Lezersvraag: Vliegen vanuit Udon Thani

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 juni 2018

Beste lezers,

Toen ik vorige week eenzelfde vlucht boekte als vorig jaar met KLM (vertrek woensdag 1 augustus om 12u05 am naar Brussel), dacht ik ook net zoals vorig jaar de eerste vlucht met Thai Smile naar Suvarnabhumi (woensdag 1 augustus om 06u30 am) te boeken. Tot mijn verbazing zag ik dat die vlucht er niet meer was, en de eerste vlucht nu om 09u25 am is.

Dan maar met de eerste vlucht naar Don Muang met Lion ook rond 06u am dacht ik (heb die ooit eens geboekt) ook die vlucht is er niet meer, de eerste is nu om 08u10 am. Waarom schaffen ze die vluchten toch af?

De vroegste vind ik bij Nokair 07u35 en om 08u35 op Don Muang, en dan met de shuttle bus naar Suvarnabhumi. Is er voldoende tijd om mijn vlucht om 12.05 am te halen, iemand ervaring?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Rene (BE)

6 reacties op “Lezersvraag: Vliegen vanuit Udon Thani”

 1. djoe zegt op

  Ja ik doe dat ook altijd zo.
  Je moet tellen op 1 uur met bus van Don Muang naar Suvarnabhumi tel daar nog 15 minuten wachttijd bij,
  Je komt aan om 8:35, dan zul je ongeveer om 9am buiten staan om de shuttle te nemen. Aankomst rond 10:20 op Don Suvarnabhumi

  • Ger-Korat zegt op

   Vliegtuigen komen nog wel eens later aan op Don Muang. Dan nog een stuk lopen naar de uitgang. De bus rijdt net voor je neus weg en de volgende gaat een half uur later. En het is net spitstijd rond 09.00 uur en het regent nogal deze woensdagmorgen 01 augustus want het is het regenseizoen. Dan kom je pas rond 11.00 uur of later aan op Suvarnabhumi en de incheckbalie is al bijna onbemand. Dan aansluiten in de lange rij voor de paspoortcontrole. Vergeet trouwens je re-entry niet anders mag je aansluiten in de rij bij de re-entry balie. Eindelijk door de Immigration en dan rennen naar de gate, ver weg, want er is al 2x een final call geweest. Tenminste als je deze planning haalt anders ben je te laat voor je vlucht naar Brussel.
   Je kunt natuurlijk ook gewoon een dag eerder vliegen en in alle gemak naar een hotel dichtbij Suvarnabhumi reizen en inchecken voor een prettige nacht. Goede hotels rond de 1000 baht en taxi van en naar Suvarbabhumi voor minder dan 100 baht of een shuttle service van het hotel gebruiken.

   • rori zegt op

    In deze aanbevolen met shuttle van hotel naar subvarnabhumi voor 150 bath.
    The cottage subvarnabhumi hotel.
    Prima kamers, Prima zwembad, Perfect ontbijt, Vanaf 17 Euro per kamer dit is exclusief ontbijt. Eind mei daar voor 23 euro met 2 personen inclusief ontbijt.

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Heel eenvoudig, vliegtuigen vertrekken vanuit Don Muang of Suvannbhumi om 06.00 en keren dan na een half uur aan de grond te hebben gestaan weer terug.

  S’nachts vindt onderhoud plaats en dat doen ze niet in al die regio luchthavens.

  Gerrit

 3. brabantman zegt op

  De tijdsduur van de shuttle bus tussen de 2 luchthavens is altijd een groot vraagteken.
  Ik heb er m.i. 2 records gehaald, een van kortste tijdsduur nog net geen halfuur (chauffeur reed werkelijk als een echte Thai), een andere keer ruim 2 1/2 uur over gedaan vanwege het drukke verkeer, beter gezegd stilstaand. Een railverbinding tussen de 2 luchthavens zal wellicht veel tijd gaan besparen. Ga dus altijd uit van de slechtste situatie.
  Let op! Indien je aankomt op Don Muang en je wilt naar Suvarnabuhmi voor de betere verbinding naar de binnenstad en/of een taxi naar Pattaya, de shuttle bus neemt je niet mee. je moet namelijk aantonen dat je een vlucht hebt v.a. Suvarnabuhmi.

  • rori zegt op

   Als je via de de stad rijdt route 7 en 31 is vragen om problemen beter is het de 9 volgen naar de 3312 via Lamluka of via de 305 en dan naar Rangsit vanaf het noorden naar Don Mueang te reizen. Is iets verder maar in tijd bijna altijd veel korter.
   Het zelf een tijd in Srigun gewoond wil niet zeggen dat ik alles weet maar is een idee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website