Waarom gaan Thai naar de 7-Eleven waar alles duurder is?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 mei 2022

Beste lezers,

Ik snap niet waarom Thais met een schamel loontje naar de 7-Eleven gaan en daar hun zuurverdiende geld uitgeven. Alles is er duurder. Dat toeristen of Thai met geld er heen gaan kan ik wel snappen. Maar arme Thai? Wat is dat toch? Niet prijsbewust? Luiheid? Gemakzucht?

Groet,

Wolter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Waarom gaan Thai naar de 7-Eleven waar alles duurder is?”

 1. bert zegt op

  Uitgekiend assortiment en trendy.
  7-Eleven heeft ruim 40 jaar geleden 2 filialen in Amsterdam gehad. Liepen voor geen meter. Waren snel weer dicht.
  7-Eleven zit wel in Denemarken Doet het daar aardig.

 2. Fred zegt op

  Idd
  Niet te geloven
  Wij in europa gebruiken deze shops enkel voor kleine aankoop
  Onze grote wekelijkse aankopen doen we bij de grote supermarkt ketens

  Ik snap het ook niet waarom de Thai daar zoveel kopen terwijl het allemaal veer duurder is.
  Ik heb dat al eens gevraagd en ze vielen uit de lucht
  Totaal geen besef van prijzen…

 3. Stefan zegt op

  7/11 is niet goedkoop. Maar is wel handig om je niet ver(der) te hoeven verplaatsen. Zoals de buurtwinkels bij ons 60 jaar terug, maar dan 24 uur per dag open.
  Veel Thai plannen niet graag en kopen net wat ze NU nodig hebben. De meesten gaan ook te voet of met de motorbike naar de 7/11. Kleine hoeveelheden zijn dan ook handig, en dan is de meerprijs van minder belang. En het is er koel.
  By the way, heb je als eens een levering zien binnen zeulen bij de 7/11 ? Snel maar een zware job.

 4. kees zegt op

  Waar is het goedkoper?
  En is die winkel in de buurt?

 5. Stan zegt op

  De Thai gebruiken het voor kleine aankopen. Ze hoeven dan niet helemaal naar de Lotus of Big C te gaan. Prijzen zijn iets duurder bij 7, maar het kost ze dan geen reistijd, benzine of OV.

 6. louis zegt op

  Ik kan het voor de 7Eleven shops wel voorstellen, dichtbij en voor je kleine boodschappen. Ik heb meer moeite met de Tops supers. Die hebben een groter assortiment dan 7 Eleven, maar zijn veel en veel duurder dan Tesco Lotus en Makro en Big C. Enkel hun speciale aanbiedingen zijn prijstechnisch interessant, maar je moet er snel bij zijn, want ze zijn zo uitverkocht of moeilijk te vinden. Bij Tops hanteren ze een slimme marketing strategie. Spenderen veel geld in hun bulletin met acties en aanbiedingen. Prijsverhogingen gaan als volgt: Een goed lopend product wordt opeens duurder, maar tijdelijk is het in de aanbieding tegen de oude prijs. Ik koop er enkel de speciale aanbiedingen.

 7. martin zegt op

  Het komt door pure gemakzucht, op elke hoek van de straat heb je een 7/11
  Verder kopen ze daar omdat als je 1 ding koopt niemend je scheef aankijkt.
  Kopen alleen last minute en dan is 7/11 erg makkelijk geen lange rijen voor de kassa

 8. RonnyLatYa zegt op

  Wat een clichés weer die als mogelijke oorzaak aangehaald worden. Luiheid, gemakzucht, geen besef van prijzen, ze vallen uit de lucht,….. niet te geloven dat ze daar gaan.

  Armere Thai moeten daar misschien wel net gaan omdat ze weinig te besteden hebben. Maar dat wil niet zeggen dat armere Thai daar voor hun plezier gaan kopen, laat staan de redenen dat jullie aanhalen. Eerder omdat het de minst slechte oplossing is voor hun, om een op dat moment voor hun noodzakelijk product te bekomen.

  Die armere Thai hebben het geld niet om grotere of meerdere aankopen ineens te doen en per week. Als je op dat moment nog maar geld hebt voor de aankoop van pakweg een bus talkpoeder, dan moet je ook nergens anders naartoe gaan waar promities gelden om 3 of 6 bussen talkpoeder ineens te kopen om zo van die promotie of lagere prijzen te kunnen genieten. Want dat geld heb je toch niet.

  Ze kopen enkel wat ze op dat moment nodig hebben en vooral kunnen betalen. Ook al kost het dan enkele Baht meer in die 7-11 of dat lokale winkeltje.

  Een 7-11 is inderdaad duurder maar altijd wel in de buurt en anders is er wel het lokale winkeltje in het dorp waar het ook enkele Baht duurder is. Bovendien hebben die het product dikwijls ook in kleiner formaat. Duurder dan weer wel, maar omdat de hoeveelheid kleiner is misschien toch nog betaalbaar.
  Een 7-11 of lokaal winkeltjes is meestal ook geen verre verplaatsingen want dat kost ook weer geld. Die enkele Baht meer dat ze dan betalen nemen ze dan maar voor lief omdat het de beste oplossing is op dat moment.

  Die armere Thai zijn enigzings veroordeeld tot die winkels en hun prijzen en dat weten die 7-11 of lokale winkeltjes ook wel natuurlijk.

  • Tino Kuis zegt op

   En zo is het, Ronny. Het is wel degelijk een weloverwogen en verstandige keuze van de meeste mensen om bij 7-11 te gaan kopen om de redenen die je noemt. De kleine winkeltjes in ieder dorp zijn ook wat duurder maar daar kun je soms op krediet kopen. Pa Boen liet mij eens het boekje daarvan zien: een lange lijst van mensen met 50-200 baht schulden…..Ik kocht daar vaak want het was een leuk en lief mens. Ze stuurt me nog steeds berichtjes,,

 9. william zegt op

  ‘Wij in europa gebruiken deze shops enkel voor kleine aankoop
  Onze grote wekelijkse aankopen doen we bij de grote supermarkt ketens’

  Een Thai doet volgens mij ook niet anders.
  En ja die werken ook heel de dag dus druk druk druk.
  Ga eens kijken bij een Makro in Thailand.
  Gigantische karren met vaak een kop erbovenop.
  De ‘gewone’ burger wel te verstaan.

  7/11 heeft een erg groot aanbod in merken op een kleiner oppervlakte.
  Geen vers producten op enkele na daar is de markt voor of de kleine zelfstandige.
  Iets wat een Lotus krampachtig wel probeert de kleine zelfstandige te zijn in een iets grotere winkel.

  Personeel is vaak ruimschoots aanwezig bij 7/11
  Vaak het dubbelen in aantal als zeg een Lotus.
  Personeel lijkt vaak wat minder van het niveau ‘uitzendbureau’.
  Alles heeft zijn prijs.

 10. chris zegt op

  Het gaat natuurlijk niet alleen om prijzen, maar ook beschikbaarheid van produkten en het koopgemak.
  Beschikbaarheid: veel 7Elevens, ook kleine, verkopen bv.vers ‘gebak’ en ‘brood’ en dat vind je niet eenvoudig in een andere winkel of je moet een eindje rijden.
  Koopgemak: in Bangkok mogen er dan 2 of meer 7Elevens zijn in dezelfde straat, maar hier op het platteland is de dichtsbijzijnde 7Eleven ongeveer 10 kilometer van mijn huis. En er zijn nauwelijks concurrenten of het moest de tweede 7Eleven zijn…….

  • Ger-Korat zegt op

   Binnen een straal van 3 km tel ik bij mij al 10 7elevens, 3 mini BigC, 2 Lotus’s 1 mega BigC, 2x Fresh Marts, en dan nog een winkel of 5 van kleine ketens welke vergelijkbaar zijn met veel aanbod, inclusief brood. En dan nog de meer dan 100 mini-winkels, papa-en mama winkels, waar je van alles kunt krijgen van joghurt tot koffie, van noodles tot vis. Korat is wel geen Bangkok maar vergelijkbaar veel te verkrijgen, daarnaast wel het echte platteland heuvelachtig, hier om de hoek. Het is maar net welke keuze je maakt om te wonen. Is een product bij de ene 7eleven op dan komt het voor dat ik 1 of 2 andere bezoek om te slagen, binnen 5 minuten reistijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website