Beste lezers,

Ik lees hier op Thailandblog goede verhalen over vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten bijvoorbeeld Emirates, Etihad of Quatar die naar Bangkok vliegen. De ticketprijzen zijn goedkoop en je mag meer bagage meenemen plus goede service aan boord. Reden genoeg om dat is een keer te proberen.

Maar… omdat deze maatschappijen uit moslimlanden komen wordt er dan wel alcohol geschonken aan boord? Ik heb vakantie en wil tijdens de vlucht wel een biertje kunnen drinken.

Wie o wie kan me dat vertellen?

Het beste,

Arnold


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wordt er in vliegtuigen uit het Midden-Oosten wel alcohol geschonken?”

 1. Rob zegt op

  Ik ben vorige week met Emiraten naar Bangkok gevlogen en er was gewoon bier aan boord te krijgen. Emiraten beviel perfect trouwens. Zeker aan te raden .

 2. bert zegt op

  Er wordt alcohol geschonken aan boord van Emirates en Etihad!Vlieg zelf al vele jaren met deze maatschappijen en services aan boord is perfect ,kunnen een hoop maatschappijen een puntje aan zuigen.
  Betere been ruimte,goed eten aan boord,vriendelijke bediening,ik vlieg nergens anders meer mee!!

 3. erik zegt op

  klopt,ben jaren lang met Emirates gevlogen,maar sinds kort naar Ethiad gewisseld,want de wachttijden in Dubai werden te gek en met Ethiad maar slechts 2 uren wachten in Abu Dhabi is stukken beter en alcohol is er prima,bier of wijn gratis en sterkere alcohol is er ook

 4. Joy zegt op

  Ik ben onlangs heen en weer geweest met Etihad en een biertje is geen enkel probleem, sterker nog, de service aan boord is een openbaring. Etihad e.a. timmeren nadrukkelijk aan de “lucht”.
  Etihad is momenteel zeer succesvol en dat merk je dan ook op hun thuishaven Abu Dhabi. De enorme mensenstroom kunnen ze daar momenteel niet handelen en je wordt met een shuttlebus naar en van het vliegtuig gebracht.
  Verder wordt het traject van AD naar Bnk en vv uitgevoerd met een B777, prima zou je zeggen, maar helaas wel met een extra stoel op de rij, waardoor het behoorlijk krap is.
  Ondanks de uitstekende service aan boord is dit niet voor herhaling vatbaar, volgende keer wellicht Emirates maar eens proberen.

  Groet Joy

  • TH.NL zegt op

   Dan moet ik je teleurstellen want de indeling van hun 777 is ook 3-4-3. Net als bij bijna elke andere maatschappij.

 5. cor duran zegt op

  De enige maatschappij die ik ken waarin geen alcohol wordt geschonken is Egypt Air. Het is echter wel een van de goedkoopste maatschappijen waarmee je van Amsterdam naar Bangkok kunt vliegen. Buiten de alcohol is het een prima maatschappij

 6. Anne zegt op

  klopt, met Qatar gevlogen van bru via Doha naar Bangkok, en er was champagne, wijn en sterke drank aan boord… à volonté zou ik zeggen.

  • Guy P. zegt op

   Doha is dan weer “deadsville” als je tijdens de stopover een biertje wil drinken … . Dit “zou” verleden tijd moeten zijn bij de inhuldiging van de nieuwe luchthaven (volgend jaar ??).

   • gunther van den driessche zegt op

    in luchthaven zelf heb ik GEEN alcohol gezien dat durf ik niet zeggen weet het echt niet

 7. jan-willem zegt op

  Hai;

  Je kan normaal alcohol drinken in het vliegtuig, veel beter geregeld dan bij de klm,
  toen ik laatst om een vierde biertje vroeg in het toestel van de klm (blikjes van 0.25 l ) vroeg de stuwardes of ik het op een zuipen
  ging zetten. hahahaha, wat een gek !
  Dit zal je niet meemaken bij een maatschappij uit het midden oosten.
  Betere service, en net personeel.
  goede reis,

  gr jw

 8. Leo Th zegt op

  Wil niet generaliseren maar heb regelmatig dronken mensen in het vliegtuig aangetroffen en dat is voor de overige passagiers beslist geen pretje! Een maatschappij die niet of maximaal 2 alcoholhoudende drankjes schenkt, is eerder een pré dan een nadeel. Hou zelf beslist wel van een borrel maar helaas kent niet iedereen zijn maat. Drink lekker op de plaats van bestemming, net zo veel als je zelf wilt.

 9. Witje58 zegt op

  Zie alleen maar positieven verhalen, dus hoef mijn eigen geen zorgen te maken! Vlieg namelijk altijd met China of eva air, nu v/ a Düsseldorf 19 julie a s voor de eerste keer met emirates! Leef er al na uit!! En een biertje meer of minder maakt mij niet uit. Pak er wel een paar van te voren! Groet.

 10. Theo zegt op

  Vorig aar met Ethiad van AUH Abu Dhabi naar BKK Bangkok Suvrabumi gevlogen en er werd ook alcoholische drank geschonken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website