Beste lezers,

Waarom is het lastiger om in Thailand op huwelijkse voorwaarden te trouwen dan in Nederland?

Groetjes,

Ton


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Waarom is het lastig om in Thailand op huwelijkse voorwaarden te trouwen?”

 1. teun zegt op

  Omdat thaise vrouwen – wanneer ze een goede partij (of een farang) – trouwen, zij verwachten bij overlijden van manlief of bij scheiding zij “hun deel” krijgen.
  Dus dat gaan ze niet op voorhand weggeven.

 2. aad zegt op

  Hallo Ton,
  Mag ik eens vragen hoe oud je bent?
  Over je vraag het volgende.
  Er zijn mi twee oplossingen.
  In de eerste plaats niet trouwen. Dat bespaart je de gegarandeerde sores in de toekomst.
  In de tweede plaats een contract laten opmaken door een advocaat.
  Als ze tekent is het een juridische bevestiging. Als ze niet tekent weet je waar je aan toe bent en kies de volgende vriendin uit.
  Ik wens je sterkte en wijsheid toe.

  • Ton zegt op

   Het maakt dus niet uit waar je op huwelijkse voorwaarden trouwt als je het dus maar bij de notarisvastlegt in Nederland dan wel in Thailand. Ik ben os 53 jaar. Het goedkoopste is denk ik voor de wet im Nederland trouwen. Bedankt voor de reacties.

 3. haki zegt op

  Ik kan je, net als de voorgaande twee reacties, geen gefundeerd antwoord geven op je vraag. Maar als het probleem is, waarom trouw je dan niet alleen voor Buddha? En evt. kun je daarna voor de wet in NL trouwen met huwelijkse voorwaarden.

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik wil niet zeggen dat er geen liefde bestaat tussen een Thaivrouw en een meestal oudere Farang,maar een belangrijke reden waarom een Thaivrouw trouwd met en Farang is zeker de soziale zekerheid die deze bieden kan.
  Als in het begin reeds gepraat wordt over huwelijkse voorwaarden,gaat een groot deel van deze soziale zekerheid verloren.
  Veel Farangs verdringen deze realiteit,die verder geen afbreuk hoeft te doen aan de oprechte gevoelens van een Thaivrouw.
  Zelfs de Europese vrouw,die in tegenstelling tot de Thailandse vrouw in haar land,meestal meer financiële hulp verwachten kan,heeft wat haar zekerheid betreft haar eigen wensen.

 5. BA zegt op

  Zoals boven al omschreven.

  Een Thaise wil uberhaubt alleen maar trouwen omwille van de zekerheid. Met een Thai of met een Falang maakt geen verschil, werkt hetzelfde. De meesten willen ook alleen maar ‘up’ trouwen, maw met een partner van betere komaf als zichzelf.

  Huwelijkse voorwaarden zijn wel mogelijk, maar er zullen er maar weinig zijn die daar in stappen.

  Sowieso is het bij de Thaise wet zo, dat alles wat voorheen van jou was van jou blijft, en wat van haar was van haar blijft. Enkel bezittingen opgebouwd tijdens het huwelijk worden gemeengoed.

  Banktegoeden etc welke je daarvoor opgebouwd hebt daar kunnen ze dus sowieso niet aankomen.

  Daarom is het overigens wel van belang dat je eerst voor de wet trouwt mocht je bijvoorbeeld van plan zijn om een huis te kopen en het op naam van je vriendin/vrouw zetten. Bij een echtscheiding heb je dan in elk geval nog recht op de helft en een rechter zal dat ook gewoon toekennen (hoewel er een lange prodecure aan vast hangt) Gaat het verkeerd en je hebt het andersom gedaan dan is het huis automatisch eigendom van je ex.

  De oplossing kan dan zijn of niet trouwen, maar de meeste dames verwachten op den duur wel dat je trouwt. Als je alleen voor Buddha trouwt en het niet rechtsgeldig maakt, dan zet een dame en haar familie daar doorgaans een fikse sinsot eis tegenover.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website