Waar in Thailand zijn badkamer materialen het voordeligst?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 juli 2019

Beste lezers,

Wij willen onze douche renoveren. Zo moet alles opnieuw betegelt worden nieuw sanitair en een nieuwe douchecabine. Het materiaal gaan we binnenkort inkopen. We hebben al bij Homepro gekeken maar die vond ik vrij prijzig. Weet iemand waar in Thailand je voordelig dat soort materialen kan kopen?

Groet,

Alfons

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Waar in Thailand zijn badkamer materialen het voordeligst?”

 1. Pieter zegt op

  Misschien bij Boonthavorn? Vraag een Thai om je te helpen, vraag waar Boonthavorn is (als dat in debuut is) , zie website: http://aboutus.boonthavorn.com/branch

  • Wim M. zegt op

   Ga niet voor het goedkoopste maar kies voor kwaliteit, in vergelijking met België of Nederland is het in Thailand nog niet zo duur! In bv Homepro is keuze in soorten kwaliteit. Ik kocht er eens goedkope kranen voor een wastafel en de chroom zag er een later jaar niet meer uit, dus beter goed laten informeren en iets meer uitgeven aan degelijker materiaal, waar dan meestal ook nog garantie op zit!

   • Ger-Korat zegt op

    Baas boven baas en daarom kom ik met Do-Home, goedkoper dan de andere genoemde zaken. Voor kwaliteit maakt het geen verschil want de grote zaken hebben vaak dezelfde produkten alleen bij grotere zaken nog meer keus. Neem de maten van je badkamer en geef ze af aan het personeel van de badkamerafdeling en deze weten dan precies hoeveel je nodig hebt aan tegelwerk. En waarom is DoHome o.a. goedkoper ? Nou niet bij elke stelling een personeelslid wat er tegen aanleunt en voor transport naar je huis wordt wat in rekening gebracht. Maar selecteer je materiaal en ga dan naar de andere zaken en zie het verschil in prijs. In Korat of Kon Kaen vele zaken en daar heb ik uitgebreid kunnen vergelijken in vele zaken en dat jarenlang.

    Ga niet af op goedbedoelde adviezen om voor kwaliteit te gaan. Duurdere kranen gekocht van boven de 2000 baht en na een jaar defect,, en als je dat 3x achter elkaar overkomt dan ga je de volgende keer gewoon voor kranen van zeg 400 baht. En warempel de laatste gaat al jaren mee zonder problemen. En zo gaat dat met veel produkten, geef niet teveel om kwaliteit want duur en dan is het geen probleem om eens wat te moeten vervangen want immers niet te duur. Je bent tenslotte wel in Thailand ….

  • Eric zegt op

   Yup boothavorn is prima, net ook ingekocht. Hebben prima prijzen.
   Wat wij hebben gedaan ,zijn alle Grohe kranen in Nederland gekocht en deze met de post verstuurd, prima gegaan.
   Succes met jullie nieuwe badkamer

   • Eric zegt op

    Wat je ook zou kunnen proberen is Majestic Home in Bangkok, heb daar laatst de inbouwreservoirs gekocht voor de goedkoopste prijs waar dan ook.

 2. Eric zegt op

  Homepro is idd prijzig maar je hebt wel kwaliteit.

 3. Ben korat zegt op

  Ik zou global house proberen die hebben vaak aantrekkelijke aanbiedingen

 4. Henk zegt op

  Boonthavorn is zeker zo duur als Homepro ,goedkoper is het bij Global ,Hardwarehouse of Thaiwatsadu maar let op :: Zowel hier als waar ook ter wereld :kwaliteit naar prijs .een goedkope rvs kraan kan zo maar in enkele jaren wegroesten ..

 5. José zegt op

  Thai Watsadu?
  http://www.thaiwatsadu.com/20190504-TH/index.html

 6. Chris zegt op

  Als je echt op de kleintjes let, laat je de aannemer de spullen die jij hebt uitgezocht kopen. Deze thaise aannemer krijgt meer korting dan jij. Maar misschien doe je alles zelf.

 7. Steven zegt op

  Mijn ervaring met goedkoop:
  Glazuurlaag van tegel laat na 10 jaar los rondom de kraan.
  Twee korte slangen van de heater van de douche vergaan.
  Toiletdouche snel kapot.
  Scharnieren van kastjes roesten (dus niet roestvrij).

 8. peter zegt op

  Er is RVS en rvs, heb je 304 rvs , dan kan dat oxideren. 316 rvs daarentegen is beter corrosie vast.
  Zit natuurlijk een prijsverschil in.
  Wel opletten dat het een rvs is en niet een verchroomd metaal is, dat is heel iets anders.

  Pas gelee kreeg mijn vrouw de uitslag van haar well water. MOEST gekeurd worden bij gebruik
  Blijkt dat haar water een PH heeft van 4.8 (goedgekeurd door Thais onderzoek lab !!??), dat is dus aardig zuur en is niet bevorderlijk voor enig materiaal van metaal, niet voor je tegels en ook niet voor jou.

  Je kan zelf controleren met PH strips en zien hoe zuur je water is, kost niet veel .
  Moet dus nu gaan bezien deze ph waarde naar 7 te brengen, neutraal. Nog niet echt mee bezig, maar zit te denken aan een ionenwisselaar, een filter met hars gevuld. Moet nog wel een paar filters plaatsen, omdat het niet altijd helder is. Een echt RO filter zou helemaal top zijn, echter kost meer en bovendien zou het produktie proces aardig wat kosten. Voor 1 glas water , 4 weggegooid, tja nog maar even bekijken.

  Geen idee hoe het stadswater in Thailand is, daar PH 4,8 wordt goedgekeurd. Maar zuur tast wel degelijk allerlei materialen aan, behalve plastic.Vandaar alle plastic leidingen in Thailand? het is ook goedkoper natuurlijk.

  Het gebruik van zuur water kan in tijd, problemen met je huid opleveren en je haar (kan afbreken), maar ja er gaan ook mensen voor een chemische peeling. Heb je dan niet meer nodig, als je elke dag onder de douche staat.
  Het beste zou je dus plastic kranen gebruiken, echter water nog steeds te zuur voor jou.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website