Wat moet ik doen om in Thailand te trouwen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 april 2024

Beste lezers,

Hallo, ik ben 58 jaar en ik ga nu al 4 jaar naar Thailand en de eerste keer heb ik een Thaise vrouw ontmoet bij het bezoeken van een vriend in Chayaphum. Na een paar keer te zijn uit gaan eten klikte het gewoon heel goed.

Nu ga ik 2 maal per jaar naar Thailand naar Chiang Mai en Nan bij de familie waar ik zeer goed ontvangen wordt.

Nu komt mijn vraag: ik zou graag een huis kopen in Chiang Mai of Nan maar als buitenlander moet ik dan een lease nemen voor 30 jaar, maar ik zou liever trouwen met haar voor meer zekerheid te hebben, dus wat moet ik doen om daar te trouwen?

Groet,

Alain

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Wat moet ik doen om in Thailand te trouwen?”

 1. Jos. zegt op

  Ben je Belg of Nederlander?indien Belg en je trouwt in het jaar Voor je 60.word ,dan heb je recht op een gezinspensioen.
  Mijn bedenking is echter of je na een paar etentjes je vriendin goed kent,indien jullie dat beiden voldoende vinden om te trouwen richt je tot de regelgeving van de gebruikelijke Ambassade.
  Niet vergeten..” Trouwen kan Uw gezondheid schaden ”

  zowel moreel als financieel.

  • Nico zegt op

   Tenzij je een ambtenarenpensioen krijgt, dan is er geen gezinspensioen.

 2. Albert zegt op

  Voor meer zekerheid kies de lease.

 3. Dolf zegt op

  Gewoon afspraak maken op de Thaise ambassade in Brussel voor info.

 4. bennietpeter zegt op

  Heb je het al over een sinsod gehad?
  Zeker weten CM met zijn repeterende slechte luchtkwaliteit in bepaalde tijdstip?
  Verder de vraag, alleen trouwen in Thailand, maar of ook registreren in thuisland?
  Wat is het thuisland? https://www.nederlandwereldwijd.nl/trouwen/thailand
  Zekerheid heb je nooit in het huwelijk. Het kan zomaar verkeren. Ik begrijp dat je het op haar naam wilt zetten. Bij een afloop, ben je het kwijt.
  Je blijft voorlopig in thuisland met op en neer reizen? Wil je haar in je toekomstige pensioen machtigen?

 5. George zegt op

  Ben in 2006 getrouwd in Thailand en het huwelijk in Den haag laten registreren. In 2016 gescheiden/ Trouwen was makkelijk gewoon aan het loket en wat documenten latten vertalen voor het huwelijk en daarna. In Nederland gescheiden ook simpel. Trouwen geeft niet meer zekerheid. Als je in Nederland gaat wonen kan het meer zekerheid en mogelijk economsiche onafhankelijkheid betekenen voor je partner. Zeker als je daarin wilt investeren en haar niet ziet als een domestic helper. Mijn Thaise ex haalde in zes jaar in Nederland een MBO vier diploma ondanks 3 jaar voortgezet onderwijs in Thailland. Motivatie is samen met ondersteuning de weg naar succes. Om Dirk Kuijt te citeren. Je beste kwalitiet is je mentaliteit.

 6. Roe Maak zegt op

  Beste Alain, je hebt nog geen antwoord gekregen op jouw vraag wat te doen om in Thailand getrouwd te raken. Ik ga een poging wagen maar kan enkel spreken vanuit de Nederlandse situatie. De Thaise autoriteit vraagt minimaal om een “verklaring ongehuwd zijn”. Je kunt alle informatie vinden op de site: https://www.nederlandwereldwijd.nl/trouwen/thailand. Handel als volgt:
  1- Vraag bij jouw gemeente een dergelijke “verklaring van ongehuwd zijn”.
  2- Laat die verklaring legaliseren bij het Consulair Dienstencentrum Den Haag. Kan via de post.
  3- Daarna idem bij de Thai Ambassade Den Haag.
  4- Vraag aan jouw vriendin bij haar gemeente (amphoe) te informeren welke documenten jij en zij moeten meebrengen, zoals kopie paspoort, kopie Thai ID, kopie tabienbaan, etc.
  5- Op de huwelijksdag zelf ga je naar die amphoe met 2 getuigen en na diverse administratieve afwikkelingen, stempels en handtekening is het wettelijk huwelijk een feit.
  6- Vraag om een Engelstalige huwelijksakte, laat die legaliseren door het Thaise MinBUZA en de NL-Ambassade, en schrijf die gelegaliseerde akte vervolgens in bij jouw gemeente in Nederland.

  Als met een Thaise gehuwd hoef je bij aankoop van een huis geen grond te leasen. De grond onder jullie huis wordt eigendom van jouw echtgenote. Je vraagt naar “meer zekerheid” voor jezelf- dat kan door ten tijde van de overdracht van de aankoop voor jou ‘vruchtgebruik’ te registreren bij de Land Office.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website