Beste lezers,

Kan er mij iemand vertellen hoeveel de prijs bedraagt voor de aanmaak van een Thais paspoort en een visum om naar België te reizen?

Groet,

Ludwig (BE)

3 reacties op “Wat kost een Thais paspoort en een visum om naar België te reizen?”

 1. Yan zegt op

  De aanmaak van een Thaïs paspoort verloopt vrij eenvoudig en kost doorgaans niet meer dan ongeveer 1.100.- Thb. Op de website van de ambassade kan je verder zien wat je te doen staat; het bekomen van een visum gaat via een onafhankelijk bureau in Bangkok. Je zal, daarnaast, ook 200.- Euro dienen over te schrijven zonder enige zekerheid of het visum al dan niet toegekend zal worden. De kosten voor het visa-bureau vind je ook op hun website. Je zal tevens moeten aantonen dat je over genoeg inkomen beschikt (ook terug te vinden op de website) en ofwel jouw mutualiteit laten borg staan voor eventueel medische kosten, ofwel een bijkomende verzekering moeten afsluiten.
  Veel geluk er mee!

  • Rob V. zegt op

   Een Schengenvisum kost max 60 euro voor een volwassene die niet in een bijzondere categorie valt. Daarnaast komen nog eventuele servicekosten (richting de duizend THB) indien je gebruik maakt van de optionele dienstverlener (vfs, tls, …). Deze dienstverlener is niets anders dan een papierschuiver die de spullen naar de (Belgische) ambtenaren op de ambassade doorstuurt, de externe partij heeft daar geen enkele zeggenschap in. Deal je direct met met de ambassade dan ben je uiteraard geen service kosten kwijt.

   Met diverse vertalingen van vereiste papieren en alles er bij ben je ook nog wat kosten kwijt. Ik begrijp niet zo goed waar je het overschrijven van 200 euro vandaan haalt.

   De Thaise reiziger kan voor zichzelf garant staan met X euro per dag, dan hoeft de uitnodigende partij (referent) geen borg te staan. Meer info in het Schengenvisumdossier.

   https://www.thailandblog.nl/dossier/dossier-schengenvisum-2017/

   Nb: na maanden stof happen zal ik eens kijken of ik dit jaar een update kan publiceren. Het huidige dossier is echter bijna geheel up to date maar loopt wat achter mbt bepaalde kosten.

 2. Prawo zegt op

  De kosten voor een visum staan elders op dit blog https://www.thailandblog.nl/visum-kort-verblijf/kosten-visum-kort-verblijf-schengenvisum-legesbedragen-per-1-januari-2019/ en zijn gelijk, om het even bij welke ambassade de aanvraag wordt ingediend.
  Het gaat om een Schengenvisum dat voor alle bij Schengen aangesloten landen geldt, dus ook voor België.

  Is het visum bestemd voor uw echtgenote dan kunt u als Belg beter een reis plannen naar Nederland.
  De visumaanvraag voor uw vrouw bij de NL ambassade is dan gratis.

  Het omgekeerde is ook waar: als een Nederlander een reis plant naar België (of een van de andere EU lidstaten) dan is het visum voor de echtgenote ook gratis.

  Alleen voor een visum naar het eigen land van de referent moet worden betaald.
  Maar met een op boven aangegeven wijze verkregen Schengenvisum mag het eigen land van de echtgenoot wel gewoon worden bezocht, als het maar niet het hoofddoel is van de reis (op het moment van de visumaanvraag).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website