Beste lezers,

Ik wil voor de maand eind november een vlucht boeken (one way) van Chiang Mai naar Pattaya (U-Tapao). Ik heb het meest ervaring met AirAsia, welk ik een prima maatschappij vind. Maar thans lijken de vluchturen mij niet opportuun en vond ik het vluchtschema van Thai Lion Air beter. Heeft iemand ervaring met deze low-budget maatschappij?

Ik heb het probleem dat ik bij de boeking het aantal kg bagage niet kan boeken, zoals bij AirAsia… want ik heb al vlug tot 25 kg nodig en het lijkt me dat je enkel aanspraak kan maken bij Thai Lion Air op een gratis 10 kg bij boeking. De rest moet dan bij het inchecken betaald worden… 400 Baht per kg? Te gek voor woorden. Hoe vliegen jullie dan naar Pattaya? Of is het beter met AirAsia tot Don Muang en dan met taxi naar Pattaya?

Bedankt voor de reacties.

Groet,

Serge

8 reacties op “Lezersvraag: Vliegen met Thai Air Asia van Chiang Mai naar Pattaya”

 1. rob zegt op

  3 weken geleden met Thai Lion Air vanaf Bangkok DMK naar Khon Kaen. Dat van die 10 kg bagage klopt niet, het is gewoon maximaal 20 kg en 1 piece handbagage van max 7 kg. Ik neem aan dat je bij meer dan 20 kg inderdaad zal moeten bijbetalen. Maatschappij op zich is niks mis mee, service is correct, vliegen op tijd en zijn net zo duur of goedkoper dan Air Asia. In u geval kunt u misschien inderdaad beter naar DMK vliegen, openbaar vervoer of taxi naar het andere vliegveld en daar voor 120 baht de bus naar jomtien / pattaya nemen. Of rechtstreeks vanaf DMK een taxi, heb daar de laatste keer 1400 baht voor betaald.

 2. Erik zegt op

  ik vlieg al sinds een paar jaar met Thai Lion Air,prima service en allemaal nieuwe vliegtuigen en uitstekende service !

 3. rori zegt op

  vloog vroeger veel met hun van Bangkok naar Nakhon Si Thammarat. Geen klachten.

 4. John Chiang rai zegt op

  Kijk even op de onderstaande link,en je hebt alle gegevens betreffende overgewicht Bagage bij Thai Lion Air.
  https://www.lionairthai.com/en/Extra-Services/Lion-Baggage

 5. Ben zegt op

  Wij hebben een vlucht geboekt voor 9 november van Chiang Mai naar Pattaya (UTP), vertrek 08.10 uur aankomst 09.25 uur. Kosten voor 4 personen inclusief 20 kg ruimtebagage 7065 Bath (€191,54)

  • Ben zegt op

   Met Air Asia.

 6. Jeroen zegt op

  Ik vlieg bijna iedere week voor mijn werk op en neer tussen pattaya in chiang mai. Ik heb alleen handbagage maar ik kies toch liever airasia omdat dit toch allemaal net wat soepeler gaat.

 7. Henny zegt op

  Dit staat op de site:
  Route Before 30 Nov 17 From 01 Dec 17 onward
  Route Economy Economy Premium Economy*
  Chiang Mai 15kg Free 10kg Free 20kg Free


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website