Lezersvraag: Waarom scheren Thaise monniken hun hoofd kaal?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 april 2018

Beste lezers,

Ik vroeg mij af waarom Thaise monniken hun hoofd kaal scheren? Ik hoorde dat sommigen ook hun wenkbrauwen afscheren. Is dat vanwege de warmte of hygiëne? Of heeft dat een religieuze betekenis?

Groet,

Rudolf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Waarom scheren Thaise monniken hun hoofd kaal?”

 1. Sjeng zegt op

  Het antwoord wat ik heb gevonden komt van : Diamantweg Boeddhisme Rotterdam http://www.dwbr.nl/veel-gestelde-vragenWaarom zijn boeddhisten kaal?

  Alleen als boeddhistische monnik of non is het gebruikelijk om je hoofd kaal te scheren. Het kaalscheren van het hoofd komt veelal vanuit praktische overwegingen. Het wordt daarnaast ook beschouwd als een vorm van onthechting.

  In veelal Zuidoost-Aziatische landen zijn er monniken- en nonnentradities. Deze vorm van boeddhisme wordt Theravada of Hinayana genoemd. In deze landen is het gebruikelijk dat men een tijdje als monnik of non leeft, vooral als men nog geen gezin of andere maatschappelijke verplichtingen hebben.

  Het Diamantweg Boeddhisme is een een stroming van leken en verwerkelijkers. Het is een stroming die midden in het leven staat en het is zeker niet nodig om het hoofd kaal te scheren.

 2. Bekaert zegt op

  Het scheren van de wenkbrauwen is, naar ik heb begrepen, een gewoonte van monniken uit Thailand om hen

  te onderscheiden van monniken uit andere landen (mogelijk Birma).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website