Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met het versturen van een E-bike accu naar Thailand en weer terug naar Nederland? Deze mag niet mee als normale bagage in het vliegtuig. Maar hoe het wel moet kan ik nergens vinden.

Ik kan het pakketje simpel versturen via een pakketdienst en er niet opzetten wat het is, maar ik heb geen idee wat voor risico ik dan loop?

Groet,

Jan

 

13 reacties op “Versturen van een E-bike accu naar Thailand en weer terug naar Nederland?”

 1. cees zegt op

  U kunt het per boot versturen

 2. Jan zegt op

  1. Informeer bij luchtvaartmaatschappy,
  2. Kijk op internet bij wat wel en wat niet in bagage.
  3. Internationaal versturen is opgave inhoud verplicht,
  4. Accu valt onder categorie gevaarlijke stoffen, kostbaar om te verzenden,
  5. Koop locaal een electriesche fiets, heb je geen gezeur met versturen van een accu .

 3. rene zegt op

  Ik heb twintig jaar gevaarlijke goederen verstuurd voor een petroleum bedrijf en moest om de twee jaar training volgen met een examen en 80% halen. Volgens mij valt deze batterij onder iata reglementering en dient deze ingepakt te worden in UN gekeurde dozen met de nodige papieren en shipper declaraties alsook de labels. Indien ik van jou was zou ik dit vragen aan gespecialiseerde bedrijven zoals SGS in belgie maar weet niet of deze ook in Nederland zich bevinden. Anders kontakt zoeken met een douaneagentschap op de airport en deze kunnen jou wel uitleg geven. Soms heb je vrijstelling in bepaalde gevallen en anders moet het zoals ik vermeld heb. Het hangt af van bepaalde faktoren van de batterij. Ik zou ze zo niet versturen zonder na te vragen. Indien er iets gebeurd in het vliegtuig met je batterij ben je verantwoordelijk. Indien je onder een gevarenklasse valt om het te versturen valt het ook in deze klasse voor de terug vlucht. Opgepast want gevarengoed versturen kost geld.
  Groeten

 4. Harry Romijn zegt op

  Pakketdiensten laten veel tot alle pakjes over een scanner lopen. Vindt men dan een accu, heeft u een probleem.

 5. Sander zegt op

  Lipo batterijen tot 100 Watt uur zou je nog mee kunnen nemen in je hand bagage. Is het vermogen groter dan is dat verboden. Dat wordt dan speciaal vervoer en dat 2 x, dat zal aardig wat kosten. Misschien zelfs nog import kosten in Thailand. Ik denk dat het goedkoper is een accu in Bangkok te vinden

 6. Chelsea zegt op

  Jan geeft wel aan om hier een electrische fiets te kopen om zijn accu probleem voor zijn uit Nederland meegebrachte fiets op te lossen , maar ik heb in Thailand nog geen goede E.bike kunnen vinden .
  Andere lezers wel ?

 7. Cha-am zegt op

  Er is volgens mij 1 koerier die batterijen accepteerd, of fed ex of ups dacht ik, check het even, succes

 8. PEER zegt op

  Da’s toevallig,
  Vandaag in Ubon Rachathani heb ik proefgereden op ‘n E-TITAN.
  Rijdt fantastisch. Ik heb in Ned ‘n STEVENS ( Dld ) electr bike en deze heeft ook ‘n 500 wt accu. Mocht wel m’n fiets meenemen maar níét de accu!!
  De E-TITAN heeft hetzelfde display als m’n STEVENS, heeft ondersteuning v Bosch-equipment, dus zal wel van dezelfde fabriek komen. Ook kun je hier redelijk goedkoop ‘n extra accu erbij nemen, zodat je ‘n actieradius hebt van plm 130 km. En hij is ook redelijk licht v gewicht: 19 kg

 9. rene zegt op

  Jan
  Reactie reeds geplaatst maar ben eventjes gaan googelen en indien je IATA LITHIUM BATTERIES intikt en vervolgens onder guidance material
  de pdf file download vindt je uitleg over lithium batteries.

 10. chelsea zegt op

  Peer kan je wat meer informatie geven over die E-TITAN electrische fiets in Ubon Rachatani ?
  Ik ben zeer geinteresseerd om een kwalitatiefe geode E-bike aan te schaffen in Thailand om het problem met de batterij te omzeilen.
  Bij voorbaat dank

 11. Jan zegt op

  Maar hoe is je fiets met accu dan in Thailand gekomen? Ik snap je vraag dus niet!

 12. Jan zegt op

  Ik heb met deze maatschappij shippingcenter.nl mijn e bike accu verzonden naar Thailand. opgehaald in NL bij mij thuis en afgeleverd op mijn adres in Thailand. Kosten was iets van 25 euro echter kwam er dacht ik nog iets van rond de 1000 THB bij aan import belasting hier in Thailand. Dit kun je verlagen door aan te geven dat het een gebruikte accu is en een prijs van iets meer dan 100 euro is voldoende.

 13. Jan zegt op

  Peer kan je informatie geven over die E-TITAN electrische fiets waar je die gekocht heb in Ubon Rachatani of waar er nog meer winkels zijn waar je ze kan kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website