Lezersvraag: Vrijwilligerswerk i.c.m. retirement visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 mei 2017

Beste lezers,

Ik kom sinds de jaren 90 in Thailand en wil me er vanaf komend jaar, wanneer ik met pre-pensioen ga, me er definitief gaan vestigen tussen Cha Am en Hua Hin.

Omdat ik niet stil kan of wil gaan zitten denk er over om vrijwilligerswerk te gaan doen voor een leuke NGO of charitatieve instelling. Ik zou graag iets doen in PR/Marketing/Social Media Campaign oid.

Kent iemand hier de wetgeving dusdanig goed of het mogelijk is om zoiets te doen wanneer je een retirement visa hebt? Ik lees hier en daar dat werk sowieso werk is en je er een workpermit voor nodig hebt en dus een ander soort visa?

Kent iemand een organisatie die gebruik zou willen maken van mijn diensten en kennis? Ik heb een zeer ruime en diverse werkervaring in verschillende landen, ik spreek 5 talen vloeiend en basic Thai.

Dank voor jullie antwoorden en suggesties.

Groet,

John


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Vrijwilligerswerk i.c.m. retirement visa”

 1. erik zegt op

  De organisatie waar je voor gaat werken moet een workpermit voor jou aanvragen; dat kun je niet zelf. Dan geldt jouw retirementverlenging niet meer, krijg je een andere verlenging. Ga niet illegaal werken, je bent zo verlinkt door een jaloerse Thai die denkt dat je zijn/haar baan afpakt en dan eindig je in de bak.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Volgens mij hebt u het hier en daar goed gelezen, vrijwilligerswerk is ook werk, voor werk is een work permit nodig, en een work permit wordt niet afgegeven op een retirement visa.

 3. Petervz zegt op

  Toch 1 van de tekortkomingen van het retirement visum en de wens van Thailand gepensioneerden aan te trekken. En tevens een verlies voor het land, dat blijkbaar goed gebruik zou kunnnen maken van al de kennis er ervaring die deze groep te bieden heeft. Maar alas, als gepensioneerde met een retirement visum mag je niet werken, ook niet onbetaald. Wat wel mag is je pensioen en spaargeld hier uitgeven, aan het strand zitten of in de heuvels van het noorden, danwel de rijstvelden aanschouwen in de Isarn.

 4. ton zegt op

  Inderdaad is het gekompliceerd om een retirement visa te kombineren met welke vorm van werk danook (dus ook vrijwilligerswerk) Ik ben opgehouden met leuk werk wat ik deed in een internationaal team van vrijwilligers waarvan de meeste uiit het buitenland kwamen en een werkvergunning hadden. Ik wilde niet het risico continueren toen de rehgels werden aangescherpt.
  Inderdaad in vele gevallen jammer voor de kennis en ervaring die zou kunnen worden ingebracht ofschoon weinig Thai daar hetzelfde over denken. Thailand is niet het enige land waar het zo is. Vele landen in de wereld die “pensionado’s” aantrekken volgen dit principe of je bent gepensioneerd of je werkt. Vaak is de reden dat niemand zich kan voorstellen dat iemand voor niks wil werken.
  Het wergnemen van banen voor autochtonen is een weinig reldend argument. Verreweg de meeste vrijwilligersbanen kent geen betaalde varieanten.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Visums of verblijfsperioden op basis van Retirement of ook Tourist visums gaan niet samen met werken in Thailand. Betaald of niet.

  Je ken een Non-immigrant “O” aanvragen op basis van vrijwilligerswerk.

  Op de website van het Consulast in Amsterdam kan je er informatie ovet terugvinden.

  http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visum-aanvragen
  Benodigdheden voor een visum Non-Immigrant type O (vrijwilligerswerk):single entry

  Voor deze aanvraag zijn de volgende documenten/formulieren nodig;
  -Uw paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens ( alleen heenreis is voldoende ), 2 recente dezelfde pasfoto’s, volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier, Kopie Kamer van Koophandel van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk gaat verrichten (inschrijving mag niet ouder zijn dan 6 maanden), uitnodigingsbrief van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk gaat verrichten (in deze brief dient te staan welke periode u vrijwilligerswerk gaat doen en wat de werkzaamheden omvatten), kopie van de ID-kaart van de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

  Is de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend geen Thaise ingezetene dan dient er ook een kopie van de werkvergunning van de deze persoon bijgevoegd te zijn van alle beschreven en/of gestempelde pagina’s

  Voor een visumaanvraag met single entry dient u paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist

  Kosten voor een single entry zijn € 60,- per persoon

  Of
  Thaise ambassade in Btussel
  http://www2.thaiembassy.be/consular-services/visa/
  Zie onder Visa voor volenteering in Thailand.
  Succes.

 6. Vincent zegt op

  John, neem aub even kontakt op via vkerremans@hotmail.com.

 7. John zegt op

  Dank voor de reacties zowel hier als ook per email.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website