Water tap langs de weg, is dat wel zuiver?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 maart 2022

Beste lezers,

Ik zie regelmatig van die watertap installaties langs de weg (zie foto). Je betaalt een gering bedrag en je kan (drink) water tappen. Ik zag laatst ook een farang die dat deed. Maar is dat wel echt drinkwater? Ik kan mij niet voorstellen dat je met zo’n simpel apparaat zuiver drinkater kan krijgen.

Zijn er lezers die dat gebruiken of er meer van weten?

Groet,

Bjorn

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Water tap langs de weg, is dat wel zuiver?”

 1. somswelsomsniet zegt op

  Staan eerder, in BKK, veel meer in foodcourts, winkels en ook wel buiten bij winkels.
  Heb ze vaak genoeg gebruikt en er nooit klachten over gehad. Ligt nogal voor de hand dat de graad van onderhoud=tijdig filters vervangen etc. een grote rol hierin speelt. En dat kan je dus niet controleren.
  Overigens is het nogal een steeds doorverteld sprookje dat al het drinkwater zo enorm vervuild zou zijn. Maar dat zal mede afhangen van hoe veel je zelf kan verdragen of weerstand hebt.

  • Henk zegt op

   Deze staan inderdaad veel langs de weg.
   Ik gebruik ze altijd als we in Thailand zijn.
   Nooit darmklachten gehad dus 100%safe
   Groetjes Henk

 2. Hans zegt op

  Toch wel steeds voorzichtig zijn. Na 4 jaar verblijf in Isaan plots een wijziging in de stoelgang. Voor alle zekerheid coloscopie en gastrocopie. Conclusie hospitaal : bacterie in de maag. Advies : kijk heel goed uit voor streetfood en drinkwater. En dan nog kan je onbewust zo een bacterie opdoen. Maar nu kijk ik wel wat beter uit dan voorheen. Hierboven zegt ‘somswelsomsniet’ dat het ook afhangt van je weerstand of hoeveel je kunt verdragen. Dat is net het gevaar, dat weet je niet. Dit is niet meetbaar en net als bij een virus kan de sterkste mens eraan bezwijken. Dus ben ik toch maar voorzichtig vanaf nu.

 3. bert zegt op

  Ik heb daar afgelopen december en januari regelmatig gebruik van gemaakt. Geen problemen gehad. Zorg wel dat de fles waarin je het water tapt schoon is.

 4. ADRIE zegt op

  Bij twijfel Hadex gebruiken, enkele druppeltjes even wachten en alle bacteriën zijn uitgeschakeld .
  Dit middel wordt ook veelvuldig in de scheepvaart gebruikt.

 5. Dick U. zegt op

  Kom al vele jaren in Thailand. Steeds 3 maanden. Altijd uit die machines getapt. 1 Baht voor 1,5 liter. Nooit
  (darm)problemen gehad.

 6. Henk zegt op

  Als verhuurder van appartementen hebben wij ook dat soort machine staan waar tegen betaling drinkwater uit getapt kan worden .
  Of al dit soort machines hetzelfde zijn durf ik natuurlijk niet te zeggen maar wat ik wel zeker weet is dat onze machine stopt met water geven als de filters vervuild zijn ;
  Zodra er weer nieuwe en schone filters in geplaatst zijn geeft de machine weer water .
  Voor de zekerheid heb ik er nog enkele extra filters voorgezet ,tenslotte drink ik dat water ook al meer dan 10 jaar en wil niet graag ziek worden door het drinken van dit water .
  Voor degene die dit water altijd drinken adviseer ik om een watertester aan te schaffen (ong,400 Thb ) om soms een steekproef te doen over de kwaliteit van het gekochte water .

 7. Frits zegt op

  In Bangkok kan je het water ook gewoon uit de kraan drinken. Volgens de autoriteiten is het veilig en ik heb er nooit prblemen mee gehad. Smaakt wel naar chloor, maar dat betekend dat het dus bacterievij is. Die drinkwaterautomaten filteren het chloor er uit zodat het beter smaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website