Beste lezers,

In februari komend jaar ga ik drie maanden naar Thailand. Er zijn verschillende goedkopere vluchten te boeken maar… deze vluchten gelden alleen voor een verblijf van 1 en/of 2 maanden.

Kan iemand mij vertellen wat de reden is dat deze aanbiedingen niet voor vluchten met een verblijf van 3 maanden gelden? Februari – mei is toch niet een dure periode?

Met vriendelijke groet,

Rob

7 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn veel vliegticket aanbiedingen naar Thailand beperkt tot 1 à 2 maanden?”

 1. Sjaak S zegt op

  Bij deze goedkope aanbiedingen heb je altijd te maken met beperkingen. De goedkoopste vluchten zijn vaak slechts met een week tussen heen en terugvlucht. Daarna ligt het aan de planning van een maatschappij wat nog enigszins rendabel is. Een langere tussenperiode zal dan niet meer aantrekkelijk zijn voor een vliegmaatschappij.
  Je moet bedenken dat deze aanbiedingen niet veel geld in het laatje brengen. Dit soort Economy vlucthen zijn nou niet de geldbrenger voor een luchtvaartmaatschappij… in tegendeel… zouden er geen normale betalers (M-Klasse gewoon tarief en C-Klasse) vliegen, kosten de vluchten meer dan dat ze opbrengen. Dit is simpel gezegd, maar zo kreeg ik het telkens weer te horen, toen ik nog werkte.
  Bovendien zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze aanbiedingen. Een normaal economy tarief is naar verhouding niet veel goedkoper dan een C-klasse tarief. Dan heb je ook bijna alle voordelen die het C-ticket heeft, je zit echter voor een paar honderd Euro in de goedkopere klasse. Voor een bedrijf dat zijn mensen vaker ergens heen moet sturen en een budget heeft, een goed alternatief om geld te sparen.

 2. Nynke zegt op

  Ik liep tegen hetzelfde probleem aan, afgelopen februari ben ik voor 5,5 maand naar Thailand gegaan voor stage. Gelukkig had Etihad vorig jaar rond deze tijd een Open Jaw aanbieding (vertrek vanaf Amsterdam en terug vliegen op Dusseldorf) waarbij je max 12 maanden in Thailand mocht verblijven. Betaalde toen 473 euro.

  Mocht Dusseldorf een optie voor je zijn kan je ook eens kijken naar Emirates en dan retourtje vanaf Dusseldorf, soms scheelt dat ook heel veel. Mijn ex heeft laatst een retourtje voor 500 euro kunnen boeken terwijl vanaf Amsterdan hetzelfde ticket zo’n 150 euro duurder was.

 3. Oscar Schraven zegt op

  Misschien geen direct antwoord op de topic vraag, maar meer op de onderliggende niet direct gestelde vraag.

  Hoe kom je aan een goedkoper ticket voor langere perioden.

  Dan kijk ik meestal op skyscanner en zoek ik rond gewenste data en switch ik ook naar buurlanden om te kijken voor een betaalbaar ticket. Reis vaker via Brussel of Düsseldorf dan via Amsterdam, en vind dat ook fijnere vliegvelden. Niet zo hectisch en massaal.

  En misschien dat andere lezers nog meer suggesties hebben?

 4. J Pompe zegt op

  ik vlieg volgend jaar ook weer naar thailand
  en ga dan ook voor 3 maanden
  het is maar wat je goedkoop noemt
  ik ben al eens op en neer gevlogen voor 480,=
  volgende week vertrek ik weer voor 12 weken
  vlieg nu rechtstreeks met eva voor 582,= !
  heb net nog even gekeken voor volgend jaar
  zie een ticket bij china voor 589,= rechtstreeks
  dus lijkt mij echt wel goedkope prijzen
  vlieg je indirect dan kan je vaak zo rond de 525,= al vliegen
  al met al toch heel schappelijk

  ik zoek heel vaak via momondo maar er zijn er meer
  m.vr.grt. j pompe

 5. Peter zegt op

  Het is de policy van luchtvaartmaatschappijen. Men gaat uit van een standaardvakantieganger en zet dan een promotioneel tarief in de markt met veel beperking zoals maximaal verblijf.
  Boek in optie (bedenktijd meestal 5 dagen afhankelijk hoe kort oor vertrek) print het schema en hou dit als leidraad bij de hand wanneer je Thailand binnenkomt.
  Boek in het echt een enkele reis Bangkok en koop in Thailand een enkeltje Bangkok-Amsterdam. In veel gevallen ben je aanzienlijk goedkoper uit dan een jaarticket of wijzigbaar ticket.
  Voorbeeld Heenreis Eva Air
  Terugreis KLM of Emirates of Eva Air.
  Let op niet iedere luchtvaartmaatschappij biedt enkele reizen aan.

  Ik doe dit al jaren zo.

 6. Gerjan zegt op

  Check ook chaser.nl

 7. Marc zegt op

  Mijn ervaring is juist dat zowel EVA als China airlines bijna altijd standaard 3 maanden aanbieden.
  Mijn laatste trip van 3 maanden wilde ik verlengen naar 6 of 7 maanden maar dat ging helaas niet. Mijn ticket van EVA had al de maximale duur van 3 maanden werd er gezegd. Ik heb dus mijn retourticket moeten laten vervallen. Vervolgens heb ik dus een single ticket geboekt voor 329,00euro van BKK naar AMS.
  Mijn advies: wil je langer dan 3 maanden (wat dus redelijk standaard is) koop dan gewoon losse enkele tickets, want een ticket welke een jaar geldig is kost naar mijn weten vanaf 880euro (KLM, EVA etc etc)
  Op deze manier heb je toch iets meer vrijheid van handelen.
  Ik heb het overigens in alle gevallen over directe vluchten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website