Beste lezers,

Wij kopen tot nu toe altijd flessen water voor het drinkwater. Nu wil mijn vrouw een waterzuiveringsapparaat kopen.

Nu ben ik geen deskundige, maar het schijnt dat er verschillende uitvoeringen en prijsklassen bestaan.

Waar moeten we op letten en wat zijn de ervaringen van jullie?

Groet,

Benny

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Waterzuivering voor drinkwater in Thailand waar moet ik op letten?”

 1. Bert zegt op

  Wij hebben thuis deze

  https://www.homepro.co.th/p/1117015

  zeer tevreden. 1x per jaar nieuwe cartridge van ± 3000 thb

 2. Hans zegt op

  Wij (gezin van 2 personen) kopen de 20 liter flessen die door een 4-tal maatschappijen aan huis geleverd worden. 10 Baht voor 20 liter. Vrienden van ons hebben zo een bedrijfje. Daarom weten we ook dat het bronwater is, opgeboord van 50 meter diep, waardoor geen chemicalien of pesticiden meer in het water zitten. Die bedrijfjes krijgen geregeld overheidscontrole op de kwaliteit van hun water en zo gebeurt het al eens dat er een maatschappij even uit circulatie is om zijn leidingen te reinigen of te vervangen. Zo gebeurt dit hier al jaren, vroeger aan 13 Baht, nu door de concurrentie aan 10 Baht/20 liter. We koken ermee, gebruiken het als drinkwater (dagelijks 2 liter per persoon), onze hondjes laven er hun dorst mee. Ons verbruik is zo een 5 flessen per week, wat neerkomt op 2.500 Baht op jaarbasis. Dit is nog steeds goedkoper dan een jaarlijkse cartridge van 3.000 Baht. Dan is ons leidingswater nog eens 1.500 Baht per jaar (120 Baht/maand) voor de douche, en de planten en de afwas.
  Bij ons is een aankoop van een waterzuiveringsapparaat niet rendabel noch interessant.
  Maar iedere regio heeft andere prijzen en andere kwaliteit bronwater, dus aan u de keuze.
  Succes met uw keueze.

  • rori zegt op

   En er MOET een UV systeem opzitten anders geen toestemming.
   UV dood algen en bacterien en haalt geurtjes dus weg
   Op flow van 200 liter per minuut minimaal 80 Watt.

   Reverse osmose systeem voor huisgebruik maar ook met UV. Zijn kleinere systemen doen ongeveer 20 liter per uur. Voor normaal thuis genoeg. Wel een RVS tank erbij

 3. Dirk K. zegt op

  Waterzuivering of filterapparaat?

 4. Sjaak S zegt op

  Wij zijn met twee personen en ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden een Reverse Osmosis Systeem van Camarcio gekocht. Het bestaat uit 5 filters, een pomp, een tank en een kraantje. Ik heb het zelf ingebouwd en bij Global House gekocht voor nog geen 5000 Baht. Het water dat wij hier geleverd krijgen is wel hard, maar verder al vrij zuiver. Twee weken geleden verwisselde ik de filters (moet eigenlijk vaker) en ik zag bijna geen verkleuring, en dat terwijl geschreven stond dat het nogal vies uit zou zien.
  Het water smaakt prima.
  De nieuwe filters had ik voor 500 Baht bij Lazada besteld en waren ook heel gemakkelijk te verwisselen, omdat deze alleen in de juiste houder passen.
  Je kunt ook nog filtersystemen met UV straling kopen, die dan ook nog bacteriën doodt. Dat hebben wij niet.

  Er zijn natuurlijk plaatsen waar het water uit de kraan minder schoon is (wij wonen op het platteland ten zuiden van Hua Hin). Je zou het water kunnen laten meten en aan de hand daarvan een systeem laten inbouwen, maar of dat werkelijk nodig is?

  https://globalhouse.co.th/product/detail/8852381125320.html

  Dit systeem werkt voor ons en wij besparen per maand zo rond de 500 baht aan drinkwaterkosten, ritten en ook veel plaats. En natuurlijk minder afval.

  Mocht je nog geen waterkoeler hebben, waar die omgekeerde flessen op kunnen, dan zou ik, als je dat ooit wilt kopen, kijken naar een systeem waar je dan je gefilterde water op kunt aansluiten. Dan heb je schoon koud en heet water in één klap en je hoeft nooit nieuwe flessen op te vullen en die op dat apparaat te zetten. Ik doe dat telkens en ik kan me voorstellen, dat als ik een jaar of tien verder ben, het steeds zwaarder wordt die flessen daar op te plaatsen. Nu vul ik ze telkens op met ons filterwater.
  Ik heb ook bij Lazada een grotere tank besteld. Dat is wel handig, want dan kun je in één keer meer water benutten (dit in verband met onze waterkoeler). Normalerwijze is de meegeleverde tank voldoende.

  • ser kokke zegt op

   Ik ben al een jaar of tien verder en heb er voor gezorgd dat we (mijn vrouw is 20 jaar jonger) desalniettemin een sterke 6 daagse hulp in de huishouding hebben en die doet dat moeiteloos: die grote fles op de waterautomaat zetten. En overigens gebruiken we voor al ons drinkwater flessen, wel zo makkelijk. We hebben een nog nooit gebruikte waterzuivering in huis: reverse osmose. Maar onze flessenwater kosten zijn laag zo’n 2000 Baht per jaar voor 2 personen en we zijn er niet zuinig mee.

  • rori zegt op

   UV haalt ook algen weg en geurtjes. Bij professionele systemen verplicht

   • Sjaak S zegt op

    Beste Rori, je schrijft nu al twee keer dat UV de geurtjes weg haalt. Dat klopt niet. UV doodt alleen bacteriën en ander levend materiaal. Meer niet. Het haalt geen sedimenten weg en zeker ook geen geurtjes of smaakjes. Dat doet de koolstoffilter aan het eind van het proces.
    Je kunt wel een UV filter gebruiken die dan vóór het filterproces of erna wordt ingezet. Dan kun je ook bacteriën doden. De lamp hiervan moet minstens één keer per jaar uitgewisseld worden en ook vaker schoon gehouden, anders komen de stralen niet door.
    Het is afhankelijk van het gebied waar je woont. Zitten er veel bacteriën in je water, dan is een UV filter zinvol. Zo niet, is een RO filter alleen voldoende.

    Er zijn tal van beschrijvingen op internet te vinden (de beste in het Engels, omdat in Nederland zo goed als geen filterinstallaties gebruikt worden). Google maar eens dit: reverse osmosis vs ultra violet. Dan leer je het een en ander over de filters.

    Mijn bescheiden mening is dat ROS voldoende is, maar wil je 99,99% schoon water hebben, dan moet je ook een UV filter gebruiken. Ik ben al tevreden met 99%, zonder UV.

 5. ser kokke zegt op

  Toen we nog in Chiang Rai woonde had mijn vrouw een waterwinkel, ze verkocht geen water maar pompen, filters en alles wat daarbij hoorde. Ook reverse osmose werd gebruikt om water te zuiveren.
  Putten werden alleen geslagen als er geen waterleiding was.
  Was er wel waterleiding water en dat is niet altijd lekker te drinken, dan werd er een voorraadvat van 5 kuub geplaatst en daarna een reverse osmose installatie.
  Zo ziet dat er in ons nieuwe huis in Thailand ook uit, zelfs met wat overbodige filters, omdat ik dat toen (8 jaar geleden) zo graag wilde.
  Maar het is nog nooit gebruikt, wij drinken flessenwater en met zo’n hele grote fles op de warm-en-koud-water-automaat, wel zo makkelijk, geen onderhoud, geen storingen, geen extra elektriciteit en dat terwijl (of omdat) we de deskundigheid in huis hebben.
  Buiten gebruiken we putwater of zoals je wilt grondwater.

 6. Bram zegt op

  Gewoon filterflessen van Water-to-Go aanschaffen.
  Filteren zelfs virussen uit zoet water.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website