Beste lezers,

Naar aanleiding van alle vragen die op dit forum langskomen m.b.t. visa, verblijfsvergunningen etc. Kan iemand mij vertellen waarom de Thaise overheid zo moeilijk/ingewikkeld doet in deze zaken?

Met vriendelijke groet,

Theo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn er zoveel eisen bij het verkrijgen van een visum voor Thailand?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Die vraag moet je eigenlijk aan de Thaise overheid stellen indien je dit vindt.

  De Thaise overheid doet trouwens niet zo moeilijk met zijn regels i.v.m. visums/verlengingen.
  Integendeel, eigenlijk zijn de procedures die zij opgesteld hebben vrij eenvoudig.
  Alle regels staan duidelijk beschreven (vind ik toch), en als die aanvraagprocedures gevolgd worden zijn visums/verlengingen eenvoudig te verkrijgen.

  Problemen ontstaan pas wanneer die eenvoudige regels en procedures in handen komen van sommige ambtenaren. Die gaan ze aanpassen aan hun eigen opvattingen.
  En daar zit meteen eigenlijk het grote probleem.
  De overheid laat dit echter toe, door de regel dat elke ambtenaar bijkomende bewijzen mag vragen indien hij/zij dit noodzakelijk acht.
  Voor sommige is dit echter een vrijgeleide om, zelfs indien niet noodzakelijk, die bewijzen alvast te vragen.
  Gevolg is dat ze een eigen aanvraagprocedure gaan opstellen. Kan dus best zijn dat als de verantwoordelijk vervangen wordt, dat ook zomaar de aanvraagprocedure kan veranderen.
  Het gevolg is een willekeur van de procedures. Bij de ene moet je dit aanleveren, bij de andere niet maar wel weer wat anders.
  Men maakt van iets eenvoudig, iets ingewikkeld.

  Maar goed, uiteindelijk valt het nog best mee eens je met de werkwijze van ambassade/consulaat of immigratiekantoor van je woonplaats vertrouwd bent.

  Tenslotte, hoeveel kunnen hier eigenlijk zeggen dat hun een visum/verlenging werd geweigerd ?
  (ik bedoel dan niet omdat je niet aan de inkomsten eis kan voldoen)

 2. daniel VL zegt op

  Ook op de ambassade in Brussel doet men soms raar. Ik nam mijn accountboekje van Bangkokbank mee met het net vereiste bedrag erop mee, staat er trouwens een zestal jaren op, Uitleg, “stond er mogelijks vorige week op, maar wie zegt dat je het gisteren niet hebt afgenomen. gevolg geen retirement Oa maar een simpel O visa. Ben van plan om het er na visaverlenging af te halen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Daniel,

   Een bankboekje telt toch niet. Dat is ook zo in Thailand.
   “In the case of submitting a bank statement, a letter of guarantee from the bank (an original copy) is required”
   http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html

   Ook op de website van de ambassade in Brussel staat het te lezen
   http://www2.thaiembassy.be/wp-content/uploads/2012/11/Demande-de-visa-OA-EN.doc

   Vergeet trouwens je geld maar niet terug (en tijdig), op je rekening te zetten als je een bankbedrag wil gebruiken voor je verlenging of je mag je verlenging ook vergeten.

 3. teun zegt op

  Theo,

  De Thaise overheid wil gewoon zeker weten, dat een buitenlander over voldoende middelen beschikt om hier te kunnen leven. Dat is het gewoon. En er zijn in Thailand maar een paar visum mogelijkheden. Dit om verschillende groeperingen buitenlanders te kunnen faciliteren. Meer is het niet.

  Moderator: Tekst verwijderd. De vraag gaat over Thailand en niet over Nederland.

 4. LOUISE zegt op

  Hallo Theo,

  De mededeling dat het niet alleen de overheid is die de regels moeilijk maakt.
  Daar boven op krijg je ook nog dat al die regels van de overheid, ook nog eens anders worden geinterpreteerd door elk immigration office in welke plaats dan ook in Thailand.

  Dus in principe kan van elke wettelijk regel TIG verschillende uitvoeringen daarvan gevraagd worden.

  Gewoon pilletje onder je tong, verstand op nul en gaan.

  LOUISE

 5. Moderator zegt op

  Reacties dat een visum voor Nederland aanvragen veel lastiger is off-topic. De vraagsteller heeft het over Thailand en niet over Nederland.

 6. Lung addie zegt op

  Beste Theo,
  de Thaise overheid doet helemaal niet moeilijk wat een visa of verblijfsvergunning aangaat. Ik heb er nog nooit enig probleem mee gehad, niet bij de eerste aanvraag, noch achteraf bij verlenging. Alles, zowel van mijn kant als van Thaise kant: netjes volgens het boekje. De voorwaarden zijn heel duidelijk, volg ze.

  Er zijn drie hoofdregels voor langverblijf:

  ouder dan 50j zijn
  een ( bewezen ) woonplaats hebben
  voldoende bewezen inkomsten hebben ( of bankgarantie )
  Alles staat duidelijk omschreven op de website van de betreffende diensten. Dat zijn er dus drie … is dat veel ?

  Waarom is dit zo? Heel eenvoudig, de Thaise overheid wil vermijden dat bezoekers of gasten in financiele moeilijkheden komen. Ondanks deze maatregelen slagen ze er niet in om dit volledig te bewerkstelligen en komen er toch nog in moeilijkheden. Google eens en bekijk de reportages op youtube maar eens over buitenlanders in Thailand welke op straat leven, nog niet op straat leven maar toch niet meer rond komen met hun inkomen. Het gaat hem dan meestal over mensen welke in feite niet voldoen/voldeden aan de geldende regels maar er toch, op slinkse, onwettelijke wijze, in geslaagd zijn/waren ( en hier ook nog fier op waren ) een langverblijfvisa te bekomen.
  In de ziekensector staat een grote schuld open, gemaakt door buitenlanders die onbekwaam waren hun rekening te betalen. Dat in een land dat het reeds moeilijk heeft, of in de onmogelijkheid is, zijn eigen volk zelf een degelijk sociaal vangnet te bieden. Thailand wil op deze wijze voorkomen dat ze ook nog de zorg voor buitenlanders, welke hier geen enkele sociale bijdrage geleverd hebben, te gierig of onvermogend zijn een ziekte- of hospitalisatieverzekering te betalen, ook op zich zouden moeten nemen. En denk nu maar niet, zoals sommigen wel doen, dat de expat Thailand rijk maakt. Als je het blog leest en vooral de reacties op bepaalde artikels, dan zal je snel doorhebben dat het niet zo is.

  LS Lung addie

 7. Nico van Kraburi zegt op

  Beste lezers,

  Uiteindelijk is het niet al te moeilijk om een jaarvisum aan te vragen en te krijgen. Zelf ben ik 1 keer per jaar
  aanwezig op het immigratiekantoor van Ranong voor mijn verlenging van mijn jaar visum. De mensen die daar werken zijn altijd vriendelijk en voeren de regels juist uit. Ben 1 maal op het immigratiekantoor kantoor in Chumpon geweest ook daar zijn ze vriendelijk en correct.
  Als je zelf wat vriendelijkheid en respect toont ten opzichte van een ambtenaar zal dat zeer zeker invloed hebben op het verkrijgen van dat wat je voor elkaar wilt krijgen. Arrogant neerbuigend gedrag maakt je niet geliefd.

  In het stukje geschreven door Lung Addie wordt goed weer gegeven waarom er regels zijn opgesteld.
  Heb geduld, begrip en respect indien je een overheidskantoor bezoekt het zal je helpen om datgene te bereiken wat je nodig hebt.

  Nico van Krabri Ranong


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website