Hallo mensen,

Ik ga naar Thailand en neem cash euro’s mee om te wisselen. Ik las op de website van Lonely Planet dat Superrich en Kasikorn de beste wisselkoersen geven, klopt dat?

Als ik kijk naar de koers van vandaag 20 mei is Superrich gunstiger:

 • Superrich 38.25
 • Kasikorn 37.78

Ik twijfel nog om travelercheques mee te nemen omdat die soms ook een goede koers geven. Heeft iemand nog tips?

Groet,

Harold

30 reacties op “Lezersvraag: Waar krijg ik de beste wisselkoers euro – baht in Thailand?”

 1. rob zegt op

  Veel cash meenemen naar Thailand? Waarom? Met je bankpas of creditcard kun je overal geld uit de muur trekken. De kosten hiervan zijn te overzien,althans dat vind ik. Zelf neem ik maar een paar honderd euro cash voor de eerste dagen mee en een deel in travellercheques en uiteraard mijn pasjes.

  • ruud zegt op

   travellercheques is wel ouderwets. Ik deed het vroeger ook. Ik denk zelfs dat ze niet meer overal in te wisselen zijn.
   Mijn bank adviseerde het om ze niet meer mee te nemen naar Thailand. Mede omdat je in Thailand overal over je geld op je eigen bank kan beschikken middels opname in de bank of per “pin”

   Ruud

   • rob zegt op

    Wellicht wat ouderwets maar het heeft wel voordelen ten opzichte van cash geld meenemen > bij verlies of diefstal zijn ze verzekerd en komt een koerier, na 1 telefoontje , binnen 24 uur nieuwe cheques brengen, cash geld ben je bij verlies/diefstal kwijt.

    En nog nooit problemen gehad om ze in Thailand in te wisselen, zelfs de kleine wisselkantoren accepteren ze, evenals sommige grote winkels

   • Marcus zegt op

    Traveler cheques lekken aan alle kanten geld. Aanschaf 1 tot 2% te lage koers. Je gaat van euro zeg maar naar dollars. Dan als je ze gebruikt weer een slechte koers en vaak kosten. In een zucht 5% kwijt. Inderdaad achterhaald

    • rob zegt op

     Laat mij maar lekker ouderwets zijn, maar ik vnd ze makkelijk en kijk in die drie of vier maanden vakantie niet op een euro meer of minder. En achterhaald? Jaarcijfers van American Express tonen aan dat de verkoop van cheques de laatste jaren met 17,94 procent is toegenomen. Bij travelex in Nederland zelfs met 22,04 procent.

     Overigens ook verkrijgbaar in euro’s , deze cheques

  • Maikel zegt op

   de genoemde banken geven geen hoge koers. Ik loop ze allemaal af wanneer ik in Thailand ben. Ik heb getracht dat kaartje te zoeken van de beste koers maar kan het niet vinden. in elk geval weet ik dat in Pattaya ter hoogte van Mike mall second road een bank met gele logo er zijn zelfs twee tegenover elkaar. Het is de mike mall ter hoogte van walkingstreet. maar dan aan de zijde van second road.

 2. Klaus Harder zegt op

  Moderator: wilt u normale zinnen schrijven. Het lijkt nu op een telegram.

 3. Cornelis zegt op

  Koersen zijn niet onlosmakelijk aan een bepaalde bank gebonden, maar verscillen ook per locatie. Zo krijg je op Suvarnabhumi een slechtere koers dan bij een vestging van dezelfde bank in de stad Bangkok.

 4. David.H. zegt op

  Link met omzeggens alle Thaise banken exchange rates op een pagina , je kan kiezen TT , notes & amp; andere in uitklapmenu. ATM tegenwoordig 180 bhat extra kosten per afname !

  http://bankexchangerates.daytodaydata.net/default.aspx

 5. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik gebruik steeds Super Rich in Bangkok.
  Ik heb nog geen andere bank gevonden die een betere koers geven.
  Nadeel is dat je alleen in Bangkok terecht kan (dacht ik toch)
  Momenteel daar 38.25

  http://www.superrichthailand.com/new/exchange.html

  Bij Yenjit in Pattaya en Bangkok kan je ook terecht voor een goede koerswissel
  Momenteel daar 38.20

  http://www.yjpattayaexchange.com/4.html

  Kasikorn momenteel 37.82 en SCB 37.72

 6. BA zegt op

  Die wisselkoersen bij banken zeggen niet altijd wat over pinnen.

  Als ik met mijn rabo pas pin dan doet rabo de conversie naar baht en die is wel echt veel slechter als de sites van de bank doen vermoeden. Heb het eens uitgerekend maar als je bijvoorbeeld 10.000 baht pint dan betaal je over 4% aan kosten als je dat met een europese pas doet.

  Beste is denk ik nog cash omwisselen of overmaken naar een thaise rekening.

  • ruud zegt op

   als je pint in het buitenland ( zeker als je daar veel bent ) doe je dat toch met een Europese kaart, scheelt echt veel geld. Is zeker voordeliger

   • Cornelis zegt op

    Pinnen is hier niet aan de orde, het gaat over het omwisselen van contant geld en daar komt geen bankkaart aan te pas.
    Zelf neem ik ook altijd een aantal honderden euros in contanten mee, ter omwisseling voor de dagelijkse kleine uitgaven – grotere zaken zoals hotelkosten betaal ik met de creditcard. Pinnen die ik in Thailand alleen als het echt nodig is.

 7. christiaan zegt op

  ik ga steeds bij linda exchange op pradiphat road .
  op dit moment staat de euro daar 38.25 .
  voor meer info kijk op hun website http://www.lindaexchange.com

 8. William zegt op

  Groot gelijk Harold, om cash mee te nemen en in Thailand te wisselen. Je winst hiermee is dat je geen ATM-kosten betaalt (180 Baht) en de kosten van opname buiten EU van je eigen bank. En als je een paar maanden in Thailand verblijft, schrik je achteraf van de bankkosten die je hebt moeten betalen.
  Inderdaad geeft Super Rich een veel betere koers dan de reguliere banken. Super Rich heb je in Bkk en ook in CNX (Chiang Mai). In CNX is nog een ander wisselkantoor: de S.K. Money Changer, 73/8 Charoenprathet Rd, met een nog betere koers dan SR.
  De Kasikornbank is handig als je een bankrekening wilt openen: ze zijn niet moeilijk, maar om daar geld te wisselen, nee, liever naar SR of SK.

 9. BA zegt op

  Niet dus. Ja voordelig voor je eigen bank ja.

  Je eigen bank rekend een wisselkoers die 1,5-2 baht onder de TT wisselkoers van een Thaise bank ligt. Dit doen ze niet alleen bij pinnen maar ook bij wiretransfers als je in baht over maakt. Nog los van de 180 baht die ze rekenen voor een europese pas.

  Ben je dus heel veel in Thailand, neem dan een Thaise rekening en maak over van je europese rekening in Euro. Dan laat je de Thaise bank namelijk de conversie doen en niet de Nederlandse.

  4% extra kosten (deels 180 baht, deels slechtere wisselkoers) bij pinnen met je europese pas in Thailand scheelt nogal wat op jaarbasis. Ben je hier 3 weken op vakantie dan maakt het niet zo veel uit maar zit je hier het hele jaar dan ben je echt dief van je eigen portemonee.

  Ik heb er zelf een aantal, 3 nederlandse banken en 2 Thaise banken. Op 1 van de Nederlandse banken word mijn salaris gestort, verder 1 met vermogen en nog een andere met vermogen, aandelen etc. Daar vandaan maak ik over naar Thailand. Nederlandse en Thaise rekeningen hebben allemaal een goede vorm van internetbankieren dus het is simpel zat tegenwoordig. Verder heb je ook minder kans op skimming als je het gescheiden houd, ze kunnen mijn thaise pas skimmen maar dan kunnen ze niet bij de rest en kost het maar minimaal geld. Nadeel is alleen dat een wiretransfer van Nederland naar Thailand soms 3-5 dagen duurt, maar dan kan je altijd nog je Nederlandse pas pakken.

 10. Gerard zegt op

  Beste Harold
  Ervaring van de laatste jaren; Superrich geeft de beste koers, maar ook de onderlinge vestigingen van Superrich geven verschillende koersen, daarom moet je in Pratunam zijn, hier zijn diverse kantoren gevestigd .(vanaf Sukhumvit iets voorbij BigC rechts)
  Alleen moet je hier ook weer kiezen uit Superrich Thailand en niet die met het oranje logo, dit kantoor zit op een hoek en heeft een groen logo.
  Restricties zijn er laatst wel ingevoerd dat je maximaal 5000 euro mag wisselen en identificatie verplicht.
  Overigens geen kosten.
  Doe er je voordeel mee en een fijne vakantie toegewenst

 11. Ronny zegt op

  Super Rich is dagelijks de goedkoopste. Kasikorn is soms de 2de goedkoopste maar niet altijd, soms is het de Bangkok bank of nog een andere .Kortste stop met de Skytrain (BTS) is “Chit Lom) ”
  Hierbij de link waar u alle wisselkoersen altijd kunt opvolgen en meerdere keren dagelijks een update krijgt ,
  http://bankexchangerates.daytodaydata.net/default.aspx
  Als u gaat wisselen neem dan ineens genoeg mee dan loont het zeker de moeite .

 12. Johan zegt op

  Vriend Harold….ff opletten …de gehanteerde koersen wisselen enorm…
  Een van de beste …als je in Pattaya bent…..privekantoortje bij de reistassenwinkel
  op de Noordpattaya road ….100 mtr voor de rotonde met de dolfijnen

  Doei

 13. Ronny zegt op

  Eigenaardig dat mijn reactie er ongeveer 30 minuten heeft opgestaan en dan ineens eraf gehaald is ongeveer 15 minuten geleden .

  Dat moet een technische fout zijn, want je reactie is niet verplaatst naar de prullenbak.

 14. l.lagemaat zegt op

  Naast banken bestaan er ook kantoortjes waar een hogere koers betaald wordt.
  Maar als het om kleinere bedragen gaat,stelt het verschil echt niet veel voor en kan
  men het verblijf in Thailand wel op een leukere manier invullen.

  groet,

  Lodewijk

 15. Tukker zegt op

  Heb hier al eens eerder verteld als wij in Thailand zijn mijn vrouw cash gaat wisselen bij de juwelier cq de goudshop ze doen het niet allemaal het staat meestal wel aangegeven op de winkelruit deze shops geven altijd iets meer dan de bank .

 16. Roel zegt op

  Superich geeft over het algemeen de hoogste koers,Kasikorn zeker niet. En ja het is verstandiger om cash mee te nemen,dit is nog altijd het voordeligste Als je met je pinpas pint betaal je 180bht en vaak lukt het niet eens meer om 20000bht op te nemen.

 17. theo zegt op

  Beste Maikel, proficiat,je bent waar je zijn moet.houd rekening dat de thai bath in de
  wereld iedere seconde kan wijzigen.Dit geeft voor de nietkenner soms een verdeeld
  teken.soms zie je de koers bij het wisselen veranderen.heb gemerkt dat de bank in de zomermaanden juni juli een winstopslag neemt van ca 20 en in de winter(seizoen)
  30.gemakkelijk te controleren via je pc.op http://www.x-rates.com/calculator/.van deze koers
  real-time??? moet je zomers ca 25 aftrekken en winter ca 30.dan weet je de koers.
  dan even bellen wat je voor de euro krijgt op nr. 038 424 717 8. is dit conform jouw
  berekening dan kun je behoudens de gelijkheid kijken of dit correct is.
  de naam van de bank is T.T. Currency exchange.
  sinds 1970 doe ik valuta,dus doe je voordeel.er lopen ook chinezen rond met andere
  koersen maar zekerheishalve vaar ik op dit compas.
  veel plezier in thailand en groetjes.
  THEO.

 18. marc thijs zegt op

  ik zou zeggen alles beneden de 40, laat niet teveel ineens wisselen en wacht gewoon af ,ik wisselde toen hij 83 a 39 stond gewoonlijk een 150 euro en waar je moet wisselen,,,gewoon uitkijken er zijn er genoeg

 19. Ron44 zegt op

  Persoonlijk laaat ik banken links liggen om te wisselen. Ik neem euro’s mee en wissel ze om. In Pattaya doe ik dat op het eerste verdiep bij Tops op Pattaya klang. Zij geven de hoogste waarde. Dan zet ik het geld op mijn Thaise rekening en nooit problemen om te pinnen, ook geen extra kosten.

 20. A.Langeveld zegt op

  Pas op de siam commercial geeft volgens internet 38,67 maar elke bank hanteerd een eigen koers deze geeft niet meer dan 37baht.
  Helaas zal het nimmer meer leuk worden zoals 6 jaar geleden een koers van 52 en benzine 16 voor een liter
  groetjes aart

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ik denk dat je op de verkeerde lijst zit te kijken.
   Je koopt geen Euro’s “Bank Sellings Rates ” van de bank maar je verkoopt Euro’s “Bank Buying Rates” aan de bank.

   In ieder geval geeft SCB nooit een goede koers tov andere banken of wisselkantoren.

   http://www.scb.co.th/scb_api/index.jsp

 21. Martin zegt op

  Ja dat zijn enorme koersverschillen. Als je uitgaat van een bedrag van 2500 euro scheelt je dat maar liefst het astronomische bedrag van plm. 32 euro…..
  Kun je misschien beter thuisblijven.
  Overigens travelercheques zijn uit de oertijd toen er nog geen atm’s etc bestonden.
  Cash meenemen geeft de beste koers.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Tijdens je verlof en op 2500 Euro zal die plm. 30 Euro inderdaad het grote verschil niet maken.
   Brengt je hoogstens misschien een gratis taxiritje naar de luchthaven op vanuit vb Pattaya.

   Er zijn er hier echter wel meer die wel wat langer verblijven en dus wel meer te wisselen hebben dan dat bedrag en daarom wel uitkijken naar de beste wisselkoers.
   Indien je dat per 2500 Euro een plm 30 Euro (plm 1,5 procent) meer opbrengt vind ik het wel de moeite om even 50 meter verder te kijken.
   Of je moest in Nederland tegen je bankier ook zeggen dat het je niet uitmaakt of je 1,5 procent meer of minder krijgt op een belegging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website