Beste lezers,

Ik hou al een aantal maanden de vliegtickets aanbiedingen bij van Amsterdam naar Bangkok, maar ik zie er steeds minder? Waarom is dat?

Normaal in deze periode in de afgelopen jaren zie je redelijk veel goedkope vliegtickets voorbij komen maar nu niet. Wordt dit soms kunstmatig hoog gehouden? Is er zoiets als een kartel?

Groet,

Robin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

56 reacties op “Lezersvraag: Waarom weinig vliegticket aanbiedingen naar Bangkok?”

 1. Gerrit zegt op

  Tja

  China Air is gestopt met vliegen tussen Amsterdam en Bangkok, dus daar waar de stoelen schaars worden, gaat de prijs omhoog. Vrije economie noemen we dat.

  Gerrit

  • Jan spijker zegt op

   Kijk eens bij 333 travel. Veel aanbiedingen.
   Quatar airline jordania airlines. Gemiddeld 545 tot 645 euro

   • Cornelis zegt op

    Vergeet dan ook niet naar de overstaptijden te kijken……….

 2. Cees zegt op

  Vraag en aanbod, China airlines is gestopt, KLM zit drie dagen per week vol. Als er genoeg vraag is zal de prijs niet dalen en hoef je ook geen aanbiedingen te verwachten.

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Op welke websites kijkt u? Google Flights and Skyscanner zijn erg goed, nadat u de website van een maatschappij heeft bezocht cookies verwijderen, als u de cookies niet verwijdert na het bezoeken van de website van bijvoorbeeld Emirates dan weet bijvoorbeeld Emirates al in welke datum en naar welke stad u vanuit Amsterdam wilt vliegen.

  Iets meer informatie zou interessant zijn, wanneer wilt u precies vliegen

 4. George zegt op

  Ik zie wel supergoedkope tickets naar Manilla (450) geboekt voor februari en naar Korea geboekt voor april (400). Niet op BKK gezocht

 5. Stefaan zegt op

  Blijkbaar ligt de vraag dicht bij het aanbod. De vliegtuigmaatschappijen schatten in dat ze hun vliegtuigen nagenoeg vol zullen krijgen, met gevolg dat ze geen goedkope aanbiedingen geven. Mocht ze toch tickets overhouden enkele weken voor vertrek, dan kunnen ze alsnog hun prijzen een beetje zakken om de laatste tickets te verkopen.

 6. Dries zegt op

  Dag Robin,

  er zijn gewoon meer mensen die de laatste jaren op vakantie naar Thailand gaan.
  Thailand is nu ook bereikbaar voor de “gewone toerist” die vroeger enkel in Europa rondreisde.
  Er is ook een sterke stijging van het vliegverkeer wereldwijd.
  Aanbiedingen (vanaf Brussel) zijn ook kortere periode geldig en sneller uitverkocht.
  Heb ook wel de indruk dat er minder reclame wordt gemaakt voor aanbiedingen.
  Want het vliegtuig raakt toch vol met of zonder aanbiedingen.

  Dries

 7. eduard zegt op

  Het lijkt er idd. op dat het kartelvorming is.Sinds China Air weggevallen is ,is het er niet goedkoper op geworden. Vond het altijd nog de beste maatschappij om mee te vliegen, maar helaas..na 20 jaar deze mij. gevlogen te hebben na alle tevredenheid.

 8. FOBIAN TAAMS zegt op

  China air vliegt niet meer naar Bkk. Nu alleen nog KLM en EVA AIR.Minder concurrentie;minder aanbiedingen;plus de kerosine gaat duurder worden.

 9. Antonio zegt op

  Het gaat weer goed met NL en de economie, en als je naar BKK of terug vliegt zit het vliegtuig vol tenminste met KLM Ik boek meestal 4 a 6 maanden vooruit omdat dan de BC ticket nog een beetje te betalen zijn, maar zelfs dan zijn de meeste plaatsen al verkocht. Dus waarom zouden ze korting geven? als je het vliegtuig toch vol krijgt.

 10. Bert Minburi zegt op

  Nou Robin mijn ervaring is juist dat ticketprijzen in de periode rond kerst en jaarwisseling door zo’n beetje alle maatschappijen altijd worden opgeschroefd. Ik heb momenteel 2 vluchten geboekt staan bij KLM en ik vlieg altijd alleen maar rechtstreeks, want heb een broertje dood aan overstappen. Een vertrek op 3 januari a.s economy met voorkeurstoel ca. € 950,- en dito vertrek op 27 februari a.s. voor ca. € 750,-. Geen kartelafspraken maar gewoon vraag en aanbod, maar wel lekker cashen voor de maatschappijen in deze periode. Daarbij wordt voor bestemming Bangkok (iig door KLM) sowieso weinig gestunt, want het is simpelweg een moneymaker voor ze met hele hoge bezettingsgraad. Het zal naar mijn mening dus niet meevallen om zonder mogelijke last-minute nog goedkoop te boeken voor een vlucht op korte termijn.

  Succes in ieder geval.
  Bert

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste,

   Ik vlieg ook met KLM,3 januari met voorkeurstoel economy voor 817€
   Ik heb deze ticket net een week geleden geboekt bij Kilroy
   KLM bied nu goedkope ticket’s. Wel begin het jaar na de drukte.

   Ik zelf vlieg nooit met KLM maar kon dit niet afslaan.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 11. Nico zegt op

  Klopt Gerrit,

  Ik vloog op 9 december met EVA Air van AMS naar Bangkok, vliegtuig was 100% vol.
  Vloog Elite class en was midden in de nacht een rondje gelopen, Heel brutaal via de Economy, achter via de keuken weer terug, helemaal tot vooraan Business class en weer terug naar mijn stoel in de Elite class. Ik vond 3 lege stoelen en 3 mensen die hun benen aan het stekken waren. Bij z’n bezetting zal geen enkele maatschappij aanbiedingen gaan geven.

  Dus moeten we genoegen nemen met duurdere prijzen, totdat misschien Norway gaat vliegen van AMS naar Bangkok, maar de stoel daar is 29 inch, dus erg krap. (KLM en EVA Air 31 inch)

  Ik hou het maar op EVA Air en een beetje meer betalen voor Elite class.

  Nico

  • john zegt op

   ik vloog van Bangkok naar Amsterdam op 19 december. Een derde leeg vliegtuig !

  • chris zegt op

   Misschien is de goede bezetting te danken aan het aantal aanbiedingen????

 12. Cornelis zegt op

  Sinds China airlines niet meer rechtstreeks vliegt op Bangkok is de noodzaak om goedkope tickets aan te bieden een stuk minder geworden voor de maatschappijen en zeker in deze tijd van het jaar .

 13. PaulusXXX zegt op

  Emirates had tot 27-12 nog een aanbieding voor AMS-BKK. Goed de websites in de gaten houden en je inschrijven bij maatschappijen waar je graag mee vliegt.

  Op Google flights zie ik dat je vanaf 553 kunt vliegen in feb. 2018 of in maart vanaf 473 met Xiamen.

  Valt volgens mij best mee dus :-).

 14. Fransamsterdam zegt op

  Het schrappen van de vluchten van China Airlines kan ermee te maken hebben, vermoedelijk een afspraakje binnen het Sky Team. Het aantal vluchtbewegingen mag de komende drie jaar op Schiphol niet groeien, dus de enige manier om toch meer reizigers te vervoeren is een hogere bezettingsgraad. Als je toch wel volgeboekt raakt, hoef je ook minder goedkope aanbiedingen te doen. Het is dus vermoedelijk wel het gevolg van een onderlinge afspraak, maar die is in feite terug te voeren op jarenlang falend cq ontbrekend overheidsbeleid.

 15. Jan S zegt op

  Ik denk dat door het zeer slechte weer in Europa meer mensen de warmte opzoeken.

 16. royalblogNL zegt op

  Ik zie via Skyscanner prijzen vanaf 545 euro retour, met vertrek vanaf bijvoorbeeld 13 januari. Toch niet erg duur. In 1990 vloog ik voor de eerste keer naar Bangkok, ‘goedkoop’ via Pakistan, voor omgerekend zo’n 660 euro….
  Maar de prijzen worden toch in de eerste plaats beïnvloed door de vraag – als er veel vraag is, dan hoeven de maatschappijen niet te zakken met hun prijzen. Van elkaar op leven en dood bestrijdende maatschappijen als bijvoorbeeld Qatar en Emirates hoef je geen onderlinge prijsafspraken te verwachten.

 17. Jan zegt op

  Als het kartel “Hoogseizoen” heet, dan is er sprake van een kartel. Standaard zijnde prijzen van tickets na half december en rond Chinees Nieuwjaar hoger dan in de rest van het jaar. Kennelijk is er dan veel vraag. Het lijkt me logisch dat er dan weinig tot geen aanbiedingen zijn.

 18. eddy uit oostende zegt op

  Dat is de wet van vraag en aanbod.

 19. Ger zegt op

  De economie draait goed in Nederland, Duirsland en meer landen. Dus men heeft meer geld en meer vertrouwen en boekt dan vaker een reisje Thailand als 1e, 2e of 3e vakantie in het jaar. Daarom misschien niet nodig om aanbiedingen te doen want immers het vliegtuig raakt voldoende gevuld in dezelfde periodes vergeleken met vorige jaren.

 20. kapitalisme zegt op

  Gewoon wet van vraag en aanbod, als je dat graag kartel wilt noemen: ga je gang. de VRAAG naar vliegtix is flink gestegen-niet enkel naar BKK en het aanbod is vrijwel stabiel. Bovendien is onze winter duidelijk hoogseizoen voor die kant op. Die hele goedkope aanbiedingen zijn altijd als het weer in TH erg slecht is: april en september. Lage prijzen werden de laatste jaren vooral geboden door nieuwkomers destijds-EY,EK en diverse Chinezen-die vullen inmiddels hun kisten met eigen volk al wel. 3e rangs airlines zoals Ukrayna en Egypt willen nog wel eens wat lagere prijzen bieden. of bekijk vanaf nabij BE/DE of soms zelfs via LON.
  Vergeleken met andere steden in die regio blijft BKK een goedkoopteeiland. Overigens kreeg ik deze week mails van EK e.d.: retour onder de 600, en heel veel goedkoper gaat toch echt bijna niet.

 21. gerard zegt op

  Ik weet natuurlijk niet waar je woont, maar ik heb mijn dochter een ticket cadeau gedaan van Antwerpen naar Bangkok, jazeker van Antwerpen met KLM voor 470 euro eind april t/m 23 mei .
  De truc is je moet dan vanaf Antwerpen met de Thalys naar Amsterdam en dan verder rechtstreeks.
  succes met de zoektocht

 22. frank zegt op

  lijnvluchten hebben over het algemeen geen “last minute” prijzen. Ze vliegen indien nodig half leeg. Op deze momenten worden ook vluchten samengevoegd van EVA en KLM. (gebeurt al jaren trouwens en heb al meerdere keren meegemaakt op terugweg van bkk naar adam dat KLM reizigers bij ons in EVA toestel gingen)
  Aanbiedingen zul je alleen vinden met eventuele lange overstap tijden, maar rechtstreeks kun je het wel vergeten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat lijkt me toch stug, dat ik met een KLM ticket in een toestel van EVA terecht kom.
   Als de vertrektijden meer dan een paar uur verschillen zou je bovendien vertraging hebben, waar je leuke vergoedingen voor kunt krijgen, in ieder geval als je met KLM vanaf Schiphol zou vertrekken.
   Maar nogmaals, ik geloof er niks van dat vluchten van KLM en EVA soms worden samengevoegd omdat ze anders half leeg zijn.

   • Fransamsterdam zegt op

    Bovendien, wat gebeurt er dan met dat KLM toestel? Dat moet toch naar Schiphol voor z’n volgende vlucht? Dat wordt anders toch een chaos?

    • frank zegt op

     helemaal mee eens met wat jullie zeggen, toch is het me al 2 keer overkomen, zal zeker begin dit jaar (begin feb) als ik weer terug vlieg een foto maken van de instap/boarding in bangkok als het weer gebeurt. (sorry dat het een duim gezogen verhaaltje lijkt)

     • Siam zegt op

      Zou het niet kunnen zijn dat de KLM vlucht overboekt was, wat heel normaal is, en dat ze KLM passagiers omgeboekt hebben naar KLM, dat is bij mijn ouders een keer gebeurt.

      • Fransamsterdam zegt op

       Als je KLM passagiers omboekt naar KLM, hoe kom je dan in een toestel van EVA terecht?

       • Siam zegt op

        Ik bedoelde natuurlijk Eva air. Ik zag het pas nadat ik het gepost had, maar ik dacht de meesten zullen het wel begrijpen jij niet dus.

     • Fransamsterdam zegt op

      Het blijft intrigerend. Ik ben inmiddels wat wijzer en hoop binnenkort verder uitsluitsel te kunnen geven.

      ====

      Dit is een automatisch gegenereerd bericht.
      Gelieve niet te antwoorden.

      Bedankt voor uw bericht. Doorgaans antwoorden we na gemiddeld drie werkdagen. Voor complexere of specifiekere vragen kan het langer duren.

      Uw dossiernummer is xxxxx

      Uw geregistereerde aanvraag voor Europe Direct Contact Centre luidt als volgt:

      “Goedendag,
      Op uw site staat “In sommige gevallen kan de vlucht worden uitgevoerd door een andere maatschappij dan die waarbij u uw ticket hebt gekocht.”
      Kunt u mij aangeven in welke gevallen dat kan?”

      Gelieve het webformulier te gebruiken mochten er enige fouten of omissies in deze bevestiging staan

      Met vriendelijke groet

      Het EUROPE DIRECT Contact Centre

 23. Bert zegt op

  Waarom op Bangkok vliegen, meeste mensen vliegen naar andere bestemming in Thailand.
  Zelf vlieg ik op Kuala Lumpur dan met Air Asia naar Phuket. Goedkoper en makkelijker. In Bangkok moet je voor Air Asia naar een andere airport met taxi of bus. Dit is een lange rit.

 24. brabantman zegt op

  China Airlines vliegt nog steeds vanaf Amsterdam, wel rechtstreeks naar Taipei. U moet dan een overstap maken voor Bangkok. Vorige maand nog met CI gevlogen van BKK naar AMS. Zijn beslist niet meer de goedkoopste maar vanwege hun perfecte service en vriendelijkheid heeft deze maatschappij nog steeds mijn voorkeur. Gaat het u niet om een paar euro goedkoper uit te zijn maar om ook plezier op uw vlucht te hebben, u zit nl een dag van uw korte leven in een toestel, kies dan voor de Asia smile.

  • john zegt op

   Met China Airlines naar Taipei en dan naar Bangkok is een tijdrovende omweg. Dan kun je , als het geld telt, net zo goed met een van de vele andere maatschappijen vliegen mmet overstap. Wel langer maar ook goedkoper !

   • brabantman zegt op

    John,
    Als u mijn reactie goed gelezen had, dan had u kunnen lezen dat ik geen cheap Charlie ben maar voor comfort ga. Het gaat mij er niet om voor een paar grijpstuivers goedkoper met bijvoorbeeld een Arabische maatschappij te vliegen. Dat doe ik zelfs niet al zou ik een dergelijke ticket gratis krijgen. Noem het een principe. Deze airlines maken alle concurrentie kapot. mede ook een reden waarom China Airlines gestopt is met haar vluchten AMS-BKK.
    U ziet nu de gevolgen, doordat mensen zoals u altijd het goedkoopste willen vliegen wordt concurrentie uitgeschakeld en gaan de prijzen omhoog.
    Bij CI krijg ik vaak 4 stoelen op een rij of een gratis upgrade naar bc. Dat zijn mij die paar tientjes duurder wel waard.

 25. Nonkelwin zegt op

  Vluchten via Malaysian Airways zijn niet goedkoper dan Thai Airways.

 26. Antonio zegt op

  Het zou fantastisch zijn als een Arabische Maatschappy(Emiraten-Etihad-of Quatar) het gat van China Air zouden kunnen vullen dan zou het dus voor Eva en KLM automatische een prijsdaling kunnen maar denk dat het utopie is want regelgeving maken ze het die Arabische maatschappijen heel moeilijk om voet aan de grond te krijgen…maar een rechtstreekse vlucht zou wel top zijn.
  Hopelijk zal het niet zo lang meer duren want ik denk echt dat hier sprake is van prijs afspraak (kartel)
  Wie het weet zegt het maar………
  Groetjes
  TonyM

  • Fransamsterdam zegt op

   Er zijn überhaupt tot 2021 geen extra slots meer verkrijgbaar dus vergeet het maar.

  • brabantman zegt op

   Moet zijn China Airlines uit Taiwan. China Air is de Chinese staatsmaatschappij

 27. simone zegt op

  Skyscanner en momondo zijn goede websites. Ik heb voor Augustus 2018 een hele mooi aanbieding rechtstreeks met EVA Air voor 1650 euro ( 3 personen ). Goed zoeken , laatste jaren hebben wij oudejaarsdag of nieuwjaarsdag geboekt . Succes!

 28. Marc zegt op

  Ik vloog op 26/12 met Turkish Airway vanuit Brussel naar Bangkok. Vliegtuig was 100% vol. Kreeg bij tussenlanding in Istanbul zelfs een voorstel ivm overboeking om 600 euro cash te onvangen + overnachting in 5 sterren hotel als ik bereid was een latere vlucht te nemen!

 29. Chiang Moi zegt op

  Geboekt voor Thailand Emirates met tussenstop in Dubai van 2 uur heen 01 Februari terug 01 Maart 2018
  EUR 526,00 is niet duur toch? Het kan nog goedkoper met Egyptair en Turkisch-airlines maar dat moet je dan willen.

  • Cor Verkerk zegt op

   Voor mijn vrouw ticket gekocht viaCheapTickets bij Emirates, prijs 562,11

   Vertrek amsterdam-dubai. 19 februari. 22:00. En aankomst Dubai 07:45
   Vertrek Dubai- Bangkok. 20 februari om. 08:50.
   Overstaptijd 1:05.
   Heeft iemand ervaring of dit realiseerbaar is????
   Tevens in geval van vertraging en missen van aansluitende vlucht naar Bkk wat gebeurt er dan?…
   Volgende vlucht?? Hotel?.. etc.

   Informatie wordt bijzonder op prijs gesteld.

   Bij voorbaat dank

   Cor

 30. Puuchaai Korat zegt op

  Ik vlieg de laatste tijd met Eurowings naar en van Keulen. Vliegen ongeveer 2x per week rechtstreeks. Treinstation op het vliegveld. V.a. 20 euro naar A’dam. Vliegtickets tussen 600 en 700 retour, ook vanuit Bangkok. Redelijke plaatsen en tot nu toe goede service. Tickets zijn in modules, prijzen dan oplopend, maar blijven redelijk. Ik kies meestal comfort tarief. Heb geen lange benen, dat scheelt.

 31. Sjaak S zegt op

  Toen ik nog als steward bij Lufthansa vloog (tot december 2012), hadden we op de vluchten tussen Frankfurt en Bangkok al eens vaker Nederlanders zitten. Wanneer ik dan vroeg waarom ze met Lufthansa vlogen, was het vaak dat het voor hun goedkoper was. Dat was dan AMS-FRA-BKK en terug.
  Natuurlijk veranderen de tijden en Lufthansa is zeker niet een goedkope maatschappij. Maar ze hebben rechtstreekse vluchten naar Bangkok, zonder tussenlanding. Deze maand, naar wat ik gehoord heb, in plaats van de B747 een A380.
  Zo lang ik vloog en ook nu, zijn vooral in de vakantie periodes de vluchten van Lufthansa tot op de laatste stoel uitgeboekt. Zeer veel mensen willen toch liever slechts 10 uur vliegen, dan uit te moeten stappen en pas na drie, vier uur verder kunnen, waardoor de reistijd op 16 uur of meer kan komen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Vanaf FRA kun je (nu) tevens kiezen voor een rechtstreekse vlucht met Thai Airways. Meestal ook nog goedkoper. Dan is de keus snel gemaakt.
   Wat leuk trouwens, dat je steward bent geweest! Nooit geweten (geintje 😉 )

 32. Fransamsterdam zegt op

  Voor de aardigheid heb ik gekeken wat rechtstreekse vluchten zonder ‘aanbiedingen’ nu kosten voor bijvoorbeeld de Songkran liefhebber, heen 10 april, terug 10 mei.
  EVA 658
  KLM 796
  THAI (vanaf BRU) 621
  Dat zijn toch heel nette prijzen.
  KLM heeft natuurlijk het nadeel van hoge lonen en riante arbeidsvoorwaarden. Wellicht dat die nog met een tijdelijke aanbieding komen met een beperkt aantal stoelen, om in ieder geval de indruk te wekken dat ze met de concurrentie mee kunnen. De prijzen van EVA en THAI, daar kan niet veel meer af.
  Maanden wachten op een aanbieding lijkt me net deze prijzen niet zo heel erg zinvol.

 33. Smakkie zegt op

  Gewoon eerder boeken. Wereldweken ed. Of emirates 1 keer overstappen. Altijd prima prijs.

 34. chris zegt op

  De economische wetmatigheid van vraag en aanbod kan al geruime tijd naar de prullenbak.
  In business is dat vervangen door yield management.
  https://www.marketingtermen.nl/begrip/yield-management

 35. Leslie zegt op

  Je kan ook kiezen om op te stappen in Amsterdam en terug te vliegen op Düsseldorf.
  Dat kunstje heb ik een keer gedaan met Etihad, had wel een 7 uur stop over in Abu Dhabi op de terug weg.
  Gewoon uitsapje daar gemaakt en ik vloog voor 305 euro !! Eerlijkheidshalve 3 jaar teug 🙂

 36. Ronny L zegt op

  513 euro met thai, rechtstreeks BRU – BGK
  vertrek begin april 2018 (return 3 maanden later)
  ik heb dat in oktober geboekt

 37. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Overstap met Emirates kun je het best 3uur nemen.
  Mijn ervaring is dat zij de overstap in beslag nemen.(vertraging).

  Dat wordt rennen, en als je je vlucht mist reken ze het u aan.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 38. peter zegt op

  airlines moeten het hoofd boven water houden; en da’s voorwaar geen pretje.
  stel je betaalt 600 euri voor een retourtje AMS/BKK. da’s minstens 20 uur vliegen, dus slechts 60 euri per uur…
  een groot gedeelte van die prijs gaat overigens NIET naar de airline, maar naar plunderende overheden en regelgevers.
  we mogen blij zijn dat we voor zo’n prijs nog heen en weer kunnen.ik voorspel dat vliegen aanzienlijk duurder gaat worden, de komende jaren.
  (zelf ben ik overigens een fan van finnair : prima prijzen, perfecte vluchten en bediening, makkelijke overstap met korte wachttijd. een echte aanrader.)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website