Lezersvraag: Wat kost een huis bouwen in de Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 juli 2014

Beste lezers,

Mijn vriendin en ik zijn aan het sparen om een huisjes te laten bouwen in de Isaan, provincie Si Sa Ket.

Ze heeft nu een klein stukje grond waar nu een simpel huisje op staat wat ongeveer een schuurtje is. Dat moet vervangen worden. Wij willen een normaal huisje, geen luxe, met drie slaapkamers en twee badkamers.

Mijn vraag is wat gaat dat ongeveer kosten? Komen we met 500.000 baht al in de buurt? Ik heb geen idee.

Dank voor jullie hulp en groetjes,

Leon

40 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een huis bouwen in de Isaan?”

 1. Sjaak S zegt op

  Wanneer je minderwaardig materiaal gebruikt en een héél simpel huis bouwt, dan zou je het eventueel met dat bedrag redden.
  Ik denk dat je het bedrag bijna moet verdubbelen. Reken maar met minstens 800.000 baht. En dan komen er altijd onvoorziene kosten bij. Je hebt dan wel een huisje met alleen de “basics”….

 2. erik zegt op

  Vraag het eigendomsbewijs van dat stukje grond eens op ? Als er staat chanoot thi din en het de rode garuda heeft dan is er sprake van eigendom en dan kun je ook zien wie de eigenaar is, dat staat aangetekend. Voorts staat aangetekend wie nog meer rechten heeft op dat perceel. Desnoods stap je met een deskundige naar het kadaster; misschien is dat wel dringend te adviseren !.

  Er zijn veel ‘eigendoms’papieren in omloop die geen eigendomspapier zijn, geen volledige eigendom geven, slechts een gebruiksrecht geven voor agrarische doeleinden, etc, .Daarop bouwen kan maar moet je dan zien als vooruitbetaling van huur, en je kunt er afgezet worden door de eigenaar.Heeft jouw partner wel volle eigendom dan kun je nagaan of er toestemming is een huis op te zetten en daarna neem je langlopende lease, recht van opstal of vruchtgebruik. Neem een advocaat in de arm.

  5 Ton baht voor wat jij wil kan maar dan als materiaalkosten.Arbeidsloon zal net zo hoog zijn dus tenminste 1 miljoen baht. Sisaket is niet de duurste regio en zeker buiten de steden is er grote werkeloosheid.

  Succes.

 3. Wim zegt op

  De prijs is afhankelijk van vele faktoren.
  Er van uitgaande dat je een basic Thai huis laat bouwen, Oftewel zonder; tegels op de vloer, een verlaagd plafond, tegels in de badkamer, airconditioning, isolatie onder het dak, etc. , ja dit is mogelijk voor 500.000 baht.
  Wil je toch wat meer luxe dan moet je al gauw aan 1 miljoen denken.

 4. jan geluk zegt op

  Heb in Udonthani een huis gebouwd in eigen beheer,ook inkoop materialen voor netto incl alles 400.000 bath.Huis heeft 3 slaapkamers 3 douche toiletten, en een woonkamer van 7x 8 meter alles keurig betegeld.
  Het huis is dubbelwandig gebouwd dus geen verlies en erg koel.Doordat we zelf de materialen in gekocht hebben spaarden we ruim 20.000 uit ,want dat geld zou anders de bouwvakkers in hun zak hebben gestoken.We deden de betaling steeds pas als ze weer iets hadden opgeleverd en wij tevreden over de werkzaamheden waren.Het kan dus wel als je weet hoe het moet.Maar je moet overal elke minuut bij blijven anders foppen ze je .Foto,s zijn op verzoek verkrijgbaar of kom eens op de koffie.
  Jan Geluk

  • Henk b zegt op

   Nu ikzelf heb ook zelf laten verbouwen, een stuk grond gekocht met bestaande bouw, gedeeltelijk afgebroken, en naar eigen idee verbouwd en uit gebouwd.
   Ook zelf her en der inkopen gedaan, scheelde zeer in de prijs.
   MAAR, er word vaak over de bijkomende kosten niet nagedacht, die aardig in de papieren kunnen lopen.
   Alle ramen en deuren voorzien van hekwerk, ook alles met Horren ( muggen en ander vliegend gedierte )
   Dan de grond ommuren met hekwerk, inrijpoort en deur.
   bestrating en tuinaanleg, je kan het zo mooi en duur maken als je zelf wilt, maar reken maar totaal op 1 miljoen of meer , en ik was zelfs nog meer kwijt, Carport auto en motorbikes buiten toilet, buitenzit,
   zonneschermen etc.

  • sake zegt op

   Hallo Jan
   Ik woon in Korat niet superver van Udon
   Ik zou best es willen kijkeb hoe je dat hebt geflikt voor 400.000 en als de koffie goed is neem ik je uitnodiging graag aan 0916654051

  • Wil Daeng zegt op

   Hoi Jan,

   Zou je me fotos kunnen sturen, ben wel benieuwd.

  • Ben Oostindien zegt op

   Beste Jan zou jij mij wat foto, s kunnen sturen en als het kan de contact gegevens van de aannemer? Wil zlf iets bouwen in Khok Kaen . Met vriendelijke groet Ben Oostindien

 5. Wim van Beveren zegt op

  Ben zelf aan het onderzoeken op dit gebied i.v.m volgend jaar een huisje bouwen hier in Phichit.
  Denk dat de prijs een beetje vergelijkbaar zal zijn.
  Er staan hier verschillende leuke huizen in de buurt onlangs gebouwd voor rond de 500.000 baht.
  dus dat is wel mogelijk.
  Ik heb zelf al grond (3 rai) dus dat hoeft niet meer worden aangeschaft maar dat heb je dus zelf ook al.
  Kijk ook eens rond in je buurt en vraag bij onlangs gebouwde huizen wat de mensen ervoor hebben betaalt, schijnt in Thailand niet zo onbeleeft te zijn.

 6. Mitch45 zegt op

  Een huis met 3 slaapkamers en 2 badkamers kost 1,6 miljoen bath
  Maar dan moet je wel eigen grond hebben.
  Als je tevreden bent met een golfplaten dak enz dan kan je onder 1 miljoen bouwen.
  en helemaal niet voor 50000 bath zoals hier wordt beweerd.
  Maar stel geen eisen, want een thai heeft geen verstand van een huis bouwen.
  Vele vrienden van mij hebben heel veel problemen gehad.
  Zoals lekkende daken, scheve vloeren, scheuren in muren enz.enz.
  Maar wat kan je anders verwachten van 10 cm dikke muren en dakpannen
  die op een zeer dun frame liggen.
  Ik zelf kan er een boek overschrijven, over alles wat men fout deed.
  En bijv dakgoten kent men hier niet
  Dus controleer alles, elke dag.

  • Henk b zegt op

   Sorry Mitch, maar dakgoten kunnen ze wel, rondom mijn huis laten aanleggen, en de prijs was zeer reëel, zijn van die gasten die rondrijden en aan de man proberen te bergen, net zoals zonneschermen, glas en al niet wat meer? en hier in de Isaan;

  • jan geluk zegt op

   Mitchel 45@ in Udonthani kennen ze echt wel dakgoten.Ben je wel eens echt weten kijken hoe een goed huis gebouwd moet worden?
   En niemand zei hier dat men een huis kan bouwen voor 50.000 bath dus waar haal je dat vandaan?
   Je kunt echter wel op eigen grond een goed huis bouwen inclusief materialen in de Isaan voor 400.000 th Bath.
   Zoals lekkende daken, scheve vloeren, scheuren in muren enz.enz.
   Maar wat kan je anders verwachten van 10 cm dikke muren en dakpannen
   die op een zeer dun frame liggen.Bovenstaande betekend dat de opdrachtgevers de oorzaak zijn.Want zij hebben van te voren niet goede afspraken gemaakt over te gebruiken materialen etc.
   En ze hebben waarschijnlijk hun opdrachtgever niet op de 10 gouden punten gewezen ,die ik in een eerdere reactie reeds zei.
   En mensen die als expats in Udonthani denken dat ze geld genoeg hebbenn en niet op 20.000 Bath bezuinigingen kijken zijn er zelf schuld aan dat ze door hun farlang matcho gedrag belazerd worden.

   • Pieter zegt op

    Als je al moet bezuinigen om een domme 20 000 Bath’……. laat dan beslist’ geen huis zetten!
    Koop een woonwagen, dat is goedkoper’

    Pieter,

    • jan geluk zegt op

     Als de heren Sake,Wil Daeng en Ben een foto report willen kan dat moeten ze even mailen naar [email protected] Want ik heb hun email adres niet.

 7. wibar zegt op

  Tsja er zijn vele manieren om een huis te bouwen. Bijvoorbeeld zelf werkzaamheid of alles door derden, enz.
  Ik denk dat je eerst maar eens wat informatie bijelkaar moet sprokkelen wat je precieze wensen zijn. Een goede start met wellicht flink wat antwoorden en zaken waar je op moet letten is deze site: http://www.living-in-thailand.com/building-a-house-in-thailand.html . Veel succes 🙂

 8. ronny sisaket zegt op

  Hi ik woon in Khun han Sisaket en heb er een huis gebouwd voor de prijs dat je aangeeft heb je zeker een huisje hier , maar begin er niet aan als je zelf niet aanwezig kunt zijn wat dat is een drama , wil je meer info over bouwmaterialen ik kan je richtprijzen geven dan kan je zelf berekenen wat het kost mail me [email protected]

  gr
  ronny

  • Geertg zegt op

   Mijn vrouw komt uit Khu Khan Sisaket, maar we wonen nu in Buriram. We willen wel in Khu Khan gaan bouwen en wonen. Is er aan goede bouwers te komen daar?

 9. richard zegt op

  Kijk eens in de boekhandel, daar kun je fotoboeken kopen met huizen.
  Meestal voorzien van bouwtekeningen en prijzen.

 10. frank zegt op

  Dat is nogal een verschil tussen Jan Geluk en Mitch45. Dat geeft al aan hoe lastig het is. Is de een bedrogen of zijn we appels met peren aan het vergelijken. Of een kruising daarvan; niet zo simpel een brouwbaar bedrijf te vinden met ook nog verstand van zaken.

  • jan geluk zegt op

   Frank overtuiging is het beste bewijs.Kom gerust eens langs.In onze straat heeft ook een aannemer een verdiepingshuis gebouwd op bestaande grond voor netto incl materialen 400.000 bath gebouwd in 3 maanden wij deden er 1 jaar zelf over ,dus het kan wel.Wij zelf bouwden een gelijksvloers huis met 3 slaapkamers 3 douche toiletten en grote living met terras aalles dubbel wandig leidingen in de muur etc ook voor 400.000 Bath.Je kunt het zo duur maken als je wil en als je een expat bent met heel veel geld moet je dat gewoon laten rollen in Thailand is goed voor de economie toch.?

 11. Henk zegt op

  Als je weer een schuurtje wilt, kom je wel uit met dat bedrag. Maar als je een goed huis wilt bouwen red je het niet met omgerekend €12.500! Ik heb pas een huis gebouwd in de isaan, en wilde b.v. een goed dak met isolatie. Dit dak alleen al kostte Thb 460.000. Wel met 10 jaar garantie! En goed geïsoleerd. Geen problemen bij een stortbui. Ook wilde ik alle leidingen in de muur hebben b.v. We hadden geluk met een uitstekende aannemer. We hebben een grote woonkamer, 68 m2, 2 grote slaapkamers en twee badkamers. We zitten vlak bij Bueng Khon Long. Het is maar net wat je wenst. Ben beschikbaar voor info.

  • patrick dc zegt op

   dag “Buurman”
   Wij zitten vlakbij ! nl. in Seka (gehucht nongsungnue)

   Wat de prijs van Je dak betreft, 460.000 Bath is inderdaad de prijs voor een goed dak
   Wij zaten rond de 200-250.000 Bath , allicht gebruikten we dezelfde (goede) materialen.

   • Henk zegt op

    Wij hebben het dak apart besteld bij SCG. Het huis hebben we door een uitstekende aannemer laten bouwen. We betaalden hem in totaal ook ongeveer 460.000 Thb. Materialen kochten we zelf, meestal bij Global house. Tot nu toe zijn we erg tevreden. Tijdens de bouw logeerden we in Seka. Elke dag ben ik wel aanwezig geweest bij de bouw. Het huis is nu 6 maanden oud. Als je wilt kunnen we contact met elkaar onderhouden!

    • patrick dc zegt op

     @ Henk
     Onze “dakpannen” zijn ook fabrikaat SCG, zeer goede kwaliteit.
     Per dakpan betaalden we 15 Bath & we gebruikten ongeveer 3000 stuks (= reeds 45.000 bath)
     Bij Global of Thai Watsadu zijn ze inderdaad iets voordeliger doch de transportkosten (Sakon ->Seka) lagen hoger.
     De isolatie kochten we bij Global en ik meen me te herinneren dat we daarvoor zo’n 25.000 bath betaalden.
     Ook de speciale zelfborende schroeven met rubberring (3000 stuks & vrij duur) kochten we bij voorvermelde zaken evenals de dure rubberachtige waterdichtingstapes.
     Voor ons “tuinhuisje” – lees opslagplaats- gebruikten we de goedkope dunne golfplaten (in een soort “eternit” materiaal) .
     resultaat na 2 jaar : het dak lekt reeds…
     voor verder contact : [email protected] (ik antwoord dan vanuit m’n gewone email adres)

 12. lodewijk zegt op

  Moderator: alleen een reactie op de vraag geven svp.

 13. Henk Hauer zegt op

  Je moet denken aan 1 ooo ooo . Voor een goed gebouwd huis met veranda. 3 kamers / keuken/badkamer toilet. geheel uitgevoerd met vloertegels Komt natuurlijk nog wel wat bij voor meubels etc.
  Gewoon offertes vragen

 14. patrick dc zegt op

  Enkel voor ons dak alleen (250 vierkante meter) betaalden we ruim 200.000 Bath.( betonnen dakpannen + dakisolatie + staalconstructie).
  Alles zelf aangekocht & door bouwvakkers laten aanleggen tegen de loonkost van 300 Bath per vierkante meter.
  Dezelfde oppervlakte kon ook aangelegd worden voor een totaalprijs van 50.000 Bath, met gekleurde staalplaten (welke enorm lawaaierig zijn bij regen & kraken en piepen bij hevige zon …) , en zonder enige isolatie….
  Idem voor de funderingen, in ons geval gewapend beton van 50 x 50 cm ( 7 betonwagens) , op z’n Thais kan het ook met een schopje, 10 cm diep en binnen het jaar gescheurde muren.
  De totaalprijs hangt af van de gewenste kwaliteit & duurzaamheid. We kochten ook alles zelf aan en kwamen uit op een totaalprijs van 1,5 miljoen bath doch binnen 10 jaar hoeven we niet alles te vernieuwen / herstellen.
  We betaalden elke bouwvakker 300Bath per dag, dus er kwam geen firma bij kijken.

 15. KhunBram zegt op

  Ja, 500 is krap, vanwege de 3 slaapkamers, maar kan.
  Maar de vraag is als: WAT kost een auto………
  Vele factoren bepalen dat.
  Buren hier in the Isaan hebben net huisje klaar. Inclusief complete inrichting 400. Sober, maar functioneel. Maar….1 slaapkamer.
  Wil je later geen spijt hebben, denk ik dat 800 (18.000 euro) beter idee is.
  Even goed nadenken dus, en probeer iets te organiseren. Geld dus.

 16. R.Harry Balemans zegt op

  Nonsamrarng Murng ( Talunglek ) 20 km. uit het centrum van Buri-Ram , vorig jaar afgebouwd , 3 slaapkamers , 2 douche w.c’s grote zitruimte , inkom terras en buitenkeuken alles overdekt met dakpannen , nuttige binnenruimte 11 op 13 m. hadden tekening en prijsafspraak , 1,8 m. thb.alu schuiframen en buitendeuren houten binnendeuren , gevloerd en gyproc plafond’s niets geissoleerd , doen we later … stroom in de muren verwerkt ( veel te weinig stopkontakten en vele te hoog geplaatst , stond alleen als farang tegen een legertje Thai , mijn vrouwtje , een schat van een meid , maar de Thais weten en kunnen alles beter , dus zwijg Je en denkt ….. ) we hebben ook donker smoke ramen genomen help ook een beetje om de warmte wat buiten te houden , aan de kant waar het zonnetje gaat slapen en heel demiddag staat isoleer Je best en zet een dubbele muur ( ik ga een gyproc wand zetten , maar dat is allemaal extra werk en kan Je beter voorkomen !!! ) hebben muggeramen en deuren laten zetten en nog van alles wat aangepast , resultaat 2 m. thb. zoals het nu staat ….het huis staat 1 meter boven de grond op betonnen palen , de vloer is aan een stuk doorgegoten als Je dus in de buitenkeuken eenstoel verschuift hoor je dat in het hele huis , vloeren , geen enkele deurdorpel terras afwatering of in de douche hou Je toch best in het oog , bij ons blijft er water op het terras staan bij een fikse regenbui , het scheuren van de muren , boven onze ramen zijn en betonnen balken gegoten , helaas de ramen werden gewoon op de steen van de muur gezet , de mortel , specie is van een zodanige harde kwaliteit dat hij maar een ding kan doen , en dat is scheuren , We betaalden in faze’s zoals het afgewerkt werd , hab bij de laatste afrekening nog 50,000 thb. afgedwongen omdat er teveel fouten zijn waar Je helaas niets meer aan kan doen !!!! het huis werd binnen en buiten geschildert , ook op z’n Thais na 4 maand werden de scheuren , een 30 tal met een filler gedicht en herschildert , dus hier zitten We dan ik heb geleerd me bij sommige dingen neer te leggen het is geen Nederland of Belgie maar dat is dan ook de reden dat ik hier ben , dus…ik weet niet of mensen hier wat aan hebben , het kan altijd goedkoper en natuurlijk ook duurder , wat wil Je ???? onze vorige slaapkamer , onder het zinken dak , bloedheet geen airco groot muggen net had voormij iets speciaals , wakkerwordend in ons andere huis denk ik weleens dat ook dat zijn charme had …. het is maar wat Je wil , ja toch…

 17. Henk zegt op

  Indien je denkt aan begane vloer en een bovenverdieping dan zul je inderdaad moeten denken aan 1 of 1 1/2 miljoen, afhankelijk wat de keuze is van materiaal.

  Je zou natuurlijk ook alles op de begane vloer kunnen realiseren, denk dan in de richting van een bungalow.
  Dit kan aanmerkeljk schelen in de kosten. Ikzelf bouwde een jasr terug iets soortgelijks met thai vakarbeiders, 9 bij 5 meter kosten 280.000 bath. Woonkamer, keuken
  , bathroom, en 1 slaapvertrek.
  Nog dit jaar breiden we de woning verder uit.Hebben wel eigen grond en denken later aan een resort met soortgelijke bungalows. Hoop dat je hieraan wat hebt. Suc6.

 18. roy.w zegt op

  Zoals je al gelezen hebt,het kan maar dan mag je echt niet te veel verwachten voor 500 000 baht.
  Het meeste geld bespaar je door alles zelf te regelen en zeker iedere dag op de bouwwerf
  aanwezig te zijn.Maak het schuurtje bewoonbaar of probeer een woning in de buurt te huren.
  http://www.amazon.com/How-Land-Build-House-Thailand/dp/1887521712 Dit boek betaald zichzelf
  vele malen terug.Boordevol bruikbare informatie over hoe een huis te bouwen in THailand.
  En handige vertaling van allerlei technische zaken.

  chok dee

 19. mike khonkean zegt op

  Voor die 500.000 heb je een Groot hok norm ik Het maar.
  Leg er bog 300.000 bij Dan heb je een redelijk mooi huisje

 20. Wil Daeng zegt op

  Mij lijkt drie slaapkamers en twee badkamers toch wel al luxe hoor.
  als er de rest van het jaar niemand woont is het best wel riant voor een vakantiehuisje.
  Maar ja als ook de fam er moet wonen is het weer een ander verhaal. En wat let je om basic te beginnen en het wat uit te smeren in de tijd. Heb ik ook zien werken. Wij zijn nu bijna klaar met een huisje(bungalow) 10×11 bestaande uit 9 vierkanten van 3.5 x 3.5 meter. 4 daarvan zijn de woonkamer , de rest slk , badk en keuken. Ben nu 15k eu verder aan materiaal . dus incl plafond, elektra en licht vloertegels en badkamer met geyser, douche , toilet en ligbad. wat nog moet is keuken en buitenschilderwerk. Dus reken maar uit.

  • Wil Daeng zegt op

   En de stalen u balken frame voor het dak was 22000 eu bij de staalboer. en geen waaibomenstaal, Het dak kant en klaar op maat gemaakt 45000 bath inclusief montage en afwerking. Dan snap ik niet hoe mensen met 450.000 baht aan kunnen komen, das bijna 10 keer zo duur.
   Betonpalen van 4 meter voor de constructie waren 25 per stuk met 4 stuks16 mm staal. als je zelf bij de aankoop blijft weet je ook precies wat je uitgeeft en bepaal je het ook zelf. Ramen bij Global waren 100 euro per stuk. 2×1 meter, uv werend glas, schuifhorren, stalen frame etc. Om maar eens voorbeelden van de prijzen te geven. staalsnijder en lasapparaat waren bij Dohome weer voordeliger.

   • Henk zegt op

    “Deze mensen” willen even reageren. Als je iets niet snapt heb je een probleem. Geef even je emailadres, dan zend ik je de nota van het dak, plus een foto hoe ons huis er nu uitziet. Het was trouwens geen 450.000 voor het dak, maar 454.991 maar dit terzijde. Natuurlijk is de staalconstructie topclass! Ook hebben we geen betonpalen gebruikt, maar eigen gemaakte kolommen met 16 mm staal. Alle ramen en deuren hebben we bij Global gekocht, naar onze mening het beste adres voor bouwmaterialen.

 21. Pieter zegt op

  Hallo Leon’

  Persoonlijk, heb ik 5 huizen, totaal laten verbouwen in Nederland’
  Ook in Thailand, heb ik van niks een waar kasteel laten maken’
  2 jaar geleden, hebben we een huis laten zetten voor onze schoonmoeder en 2 familieleden.
  Mijn ervaringen zijn, neem iemand in handen (bouwbedrijfje) die bij je in de buurt woont.
  In ieder dorp, hebben ze wel een aannemer, die alles voor jullie uit handen neemt!!
  Ga niet zelf zitten kloten, om die 20 000 Bath meer!
  Dat is alleen maar ergernis, en kost je meer aan tijd en onzinnige moeite’
  Het huis voor onze schoonmoeder, koste kant en klaar opgeleverd 350 000 Bath!
  We hebben alleen maar gekeken, hoe de mensen hun werk deden, via conform de afspraak!
  Dus is veel moeite en stress, voor onszelf bespaard gebleven!
  Het huis is als volgt ingedeeld;

  1 lange brede gang naar achteren (schoonmoeder heeft namelijk een rolstoel’) (grote) keuken, een grote woon/slaapkamer, een grote keuken, en een ruime badkamer, en een zeer grote buiten zit kamer overdekt, een overkapping aan de voorzijde’ en een prachtige poort’ Totaal betegeld ( hele grote plavuizen) en totaal geverfd binnen en buiten, WC douche en wastafel’ enz, enz,
  Dit alles 100% afgeleverd!
  Dus mijn tip’ ga niet zelf zitten kloten, om een paar centen meer’
  Voor die 500 000 Bath, kan je hier in de Isaan, heel iets moois neerzetten!
  Je mag men E mail opvragen bij Khun Peter, dan kan ik je de foto’s opsturen!

  Groet Pieter,

 22. jan geluk zegt op

  Mijn ervaring is dat die mensen die hoog van de toren schreeuwen dat ze al vele huizen hebben gebouwd en laten verbouwen niet op 20.000 bath meer of minder kijken,maar de ervaring is dat mensen die veel met aannemers in zee gaan ook dikwijls veel duurder uit zijn,want de aannemer koopt materialen in en rekend dan over die materialen meestal een vette prijs.Dus zelf doen.Ons zijn gevallen bekend en die zijn hier op Thailand blog al herhaaldelijk beschreven dat er veel aannemers weg gejaagd worden om dat ze slecht prestere, en hun afspraken niet na kwamen.
  Ons advies zo als wij het deden is een gouden advies:
  1 zelf inkopen materialen.
  2 Zelf mensen uit zoeken die het voor je willen maken
  3 De mensen betalen na dat het werk is opgeleverd naar beider tevredenheid.
  4 Elke dag zelf aanwezig zijn om als opdrachtgever te bepalen hoe en wat er gedaan gaat worden.
  5 Alles wat men niet volgens afspraak afwerkt meteen laten afbreken en niet acsepteren.
  6.Mensen die op afspraak voor je werken goed belonen.
  7 Niet acsepteren dat ze soms met minder mensen of helemaal een dag niet komen.
  8 zorgen dat de werkers tussen de middag een goede thaise maaltijd van je krijgen,dan werken ze met plezier voor de farang
  9 Elke dag voor aanvang van het werk even overleggen met de werkers,schept wederzijds vertrouwen en voorkomt misstanden.
  10 na afloop van het bouwen de mensen een aardig feest geven

  Als men het zo doet kan men in de isaan voor 400.000 bath een mooi huis laten zetten.

 23. Hugo zegt op

  Leon,
  zin in een huis gemaakt van aarde blokken (adobe-earth houses of earth bag houses)
  mijn huis is 125 m² groot alles op gelijkvloers en heeft geen 400000bth gekost .
  Ik ben woonachtig in Sisaket – Kanthararom
  Interesse laat het maar weten ik help je graag.
  Groetjes
  Hugo

 24. David H. zegt op

  Misschien dat dit ook nuttig is

  http://www.crossy.co.uk/Thai_House_Plans/

  Thaise huisplannen met bouwtechnische plannen uitgetekend en door Thailand standaard goedgekeurd

 25. Huub zegt op

  Hoi wim van beveren waar zit je ergens in phitchit me schoonouders zitten daar ook en komen daar geregeld op bezoek zou graag met je in contact willen komen

  Groetjes Huub


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website