Lezersvraag: Zijn visumbedrijven in Thailand betrouwbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 november 2014

Beste lezers,

Ik zie in Thailand regelmatig advertenties van bijvoorbeeld Speedy Visa, organisaties die dus een visum met alles erop en eraan kunnen regelen, maar zijn dit soort bedrijven bonafide?

Ik heb inmiddels naar twee verschillende van die visa “helpers” een mail gestuurd, maar heb nog steeds geen enkele reactie van ze mogen ontvangen, en dat voelt niet goed aan en geeft geen professioneel beeld.

Dus: is het safe?

Ben benieuwd naar uw antwoord.

Met vriendelijk groet,

Fred

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Zijn visumbedrijven in Thailand betrouwbaar?”

 1. riekie zegt op

  Ik zou er niet mee in zee gaan.
  Regel het gewoon met de emigratie .
  Vraag daar hoe wat je moet doen

 2. hansvanmourik zegt op

  Moderator: Reacties zonder hoofdletters worden niet geplaatst.

 3. lung addie zegt op

  Beste Fred,

  als je zelf met alles in orde bent en aan de gestelde voorwaarden voldoet heb je deze “helpers” hoegenaamd niet nodig. Deze “helpers” leven van de mensen die niet aan de gestelde voorwaarden voldoen en het zijn deze mensen die het deels voor de anderen om zeep helpen. Het verbaasd me trouwens dat er hier op het blog reklame voor ze een soort praktijken gemaa

 4. erik zegt op

  Wat voor visum bedoel je?

  Een visum voor Thailand haal je niet in Thailand dus ik denk dat je een visum voor een buurland bedoelt.

  In Laos aan de grenspost met Nongkhai wordt een aantal visumkantoortjes uit Nongkhai niet vertrouwd. Je wordt aan de overkant van de rivier met wantrouwen bekeken en kunt alles zelf gaan invullen. En geld terug is er niet bij. Overigens, betrouwbare kantoortjes zijn er hier ook.

  Bedoel je met ‘visum’ een ‘extension’ ofwel verlenging dan is mijn advies dat de eerste keer een landgenoot te vragen en daarna kun je het helemaal zelf. De voorwaarden vind je in het visumdossier in dit blog.

  • fred zegt op

   hartelijk dank voor jullie info.
   in january word ik 60 en wil dan naar Thailand vertrekken voor lange(re) tijd.
   Ik ben er nu een paar keer geweest, weliswaar voor slechts enkele ( in totaal 25 ) dagen, maar het bevalt me uitstekend. beter dan in de Philippijnen waar ik momenteel al 2 jaar verblijf.
   Ik heb geen baan meer, maar nog wel een ( redelijk ) goed inkomen, maar verder geen vermogen , dus vandaar dat ik die advertenties heb gelezen en zodoende het idee had om met hun in zee te gaan, maar goed, jullie advies is duidelijk: niet doen dus. Merci.

 5. Aad zegt op

  Hallo Fred,
  Het is afhankelijk van het soort visum. Kan het zijn dat je een soort visum wilt omzetten naar een andere soort?
  Als je in chiang mai woont is je betrouwbaarste adres thai visa assist aan de chiang mai land road zeer bekend bij de lokale expats. Stuur ze een email en je krijgt antwoord.
  Groeten,

 6. patrick zegt op

  het is net zoals hier met allerlei bijstandverleners. Zoals eerder gemeld: als je alle documenten hebt en zelf zorgt dat je dossier volledig is en aan de vereisten voldoet, heb je principieel die bureaus niet nodig. Vaak zijn deze mensen heel vriendelijk tot je aangeeft niet met hen in zee te gaan. Slechte verliezers ontsieren de markt. Toch had ik vragen over de betrouwbaarheid en heb ik een contract opgevraagd. Daarin beloven ze dat je je geld terugkrijgt als ze je visum niet in orde krijgen. Maar… als je verder leest, gaat dat slechts op als ze het visum niet in orde krijgen door fouten die zij zouden gemaakt hebben. Zal niet gebeuren dus. Toch lijkt het me dat veel mensen in de val lopen. Als je in de ambassade zit te wachten, komen die bureaus soms met tien of meer aanvragen tegelijk aandraven en zijn binnen het kwartiertje weer buiten. Ik heb het nu eigenlijk over een aanvraag voor een Schengenvisum en dat kost dan algauw 30.000 Baht. Maar dan stel ik me de vraag hoe die mensen in godsnaam een visum voor je vriendin kunnen versieren als ze niet eens mee gaat voor het broodnodige interview ? Moeten we dan aannemen dat de ambtenaren in de ambassade zo corrupt zijn, dat er visa geregeld worden zonder interview, als er maar iets onder de tafel doorgeschoven wordt? Dat zul je van mij niet horen, maar als het niet zo is dan betekent dit dat die “makelaars” volledige dossiers binnen brengen waarvan ze zeker zijn dat het op niets uit loopt. Waarbij zij niet in de fout zijn, want je vriendin heeft haar interview niet gedaan…

 7. loeng Johnny zegt op

  Sorry, er is iets wat me niet duidelijk is.

  Je gaat naar zo’n bureau en je moet al je documenten daar afgeven.
  En zij gaan dan naar de ambassade?
  En jij betaald daar dan geld voor?

  Waarom ga je dan niet zelf naar de ambassade, dan weet je zeker dat alles goed is ingevuld!
  Net hetzelfde voor je vriendin.
  Je moet je documenten zelf bij elkaar verzamelen, dat doen zij niet!

  Ikzelf heb dat een drietal jaar ook gedaan, alles is prima verlopen!
  Deze maand is een vriend van mij, die mij contacteerde nadat ik mijn relaas op het web had gezet, wel die heeft mijn raad opgevolgd en heeft alles zelf gedaan en is gelukkig getrouwd en haar visum voor Belgie heeft ze ook al gekregen!

  Dus mijn raad, hou alles zelf onder controle! Zie dat je al de nodige documenten hebt voordat je naar de ambassade stapt. Je bent een heleboel centen rijker.

  Een lijst van de nodige documenten vind je op de sites van de ambassades.

  Veel succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website