Beste lezers van Thailandblog,

Door ziekte kan ik via de mond geen vast voedsel meer opnemen. Ik voed mijzelf door middel van vloeibaar totaal voedsel (kan via de mond of via een peg-maagsonde). Hierin zitten alle voedingsstoffen,vitaminen, mineralen, vezels e.d. die een mens nodig heeft.

Dit voedsel wordt gefabriceerd door Nutricia Advanced Medical Nutricion en heet: Nutrison Energy Multi Fibre. Het wordt via de apotheek in bijna geheel Europa verkocht. Benodigd per dag: 3 zakken van 500 ml (totaal 2250 calorieën).

Nu willen wij graag de familie van mijn vrouw in Thailand bezoeken. Maar vloeibaar voedsel voor 30 dagen meenemen weegt ca 50 kg!

Nutricia laat ons weten dat Nutrison in Thailand niet te koop is. Ongetwijfeld zijn er in Thailand mensen die het zelfde probleem hebben als ik en is er iets vergelijkbaar te verkrijgen.

Wie kan mij informeren welke firma in Thailand dit soort complete medicinale voedsel fabriceert? Wat is de naam, waar te koop, wat kost het, enz.

Alvast bedankt, ik ben benieuwd.

Fred Noorlander

12 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij informeren over vloeibaar voedsel in Thailand?”

 1. Holland Belgium House zegt op

  Fred, bel eens naar facino pharmacy +66 38 361 804. is een grote pharmacy in Pattaya, met meerdere filialen.

 2. tino kuis zegt op

  Dit soort voedsel moet in Thailand ook verkrijgbaar zijn, ik weet niet waar, maar ik denk niet via een apotheek maar via een ziekenhuis.
  Het veiligste lijkt mij een 10 kilo mee te nemen in je bagage, en een deel op te sturen.
  Informeer ook eens bij het Bumrungrad Ziekenhuis:
  [email protected]
  +66 2 667 1000, ze staan je in het Engels te woord.

 3. Gringo zegt op

  Dat was een goede tip om eens bij Facino te informeren. Nu woon ik vlakbij de vestiging van Facino in Pattaya, dus ben ik maar even op onderzoek gegaan.

  Facino heeft een aardig assortiment vloeibaar voedsel, waarvan de belangrijkste zijn:
  • Ensure (thais merk) complete voeding, in een blik van 1000 gram voor 850 Baht
  • Nestlé Nutren Optimum, in een 900 grams bus voor 835 Baht.

  Op beide blikken staat een zeer uitgebreide tabel met cijfers over de samenstelling, maar helaas alleen in het Thais.
  Op het blik van Ensure stond nog de volgende samenstelling in het Engels:
  “Hydrolyzed corn starch, maltrodexrin, sodium and calcium caseinates, sucrose, high oleic sunflower oil, fructo-oligo-sacharides and insulin, vitamins, minerals, soy oil, soy protein isolate, milk protein isolate, canola oil, artificial vanila flavour”

  Ensure is ook verkrijgbaar met aardbeien en/of chocoladesmaak en bovendien in bijzondere samenstellingen voor bepaalde patienten met maag-, darm- of leverziekten en ook voor kankerpatienten.

  Uiteraard kan ik niet bepalen of deze producten te vergelijken zijn met het Nutricia product. Mocht dat niet zo zijn, raad ik aan eens op deze website van Nestle te kijken:
  http://www.nestlehealthscience.nl/healthcare/nl/Products/Orale-voeding/Pages/Orale-voeding.aspx

  Als het Nestle product aan de eisen voldoet, kan het zeker in Thailand verkregen worden, want Nestle is een grote fabrikant alhier.

  Ik was dus in de Facino vestiging in Pattaya, waar men mij vertelde dat Facino ook in Bangkok een aantal winkels heeft. Als het verblijf elders in Thailand is, denk ik, dat die producten ook wel via de wat betere apotheken te koop of te bestellen is.

  Fred, ik hoop, dat je wat met deze informatie kunt.

  • Gringo zegt op

   Nieuwsgierig als ik ben, heb ik nog wat verder gezocht en nu de complete samenstellin gvan het Ensure powder gevonden:
   http://static.abbottnutrition.com/PHB/pdf-individual/Ensure-Powder-20121221113910.pdf

  • janin zegt op

   Ensure wordt ook in Belgie gebruikt. In de verzorgings en verplegingssector zijn er een 10 tal volledige en bijvoedingen in vloeibare vorm te krijgen. Met en zonder smaak ,met en zonder vezels.Er is ook een verschil in dikte,die men al dan niet via sonde kan toedienen. Ik ben er zeker van dat er daarvan ook verschillende in Thailand te krijgen zijn.

  • Reno zegt op

   Hallo Gringo,

   Hartelijk dank voor de geleverde info. Ik heb bijna hetzelfde probleem.
   Zou je kunnen aangeven waar Facino in Pattaya te vinden is?
   Alvast bedankt.
   Reno

   • Gringo zegt op

    Fascino is gevestigd op Pattaya North Road, vanaf de Delphin Rotonde iets voorbij City Hall. Google Fascino en je krijgt een mooie kaart te zien.

 4. F.Franssen zegt op

  Gringo, je krijgt van mij een 10 ! Wat een prima hulp voor deze patient.
  Ik denk dat dat dit blog daardoor steeds waardevoller wordt. Iedereen krijgt op een bepaald moment zijn specifieke behoeften en dit was een bijzonder in mijn optiek.

  Groete, Frank F

 5. F.Franssen zegt op

  Sorry, moet groeten zijn. Nog even dit: Fascino heeft veel meer opties dan je soms denkt.
  Ook de medicijnen met recept kun je daar krijgen door je medicijnpas mee te nemen of je oude doosje/potje uit Nederland.
  Het is maar een tip,

  Frank

 6. b.c.d.rohde zegt op

  Hoi Fred, ik werk bij Abbott Breda. Wij verstuuren Ensure (pulver of vloeiibar) over de heele wereld vanuit ons logistiekcenter. Dus ik werk an de bron. Ensure hebben wij natuurlijk in alle smaaken. Meer weeten?
  Groetjes Bernd

  • Gringo zegt op

   Bedankt Bernd, hiermee is de informatie voor Fred nagenoeg volledig. Ik wist niet, dat er Abbott in Nederland was, maar zie nu op de website, dat Ensure in vele samenstellingen te koop is.
   Fred kan nu vergelijken met het product waaraan hij gewend is en dat in Thailand gaan kopen.

   Bernd, het ging Fred vooral om de hoge verzendkosten voor zijn normale keus, het zenden vanuit breda geeft hetzelfde probleem. Tenzij natuurlijk, Abbott de vrachtkosten naar Thailand voor haar rekening wil nemen.

   • b.c.d.rohde zegt op

    Thailand – Abbott Laboratories,
    http://www.abbott.com/global/url/content/en_US/10.40.105:105/general_content/Global_Location_Profile_0022.htm
    Bekijk de website van ons vestiging in Bangkok. Ensure is in Thailand verkrijkbaar en bespaar zo de verzendkosten.
    Bernd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website