Beste lezers,

Ik ben redelijk nieuw op de website maar ik weet zeker dat jullie iets voor mij kunnen betekenen. Mijn Thaise vriendin (momenteel wonend in BKK) en ik (ook momenteel in BKK) willen hier in het huwelijk treden. Na 1000 en 1 websites bezocht te hebben en meerdere organisaties gebeld te hebben ben ik niet veel verder gekomen. Ik weet in grote lijnen welke documenten ik moet hebben maar hoe het verloop precies in z’n werk gaat is voor mij nog niet duidelijk.

Momenteel heb ik de volgende docu’s:

 • Verklaring van geboorteregister (2 weken oud)
 • Verklaring burgerlijke stand van mn gemeente in NL (1.5 maand oud)
 • Kopie paspoort
 • Gedownloade verklaring gehuwdheid ingevuld
 • Gedownloade verklaring inkomen ingevuld

De docu’s die ik van mijn vriendin heb:

 • Kopie paspoort
 • Kopie blue book
 • Kopie ongehuwdheidsverklaring

Nu zit ik met enkele vragen. Zijn er documenten die momenteel nog ontbreken om mijn verklaring voorgenomen huwelijk aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in BKK? Wat zijn mijn volgende te nemen stappen en heb ik daarvoor extra documenten nodig? Docu’s van mijn vriendin zijn in het Thais, moet ik deze eerst vertalen? Ik heb momenteel geen inkomen maar wel een vermogen op mijn Nederlandse bank meer dan 400.000 baht.

Alvast vriendelijke bedankt en mijn excuses als deze vragen al eerder gesteld zijn geworden.

Groet,

Robin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Welke documenten heb ik nodig voor een burgerlijk huwelijk?”

 1. Sjaak S zegt op

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je aanstaande huwelijk en vele gelukkige jaren gewenst. Ik trouwde in 2015 in Thailand en heb daarover geschreven. Dus een beetje zoeken op het blog zal je opheldering geven. Ik denk niet dat er veel veranderd is.

 2. chris zegt op

  Als ik jou was nam ik een Thais bureautje in de hand dat alle formaliteiten voor jou en je vriendin regelt: formulieren, vertalingen, leges, getuigen etc etc. Dat kost meer dan alles zelf uitzoeken en regelen maar het bespaart je een heleboel gedoe, wachten en frustratie.
  Heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan. En je helpt er de Thaise economie ook nog mee.

 3. Marjan zegt op

  Mijn zoon is ook bezig het huwelijk te regelen omdat een huwelijk vereist is voor het verkrijgen van een gezamenlijke hypotheek.
  Hij heeft hiervoor een brief van de Ambassade nodig. Om deze brief te krijgen moet en een bewijs zijn dat hij een Thais adres heeft, een identiteitsbewijs en een verklaring uit Neder land dat hij ongehuwd was toen hij zich liet uitschrijven uit Nederland ( ik weet niet of u ook uitgeschreven bent)
  Als je uitgeschreven bent moet de niet gehuwd verklaring aangevraagd worden ( kan per email) bij een RNI, register niet ingezetenen, duurt 2 tot 3 weken. Als je nog wel ingeschreven staat kan het bij de gemeente van inschrijving aangevraagd worden, eventueel ook door een gemachtigde . Dan kun je het direct meekrijgen.
  De ambassade heeft het origineel nodig.
  Wat er verder nodig is voor zijn Thaise vriendin heb ik niet van hem gehoord.
  Succes, Marjan

 4. Geertg zegt op

  Tegenover of vlak bij de Nederlandse ambassade zit n klein bureautje. Zij kunnen, uiteraard tegen betaling, alles voor je regelen. Al je documenten dienen wel in het Engels of Thais te zijn. Zij vertalen, gaan naar de diverse bureaus, nemen je mee naar pplaats waar je trouwt.

  Wij dachten 4 tot 5 dagen nodig te hebben. Waren voor 11.00 uur bij het bureautje en trouwden dezelfde middag nog.

  Alle papierwerk werd door hen geregeld en later naar ons opgestuurd.

 5. Arie zegt op

  Volgens mij moet je ook een geboorte bewijs hebben van de gemeente van je aanstaande!!!

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Niet per se. Ik ben ook in Thailand getrouwd, mijn vrouw heeft geen geboortebewijs door de oorlog in Cambodia. Was geen enkel probleem. Wel moesten 2 goede vrienden een verklaring afleggen omtrent haar niet- gehuwd zijn.

 6. Walter zegt op

  Ik ben in Thailand getrouwd met mijn Thaise vrouw. Wat ik had, in het Thais vertaald, geboortebewijs, verklaring dat ik ongehuwd was en een kopie van mijn paspoort waarin ook mijn verblijfsstatus zit.De Nederlandse Ambassade in Bangkok heeft hier niets mee te maken en je inkomen, als je in Thailand woont, blijkt uit je verblijfsvergunning. Trouwens het was bij de Amphoe binnen de 10 minuten geregeld en mijn kersverse echtgenote kreeg een nieuwe ID card want ze droeg, volgens de Thaise wet, mijn achternaam. Hou er wel rekening mee dat iedere gemeente en andere instellingen hun eigen regeltjes hebben, dus informeer eerst bij de Amphoe waar jullie gaan trouwen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website