Vliegen met Qatar en Saudi Airlines

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 juni 2022

Beste lezers,

Er zijn vast er wel onder jullie die van Nederland naar Bangkok gevlogen hebben met Qatar of Saudi Airlines gevlogen hebben. Ik wil dat is september omgekeerd gaan doen. Bij beide gevonden vluchten, zowel in Nederland als Thailand (moet door naar Laos), goede vertrek en aankomsttijden. Maar bij beiden zijn de de wachttijden bij de overstap erg lang. Ben je dan op jezelf aangewezen (ga ik van uit) of doet de airline nog iets voor je?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Vliegen met Qatar en Saudi Airlines”

 1. Harm zegt op

  je bent volledig op je zelf aangewezen

 2. Dennis zegt op

  Airlines doet niks. Je zult jezelf moeten vermaken op de luchthaven.

  Hamad Int. airport (Doha) is een moderne luchthaven. Qatar is een van de betere airlines van de wereld.

  Saudi is een betrouwbare airline, maar niet op moderne Westerse leest geschoeide airline zoals Emirates en Qatar. Personeel (flight attendans) zijn vaak (meestal) uit landen als Griekenland, Libanon, Oost Europa, dus daar geen problemen. Luchthavens zijn wel redelijk modern, maar ook hier rekening houden met de strenggelovige Saudis.

  Kortom, Qatar boeken.

 3. Cornelis zegt op

  Wat is ‘erg lang’? Moet je overnachten? Kie je zelf voor een ‘langere’ overstaptijd vanwege een lagere prijs’?
  E.e.a. kan een verschillende uitwerking hebben…..

 4. ticketsoort zegt op

  Hangt ervanaf hoe je boekt-by business heb je meestal toegang tot lounge. By eco niet, tenzij je mogelijk nog een of ander frequent flyerpasje hebt. Vaak is het wel mogelijk, met goed vooraf zoeken, redelijk voordelig 1 of 2x toegang te krijgen tot een soort lounge-varieert enorm per airport.
  saudi doet pas sinds heel kort aan meenemen van ongelovige westerlingen, dus daar is in de reiswereld amper ervaring mee. Met wat googlen vind je zo honderden sites met reviews etc-bvb ook forum flyertalk-maar meestal zoveel dat je nog niks weet en tegen elke mening ook precies wel tegenovergesteld is te vinden
  TIP; was zelf met google wat prijzen bekijken-geschrokken van de hoogte-maar bvb Royal Jordanian stond er vaak bij als laag geprijsd-die heb ik vele jaren terug wel gehad en was OK-niks bijzonders, ook niet slecht-toen moest je vaak terugkomend in Amman 1 nacht in hotel-dat werd door hun verzorgd-maar bij drukte wel kamer delen met volstrekt vreemde. Maar dat is nu niet meer.

 5. Johan zegt op

  Je zult je zelf moeten vermaken gedurende de stop-over. Je kiest namelijk zelf voor een dergelijke vlucht (vaak goedkoper). Het kan erg saai worden als je vele uren op een luchthaven moet doorbrengen.

  In verleden wel eens met Mahan Air (Iran) naar Bangkok gevlogen. Daar kreeg je tijdens de stop-over maaltijdcheques en kon je daarmee eten en drinken halen tijdens de wachtperiode op het vliegtuig.

 6. CC zegt op

  Ik heb alleen gevlogen met Qatar Airways. De eerste keer met op de heenweg een tussenstop van 8 uur in Doha, aankomsttijd rond 24.00 uur. Verschrikkelijk! De hele nacht wat rondgelopen of op een stoeltje gezeten. Er zijn relaxstoelen, maar die zijn snel genoeg allemaal bezet. Op de terugweg was de tussenstop 2 uur. Prima te doen.

  De tweede keer hebben we het anders geregeld. Op de heenweg hadden we een tussenstop van 2 uur, en op de terugweg eentje van 12 uur, aankomsttijd 20.00 uur. Van tevoren een hotel geboekt, ’s avonds nog wat rondgewandel, gegeten en daarna lekker het bed in gedoken. De volgende ochtend om 05.30 uur op – wat door het tijdsverschil met Thailand aanvoelde als heerlijk uitslapen en en om 08.00 uur weer het vliegtuig in. Eén uur voor vertrek aanwezig zijn was prima. Onze ruimbagage werd automatisch doorgestuurd en met onze handbagage konden we zo doorlopen. Doen we de volgende keer weer!

 7. Hans zegt op

  Elf erg vaak met Qatar gevlogen , businessclass
  The lounge is erg goed met ook plekken waar je goed kunt uitrusten en douchen. Bijna hotel faciliteit
  In drukke periode pan weleens bezet maar als je receptionist op tijd waarschuw is eerst volgende plek voor jou dan tis om een drankje en hapje te nemen ook perfect verzorgd
  Hans

 8. Jacobus zegt op

  Ik vlieg altijd met Qatar Airways van en naar Bangkok of Amsterdam. Al een keer of 20 heb ik dat gedaan. Mijn overstaptijd is nooit langer dan 2,5 uur geweest. Ideaal. Even de benen strekken. Goeie kop koffie drinken en weer verder. Naar mijn mening heeft Qatar Airways de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ik boek mijn vluchten altijd rechtstreeks op hun website. Tijdens de corona periode heb ik een vlucht 2x moeten uitstellen. Geen probleem even een belletje naar Qatar Amsterdam en geregeld. Geen extra kosten.

  • winlouis zegt op

   Ik vlieg ook altijd met Qatar, tot voor corona 2 maal per jaar en ik heb altijd dezelfde overstap tijden, max. 2:35 min. bij de heenreis van Brussel naar Dohza-Bangkok.
   Als je maanden vooraf boekt heb je altijd de keuze voor die vluchten te boeken,
   als je wacht voor te boeken tot een maand voor vertrek zijn de vlushten met een kleine overstap niet meer te bekomen, die zijn dan allemaal reeds geboekt.!
   Bij mijn terugvlucht van Bangkok naar Doha-Brussel heb ik altijd maar een tussenstop van 1:35 min..
   Ik boek wel altijd van 6 maanden voor de vertrekdatum.
   En altijd zeer lage prijzen ook, nog geen 500 € voor een retourticket, zelfs geweest dat ik maar 420 € betaald heb.!
   Met Etihad zit je ook goed, ongeveer dezelde prijzen, maar voor mij is de vertrek tijd te vroeg in Brussel, met Qatar kan ik in de namiddag vertrekken en dat past beter, omdat ik van Blankenberge met de trein naar de luchthaven kom.

 9. ann zegt op

  Op Doha hebben ze ook sleep pods(je kan hier een aantal uren in slapen)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website