Lezersvraag: Kan een vrouw alleen veilig door Thailand reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 september 2017

Beste lezers,

Ik heb en aantal maanden geleden een ticket geboekt voor Thailand met mijn toenmalige vriend. Die relatie is nu beëindigd en kan mijn ticket niet claimen op mijn annuleringsverzekering omdat wij niet duurzaam samenwoonde.

Nu overweeg ik om alleen te gaan omdat ik ook niemand kan vinden die mee wil.

Ik vraag mij of of ik in mijn eentje veilig door Thailand kan reizen, ik ben een vrouw van 28 jaar met lang blond haar, dus val nogal op 😉

Ik wil niet steeds lastig gevallen worden of aangesproken worden door mannen zoals je zult begrijpen.

Groetjes,

Eveline


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

40 reacties op “Lezersvraag: Kan een vrouw alleen veilig door Thailand reizen?”

 1. Henk zegt op

  We hebben een Nederlandse vrouw, ook met lang blond haar, iets ouder, rond 50 jaar, bij ons enkele dagen te logeren gehad. Ze heeft zonder problemen door heel Thailand gereisd. Per bus, trein en vliegtuig. Zij heeft geen problemen ondervonden. Overal lopen gestoorde mensen rond, in Thailand naar mijn mening wat minder heb ik het idee. Men bejegend toeristen in de regel erg vriendelijk. En zeker vrouwen.

 2. je thai zegt op

  ja Thailand is een veilig land gewoon je gezonde verstand gebruiken
  pas alleen goed op in het verkeer Groet E Thai

 3. Nelly zegt op

  Beste Eveline,

  Ik heb afgelopen zomer twee weken alleen door Thailand gefietst. Van Changmai tot Bangkok.
  Ik had een routebeschrijving en heb in de diverse stadjes steeds een onderkomen gevonden voor de nacht. Ik ben op geen enkele manier lastig gevallen en ben alleen maar vriendelijke en hulpvaardige mensen tegen gekomen. Ik ben ook lang en blond, ben wel 66 jaar. Het was een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.

  Veel plezier op je reis door Thailand.

  Groet,
  Nelly

 4. Geert zegt op

  Doen, veel jonge alleenstaande vrouwen zijn u al voorgegaan zonder zorgen.
  Volg tips Thailand op Facebook en je zal snel contacten maken.
  Veel reisplezier.

 5. thailand John zegt op

  Hallo Eveline,

  Als je je niet uitdagend kleedt en je gewoon gedraagt .vriendelijk maar een beetje afstandelijk. Dan kun je rustig door Thailand reizen. En ja het kan zijn dat je aangesproken wordt door mannen Thaise of westerse mannen. Doch als je ze gelijk duidelijk maakt dat je geen contact wil op een nette manier.Dan kun je dat rustig doen. Wel moet je oppassen niet alleen in een zeer stille plaatsen te gaan alleen. Mocht je inPattaya komen dan ben je van harte welcom en kunnen wij je wat bijzonderheden laten zien. En mocht je een net verblijf zoeken dan kan ik je het eagelgasthouse van Rens koekenbakker een Nederlander aan bevelen. Is gelegen in het centrum van Jomtien in de zelfde straat als het immigrationkantoor in Pattaya.Ik ben 71 jaar en heb een Thaise vrouw en woon al zeer lang in Thailand. Je kunt me altijd mailen mijn mail adres: hendricus2009@gmail.com. Maar het is geheel aan je zelf of je dat wilt of niet.

  • Tino Kuis zegt op

   ‘Als je je niet uitdagend kleedt …….’

   Dat betekent dat je vindt dat Thailand wel gevaarlijk is voor vrouwen. ‘Uitdagend’ zit ‘m niet in de kleding van de vrouw maar in de blik van de man. Je zegt eigenlijk dat als er iets gebeurt het ligt aan de ‘uitdagende kledij’.

 6. Peter zegt op

  Ik denk dat dat heel goed kan in thailand, je zal meer ‘last’ hebben van de buitenlanders alhoewel die daar zijn juist voor t Thaise type

 7. Rick zegt op

  Hallo Eveline,

  Het word misschien alleen een probleem als je via Spanje, en dan Tunesie, langs Marokko, en dan dwars door Turkije richting Thailand gaat. Nee hoor, alle gekheid op een stokje….. Hoogstwaarschijnlijk word je wel gewaardeerd door je blonde haren maar dat de lokale bevolking je een uiterst ongemakkelijk gevoel of lastig zullen vallen dat is in Thailand geenszins het geval….. Ik heb het in ieder geval nog nooit mee gemaakt, in Thailand ! Ik zou zeggen ” Een hele goede vakantie toegewenst”…….!

  Gr. Rick.

 8. Pat zegt op

  Beste Eveline, ik kan me niet voorstellen dat iemand mij hier zou tegenspreken als ik met veel overtuiging zeg dat als er één land in de wereld is (er zijn er mogelijk nog wel, maar ik ken ze niet) waar je als vrouw zelfs half naakt kan rondreizen, dat het dan zeker en vast Thailand is!!!

  Laat dat nu één van de opmerkelijke verschillen zijn met bijvoorbeeld Zuid Amerika of Afrika, waar je het als jonge vrouw (met of zonder blond haar) wel kan vergeten om rustig en ontspannen te genieten van je vakantie.

  Als je vervelend mannelijk gedrag zal ondervinden in Thailand, dan zal het komen van jouw landgenoten.

  Read my lips!

  • Gerrit zegt op

   Half naakt??? hier in Thailand??

   Dan pakt de politie je echt wel op. Thailand is preutser dan preuts.
   Bezoek je een tempel en daar hebben we er enkele van hier in Thailand, dan moet je degelijk gekleed zijn.

   Maar al je je, net als iedere Thai, degelijk kleed, gebeurt er echt helemaal niets.
   Maak er een gezellig vakantie van en als je problemen of vragen heb (wij wonen in Bangkok) mail me maar. laks150208@gmail.com

   Groetjes Gerrit

   • Pat zegt op

    Tja, ik dacht wel dat deze reactie ging komen, en je hebt trouwens volledig gelijk.

    Ik wilde enkel aangeven aan Eveline, dat zelfs als je half naakt ZOU rondtrekken in Thailand dit geen aanleiding zal geven tot handtastelijkheden.

    Ik gebruikte een boutade om het verschil met zovele andere landen en continenten duidelijk te maken.

    Dat heb je terecht bevestigd.

 9. henry zegt op

  Veiliger dan in Europa.Wel een gouden raad, houd U ver van Westerse mannen en Indiers.

 10. Aart zegt op

  Hoi,
  Is m.i. echt geen probleem zolang je je gezonde verstand gebruikt. In steden niet s`avonds laat over straat bijv. Wanneer ga je trouwens? Wij (ouder stel) gaan van 20 jan.tot 8 maart 2018. Als jij toevallig rond de 20ste in Bangkok bent, kunnen we iets afspreken als je wilt?

 11. Daniël M. zegt op

  Beste Eveline,

  door het feit dat je jong bent en lang blond haar hebt en alleen reist, zul je waarschijnlijk opmerken dat je daar (veel) aandacht zult krijgen van de Thaise mannen. Maar ze zullen jou volgens mij meestal niet lastig vallen. Sommigen zullen misschien moeite hebben om hun interesses in u te verbergen. Blijf gewoon beleefd, rustig en beheerst en wimpel ze vriendelijk van u af met een glimlach. Blijf afstandelijk. Je kunt ze wijsmaken dat je verloofd bent en jouw vriend niet kon meereizen omwille van zijn werk. Een leugentje om bestwil is een normale zaak in Thailand 😉 Je hoeft niet angstig te zijn, maar tracht zelfverzekerd te zijn 🙂

  Prettige reis!

 12. jan zegt op

  Beste Eveline deze vrouw heeft goede tips voor je.
  10 tips https://www.youtube.com/user/ckaaloa/videos

  Avoid Pickpockets with the Clever Travel
  https://www.youtube.com/watch?v=L-nX6pnNRYo

  THAI HOSPITAL BILLS & TRAVEL COSTS IN THAILAND | I GOT SICK (Day #2)
  https://www.youtube.com/watch?v=Gd-Bb-4Oe_Q

  BANGKOK TAXI SCAMS & TIPS
  https://www.youtube.com/watch?v=u5waDld3Gg0

 13. Marjan zegt op

  Onze dochter van destijds 25 heeft twee keer een aantal weken alleen rondgereisd, lang, slank, blond, knap
  Alleen maar leuke mensen ontmoet en nooit enig probleem ondervonden.
  Net zoals je in Nederland bepaalde plekken niet alleen opzoekt bijv ‘s avonds laat moet je dat ook in Thailand niet doe.
  Gezond verstand gebruiken en vooral genieten, juist als je alleen bent ontmoet je sneller andere reizigers met wie je als je dat wilt af en toe kunt optrekken.
  Veel plezier!

 14. Rene Martin zegt op

  Ik heb een dochter van jouw leeftijd en zij was vaak in Thailand maar gelukkig nooit problemen gehad. Wel voorzichtig met de gemotoriseerde taxi’s en dan vooral ‘avonds/nachts. Veel succes en plezier alvast…

 15. Karel zegt op

  Inderdaad overdag op gangbare plaatsen geen probleem.

  Maar inderdaad niet ‘s nachts in afgelegen straten.
  Drie voorbeelden: In Jomtien zitten diep in de nacht om 02u twee Russische vrouwen op het strand en worden vermoord.
  http://www.pravdareport.com/hotspots/crimes/02-03-2007/87910-thai_woman_jealous-0/

  En ook ‘s nachts in een afgelegen straat werden twee Russische vrouwen in een auto gesleurd en verkracht.
  http://pattayadailynews.com/two-russian-ladies-robbed-and-raped-in-pattaya/

  En laten we ook niet vergeten: de verkrachting en moord op Koh Tao.
  https://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/23/briton-thailand-murder-hannah-witheridge-david-miller-mystery-mafia-fear

  • l.lagemaat zegt op

   Met alle respect en daarom niet minder triest, maar het is wel oud nieuws van een aantal jaren geleden.

 16. Tino Kuis zegt op

  Thailand heet niet voor niets ‘Het Land van de Glimlach’. Thailand is een van de veligste landen van de wereld. Weinig moorden, verkeersdoden en verkrachtingen. Koh Tao en het Diepe Zuiden zijn het veiligst.

  Neem wel het advies van premier Prayet ter harte: ‘Als je als jonge mooie vrouw niet aangerand wil worden ga dan niet in een bikini rondlopen.’ OK, hij maakte daarna zijn excuses voor die opmerking.

  Alle gekheid op een stokje: ook mijn dochter heeft als backpacker maandenlang door Thailand gereisd: bus en trein. Ze heeft altijd een veilig gevoel gehad en is nooit onvriendelijk of vervelend bejegend….

  • Khun Yan zegt op

   Hallo?! Op Koh Toa zijn al meerdere buitenlanders vemoord…In het diepe zuiden wordt het al jaren afgeraden omdat de moslims daar vreemdelingen afschieten ( mij en mijn collega’s werd ten sterkste afgeraden om daar les te gaan geven omdat er al menig voorganger vermoord werd)…Ik zou maar oppassen, meisje…En zoals anderen reeds vermeldden: neem geen taxi ‘s avonds of ‘s nachts en houd “afstand”. Thailand is, in tegenspraak van wat hier verteld wordt, met bijzondere aandacht voor jouw verschijning (jong, blond en knap) zeker niet veilig…

   • Tino Kuis zegt op

    Wel eens van ironie gehoord?

 17. Bea zegt op

  Je kan rustig alleen reizen in Thailand, het is er echt veilig. Thaise mannen zullen je zeker niet lastig vallen.
  Het zou alleen door andere toeristen kunnen gebeuren, maar dat kan thuis ook.

 18. Nicky zegt op

  ik denk dus ook dat je de taxis beter kan laten, en gewoon het openbaar vervoer nemen. zelfs Thaise jonge meisjes hebben vaak last met taxichauffeurs. Maar als je verder gewoon doet en je zelf een beetje afstandelijk bent, je niet met mooie praatjes laat inpalmen door TUKTUKdrivers enzo, is er naar mijn iedee geen enkel probleem

 19. NicoB zegt op

  Als je ‘s avonds in de kroeg zit en half of heel beschonken daarna in je eentje nog een flinke afstand moet overbruggen naar je hotel, sla dan elk aanbod voor al dan niet gratis vervoer af.
  Daarin mee gaan is zeker een gevaar en in zekere mate een uitnodiging tot overlast en vragen om moeilijkheden.
  Reguliere vervoerders met motorbike kan als ze zich bevinden direct bij het etablissement dat je verlaat.
  Uiteraard, alleen zijn en je bedrinken geeft overall in de wereld een zeer verhoogd risico, vermijdt dat en je bent in Thailand safe.
  Fijne vakantie.
  NicoB

 20. George Hendriks zegt op

  Als je in Europa of ergens anders al eens alleen gereisd hebt dan is Thailand een makkie. Zoals Bea schrijft zul je als je over je eigen grenzen gaat eerder last hebben van niet Aziatische mannen dan van Thais. Toen ik in Zuid Amerika alleen reisde vertelde ik altijd dat ik op een later tijdstip die dag een afspraak had met vrienden. Een enkele keer een handig excuus om te vertrekken uit een scene die niet de mijne was ….drugs gebruikers. Had ik niet van tevoren zien aankomen bij de uitnodiging na een gesprek van een uur in een park. Ben overigens een man en vader van een dochter die ik als de situatie niet sterk veranderd met een gerust hart alleen zou laten reizen in Thailand.

 21. niek zegt op

  Ik heb nooit negatieve verhalen gehoord van alleen reizende vrouwen in Thailand. Thaise mannen zijn toch heel wat meer relaxed in deze dan Filipijnse macho’s en zeker Indiase mannen.
  Op mijn reizen in India kreeg ik meerder keren het verzoek van alleen reizende vrouwen om een tijdje met mij te mogen reizen, omdat ze zo vaak worden lastig gevallen door Indiase mannen en zelfs dan vallen ze mijn reisgenote soms nog lastig, zodat we maar een restaurant in moesten vluchten om verdere moeilijkheden te voorkomen.

 22. Mr Bojangles zegt op

  Overdag ben je wel veilig ja, maar ‘s avonds niet. Ik zou wel op tijd ‘s avonds naar het hotel terug gaan tenzij je met andere toeristen uit bent, die je naar je hotel kunnen terugbrengen.
  En we zijn de ‘evil man from Krabi’ vergeten? : https://www.youtube.com/watch?v=Fc3jsOqHAQI
  Oja, en op eilanden gaan naar verhouding best veel jonge mensen dood, dus ik zou die ook overslaan.

 23. Thomas zegt op

  Kijk uit voor toeristen …

 24. Fransamsterdam zegt op

  Er gebeurt relatief weinig in Pattaya, en als er iets gebeurd is dan begint het nieuwsitem op de tekevisie daarover in negen van de tien gevallen met ‘In the early hours of….’.
  Om nou in je eentje diep in de nacht laveloos rond te gaan zwerven is niet verstandig, en dan nog is de kans het grootst dat je iets overkomt doordat je over je eigen benen struikelt. Maar tot sluitingstijd van de meeste uitgaansgelegenheden is er geen substantieel verhoogd risico.
  Kleed je een beetje decent, ga niet al lebberend aan een halve liter bier in bikini een 7-eleven of winkelcentrum in, dan heb je kans dat ze je verwarren met een Russische.
  Kortom, niemand kan 100% veiligheid garanderen maar het is hier absoluut geen issue.

 25. john zoet zegt op

  neem een trouw ring mee en doe die om.
  zo zullen er mannen zijn die denken dat je al getrouwd bent en je met rust laten,
  ik woon in de Isaan en mijn vrouw en ik hebben nog nooit iets negatiefs op deze wijze ondervonden
  ga lekker op vakantie en geniet van het mooiste land van de wereld

 26. jacky zegt op

  geen probleem denk ik trek gerust maar rond maar oppassen moet je altijd , zeker goed op al je spullen letten vanwege de armoede , goede reis en dikke kus

 27. rentenier zegt op

  Ik heb 2 goed uitziende blanke halfbloed dochters in Thailand. Ze worden meestal aangesproken als ‘farang'(buitenlander) maar meer met respect dan als uitdaging. Ze zijn dan niet echt blond maar hebben bruin en geen kaarsrecht haar. Ze zijn ook wat groter dan de meeste Thai. Ze hebben met hun ‘normale gedrag'(je verstand gebruiken) nog nooit last of hinder ondervonden. Maar zoals in elk land en of het Thaise mannen of buitenlanders zijn, blijf bij alcohol drinkende mannen uit de buurt. Die hebben vaak iets meer moed om je wat uit te dagen dan ‘nuchtere mannen’. Je kleding is wel belangrijk. Als je je uitdagend kleed dan verhoog je het risico, het kan ook zo maar zijn dat je benadeeld wordt door jaloerse Thaise vrouwen.
  Kom gewoon lekker genieten in Thailand en gedraag en kleed je ‘normaal’.

 28. Frank Kramer zegt op

  Eveline, alvast gefeliciteerd met een geweldige reis!

  Kijk domme mensen die erg ondoordachte dingen doen, kunnen overal in de problemen raken. Dat zal ongetwijfeld bij jou niet van toepassing zijn. Je wordt hier zelden of nooit lastig gevallen door opdringerige mannen die iets seksueels van je willen. Omgekeerd zou ik als ik jou was bepaalde soorten uitgaanscentra laat op de avond mijden, tenzij je juist dol bent op dronken kerels die ‘de weg naar huis kwijt zijn’. Lastig gevallen worden door testosteronbommetjes zoals in Mediterane, Midden- en Zuidamerikaanse landen, dat overkomt je hier echt niet. Kies bij voorkeur overnachtingsplekken waarvoor je niet om 24.00 nog op zoek moet naar een late Tuktuk chauffeur die je ver naar een buitenwijk moet brengen. Die jongens willen nog wel eens nadrukkelijk vragen of je niet al te eenzaam bent…

  Wat er doorgaans fout gaat bij reizen in Thailand is ongelukken in het verkeer. Neem de tijd om daaraan te wennen. bij oversteken komt het verkeer van de verkeerde kant. Oude scooters willen nog wel eens struikelen over hun eigen standaard. voetsteuntjes die uit blijven staan halen nog wel eens het vel van je kuiten. ik kom hier nu 18 jaar en blijf alles in het verkeer uiterst serieus nemen. Neem voor alles eerst eens een week de tijd om zelf te proeven hoe het hier is, voordat je avontuurlijke dingen gaat doen. je voelt al snel hoe het leven hier is. En, je kunt altijd aan een aardige dame achter een barretje, in een massage salon of een terrasje vragen of ze je even wegwijs maakt. De meiden in mijn stamkroeg hier in Chiang Mai nemen regelmatig alleen reizende jonge vrouwen mee op sleeptouw naar een disco of nightbar. Gewoon meiden onder elkaar. en ook in de guesthouses of hostels waar je zult slapen kun je aan andere vrouwen vragen om enig advies ter plekke.

  Persoonlijk zou ik de bij toeristen meest populaire plaatsen mijden. Bijv. geen Bangkok, Pukhet, Pattaya of Koh Samui. ben er geweest en heb er persoonlijk het echte Thailand niet gezien. De eilanden Koh Chang en Koh Mak zijn bijvoorbeeld al heel anders (check blogs op internet). Naar mijn ervaring waren zowel de Thai het aardigst als het aanbod en landschap het meest gevarieerd in en om Ching Mai. En vanuit CM heb je 1.000 mogelijkheden om je nooit te vervelen. Gisteren reed ik nog met mijn scooter een hele dag door de prachtige bergen. De wegen zijn inmiddels top. De dorpjes hebben allemaal wat te eten en te drinken voor je. En bij thuiskomst deed ik een heerlijke massage (had zadelpijn na 7 uur) en at ik een hapje romantisch bij de rivier (met life muziek).

  Geniet ervan.

  Frank

 29. Jasper zegt op

  Prima te doen in mijn optiek, gewoon de normale voorzichtigheid betrachten en niet naif zijn, vooral met niet-thaise mannen!
  Verder is de kans heel groot dat je binnen no-time leuke reisgenoten ontmoet, zeker als je in gewone guesthouses verblijft. en/of een activeit onderneemt van raften tot jungle-tochten toe.

 30. chris zegt op

  Je hoeft natuurlijk niemand die dit prachtige land wil bereizen onnodig bang te maken maar het is ook dom om je ogen te sluiten voor de werkelijkheid. En die werkelijkheid, gebaseerd op statistieken van misdaden en overtredingen, is dat Thailand een relatief gewelddadig en gevaarlijk land is: aantal verkeersdoden, moorden, vechtpartijen, overvallen, alcoholmisbruik, huiselijk geweld, diefstal, corruptie. En om meerdere redenen neemt het aantal en de dus de onveiligheid toe. Daarin is Thailand ook niet uniek in de wereld.
  Het gaat dan niet zozeer om mannen of vrouwen of om Thaise burgers of toeristen. Die lopen evenveel risico.
  Als je reist moet je drie dingen doen: 1. je voorbereiden op het land waar je naar toe gaat (weten wat wel en niet mag, welke straffen staan op overtredingen en misdaden, wat er absoluut anders is dan in je eigen land) en 2. je aanpassen aan de lokale normen en waarden. In dat laatste geval gaat het niet om wat wel of niet wettelijk mag maar wat betamelijk en passend is, kortom wat in Thailand wel en niet hoort (en een daarvan is geen uitdagende kleding dragen op straat: dat doe je niet en niet omdat het gevaarlijk kan zijn maar omdat het niet hoort). Punt 3: gewoon altijd je verstand blijven gebruiken.

 31. Karel zegt op

  Toch wel opvallend het grote aantal reacties met “Thailand is veilig’, die louter gebaseerd zijn op het ontbreken van slechte persoonlijke ervaringen, in plaats van even te kijken naar de statistieken en te vergeten dat er ook terroristische aanslagen zijn geweest (BKK, Hua Hin + in Zuid Thailand 6500 doden (waaronder 157 leraren) en 12.000 gewonden tussen 2004 en 2015 – in 2017 nog 2 bomaanslagen in Mueang Pattani District) met 57 gewonden. Maar goed, geen enkel verstandig mens gaat daar heen.

  Ondanks alles voel ik me veilig in Thailand, maar mijd ik gedurende de nachtelijke uren afgelegen plaatsen. Dit onder andere omdat ik 3 gevallen ken van buitenlanders die op weg naar huis in een donkere straat overvallen zijn.

  • Karel zegt op

   Ik wil er nog wel bij aanvullen dat ik vind dat rondreizen in Thailand grosso modo net zo veilig is als in een gemiddeld Europees land, maar dat je eerder het slachtoffer zult worden van een verkeersongeluk of kleine criminaliteit zoals een geldwisselaar die zegt dat ie maar 5 briefjes van 50 euro van je gekregen heeft ipv 6. Of een 7-11 medewerkster die zegt dat je 500 baht gegeven hebt ipv 1000.

   Daar tegenover staat dat je in Amsterdam sneller het slachtoffer van een zakkenroller zult worden dan in BKK

  • Pat zegt op

   Als je bedenkingen hebt bij de uitdrukking “Thailand is veilig”, dan moet je dat wel begrijpend lezen!

   UITERAARD komt criminaliteit en geweld OOK in Thailand voor, de realiteit is echter dat zaken die in Westerse steden als zeer normaal worden beschouwd, omdat ze dagelijks voorkomen, in Thailand in veel mindere mate voorkomen.

   Het valt mij op dat sommige mensen altijd met enkele (straffe, maar bestaande) voorbeelden een hele theorie willen rechthouden.

   Zo kan je nooit een algemene uitspraak doen over een volk, een gemeenschap, of een land.

   Tuurlijk kan je ook in Thailand het slachtoffer worden van straatgeweld (ik zou zeggen, omdat er ook moslims wonen), maar het komt veel minder voor dan in Vlaanderen of Nederland.

   3 gevallen ken jij, en ik ken er geen enkel. Dat maakt dus 1,5 gevallen.

   In Antwerpen is zowat iedereen die ik ken al lastiggevallen en enkele echt overvallen.
   Werkelijk iedereen kent wel iemand die geweld heeft meegemaakt.

   Hier lees je toch de ervaringen van mensen over Thailand!

   In Thailand komt dan weer veel meer corruptie voor dan in onze landen, en zo kan je doorgaan…

   Alles dus in zijn verhouding zien, zou ik aanraden.

 32. Tino Kuis zegt op

  Beste Eveline,

  ‘Kleed je decent, normaal, en niet uitdagend……’, zeggen veel reageerders…..

  Dat betekent niet anders dan dat zij eigenlijk vinden dat het gevaarlijk is voor een vrouw in Thailand. Want wat decent, normaal en niet uitdagend is hangt af niet van jouw oordeel maar van het oordeel van de man die jou beziet, en daar heb je geen enkele invloed op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website