Lezersvraag: Vogels in Thailand kijken en fotograferen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 mei 2017

Beste lezers,

Ik overwinter al een aantal jaren, steeds in tropische landen. Komende winter wil ik dat voor mij voor het eerst in Thailand doen. Mijn verblijf in Thailand (december, januari, februari) ga ik combineren met mijn grote passie: vogels kijken fotograferen.

Ik ben dus volop met met de voorbereiding en heb ook al heel wat tijd doorgebracht om informatie op internet, en hier deze website, te zoeken. Mijn enthousiasme wordt steeds groter, Thailand blijkt fantastisch: met schitterende vogels, de natuur en een goede infrastructuur om te reizen.

Ik kan wel wat advies gebruiken bij mijn voorbereiding en doe daarom graag een beroep op jullie kennis en ervaring.

 • Ik lees veel waarschuwingen over het huren van een auto. Is het ook in het noorden, de vogelrijke gebieden boven Chiang Mai dus, gevaarlijk om zelf te rijden? Ik zou daar een aantal bestemmingen zoals Doi Lang, Doi Ankhang, Doi Inthanon en Thaton willen bezoeken. Met een auto zou dat toch erg handig zijn met bagage en apparatuur.
 • Van de drie maanden wil ik 6 weken ” rondreizen” om vogels te kijken en fotograferen en de andere 6 weken doorbrengen in een huurhuis of appartement in Hua Hin of Pattaya met eigen kookgelegenheid, twee slaapkamers (familie komt op bezoek). Deze periode is dan van vlak voor kerst tot begin februari. Ik durf het in verband met de feestdagen niet aan om ter plekke iets te zoeken vanuit een hotel zoals hier regelmatig geadviseerd wordt. Ik zoek iets rond de 600 euro per maand. Wie kan me helpen of heeft advies?
 • Zijn er natuurliefhebbers, vogelaars onder jullie? Die zou ik graag ontmoeten.

Alvast vriendelijk dank voor jullie reactie.

Groetjes,
Gerda


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Vogels in Thailand kijken en fotograferen”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Ja, het is overal gevaarlijk om zelf auto te rijden. Maar lopen, fietsen, een bus nemen of een taxi is ook gevaarlijk. En door de natuur banjeren op zoek naar vogels is ook niet zonder risico’s. Als je grote passie die risico’s met zich meebrengt is het een kwestie van zelf afwegen of je ze wilt accepteren.
  Huurhuizen en appartementen, daar ben ik niet zo in thuis, maar ik moet wel glimlachen als ik lees ‘met eigen kookgelegenheid’. Wat ben je van plan? Vogeltjes braden?
  Alle gekheid op een stokje: Door de lage lonen en sociale lasten is het eten in (eenvoudige) restaurants hier nauwelijks duurder dan dat je zelf aan het kokkerellen gaat.
  Tenslotte: Nee, ik ben geen vogelaar, maar zie hier in Pattaya volgens mij voornamelijk mussen en duiven.

 2. NicoB zegt op

  Beste Gerda, heel verstandig je goed voor te bereiden.
  Thailand lijkt me voor een vogelaar een prachtig land, wij wonen wat buiten, in de loop der tijd zien we steeds meer nieuwe soorten, we hebben nu en dan een nestje in de bomen, zo nodig beschermen we dat tegen onze honden.
  Auto rijden in Thailand, je doet het of je doet het niet, wij doen dat wel en trekken soms over langere afstanden door Thailand. Van belang als je niet gewend bent aan links rijden en dat alleen gaat doen, zet een bordje op je dashboard achter het stuur elke keer dat je de auto verlaat, daar staat op: LINKS RIJDEN, vooral van belang als je op wat rustiger wegen rijdt. Sluit altijd de auto af, ook al is het maar voor even om een vogeltje te fotograferen, rij defensief, geef voorrang als iemand dat neemt, check als je groen licht krijgt of er niet toch van links of rechts een door roodrijder aan komt scheuren, houd de weg in de gaten en niet alleen de omgeving voor vogeltjes, bij een onoverzichtelijke bocht er rekening mee houden dat er om de bocht een auto op de weg geparkeerd kan staan, rij niet te hard, 90/uur prima, huur bij een betrouwbare verhuurder opdat de auto in orde is, zorg in het noorden dat je de benzinetank vroegtijdig bijvult. Indien je een ervaren automobilist bent zie ik niet in waarom je in het noorden van Thailand niet zou kunnen rijden.
  Met huurhuis of appartement in Hua Hin of Pattaya geen ervaringen, maar voor 600 Euro moet je zeker iets dat aan je wensen voldoet kunnen huren. Ik verwacht dat er nog wel anderen hierop reageren, zo niet, plaats die vraag dan later nog eens.
  Wij zijn geen vogelaars, maar genieten dagelijks van de vele vogels in onze tuin, wens je een gevederde vakantie in Thailand!
  NicoB

 3. Stephan zegt op

  Zelf al meerdere malen auto gehuurd in Thailand tijdens de vakantie, zowel in Chiang Mai als ik Bangkok (vliegveld). Wij hebben de auto gehuurd via Rentalcars.com, welke het weer onderbrengen bij een in Thailand gevestigd verhuurbedrijf. Zou wel adviseren om alles volledig af te dekken qua verzekering.

  Lastige is dat veel verkeersborden/naamborden in het Thais zijn en dus onleesbaar echter met een navigatie (op telefoon of los) werkt prima. Het is wel zo dat het opletten is maar dat is in Nederland ook zo, zelf vind ik de mensen (uitzonderingen daargelaten) in het verkeer loyaler dan (tegenwoordig) in Nederland.

 4. NicoB zegt op

  Wil aan mijn reactie nog iets toevoegen.
  Als je van de weg af gaat en hoog gras of wat er ook maar groeit in loopt achter mooie vogeltjes aan, zorg dat je schoeisel niet een paar slippertjes is en je kleding niet een korte broek.
  e weet nooit wat er huist in die begroeiing en dat soort begroeiing kan ook aanleiding geven tot huidirritatie.
  Veel plezier.
  NicoB

 5. w.wuite zegt op

  De plaatsen die je in het noorden opnoemd zijn prachtig maar vergeet ook Chiang Dao niet . Je hebt natuurlijk de bekende grot maar het staat ook bekent om de vele vogelsoorten . Je kunt prachten overnachten in Nest2 . En als je goed uitkijkt kun je natuurlijk gewoon met de auto overall naar toe . Ik zou zeggen geniet van het mooie noorden.

  Groetjes Wim

  • Francois Nang Lae zegt op

   Echt mooi overnachten in Chiang Dao doe je in de Roundhouses. Een unieke ervaring en een bijzondere gastvrouw. http://www.chiangdao-roundhouses.com/

 6. lung addie zegt op

  Ga eens kijken op deze link uit het artikel van Lung addie: Khao Nok Kin See of Dinsor Hill

  http://www.thaibirding.com/features/khao-dinsor-raptor-migration.htm

 7. henry zegt op

  Een aanrader is Boeng boraphet in Nakhon Sawan, Is het grootse zoetwaterrmeer in Thailand. Hier overwinteren heel wat vogels uit Siberie.

 8. Francois Nang Lae zegt op

  Mieke en ik hebben een paar maanden in Ban Tham Chiang Dao, het dorp bij Chiang Dao waar de beroemde grot is, gewoond. Vanuit ons huis op de berg hebben we veel vogels kunnen spotten. Het National Park bij Tham Chiang Dao is een paradijs voor vogelaars, net als de andere plaatsen die je noemt. Wat dat betreft heb je de goede omgeving uitgezocht. Ik ben geen specialist in vogelfotografie, maar wat Noord-Thaise natuur kun je wel bekijken op https://www.flickr.com/photos/135094751@N06/albums/72157677890592904

  Wij hebben 3 jaar geleden voor het eerst een auto gehuurd tijdens de vakantie, en dat is ons zo goed bevallen dat we dat daarna vaker hebben gedaan. Nu we in Thailand wonen hebben we een eigen auto. Het Thaise verkeer is voor NL begrippen nogal chaotisch, aan alle kanten schieten brommertjes voorbij en er worden nog al eens manoeuvres uitgevoerd die je niet zou verwachten. Defensief rijden, niet op je voorrang staan, en geen haast hebben zijn de uitgangspunten. In het begin hebben we ook in het donker rijden vermeden.

  Wat betreft je vraag over woonruimte in het zuiden kan ik je niet helpen. Ik ben daar nog nooit geweest. Maar 600 euro lijkt me een bedrag waarvoor je iets aardigs zou moeten kunnen huren.

  Als je specifieke vragen hebt mag je gerust mailen: fgth2001@hotmail.com

 9. M. C. Jongerius zegt op

  Hoi Gerda, ik heb 2 jaar gewoond in een heerlijk huis met 3 slaapkamers en 2 badkamers en een grote keuken achter het huis, in Bang Saray zeer rustig gelegen en vele soorten vogels die je elke morgen wakker maken, voor 3 maanden zal de huurprijs rond de 16000 Tbt liggen, het is 400 meter van de Sukhumvit road, 20 km van Pattaya en 2 a 3 km van het strand en 5 km van de luchthaven van Pattaya.

  • NicoB zegt op

   U bedoeld hier 16.000 Thb per maand vermoed ik bij een huurperiode van 3 maanden, bij een lagere periode wellicht een iets lagere huur. Voor een vriend van mij zoek ik een dergelijk huis in die omgeving vanaf ongeveer maart 2018, kunt u meer gegevens verstrekken per email: voorextracontact@gmail.com
   Alvast mijn dank.
   NicoB

   • NicoB zegt op

    Correctie, bedoel uiteraard bij een langere periode wellicht een iets lagere huur.
    NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website