Beste lezers,

Mijn vriend zit opgesloten in Provinial Prison in Phuket. Ik heb al meerdere keren geprobeerd hem te schrijven, maar telkens krijg ik de brieven terug thuis gezonden met daarop de boodschap: adres onbekend.

Ik zet nochtans zijn volledige naam in het Engels/Thai, de straat, de naam van gevangenis en stad op de enveloppe. Mijn gegevens staan er ook duidelijk op vermeld.

Kunnen jullie mij vertellen waarom hij zijn brieven niet toekrijgt? Ik ben zeker van het juiste adres e.d. kan het aan iets anders liggen? Ik heb wel al post van hem ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Maries


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Mijn vriend is gedetineerd in Phuket, waarom ontvangt hij mijn post niet?”

 1. Harm zegt op

  Misschien is het handig als hij zijn naam adres enz volledig in het Thais naar jou stuurt, jij dit kopieert en vervolgens gebruikt om je brieven te sturen.
  Het kan ook zomaar zijn dat de securety geen Engels kan lezen, ervan uitgaande dat dat de taal is waarin jullie communiceren. Schrijf je in een andrre taal dan is dat misschien vrrdacht en worden daarom de brieven geweigerd/terug gestuurd.

 2. GUSTAAF zegt op

  Beste Maries

  Net zoals jij schrijf ik regelmatig brieven naar mijn vrouw. Mijn vrouw zit echter niet in het prison voor alle duidelijkheid. Als ik een 40 tal brieven heb geschreven komen daar slechts een 7 tal van aan. Bovendien stelt mijn vrouw vast dat de brieven reeds geopend zijn geweest. Ik heb een navraag gedaan bij ons op het postkantoor en daar krijg ik niet het gepaste antwoord. Nu zou ik zeer graag een paar pakketten willen sturen naar haar maar ik overweeg nu om dat wel effectief te doen. Ik ben van mening dat het pakket niet volledig of nooit zal aankomen. Waarom de brieven niet aankomen en de lange weg die die brieven afleggen blijft een raadsel. Naar mijn mening is een brief nog steeds persoonlijk en privé. De inhoud van de brieven zijn vertaalde brieven in het thais. Nooit zal ik iets opmerkelijk versturen zoals geld of waardevolle voorwerpen. Ik blijf de zaak op de voet volgen en hoop dat er vroeg of laat een dader tegen de lamp loopt.

  met vriendelijke groeten
  THYS GUSTAAF

  • Cees zegt op

   Beste Thys Gustaaf,

   Ik heb veel correspondentie van en naar Nederland brieven en pakjes ook naar Amerika nog nooit is een brief of pakje opengemaakt brieven vanuit Nederland de laatste was een pakje 6 dagen onderweg,
   Niets is aangertekend of per EMS

   Groetjes Cees

   • Davis zegt op

    Inderdaad Cees,

    Mijn ervaringen met http://www.thailandpost.com zijn uitermate bevredigend.
    Zowel post van en naar rurale en stedelijke gebieden, als internationale post.
    Het is me wel gebeurd, in een gehucht, dat er een brief bijzonder laat, en geopend, werd afgeleverd. Nu had de bestemmelingen geen brievenbus, en was de adresvermelding op het poststuk ontoereikend. Het leek me verantwoord de brief te openen om zo de geadresseerde toch maar te vinden?

    Nieuwsgierigheid is alleszins geprikkeld, wat de reden kan zijn dat de gevangenispost van Maries niet besteld wordt.

    Grtn,

 3. jef zegt op

  Beste , Misschien is het een optie om er wat geld bij in te steken , money makes the world go arround 😉

  succes !

  • Cees1 zegt op

   Ja als je er wat geld in stopt komt hij zeker niet terug naar Nederland. Maar ook op zeker niet bij je vriend.
   Geld in een envelop komt ook in Nederland niet aan. Dus laat staan hier in Thailand

 4. TAK zegt op

  Misschien moet je het nummer van de cel en de afdeling of het blok op de brief zetten. Anders de brief sturen naar iemand die af en toe bij hem op bezoek gaat.

 5. Michel zegt op

  U schrijft niet waar u de brief vandaan verstuurd, maar als ik er vanuit ga dat u uit Nederland verstuurd, omdat u ze retour krijgt met ‘adres onbekend’ erop, kan het zomaar zijn dat het in Nederland al mis gaat.
  Kan zijn dat u niet voldoende frankeerd, of ze niet kunnen lezen wat er op staat, vooral het land.
  Probeer de volgende brief eens op het postkantoor of bij een postagentschap te verzenden ipv zelf in een brievenbus proppen met wat postzegels.

  • Peter Bang Sare zegt op

   Beste Maries,
   Ik heb de ervaring met brieven die in Nederland niet aankomen. Maar nu ik ze aangetekend verstuur komen ze altijd aan. Dit kan natuurlijk ook met paketpost ..

 6. dyna zegt op

  Zend de brief aangetekend en zo wie zo in het engels.
  Tip om het adres om te zetten in het thais is zeer verstandig.
  Doe er nooit geld bij – komt nooit op de juiste plaats -wordt er op het postkantoor in Bkk al uitgehaald.
  Sterkte en succes.

 7. Barry zegt op

  Maries ,

  Heb 6 jaar in Phuket gewoond en in 80 % van de gevallen kwam mijn post uit Nederland hier nooit aan.
  Ga half november terug voor paar maanden, dus wil eventueel hem wel een keer bezoeken en je brieven afgeven zolang het niets met drugs te maken heeft.

 8. Taitai zegt op

  Als de voorgaande adviezen niet helpen, kun je een poging wagen om hulp van de ambassade in te roepen (wel de ambassade van het land waar jouw vriend vandaan komt). In sommige landen zijn er vrijwilligers die gevangenissen bezoeken en deze zijn misschien bereid en in staat de brieven door te geven. Het kan zijn dat de ambassade de contactgegevens van deze vrijwilligers kent.

 9. Maries zegt op

  hallo! bedankt voor de reacties in ieder geval! heeft me wel geholpen… ik zal het adres ook in het thais vermelden volgende keer en zijn nummer en naam van het gebouw vermelden, hij zit nog niet lang vast dus dit weet ik nog niet, kan het hem pas vragen als ik hem ga bezoeken binnen paar weken.
  weet er trouwens iemand een betrouwbare tolk Thai/ engles/ n phuket?

 10. Luc zegt op

  Ik verstuur al 5 jaar brieven, kaartjes en soms een pakketje naar mijn vriendin in Bangkapi.
  Heb ooit al eens gehad dat een pakketje met van alles en nog wat erin pas na 6 maand bij haar is toegekomen.
  Ook hier was het pakket opengemaakt en de cd van Bruno Mars die ik er had bij gestoken was verdwenen. Onbegrijpelijk dat dit dan toch nog na meer dan zes maand is terecht gekomen.

 11. Alex zegt op

  Zoals Harm al zei, het volledige adres in dikke vette letters op de brief zetten en met nog grotere letters THAILAND eronder, dan weet je zeker dat de post in NL deze naar Thailand verstuurd en daar aangekomen weten ze wel raad met het Thaise schrift. Heb dit jaren zo gedaan naar Chaiang mai en is zelden mis gegaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website