Beste lezers,

Kunnen jullie me aub zeggen welke documenten ik nodig heb om met mijn Thaise vriendin in Thailand te huwen? Want ik heb al van alles gelezen en zie door het bos de bomen niet meer.

Heb gisteren de Belgische ambassade in Bangkok een mail gestuurd met deze vraag. Vanochtend reeds antwoord gekregen maar hun antwoord was enkel dat ik ” 1 volledig dossier ” moet indienen maar ze zeggen niet uit wat dit dossier behoort!

Heb dan de vraag aan hun gesteld maar daarop antwoord de ambassade niet.

Groet,

Ronny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Welke documenten heeft een Belg nodig om met een thaise in Thailand te trouwen?”

 1. Rudi zegt op

  https://www.thailand-info.be/thailandtrouwenwettelijk.htm

  Mvgr,
  R.

 2. Yan zegt op

  Wanneer u op de website van de Belgische ambassade kijkt zal u de rubriek: “huwelijk, attest geen huwelijksbeletsel” aantreffen. U zal een afspraak dienen te maken om de “affidavit” (verklaring op eer) ingevuld af te leveren op de ambassade. Verder zal u ook een bewijs moeten voorleggen om te staven dat u niet gehuwd bent, dit kan u aanvragen bij uw gemeente ( attest gezinssamenstelling, welke tevens uw adres vermeldt ). U zal bij uw gemeente ook een uittreksel van uw geboorte akte moeten aanvragen ( bij de aanvraag zal u ook moeten meedelen dat het attest bedoeld is voor een huwelijk in het buitenland ). De documenten zullen naar alle waarschijnlijkheid dienen vertaald te worden door een erkend vertaalbureau ( Express Translation in Bangkok is er één, bekend sinds jaren en correct ), de vertaling zal ook dienen gelegaliseerd te worden ( dit doet het vertaalbureau voor u ). U dient uiteraard ook uw paspoort voor te leggen. Check dit alles nog even vooraf…

 3. Nesten zegt op

  Kijk op de website van Belgische ambassade alle info betreffende dokumenten en uptodate

 4. RonnyLatYa zegt op

  Het staat toch op de website van de ambassade wat je moet doen en voorleggen.

  https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl/consulaire-diensten/huwelijk-attest-geen-huwelijksbeletsel

 5. Eddy zegt op

  Beste Ronny

  Ik heb noodvraag gelezen en wil je graag helpen daar wij ook gehuwd zijn in Bangkok 5 jaar geleden. Wat Yan reeds eerder schreef schreef klopt als een bus doch om zeker te zijn heb ik er onze eigen huwelijksmap bijgehaald waar alle documenten en vertalingen inzitten. Dus dit kan niet mis gaan. Voor je van start gaat moet je wel zorgen dat je alle documenten over jezelf mede neemt. Dit omvat je geboorteakte, gezinstoestand, plaats van woonst, eigendom / huur > huurcontract, een paar foto’s van je woning binnen / buiten, bewijs Belg te zijn, bewijs van voldoende middelen , verbintenis tot ten laste neming ( gemeentehuis ), ziekteverzekering voor haar( gratis bij CM ) enz. Alle nodige documenten vind je terug op de website van de ambassade. Vooraleer te vertrekken moeten al deze documenten gelegaliseerd worden in België ( ministerie van buitenlandse zaken in Brussel ) nabij de Naamsepoort. Je kan het eventueel in Bangkok doen maar dan verlies je weken. Dus spaar deze weken uit daar je die zeer nuttig kan gebruiken voor de rest. Dit is dus wat jij reeds moet doen voor vertrek. Hetzelfde verhaal van documenten geld voor uw toekomstige echtgenote maar dan aan Thaise zijde. Belangrijk daar is geboortebewijs, plaats van woonst, familie samenstelling = vader, moeder , zussen / broers en internationaal paspoort. Nuttig is ook dat zij een bewijs van tewerkstelling zou kunnen vragen bij haar huidige of vorige werkgevers die tevreden over haar waren. Dit hoeft niet maar het heeft ons er goed mee geholpen. Eenmaal in Thailand moet je dan nog gaan trouwen wat weer een papieren rompslomp & tijdsverlies met zich meebrengt want Thailand is bezeten door papieren. Om dit alles uit te sluiten hebben wij eveneens gewerkt met Express Translation ( zie Yan ) die voor ons het wettelijk huwelijk hebben voltrokken. Even afspraak maken en de volgende dag met een medewerker naar een lokaal gemeentehuis waar zelfs een Thaise oma en opa klaar zaten als getuige. Wat ging dat snel zeg en alles geregeld door Express Translation. Geen geloop en gedoe. Alles tot in de puntjes afgewerkt. Nu moeten alle documenten van uw toekomstige worden vertaald + jullie attest van huwelijk in Bangkok. Deze moeten dan nogmaals worden gelegaliseerd doch dit word allemaal door hun geregeld.
  Uw documenten moeten niet worden vertaald daar ze rechtstreeks voor de ambassade zijn met uitzondering van een eventueel huwelijkscontract . Dat moet wel worden vertaald.

  Even checken wat er echt moet vertaald worden : Huwelijksakte
  Geboortebewijs Thai
  Bewijs van domiciliering Thai
  Bewijs van familie samenstelling ( stamboom ) Thai
  Bewijs van naamverandering ( als ze uw familie naam
  neemt ).
  Kinderen ten laste ? > Geboorte aktes & domiciliering
  Gescheiden ? Vonnis van rechtbank Thai
  Nationaliteitsbewijs
  Huwelijkscontract ( indien van toepassing )
  Indien u gescheiden bent > vertaling van het vonnis dat
  dient voor de het voltrekken van het huwelijk.

  Het affidavit word door de Belgische Ambassade geleverd doch in ons geval heeft het vertaalbureau dit voor ons geregeld daar hier eveneens Thaise stempels op moeten. Indien je in het bezit bent van alle bovenstaande documenten + alle vertalingen is HET DOSSIER volledig, .Nadien maak je een afspraak op de ambassade om het ” dossier ” aan te bieden. Reken 2 – 3 weken voor antwoord. In ons geval waren onze documenten voor meer dan 100 % in orde en ontvingen wij reeds na 2 dagen de toestemming en visa inbegrepen.
  De totale tijd die wij hebben gespendeerd in Thailand om het dossier in orde te krijgen was 1 maand. Reken daar nog eens de 2 tot 3 weken goedkeuring bij.
  Ik hoop wat klaarheid in uw bos te hebben gebracht en indien nog vragen > vuur maar af.

  Moest ik toch nog ergens iets over het hoofd te hebben gezien graag reacties voor uzelf van het blog.

  Groeten,
  Eddy ( BE )


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website