Beste lezers,

Ik wil een doos van ongeveer 20 kg van Nederland naar Thailand verzenden. Er zal vast wel iemand op dit blog zijn, die de prijzen van bijvoorbeeld DHL, Postnl, Fedex en UPS heeft vergeleken.

Weet dus iemand wie de voordeligste pakketdienst is? Het pakket hoeft niet snel bezorgd te worden, er is geen haast bij.

Groet,

Ilse


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Voordelig verzenden van postpakket van Nederland naar Thailand”

 1. Harm zegt op

  Hi,

  Bij DHL for you kost 10 kg e52 kijk maar eens op: https://www.dhlparcel.nl/sites/default/files/content/internationale_tarieven_consument_nl.pdf

 2. Jan-Lao zegt op

  Voor alle duidelijkheid…. Er wordt gesteld dat DHL 52_€ rekent voor 10 kg. Dat klopt niet helemaal. Wat m.i.z. bedoeld wordt is verzending via dhl for you, een onderdeel cab Dhl. Ze kennen maar 1 tarief en dat is een doos van 10 kg. 20 kg moet dus over twee dozen verdeeld worden.
  Pakket wordt in Nederland door Dhl afgehandeld en naar Keulen gebracht. Vandaar verder naar bestemming. Het is geen expresse zending !!!! Wordt ter plaatse afgehandeld door de lokale posterijen .
  Even een weetje; doos krijgt in Nederland een barcode. Na enkele dagen wordt die in Duitsland omgenummerd en is dan via Dhl.de terug te herleiden.
  Verzend op deze manier van Ned. Naar Laos

 3. bob zegt op

  Allereerst: zwaarder mag niet. Ik verzend altijd via TPG track and trace € 105,…
  Zeker niet de snelste maar wel de veiligste zeker ivm douane controle.
  Zorg wel voor een goede compartinering zodat niet alles gaat schuiven. Het blijft vracht nietwaar…..

 4. Henk zegt op

  Verzenden metndhl/fedex of UPS zijn de duurste middelen voor 20 kg.
  Indien er geen haast is en de 20 kg of meer is goed verpakt zorg dat je een forwarder vindt in bv Rotterdam die het in een zee container verstuurd.
  Het is wel gemiddeld 4 werk onderweg maar quaprijs is het zeker de moeite waard.
  Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden ,het gaat dan gewoon in een zee container die gevuld wordt met deel paketten.

 5. jan zegt op

  probeer deze maar eens is mij erg goed bevallen. Ik heb er een fiets accu mee verzonden daar die niet met de gewone bagage mee mocht op reis. Vreemd genoeg was ie binnen een week in Thailand. https://www.shippingcenter.nl/

  • Pieter zegt op

   Heb inderdaad recentelijk een trafo via DHL verzonden, was op de kop af 10kg, en kostte 52€.
   Maar als ik daarmee de tarieven “shippingcenter ” vergelijk, is DHL wel erg aan de dure kant.
   Shippingcenter rekent 47,20€ ex. BTW voor 20 kg.
   Ga ik een volgende keer zeker gebruik van maken.
   Bedankt.

 6. Facttester zegt op

  Houd rekening met het feit dat altijd invoerrechten betaald moeten worden. Het zijn dus niet alleen de transportkosten waar je mee te maken hebt. Post.nl is vermoedelijk het gemakkelijkst. Succes ermee.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Belangrijk is ook wat er ín de doos zit, met het oog op eventueel te betalen invoerrechten.
  Voor sommige goederen zijn die gigantisch, en als ik het mij uit het recente bericht over de hondjes nog goed herinner, worden die ook geheven over de transportkosten.
  Als je aangeeft wat voor goederen het zijn wil ik wel kijken of ik het daarop van toepassing zijnde tarief kan vinden.

 8. Bucky57 zegt op

  Volgens mij is shippingcenter.nl het goedkoopste. 20 kg voor euro 47,50. Begin van deze maand nog gedaan.
  Na betaling krijg je bericht wanneer ze de doos komen ophalen. zorg ervoor dat je zelf een CN 23 (douaneformulier) opmaakt en aan de doos bevestigd. Bij mij werd de doos op 01feb7 opgehaald. Deze gaat dan via enschede naar brussel (airport). 05feb17 was de doos in bangkok op het ems center. 06feb17 werd hij bij mij in Thailand afgeleverd. Alles wordt met EMS gedaan en je hebt ok track and trace. Op de site van shippingcenter kan je spelen met de maten van de doos om er zeker van te zijn dat je niet boven de 120 liter inhoud komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website