt wijzigen of laten vervallen. Dat is dan wel de duurste optie natuurlijk. Volledige flexibiliteit is helaas niet goedkoop. Overigens vind je dat type ticket niet in het aanbod van de gemiddelde ticketsjachelaar, maar wel op de websites van de maatschappijen

 2. Dennis zegt op

  Momenteel zijn alle Emirates-tickers flexibel; Je kunt of gratis omboeken, of je geld terugkrijgen of een tegoed krijgen voor een toekomstige reis.

  Bovendien krijg je ook nog eens een Covid-verzekering, die in principe door de Thai wordt geaccepteerd (is van dezelfde maatschappij die ook in Thailand polissen verkoopt)

  • Cornelis zegt op

   ‘Geaccepteerd’, zeg je, maar ik las hier gisteren of eergisteren nog de ervaring van een bloglezer waarbij deze verzekering geweigerd werd,,,,,,,

   • leendert zegt op

    Mijn NL vrouw werd vorige maand de CoE geweigerd met een AIG verzekering via Emirates.
    Ondanks een dekking van $ 500.000 dollar hielden ze vast aan de 40.000/400.000 regels.
    Ticket omgeboekt naar Phuket sandbox. Daar was de eis een verzekering van $100.000 en werd de
    $ 500.000 verzekering van AIG wel geaccepteerd. Thaise logica waarschijnlijk.

 3. Michel zegt op

  Qatar Airways met flexibele tickets.Dit jaar heb ik 2 keer geannuleerd.En het geld was steeds binnen 2 weken op mijn rekening gestort.Dat waren de vluchten Brussel-Bangkok.En heb ik gewoon naar Qatar Airways in Brussel gebeld.Al vele malen mee gevlogen en steeds een uitstekende service gekregen.

 4. Edwin zegt op

  Qatar zoals eerder genoemd is naar mijn inziens de beste op dit moment.

  • Jacobus zegt op

   Qatar Airways. De afgelopen 1,5 jaar heb ik 3 keer een retourticket economy class gekocht. Helaas moest ik ook 3x mijn vertrekdatum uitstellen. Geen probleem, even een belletje naar Qatar Amsterdam en het werd geregeld
   Ik zoek nooit meer naar goedkope tickets op de diverse websites. Altijd boek ik rechtstreeks op de website van Qatar Airways. Misschien niet het goedkoopst, maar redelijke prijzen en prima service.

 5. Eddy zegt op

  Bedankt voor de reacties!

  Op basis van de reacties een korte niet representatieve warenonderzoek: Retour AMS-BKK in 1ste kwartaal 2022, Economy class.

  1) Emirates, prijs 643 euro op basis van Saver optie.

  Geen extra kosten bij wijzigen of annuleren. De voorwaarden tav wijzigen/annuleren [fare rules] is in staccato Engels verwoord met allerlei afkortingen, in een lange lijst van regels. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Hierdoor word ik ontmoedigd om bij Emirates te gaan boeken

  2) Qatar, prijs 835 euro, op basis van Convenience optie. De goedkoopste Classic optie laat geen annuleringen toe.

  Bij fare rules staat: “Refund: Allowed with restrictions / Reissue: Allowed with restrictions”.

  Als ik verder lees wat de restrictions zijn, krijg ik weer staccato Engels met vliegwereld afkortingen die ze normaliter in het Amadeus reserveringsysteem gebruiken. Dus voor de gewone sterveling niet te begrijpen. Dus hier weer word ik door slecht geschreven voorwaarden ontmoedigd om te boeken.

  Bovendien is Qatar de duurste.

  • Ger-Korat zegt op

   Waarom kijk je niet bij wat meer maatschappijen en deel dit hier mee. Denk bijvoorbeeld aan Lufthansa met zijn dochters Austria en Swiss (goedkoop). Kijk als je niet aangeeft waarom je wilt annuleren blijft het verhaal vaag, annuleren doe je eigenlijk als je helemaal niet meer van plan bent te vliegen om bijzondere redenen zoals verlies van werk of familieomstandigheden. Bedoel je eigenlijk dat je eventueel op een later moment wilt vliegen dan zijn er mogelijkheden en dan kan je soms tot een jaar of later zonder of met geringe bijbetaling alsnog reizen. En daar hebben de meeste maatschappijen dan weer mogelijkheden voor bij het kiezen van de ticket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website