Waar kan mijn Thaise vriendin een Pfizer vaccinatie krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 oktober 2021

Beste lezers,

Mijn vriendin woont in Pattaya en wil een Pfizer vaccinatie en absoluut geen Sinovac of andere Chinees spul. Ook geen AstraZenica. Weet iemand waar ze terecht kan? Dat ze daarvoor moet betalen is geen probleem.

Het gaat er om dat ze een bewijs van vaccinatie krijgt en daarmee naar Nederland kan reizen.

Groet,

John

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Waar kan mijn Thaise vriendin een Pfizer vaccinatie krijgen?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik wens je succes maar mij is het niet gelukt.

  Wat ik ook inbracht, zelfs met een bewijs dat ze de Belgische nationaliteit heeft en dat SINOVAC niet op de goedgekeurde lijst staat in Belgie. Het antwoord was steeds dat ze Thai was voor hun en ze net zoals de andere Thai eerst SINOVAC zou krijgen en vervolgens AZ want dan ondertussen ook gebeurd is. Wat ik nu ga doen is voor we mid volgend jaar terug naar Belgie gaan een booster shot met AZ, Pfizer of Moderna te bekomen, zodat de laatse twee vaccins dan toch met goedgekeurde vaccins zijn gebeurd. Of gewoon dat 3de in Belgie te laten zetten. Maar dat is nog een eind weg en we zien wel wat het tegen die tijd allemaal geeft.

  Voor mezelf was het geen probleem om 2 x Pfizer te bekomen en wat ondertussen ook al is gebeurd.

  Misschien kan ze van iemand de reeds bestelde en betaalde Moderna vaccins overnemen als die niet meer nodig zijn omdat die persoon ondertussen met Pfizer of zo werd gevaccineerd.

 2. Willem zegt op

  Zover ik weet is er op korte termijn geen mogelijkheid om Pfizer te krijgen anders dan via de overheid in een nieuwe combinatie met astrazeneca. Maar die wil ze niet. Of als ze in een bepaalde doelgroep valt 12 tot 17 jaar bijvoorbeeld of een aandoening heeft. Zal ook niet matchen. Even iets regelen zal echt niet makkelijk zijn. Velen wachten tot volgend jaar op hun vooraf betaalde moderna vaccin.

 3. Jaap zegt op

  Laat haar geduld hebben. De laatste berichten zijn inmiddels dat ze stoppen met die Chinese Sinovac rommel en dat er Pfizer gebruikt gaat worden zodra het Chinese goedje op is.

  Gewoon wachten dus 🙂

 4. Bo Meekers zegt op

  Beste ,, ik lees juist op het blog
  “” Thaise priveziekenhuizen ontvangen volgende week Moderna vaccins “”
  Dat is toch beter dan de chinese Sinovac of andere chinese vaccins ,,, dat is toch te proberen hé
  Pfizer zal moeilijk zijn !!

  Grtj. Bo

 5. Maximice zegt op

  Hallo John,
  Je vriendin heeft géén vaccin bewijs nodig om naar NL te reizen. Ze kan met een antigeen test (uiterlijk 24 uur voor vertrek gedaan) ongevaccineerd het vliegtuig in en de douane in NL passeren. Ze kan vervolgens zonder BSN nummer in Utrecht bij de GGD Jaarbeurs gevaccineerd worden, zelfs zonder afspraak. Wel dient ze eerst 5 dagen in (thuis)quarantaine te gaan, en zich op de zesde dag melden bij de GGD Jaarbeurs Utrecht voor een COVID test, ook zonder afspraak. Handig om de vaccinatie en de Covid test daar te combineren. Uiteraard heeft ze haar Thais paspoort daarvoor nodig.

  Conclusie: op de zesde dag na aankomst in NL kan ze haar (eerste) vaccin krijgen, en tevens de COVID test laten uitvoeren, die haar ontslaat van de (thuis)quarantaine.

  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website