Wat is er te zien in Chinatown Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 november 2018

Beste lezers,

Over enkele maanden komen wij aan in Bangkok (echtpaar, middelbare leeftijd). Wij blijven daar 3 nachten. Ben bezig om een lijstje te maken van dingen die we moeten zien en doen, zoals Wat Arun, fietsen, grote paleis, etc. Alleen bij Chinatown heb ik nog geen idee wat je daar moet zien. Natuurlijk wel wat gelezen over Chinatown op Thailandblog, maar het gaat er vaak over dat je er lekker kan eten, maar dat kan toch overal?

Wie kan ons vertellen of Chinatown echt de moeite waard is en wat dan precies?

Groetjes,

Johan en Els


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wat is er te zien in Chinatown Bangkok?”

 1. Martine zegt op

  Chinatown is de moeite waard omdat het eten daar toch anders is.
  De roasted duck is toch wel ieders favoriet hier. Verder zijn er heel veel chinese kruiden winkels.
  Specerijen en heerlijke verse thee te verkrijgen. De thee is zeker de moeite waard om mee naar huis te nemen als je daar van houd. Verse blaadjes thee wel te verstaan.

  Verder kan je heerlijke warme tamme kastanjes overal eten en zijn de eet markten in de avond spectaculair
  om te bezichtigen.

  Met de fietstocht van Co van Kessel kom je ook door Bangkok heen, dus wellicht kan jezelf daarna bepalen of je het nog de moeite waard vind om ‘s avonds te gaan kijken.

  Het is in principe 1 lange straat, maar als je de kleine steegjes ingaat sta je versteld van de intieme restaurantjes en kraampjes met diverse producten die aangeboden worden.

  Heel veel plezier.

  groetjes
  Martine

 2. anderekant zegt op

  Chinatown is veel, veel, stukken groter als de toeristengidsjes aanduiden. Als je al eens in bvb Hongkong of zelfs San Francisco bent geweest, dan is die straat die martine aanduidt niet de moeite waard.
  Gericht op architectuur: het stadsdeel ten zuiden van Ratchdamnern (=de grote baan bijj Khao sarn) is nog veel autenthieker, er wonen vooral Sino-Thai en dat is goed te merken aan de sfeer op straat en de zaken. Er is ook de wijk waar ze de gouden Buddha’s standbeelden voor de wats maken en het oude stadhuis van Bkk met speelveld ervoor en diverse musea.
  Het is er stukken rustiger als die ”chinatownstreet”, het eten is er ook volop en stukken goedkoper (het verschilt wel van Thais eten en bepaald niet alles is ”lekker”), maar-het zijn immers Sino en minder Thai-veel meer hipster achtige modieuze zaken-coffeeshops, vele hoStels, retro-restrts, etc.
  Naast die chinatownstreet (=new rd op de kaart) ligt een erg lange en smalle-geen auto’s, wel veelsteveel brommers, verkoop-marktachtige steeg (sampeng), overdag interessant-leuk als je echt China nog niet kent. Verwacht overigens niet te veel die Thaise smile etc-dat doet de sjinees niet!
  Waarschuwing: als het echte sjinese vakantiedagen zijn, dan is chinatown overlopen met mainland etc sjinese kameraden-die komen daar de in hun ogen ”nog echte oude sfeer’opsnuiven-blijf dan maar weg.

 3. José zegt op

  Chinatown is m.i. geweldig! Een totaal eigen sfeer. Vol, alles op elkaar gepakt, van alles te zien en te koop. Je kunt het zo gek niet bedenken. De geuren, en kleuren, zoveel te zien, ogen te kort! Overal kraampjes o.a.tasjes, telefoonhoesjes, haarspeldjes, sjaaltjes, selfiesticks, massa’s!! Onderhandelingen, achteraf, en onderdoor hoekjes. Smalle straatjes waar tussendoor eten wordt gekookt, dumplings gefrituurd, eend geroosterd, verse sapjes geperst en verkocht.
  Het heeft ook een walking street. Die staat aangegeven. De moeite waard, maar zeker ook stukjes ervan afwijken!
  Verder een gigantische bloemenmarkt en groentenmarkt vlakbij. Grote manden met o.a. chili’s, limoenen, gedroogde garnalen.Hou je fototoestel bij de hand!
  De fietstocht van Co gaat er inderdaad doorheen, als je tenminste de Chinatown tocht hebt geboekt. Voor mij geen Bangkok zonder Chinatown! Elke keer opnieuw! Heerlijk!

 4. Nicky zegt op

  Chinatown is gewoon speciaal. En niet alleen voor het eten. Je kijkt gewoon je ogen uit in al die kleine steegjes. Best is heel vroeg in de ochtend te gaan. De meeste toeristen komen pas tegen 10 uur.

 5. P. de Jong zegt op

  Wij gaan 2 keer per jaar naar Thailand voor een vierweekse vakantie in Hua Hin. Na aankomst verblijven we enkele nachten in Bangkok. Wij adviseren u het volgende. Ga met de Skytrain naar de Saphan Taksin pier. Hier is een pier aan de Chao Phraya River. Van hieruit vaart ieder half uur de Tourist Boat ‘s morgens vanaf 09:30uur. Een dagticket kost Thb 180,00 ca € 4,00. Hiervoor ontvangt u tevens een Guidebook. Aan boord geeft een gids in de Engelse taal een toelichting op de verschillende pieren waar u van boord kunt gaan. Er wordt o.a. gestopt bij China Town en de Flower Market, beide zijn de moeite waard voor een bezoek. Op de pieren waar u van boord gaat, kunt na bezichtiging van het desbetreffende evenement weer opstappen voor een volgende vaart naar een pier van uw keuze. In China Town zijn tientallen neringdoenden waar van alles te koop is.
  Veel plezier en een goede vaart, beslist doen.

 6. thailandganger zegt op

  De markt is wel apart om te zien, maar persoonlijk vind ik chinatown verder niet zo bijzonder om er een grote omweg voor te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website