Beste,

Ik lees jullie blog al een tijdje en loop al even rond met een vraag. Nu zag ik deze mogelijkheid dus vandaar. Het heeft ook te maken met de uitkomst van jullie onderzoek waar Thaise dames nogal hoog uit de bus komen. Ik vraag mij af waarom?

Ik kom al wat keren in Thailand meestal voor een vakantie. Ben in de meeste plaatsen geweest, daar ook uit geweest. Maar ik heb tot nu toe niet kunnen ontdekken wat nou zo bijzonder is aan Thaise vrouwen? Ik snap het niet zo.

De meesten zijn klein van stuk, ze spreken slecht hun talen dus een fatsoenlijk gesprek is lastig. En sorry hoor maar de meesten zijn zelfs lelijk als ik het met de gemiddelde westerse vrouw vergelijk. Ik heb het niet alleen over de ladys in de barretjes maar over het algemeen. Ook in de winkel en zo. Manieren ontbreken ook vaak, smakken, boeren, schreeuwen en verveeld en ongeïnteresseerd zitten kijken.

Smaken kunnen verschillen maar wat zien anderen wat ik niet zie? Ik zou het graag willen weten.

Groet,

Onno

45 reacties op “Lezersvraag: Wat is er nou zo bijzonder aan Thaise vrouwen?”

 1. Rik zegt op

  Geachte redactie van TB willen jullie hier nu echt serieuze reacties op? De man (of is het stiekem toch een vrouw) zit vol rancune of jaloezie en kan niet eens fatsoenlijk een vraag stellen zonder alles en iedereen over één kam te scheren.

  Maar goed deze heer (of mevrouw) brengt in ieder geval leven in de brouwerij met zijn/haar vraag.

  Dit gaat weer een leuke discussie worden.

  • David zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic.

 2. louis zegt op

  Inderdaad, het enige uiterlijke verschil zijn de oogjes en de haarkleur,plus dat de meeste thaise nog een heeeeeeeeel kort lontje hebben. En dat verzorgende heb ik nog niet veel van gemerkt, ik mis mijn overleden westerse vrouw steeds meer. In in plaats van te dansen plaats ik steeds bloemen op haar graf.

 3. RonnyLadPhrao zegt op

  – De meesten zijn klein van stuk – So what ? Wat is daar mis mee ? Het is eigen aan een bevolkingsgroep. Trouwens het is niet omdat je klein bent dat je niet groot kan zijn.
  – Waarom zouden ze goed in talen moeten zijn. Om met jou een interessant(?) gesprek te kunnen voeren. Leer het Thais en je zal een interessant gesprek krijgen. De meeste blijven hun ganse leven in Thailand dus hebben ze voldoende aan de Thaise taal.
  – Een fatsoenlijk gesprek – Aan je vooroordelen te lezen zal er weinig fatsoenlijk kunnen besproken worden.
  – De meeste zijn zelfs lelijk – Kwetsende en schandelijke opmerking die je over gelijk welk persoon kan maken, maar dat zal voor u wel onder goede manieren vallen. Benieuwd hoe mensen over jou denken.
  – Manieren ontbreken ook vaak, smakken, boeren, schreeuwen – Ik ga veel om met Thai en ge er regelmatig mee eten. Ik vind ze niet ongemanierd. Omdat er andere gebruiken zijn wil dit niet zeggen dat ze ongemanierd zijn. Je vergelijk met je eigen wereldje waar jij denkt dat je gemanierd bezig bent. Eng wereldje waarin je leeft.
  Verveeld en ongeïnteresseerd zitten kijken – Kan je ze ongelijk geven als ze met iemand zoals u te maken hebben. Zou ik ook doen.

  Nu weet je nog altijd niet wat ik bijzonder vind aan mijn vrouw. Wel ik ga het je niet proberen te verklaren want je leefwereld is te klein om dat te snappen.
  Wel zou ik je een advies willen meegeven – Ga ergens anders op verlof.

  • Mathias zegt op

   Wel beste Ronny, zo ziet u maar aan de reacties dat niet iedereen zoals u denkt. Ik vind dat iedereen zijn eigen mening hebben mag en iedereen heeft ook zijn eigen levensverhaal. Zoals Onno een mening heeft over de Thaise vrouw ( die hij mag hebben ) valt u hem terug aan met ook mindere opmerkingen, dat dan terecht? Hoe u vrouw eruit ziet wil nog niet zeggen dat het voor anderen DE vrouw is? Mijn beste vriend was altijd zo trots op zijn vriendinnetjes, ik zou er nog niet mee door de WS lopen al kreeg ik 10000 bht.

   Zou een saaie boel worden als we allemaal dezelfde typetjes leuk vonden. Als iedereen maar met zijn eigen vrouwtje gelukkig is, is er niets aan de hand, wat anderen hier ook van vinden. Ik kwam en kom nog steeds al 20 jaar ik Thailand, nu met mijn Phillipijnse vrouw. Ik wou dat ik 15 jaar eerder naar de Phillipijnen was afgereisd. Ja, die spreken allemaal Engels, grotendeels katholiek, dus niet bij een grote misstap Boeddha erbij halen. Hebben ook voor de liefhebber veel grotere borsten ( ik moet ze zoeken in Thailand ). Maar zeg erbij dit is MIJN waarheid en niet DE waarheid! Dit is MIJN type, niet HET type. Leven en laten leven en als iedereen met zijn echtgenoot of echtgenote gelukkig is, dik, dun, lelijk, knap, prima toch!

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Iedereen mag best zijn mening hebben, en niemand moet denken zoals ik, en dat stel ik ook nergens. Nergens zeg ik hoe een vrouw er moet eruit.
    De vraag is trouwens niet standaard te beantwoorden maar is persoonsgebonden. Waar voor de ene de fysieke kenmerken belangrijk zijn, zal een andere de meer sociale kenmerken van een persoon belangrijk vinden.
    Laat me trouwens duidelijk zijn dat ik met zijn vraag geen probleem heb, maar is het nodig om die vraag te ondersteunen door de Thaise vrouw op een beledigende manier neer te zetten ?
    Dit verdient geen Thai of gelijk welk ander persoon en daar gaat gans mijn reactie over. Je kan je best niet aangetrokken voelen tot een bepaald type of bevolkingsgroep maar dat kan je op een respectvoller manier duidelijk maken.

    De taal en de manier die ik gebruik om hem te antwoorden is dan ook op zijn niveau want dat is de enige taal die zij begrijpen.

  • Rob V. zegt op

   Weinig aan toe te voegen. Er is niets wat “de” Thaise of Nederlandse vrouw bijzonder maakt, dat is namelijk alles op één hoop gooien. Dé Nederlander/Nederlandse, dé Thai(se) bestaat niet. Wel miljoenen individuen met heel grof genomen wat algemene cultuur gebonden gebruiken/eigenschappen (zo zou de gemiddelde Nederlander direct/bot zijn). Ik vind “de” Thai dan ook niet bijzonder, mijn eigen vriendin wel. Dat is gewoon een mooie, slimme dam, we zitten op één lijn, ze is toevallig een Thaise. Hadden dingen anders gelopen dan had ik nu net zo goed *vul hier maar een nationaliteit in* vriendin kunnen hebben.

   Ja, het uiterlijk is anders (maar jongere generaties aziaten en andere volkeren op deze aarde groeien meer en meer in de lengte én de breedte), en ik heb toch wel een beetje een zwak gehad voor aziatische of latino dames, brunettes etc. Puur op uiterlijk zou een blonde, blauw ogige dan ook iets lager scoren maar ook daar zitten mooie, leuke dames tussen, zij het opvallend minder vaak dan dames met lang zwart haar. Dat is gewoon een persoonlijke voorkeur, ieder zijn ding, gelukkig maar.

   Andere verschillen? Ik lees hier dat “een Thaise” niet op uiterlijk let of minder, nou het zijn net mensen hoor. Als ik zo mijn eigen vriendin of haar kennissen kring hoor letten en praten ze wel degelijk over het uiterlijk van mannen (of die nu aziaat, westerling of wat ook zijn, al zeggen ze wel bijna allemaal dat ze zwarte mensen minder mooi of ronduit lelijk vinden). En de portomonnee, tja, iedere dame zoekt wel een man die tenminste zijn eigen broek op kan houden. Overal heb je typetjes die een wel erg bijzonder belang in de inhoud van de portomonnee hebben. Of, door het klasse verschil, wellicht een arme familie die de buitenlander als een geldboompje ziet. Dat zie je ook overal onder groepen die het minder goed hebben. Moet ik natuurlijk wel bij opmerken dat in afrika, azië en zuid amerika je eerder tegen een (schoon)familie aan kunt lopen die financieel zeer beperkt is, en dus misschien wat meer kans hebt dat ze je als geldboompje zien. Staat verderlos van het Thai (Thaise vrouw/man) zijn…

   Geniet van elke dag, reis rond, ontmoet mensen en wie weet wat voor vrienden of zelfs partner je ontmoet. Je herkomst doet er niet toe, je persoonlijkheid wel, liefst verpakt in een mooi jasje. Chok dee.

  • Henk zegt op

   Prima reactie Ronnie, helemaal mee eens.
   Van de korte lontjes heb ik weinig gemerkt in mijn omgeving en familie.
   Slechte manieren ook geheel niet, integendeel.
   Het zal veelal ook te maken hebben met de sociale omgeving achtergronden van degene met wie je omgaat.
   Wat dat betreft is het overal hetzelfde, ook in NL zijn er ongemanieerde mensen.

   • Mathias zegt op

    Beste Henk, wat is t nou? U geeft Ronnie gelijk en daarna zegt u dat het overal voorkomt ( en terecht ). Het is uw waarheid dat u alleen maar nette mensen bent tegen gekomen , maar niet de waarheid! Ronnie zegt zonder dat hij weet met wie Onno op vakantie was, zoek een andere vakantieplaats. Wat een onzin is dit zeg! Als ik met mijn vrouw naar Koh Samui ga voor vakantie ( dit is een voorbeeld ) en ik ga voor de stranden en het eten…..Ik heb de tijd van mijn leven alleen persoonlijk vind ik de Thaise vrouwen lelijk of niet aardig ( voorbeeld ). Dan moet ik dus volgens Ronnie een nieuw vakantie ( verlof ) oord zoeken? Waar slaat dit op?

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Ieder mag best een mening hebben, maar de reactie van Ono gaat duidelijker dieper.
     Of strand en zee daarvan de oorzaak zijn ?

     Alles op een hoop gooien, en zo de Thaise vrouw voorstellen is gewoon beledigend en zeker niet van toepassing op de meeste Thai zoals hij (zij ?) schrijft.
     Zelfs de lengte van een persoon vindt geen genaden, en mensen lelijk noemen vind ik kwetsend. Dat is echt met je neus in de wind lopen en neerkijken op alles wat onder je loopt.
     Als dat het beeld van de bevolking is en hun uiterlijk en “manieren” storen u in die mate, dan zeg ik – ga ergens anders op vakantie. Stranden en zee genoeg in de wereld.
     Benieuwd wat zijn reactie zou zijn wanneer hij op dezelfde manier zou worden omschreven door een Thaise vrouw.
     Dit zal natuurlijk niet gebeuren, want hij/zij is lang, mooi en kan een fatsoenlijk gesprek aangaan in meerdere talen. Leeft volgens de etiquette, en vervelen bestaat niet want er is altijd wel wat interessants te beleven.

     Wil ik daarmee zeggen dat alles dan mooier en beter is hier in Thailand.
     Neen zeker niet, en de perfecte vrouw is net zo onbestaande als de perfecte man, alhoewel je dat van elkaar best mag vinden.
     Elk zal wel zijn kleine kantjes hebben, van welk ras of werelddeel ze ook afkomstig zijn.
     Die kantjes zijn dikwijls wat die ene vrouw/man zo bijzonder maakt voor de ander.

    • Henk zegt op

     Mathias,
     Wat ik wilde aangeven, is dat ik de stellingname van Onno tamelijk vooringenomen vind en die strekking had de reactie van Ronnie ook, vandaar dat ik aangaf het met hem eens te zijn.
     Onno mag gaan en staan waar hij wil, maar ik vind het vreemd dat hij hier op vakantie blijft gaan als hij de mensen zo lelijk en ongemanierd vind.

  • de laender gery zegt op

   Reacties geheel getikt in hoofdletters worden niet geplaatst.

  • peter zegt op

   Mijnheer Ronny, u schrijft

   “Waarom zouden ze goed in talen moeten zijn. Om met jou een interessant(?) gesprek te kunnen voeren. Leer het Thais en je zal een interessant gesprek krijgen. De meeste blijven hun ganse leven in Thailand dus hebben ze voldoende aan de Thaise taal”

   Mijn beste vriend spreekt de taal vloeiend, dus hij kan gesprekken voeren, maar nog belangrijker, hij verstaat wat ze zeggen, soms denk t hij, had ik de taal maar nooit geleerd, mijnheer Ronny.
   Hij is verbitterd en zei, ook ik heb de roze zonnebril opgehad, maar dat is veranderd.
   Veel mensen die getrouwd zijn met een die “anders” is spreken onvoldoende Thais om een gesprek kunnen te volgen als hun vrouw met hun familie praat, je moest eens weten

   groet.

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Mijnheer Peter,

    Denk je dat dit van toepassing is op alleen Thaise vrouwen ?

    De kennis van de taal levert hier trouwens geen voordeel op.
    Als de vrouw van jou vriend, iets met haar familie wil bespreken dat niet voor zijn oren bestemd is, zal ze dat niet doen in zijn bijzijn of in een dialect waar hij niks van begrijpt.

    Trouwens, ook mannen bespreken dingen met hun ouders waar de vrouwen niks van afweten.

    Je moest eens weten.

 4. J.Jordaan. zegt op

  De meesten zijn lelijk als je dat met een gemiddelde Nederlandse vrouw vergelijkt.
  Smaken verschillen natuurlijk. Ik zit vaak te kijken in pattaya op de markt naar de toeristen die langskomen. Je wil niet weten wat daar allemaal langskomt met hun echtgenoten. Vooral de wat oudere dames rond 50 jaar. Vet, rondgevreten,spataderen en nog een grote mond ook. Ik zie ze langs komen en als ik met mijn Thaise vrouw daar zit, die ook al 50 jaar is zie hun echtgenoten kijken naar mijn vrouw. Meestal komen die mannen later terug om op zoek te gaan naar ook zo’n lelijke Thaise waar je niet goed mee kan converseren, maar heel lief zijn en niet smakken en boeren.
  Je heerlijk verzorgen enz.
  Misschien een bezoek aan de opticien wel handig. Onno kan het dan beter bekijken.
  J.Jordaan.

  • jacqueline zegt op

   Mneer J. Jordaan,
   IK ben een Nederlandse vrouw van 50….ben niet vet, heb geen spataderen en ben ook nog eens netjes gekleed en heb geen grote mond. Wat de OP doet, doet u dus ook…iedereen (zowel de Nederlandse als de Thaise vrouw) over één kam scheren. Heeft u daarbij OOK wel eens op de gemiddelde Farang man gelet? Dikke bierbuik, witte sokken in sandalen en een kaal hoofd maar wel of een staart of een snor/baard? JA ook ik scheer nu alle Farang mannen over diezelfde ene kam..inderdaad. Voelt niet prettig toch??

   Zowel de Thaise vrouw als de Farang vrouw, tja……de een is netjes en goed onderlegd, de ander wat minder…. de een boert en smakt, de ander eet netjes met vork en lepel. In ieder land heb je mooie en minder mooie vrouwen qua uiterlijk, (maar ook zeker mooie en minder mooie mannen…toch??)

   Kijk de een houd van een Thaise vrouw en de ander van een (bv) Nederlandse vrouw. Maar is uiterlijk dan alles? OOK de Thaise vrouw wordt met het verstrijken van de jaren minder * knap * , maar als het uiterlijk inderdaad het enige is waar iemand op valt, en niet het karakter, en als dan het *houden van* al helemaal niet im frage is…tja ga dan lekker op- vakantie naar Thailand, zoek een mooi meisje uit, heb daar een fijne tijd mee en ga dan terug naar je moeder/vaderland . MIJ als Nederlandse vrouw hoef je dan in ieder geval niet meer te zoeken, IK ben al voorzien.

  • Sir Charles zegt op

   Moderator: u bent aan het chatten.

 5. phangan zegt op

  Ben benieuwd of Onno nog de moeite neemt om te reageren, ben erg benieuwd wat hij nog meer te zeggen heeft

  • Daniel zegt op

   Ik versta niet waarom hier zelfs iemand op antwoordt. Ieder heeft een eigen visie en die is persoonlijk. Ik lees elke dag dit blog en zal enkel reageren als ik vind dat er iemand belang bij heeft. De rest lees ik gewoon en denk er het mijne van.

 6. Adje zegt op

  Ik val op donkere vrouwen. Thaise vrouwen van rond de 45 jaar ( ik zelf ben 58) hebben mijn voorkeur. Vooral de vrouwen die een redelijke tot goede opleiding hebben gehad of vrouwen met een redelijk tot goede baan zien er vaak veel jonger uit met hun mooie lange zwarte haren. Bij de vrouwen van het platte land is dat toch vaak minder. Ze stellen veel minder eisen aan hun (toekomstige ) man dan de westerse vrouw. Ook speelt het uiterlijk van de man voor de Thaise geen rol. Okay, Ze vinden het fijn als je wat geld hebt. Maar goed geld moet rollen zeg ik dan maar. Wat Louis zegt is helaas een groot minpuntje. Ze hebben een heeeeeeelllllllll kort lontje. Maken om de kleinste dingen ruzie en van maken van een klein misverstand groot probleem. Na 7 maanden huwelijk kon ik er niet meer tegen en heb ik mijn Thaise geliefde deze week vaarwel gezegd. Dit weerhoudt mij echter niet om over een tijdje toch weer op zoek te gaan naar een mooie Thaise schone van rond de 45 jaar.
  En hopelijk vind ik er dan een die niet zo`n kort lontje heeft.

 7. Antoinette Bartels' zegt op

  Thaise vrouwen waar hier over gesproken wordt hebben meestal een kind figuurtje,mooi lang haar en zijn nog jong.Nederlandse vrouwen zijn geemancipeerd en werken aan een eigen carrière en vallen op mannen van eigen leeftijd.Wat me opvalt als ik 6 mnd in thailand ben is dat de (meestal oudere mannen)niet zo verzorgd en aantrekkelijk zijn.Thaise vrouwen hebben daar blijkbaar geen problemen mee.Ik ben een Nederlandse getrouwde vrouw en vind de Thaise vrouw mooi en verzorgd

 8. BA zegt op

  Goed verhaal van Rob V.

  Zoveel mensen zoveel wensen, sommigen houden van westerse vrouwen, andere Aziatish of Zuid Amerikaans en de ander weer van dik of dun 🙂 Dat Thaise dames die poll wonnen zal ook iets te maken hebben met het gebeuren welke zich in bepaalde toeristische badplaatsen afspeeelt.

  Thaise vrouwen heb je in alle soorten en maten, lang kort bleek donker you name it. Er zijn er bij die ik echt heel knap vind, sommigen ook juist weer niet. Ze blijven vaak wel lang een jonger uiterlijk houden als hun westerse tegenhangers. Het maakt qua uitgaan ook nog uit waar je heen gaat. Volgens de Thai is de ideale vrouw lang, slank en heeft een lichte huid. Dit soort dames heeft meestal ook niet al te veel moeite om aan een welgestelde Thai partner te komen en als het dames zijn uit de ‘entertainment industrie’ dan werken die veelal in plaatsen waar de rijke Thai komt en niet de gemiddelde falang.

  Verhalen van een kort lontje, ik ken er ook wel wat welke echt dramaqueens zijn maar ook zat welke zich juist niet druk maken. Mijn vriendin heeft dan geen kort lontje bijvoorbeeld maar houd het eerder voor zichzelf. Wel heb je grote kans dat als je als westerling met een Thaise dame gaat je een dame treft welke al een heel verleden achter zich heeft, veel emotionele bagage.

  Dat een Thaise dame minder belang hecht aan het uiterlijk van haar partner, daar moet ik om lachen 🙂 Wel eens een stel dames horen roddelen over mannen of hun partners, gaat nog wel verder als bij westerse dames. Zij heeft een knappe vriend, zij een oude man, zij heeft zus bla bla. Verder zo ongeveer alles wat er tussen de lakens gebeurd komt boven tafel.

  Meestal hangt dat ook weer samen met dat verhaal over de portemonee. Er word ook wel gezegd dat leeftijdsverschil niet uitmaakt, maar ik hoor toch wel regelmatig van de jongere dames dat ze niet op mannen van oudere leeftijd vallen, maar als de financieële kant goed zit dan is het wel weer prima. De taak van een man is in hun ogen in de eerste plaats voor het inkomen van het gezin zorgen. Maar laat je de dame de keus, mag ze kiezen tussen een partner van 30 met een inkomen van 150.000 baht of een partner van 60 met een gelijk inkomen dan gaat ze haast in alle gevallen voor de eerste. Het is een samenleving van uiterlijke show, dus denken dat het uiterlijk van een partner niet belangrijk is, dat klopt niet. Een Thaise dame welke zelf een hele goede baan heeft zal weer minder belang hechten aan de financieële kant en zal sneller op uiterlijk/karakter selecteren.

  Mijn eigen vriendin is redelijk klein, 1.53m, en ik vond haar voor een Thaise niet bovengemiddeld knap maar ze ziet er leuk uit. Ik kan het er dagelijks goed mee vinden en we zijn graag in elkaar’s gezelschap, dat is voor mij het enige wat telt 🙂 Had voor mij ook een Nederlandse kunnen zijn of waar vandaan dan ook.

 9. Sir Charles zegt op

  Laat ik me beperken tot de mannen in Nederland kennende waarbij dat dikwijls inderdaad het veel gehoorde argument is door hem dat de westerse vrouw over het algemeen te geëmancipeerd is geworden en daarom op een Thaise is gevallen.

  Het zal welbeschouwd vast ook te maken hebben dat veel mannen een of meerdere (v)echtscheidingen achter de rug hebben met alle perikelen daaromtrent en dan valt men algauw voor twee bruine ogen die op je pad komen, die je lief glimlachend aankijken en die bovendien ook nog een cultuur en gebruiken mee heeft genomen die anders zijn dan in de westerse wat als welkome afleiding kan gelden in of na de scheidingsperikelen.

  Doch op dat ‘over-geëmancipeerde’ terug te komen het is dan altijd weer amusant te mogen constateren wanneer op visite bij hen dat dikwijls juist de man ‘onderdanig’ is aan zijn Thaise vrouw, bedoel er mee te zeggen dat de rolverdeling veelal omgekeerd is geworden dan met zijn toenmalige Nederlandse vrouw.
  Zie de mannen nu de klusjes doen wat ze gemakshalve voorheen zondermeer overlieten aan hun ex-vrouw, ze lopen nu de benen uit hun lijf. ‘ach lieverd ik doe het wel even blijf jij maar lekker tv zitten kijken’, heb het dikwijls zien kunnen observeren.
  De eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden zoals de kliko aan de straatkant zetten, onkruid verwijderen, schoonmaken, stofzuigen, de (af)was doen etc.
  Begrijp me goed want wil hiermee niet zeggen dat dergelijke klusjes bij voorbaat tot de vrouw behoren maar wil er hoogstens mee benadrukken hoe makkelijk de man kan veranderen wanneer een relatie is aangegaan met een Thaise wat toch min of meer de vraag is van Onno.
  Het koken wordt dan weer wel altijd aan haar overgelaten behoudens als er een typisch Hollandse maaltijd op het menu staat áls het al op het menu komt te staan want ken er zelfs een man bij -een ‘kaaskop’ van bijna 2 meters uit de Hollandse klei getrokken- die geen Hollandse kost meer wil eten sindsdien hij een Thaise vrouw heeft want ach dat heeft ie eigenlijk toch nooit lekker gevonden, echt hij meent het!

  Het grappige is dan ook -hopelijk dat niemand mij een ironisch lachje kwalijk neemt- dat de mannen vervolgens zonder blikken of blozen verkondigen dat hun Nederlandse ex(en) veel te geëmanicipeerd zijn geworden…

  Hoe kan dat toch? Zonder te willen chargeren en het is zeker niet sarcastisch bedoeld maar het valt het me op dat de Thaise vrouw vaak zo betutteld in de watten wordt gelegd door de man.
  Aan de andere kant is het wel weer gunstig dat hét bekende vooroordeel hiermee tegengesproken kan worden dat veel mannen een Thaise vrouw naar Nederland hebben doen overkomen omdat ze zonodig een altijd ja-knikkende gemakkelijke gewillige huishoudster in huis willen hebben, dat dan weer wel.

  En oh ja, om het nog koddiger te maken zijn de mannen vaak in de loop van de relatie ook nog praktiserend boeddhist geworden en lopen ze rond in een polo-shirt in een niet nader te noemen bekende kleur.
  Vind het allemaal prima hoor daarnietvan alhoewel wel enige moeite hebbende met de neiging die de mannen daarnaast dan vaak ook nog tentoonspreiden om (bijna) alles wat met Thailand te maken heeft te willen vergoelijken of te idealiseren en daarentegen wat met Nederland te willen bekritiseren of om botweg af te kraken.

  Ben heel gelukkig met mijn Thaise vrouw maar het had net zo goed een Nederlandse kunnen zijn, ben er niet specifiek opgevallen het heeft zo mogen zijn en heb er nooit spijt van gehad.
  Dat de Thaise vrouw per definitie knapper is dan de westerse vrouw is in mijn mening ook niet van toepassing wat overigens ook vaak zo’n typisch gevleugelde uitspraak is na een mislukte relatie met een Nederlandse.
  Ken anders heel wat mooie Nederlandse vrouwen bij wie het moeilijk zou zijn mijn libido te kunnen negeren als ik met hen alleen zou zijn.
  Daar zeg je als gezonde man in lijf en leden toch niets verkeerds mee.

  • rene zegt op

   Sir Charles,
   je hebt hierin perfect gelijk. Ben jammer genoeg 3 X getrouwd geweest X met een Belgisch mooie vrouw wier carriere hoger stond dan ons leven en van wie ik perfect wist wat er zal gebeuren volgende donderdag te 15.00 AM of op vrijdag 10.00 PM. Ze had een grote carriere maar weinig toekomst met mij. Daarna met een BELGISCHE Vietnamese: een heel fijne tijd samen meestal onbezorgd en deden dingen die helemaal niet gepland waren alhoewel familie al heel erg kwamen bovendrijven. Bereikte dank zij mij de top van de Belgische financiele administraie terwijl ik stomweg in ZO Azie werkte wat haar natuurlijke jaloersheid opwekte . Zijn gescheiden in heeeeeel goede vriendschap en hebben een volwassen dochter en nog een uitstekende vriendschapsrelatie. Heb in mijn laatste missie (3 jaar) in Thailand een lieve intelligente vrouw gevonden die ik uit een real topfunctie uithaalde om in mijn (toen nog heel grote ) Thaise bedrijf te werken. Hebben door omstandigheden het Thaise bedrijf stil moeten zetten en zijn nu terug in Belgie waar de arme man geen nieuwe opdrachten meer heeft en de lieve vrouw plots als poetsvrouw moet fungeren. En geloof me : zij doet dit ook niet graag. Met meer woorden zij houdt niet van dit koude, regenachtige, onvriendelijke landje waar mijn overburen mij nauwelijks kennen. We hebben samen een lief zoontje en toch blijft mijn lieve vrouw bij mij zonder op mijn leeftijd te letten, zonder op mijn uiterlijk te letten, en belangrijk zonder op mijn portemonee te letten. Welke onverlaat durft dan te zeggen dat Thaise vrouwen alleen op de financiele positie van de man letten? Dat zou een veralgemening zijn die alle werkelijkheid slaat.

 10. Khun Peter zegt op

  Wat er bijzonder is aan Thaise vrouwen? Vrij simpel: alles en niets. Je zou zelfs ‘Thaise’ weg kunnen laten in deze vraag.
  Het bijzondere in een mens (man of vrouw) wordt bepaald door waar jij zelf naar op zoek bent. Of iemand bijzonder is kan een ander nooit bepalen. Het antwoord op die vraag kan jij alleen geven.

  • Khun Peter zegt op

   Overigens schijnen mannen op zoek te zijn naar een levenspartner die qua persoonlijkheid vrijwel gelijk is aan hun biologische moeder.

 11. Caatje23 zegt op

  Wat jammer dat iemand meteen zo aangevallen wordt als hij ( een voor hem serieuze ) vraag stelt. Ik ben net terug van mijn jaarlijkse vakantie in Thailand. Mij valt het op dat het gedrag van mannen en vrouwen verschilt per omgeving. Net als in Nederland trouwens, mensen die in een stad opgroeien zijn over het algemeen mondiger dan zij die in een klein dorpje opgroeien. Zullen ook wat groffer in de mond zijn. Zo was het gedrag van de dames in Bangkok veel vrijer en uitdagender dan dat van de vrouwen in Kanchanaburi bijvoorbeeld. En wat het uiterlijk betreft, ik heb ontzettend mooie gracieuze vrouwen gezien maar ook wat minder aantrekkelijke, net zoals in Nederland dus eigenlijk.

 12. Freddy zegt op

  Wat er zo verschillend is aan een Thaise vrouw ? De Geldzucht, Indien je Oud of gebrekkig bent geen probleem wel het huur geld die je betaald voor je Thaise vriendin, in Nederland zie je toch ook niet als je werkgever in een rolstoel zit of 120 kg weegt, alleen het salaris telt, en als je wilt weten hoeveel ze van je houd, zeg haar gewoon dat je haar niet meer kan betalen wel eten en onderhoud, dan zal je werkelijk zien hoeveel ze van je houd,
  Hier zijn zeer veel Bars voor Thaise vrouwen ! Niet toegelaten voor Farangs of buitenlanders, en die Bars werken zeer goed, met wie? Met Thaise vrouwen die zich eens echt goed willen laten verwennen door een jonge Thaise man,
  Enkele typeren uitspraken van Thaise vrouwen:
  Een Thaise die geld heeft neemt nooit een farang !
  Een goede farang is iemand die maakt dat de ganse familie niet meer moet werken.
  Bijna alle Thaise vrouwen die een farang hebben, hebben ook een Thaise vriend (Mianoy), meestal noemen ze die hun broeder.
  Zal stoppen anders schrijf ik nog een boek !

 13. De Brucker Patrick zegt op

  Beste,

  Als reactie over de Thaise vrouwen wil ik u zeggen : onderschat ze niet. Ze spreken WEL vloeiend Engels, maar ze laten het niet merken. Als je er een tijdje mee omgaat, pas dan op.

  • Aart v. Klaveren zegt op

   Thaise vrouwen spreken redelijk engels als ze in touristencentra wonen en werken, kom je echter in het noord-oosten, of midden thailand dan spreekt men weinig of geen Engels.
   Dus veel farangvriendjes/een lange relatie met een farang staat garant voor een redelijke beheersing van het engels.
   Op dit moment zit ik in Buriram en ben 2 dames tegen gekomen die redelijk goed engels spreken.
   De rest komt niet verder dan fck you or i lub you. :((
   Zelfs de hoger opgeleide thai spreken geen goed engels, vergeleken met ons Europeanen.
   1 thai tegengekomen die perfect engels sprak, maar deze jongen kwam uit een rijke familie, had zijn opleiding in the UK gehad.
   Ik moet er wel bij vertellen dat Engels spreken voor een Thai net zo moeilijk is als Japans voor ons

 14. Aart v. Klaveren zegt op

  Ik zit in de Isaan en moet toch zeggen dat er hier veel prachtige vrouwen rondlopen, meer dan bij ons in NL i.i.g.
  Ik ben niet zo weg van kleine vrouwen wel van donkere vrouwen, ik zoek altijd dames die wat ouder zijn, wat langer (>1.65) en ik hou wel van wat vlees op de heupen.
  De nederlandse vrouw heeft vaak een grote bek en een dikke reet, toegegeven dat zie je hier ook steeds meer, met name bij de jongere generatie overal.
  Ze drinken alleen maar cola en bewegen niet.
  Emancipatie OK, maar ik wil wel een harmonieuze relatie, en niet elke dag ruzie, je moet elkaar wat ruimte kunnen geven en elkaar willen ontmoeten in het midden.
  Ik heb veel vriendinnen gehad, uit de hele wereld, ben slechts een paar keer echt verliefd geweest.
  De Thaise en de Zuid-Amerikaanse vrouwen staan bij mij toch bovenaan, omdat ze warm en gepassioneerd zijn.
  Ik hou van diversiteit van karakters, ik heb geen ook geen problemen met vrouwen die emoties snel tonen, dat heb ik liever dan sommige thai die blijven lachen terwijl ze je eigenlijk liever het mes op de keel zetten.

  Ik heb een lieve vriendin uit Chonburi ze is getrouwd geweest met een Duitser die overleden is, Ze is niet perfect maar perfect voor mij, want ik ben ook geen superman.
  Ze heeft een baan en heeft me financieel niet nodig.
  De meeste dames zijn hier echter op zoek naar een ATM machine voor de familie en dat is prima hoor, daarom lopen hier zoveel kerels rond die in Europa/amerika geen vrouw kunnen krijgen, maar hier de portemonnee gewoon opentrekken.
  Er is altijd een betere sponsor te vinden ,en als dat de reden voor een relatie moet zijn, dan is de relatie gedoemd te mislukken mijns inziens.
  Ik geloof dat loyaliteit, eerlijkheid en wederzijds respect het belangrijkste is in een goede relatie, vooral als het is wat minder gaat.

  Natuurlijk is verzorging ook belangrijk, veel mensen zijn te dik en/of ze zuipen teveel hier.
  Iets wat te verhelpen is door regelmatig te sporten vooral als je wat ouder bent.
  In BKK, Pattaya, Pukhet zie je toch meestal dames die geld met hun uiterlijk willen verdienen.
  Ook in Hua Hin, mijn favoriete dorpje zie je dat steeds meer, helaas.
  Dat je er leuk uitziet is mooi meegenomen, maar is leren is belangrijker, zeker in een 3e wereld land als Thailand.

 15. Mark zegt op

  Smaken verschillen nu eenmaal. En je moet het treffen natuurlijk. Als alles zo lees heb ik schijnbaar het winnende lot uit de Thaise vrouwen loterij. Mijn vriendin is zeer zorgzaam, zeker niet lui en vraagt mij zelden tot nooit om geld. Ze heeft zelf een baan, maar verdient niet veel. Van wat ze verdient kan ze net rondkomen. Ik stuur haar af en toe wat geld, als ze echt extra onkosten heeft. Ik zit zelf momenteel zonder baan en kan dus ook niet echt veel missen. Ik spaar het geld, wat ik over houd aan het eind van de maand, op voor mijn vakantie naar Thailand. Mijn vriendin zegt ook geregeld gekscherend; I have poor boyfriend. Maar ondanks dat houdt ze wel oprecht van me en ik van haar. Binnenkort ga ik uitzoeken of het mogelijk is om mij in Thailand te vestigen en samen met haar een gezinnetje te stichten. Wat de Thaise vrouwen betreft, daar zit natuurlijk ook veel verschil in. Mooi, lelijk, lief, jaloers, onverschillig, dom, slim, brutaal, verlegen, schreeuwende, saaie, vervelende etc… Kortom net als Nederlandse vrouwen dus. Eén groot verschil tussen mijn Thaise vriendin en mijn ex Nederlandse vriendinnen is dat mijn meisje nooit hoofdpijn heeft 🙂 En ze zegt niet wat ik wel en niet mag/moet doen.

 16. halloBKK zegt op

  Wat is er bijzonder aan Thaise vrouwen? Niets en alles en is zuiver gebaseerd op persoonlijke smaak.

  Val je op aziatische types, dan zal je in Thailand massa’s mooie vrouwen zien. Beauty is in the eye of the beholder. Al moet ik wel zeggen dat de thaise bevolking (dus ook de mannen) veel minder last heeft van overgewicht dan bij de mensen hier.

  Er zijn uiteraard verschillen in cultuur en gebruiken, maar algemeen gezien kan ik Thai moeilijk bestempelen als ongemanierd.
  Aan de andere kant kunnen ze onderling wel afgesloten zijn ten opzichte van westerlingen. Ook al zijn ze zo vriendelijk en gedienstig, in hun “inner circle” zal je slechts mondjesmaat binnen geraken, en dan nog. Dat is misschien hun kleine kantje.Je zal dit niet snel merken. Trouwens, ze zullen hun uiterste best doen om er voor te zorgen dat je het niet merkt.
  Farangs die denken dat hun geld alle deuren opent, en dat ze hierddor respect afdwingen bij Thai denken volgens mij fout.

  Het probleem met vele Thais/farang relaties zijn de mythes die langs beide kanten leven. Voor heel wat Thaise vrouwen is de farang per definitie rijk en dus een garantie op een zorgeloos en rijk leven zonder al te veel moeite. Voor heel wat westerse mannen is de Thaise vrouw een eeuwig jong slank vrouwtje dat ten allen tijde al je wensen gedienstig uitvoert. Bij aanvang van die relaties zijn deze mythes meestal nog realiteit en bevestigen ze alleen maar de vooroordelen die er al waren. Pas later blijkt de realiteit net iets anders en loopt het fout af.

  Ik ben nu meer dan 5 jaar getrouwd met een Thaise en heb het mij nog geen moment beklaagd.
  Ik heb er wel voor gezorgd dat we elkaar eerst zo goed mogelijk leerden kennen en dat onze verwachtingen ten opzichte van elkaar haalbaar waren.
  Zoals in elke relatie is het een kwestie van geven en nemen langs beide kanten. Wij hebben ondertussen 2 schatten van kinderen,en werken beide. Iedereen draagt zijn steentje bij en zij zowel als ik zijn blij met de keuze die we gemaakt hebben.

 17. Khun Martin zegt op

  Zowel de vraag (die eigenlijk meer een mededeling is) en sommige reacties daarop, zijn naar mijn mening ronduit schandalig. Buiten de enkele serieuze reacties wordt hier op een onbeschofte manier de Thaise vrouw weer eens lekker negatief neergezet.

 18. boonma somchan zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 19. patrick zegt op

  Ik ben nog vrij jong, en heb diverse relaties met nederlandse versleten.
  Nu 2 jaar een relatie, wij hebben in deze tijd nog nooit ruzie gehad.
  Iets wat in mijn andere relaties wel regelmatig gebeurde, dit ging er meestal om waarom ik weer moest werken ipv bij haar op de bank te zitten. voor mijn mening zijn de nederlandse vrouwen van mijn generatie tot op het bot verwent en willen alleen gehoorzaamheid.
  Want van papa en mama krijgen ze toch ook alles wat ze vragen.

  mijn vrouwtje (Isaan) heeft gestudeerd en heeft nu door keihard te werken een management functie bij Dusit Thani hotels. Ze is financieel onafhangkelijk en 3 jaar ouder dan mij. Wij hebben het prima met zn 2e, wat de rest van de wereld ervan denkt zal mijn een biet wezen.

 20. J.Jordaan. zegt op

  Jacqueline,
  Volkomen gelijk wat je schrijft. Ik mag (in dit geval) Nederlandse vrouwen niet over een
  kam scheren. Waar het artikel over ging is wat er zo bijzonder is aan een Thaise vrouw en dan word een vergelijking getrokken met Nederlandse vrouwen. Ik had eigenlijk moeten schrijven, buitenlandse vrouwen. Gisteren heb ik weer op diezelfde markt gezeten en naast mij kwam een Nederlands echtpaar zitten. Hij 60 en zij 56 jaar.
  Zij was een kanjer en hij een volgevreten Nederlander. Inderdaad is het ook zo dat de meeste buitenlandse mannen die in Pattaya lopen er niet uitzien. Die kunnen in hun eigen land niet eens een paard verzieren. Daarom komen ze hier.
  Jij ben in ieder geval een kanjer van 50. Mijn Thaise vrouw is ook 50.
  Is ook een beetje als humor bedoelt.
  J.Jordaan.

 21. J.Jordaan. zegt op

  Beste Khun Martin,
  Je moet zo langzamerhand weten dat een groot deel van de Thailandgangers een duistere achtergrond hebben in het eigen land. Ze zijn hier gekomen om te doen wat ze in het thuisland niet kunnen doen. Hetzelfde geld voor waardering van vrouwen.
  Gelukkig zijn er ook ( ik denk de grote meerderheid) die hun normaal gedragen.
  Lees de reacties en bedenk, jullie weten niet beter.
  Zelf ik (nogal een heetgebakert mannetje) reageerd niet op dat gelul.
  J.Jordaan.

  • ruud NK zegt op

   Jordaan, zou het niet beter zijn, dat je eerst nadenkt voor je wat schrijft. Dan hoef je je niet zo vaak achteraf te verontschuldigen. Ook nu weer, dat de meeste Thailandgangers een duistere achtergrond hebben slaat weer nergens op. Of misschien kun je mij feiten vertellen waarop je je mening hebt gebaseerd?

 22. Jack zegt op

  Ik woon en kom 29 jaar in thailand heb nog een paar barretjes en heb een Thais vrouwtje die 35 jaar jonger is dan mij. DAT is het bijzondere van de vrouwen in Thailand,als je genoeg Euro,s Dollars of Bathjes in je pocket hebt komen de vrouwtjes vanzelf.Met de Tsunami ben ik veel verloren Land,barretjes en de bungalow verhuur,toen was mijn Thais vrouwtje die ik toen had ook weg,ze dacht dat ik geen Euro,s meer had.Daarna een beetje opnieuw begonnen en ze stonden weer in de rij,het vrouwtje dat ik nu heb is jong,mooi en knap en een goed karakter en goede manieren,ze zijn er wel.

  • Khun Peter zegt op

   U lijkt mij wel een grappig mannetje. Misschien niet mooi, jong en knap maar wel een geinig klein dik mannetje.

 23. L zegt op

  Jammer, jammer, jammer! Wat kan er op dit blog toch onrespectvol met mensen en over mensen worden gedaan. Ook jammer dat er zeer grove uitlatingen worden gedaan over de Nederlandse vrouw ( waar ik ook onder val ) veel Nederlandse mannen hebben namenlijk wel vaak met en dankzij de Nederlandse vrouw carierre kunnen maken en kunnen nu de bloemetjes buiten zetten in Thailand!. Ik misgun niemand een leuk, lekker en fijn leven maar respecteer elkaar en respecteer elkaars vragen. En onderschat zowel de Nederlandse vrouw als de Thaise vrouw niet!

 24. Teunis zegt op

  Tja, Onno

  Wat zullen wij zeggen van de Thaise vrouwen. Ik ben onlangs zelf naar voor het eerst naar Thailand geweest. En heb het als zeer bijzonder ervaren. Wel heb ik zeer bewust foute plaatsen gemeden, ook geen bar o.i.d. bezocht gewoon omdat ik daar niet in de verleiding wil komen. Vooraf heb ik mij uitgebreid verdiept in de Thaise levenswijze en gebruiken. Ik ben onder de indruk van de Thaise samenleving en de zorg van familie voor elkaar. Ook de beleefdheid en het voorkomen van gezichtsverlies of het tonen van onbeleefde emoties vind ik bijzonder. In mijn visie is het zo dat als je net als ik 53 jaar oud met een veel jongere thaise vrouw van zeg maar 25 aan de rol gaat, jezelf toch niet serieus kan nemen. Er zijn dan totaal geen gemeenschapsgronden en zo’n vrouw doe je dan zwaar tekort. Er is ook in de discussie de opmerking over de gevulde beurs. Ben je als man dan niet verplicht om goed voor je vrouw ( en eventueel kinderen ) te zorgen ? Een van mijn zakenrelaties is een Thaise en ik vind het altijd heel mooi om te zien hoe trots zij op haar man is die voor haar en de kinderen zorgt, terwijl zijzelf ook keihard werkt. Als je zou kunnen spreken van onderscheid is dit naar mijn mening, dat de Nederlandse vrouw het mystieke en betoverende is kwijtgeraakt op weg naar de gelijkwaardigheid van de man. En in veel gevallen een element in zich heeft gekregen van huismanagement en het kiezen van een zo’n eigen rol in haar huwelijk dat vaak het uit elkaar groeien onvermijdelijk wordt. Terwijl de Thaise vrouw denk ik veel meer de zorg voor haar man en kinderen ( en familie ) voorop stelt en haar eigen manifestatie daaraan ondergeschikt maakt. En meer vrouw wil blijven.

 25. J.Jordaan. zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten.

 26. J.Jordaan. zegt op

  Ik neem aan Mevr.L
  De wereld veranderd. Er word steeds gepraat over buitenlandse mannen met (jonge)
  Thaise vrouwen. Misschien wel een taboe op het blog.
  Wat denkt u van oudere Homo’s met jonge Thaise mannen?
  En verder wat je steeds meer ziet, buitenlandse wat oudere vrouwen met een jonge Thaise man. Die genieten er ook van. Zou het niet zo kunnen zijn dat hun vorige echtgenoot ook alles gedaan heeft om de carierre van hun echtgenote tot een succes te maken. Ik heb zelf 23 jaar in de scheepsbouw dag en nacht gewerkt en ben met avond studie mij opgewerkt tot een hoge functie bij de gemeente Amsterdam. Wat heeft zij gedaan aan mijn carrierre. Heb ik haar midden in de nacht op kunnen bellen over een belangrijke beslissing die ik moest maken? Of later als ambtenaar ondersteuning kunnen vragen over bepaalde dingen. Natuurlijk niet.
  Nou geniet ik van mijn leven met mijn Thaise vrouw.
  Het enige wat ik over gehouden heb aan die ondersteuning is 8 jaar een hoge alimitatie en nu tot mijn dood 40% van mijn pensioen kwijt.
  De enige ondersteuning die ik had was dat alles wat ik met een kruiwagen naar binnen bracht er met een vrachtwagen weer uitging.
  J.Jordaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website