Beste lezers,

Ik ben van plan om eerdaags te gaan trouwen in Thailand. Op zoek naar betrouwbare informatie kom ik vanzelfsprekend op de website van de Nederlandse Ambassade uit. Tot mijn verbazing geven twee verschillende routes door de site ook twee verschillende antwoorden.

Zo is er een “Verklaring omtrent voorgenomen huwelijk” thailand.nlambassade.org/shared/burgerzaken/burgerzaken%5B2%5D/consulaire-verklaringen

en er is “Verklaring van huwelijksvoornemen”: thailand.nlambassade.org/shared/burgerzaken/burgerzaken%5B2%5D/consulaire-verklaringen?selectedLocalDoc=consulaire-verklaringen—thailand

Komt dit vaker voor op deze site dat er twee verschillende antwoorden zijn op dezelfde vraag? En welke informatie is nu de juiste?

Groeten,

Jaco

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Verschillende info op website NL ambassade over trouwen”

 1. timker zegt op

  Als je een beetje geld wil betalen zou ik een bureau inschakelen! Dat is gemakkelijk en je bent verzekerd van een simple afhsndeling. Vraag wel een kopie van alle vertaalde documenten!

 2. Jasper zegt op

  Beste Jaco,

  Het is mischien wat onduidelijk, maar het staat toch echt vermeldt: de eerste is gericht op een nederlander die met een thaise willen trouwen, de tweede geldt voor nederlanders die met elkaar willen trouwen in Thailand.

  Uit jouw vraag blijkt niet of het om het eerste of tweede gaat, maar ik wens je alvast alle voorspoed toe met je huwelijk.

 3. Thallay zegt op

  ik heb eenzelfde ervaring. Van alles uitgezocht op de site van de embassade. Formulieren gedownload, ingevuld en aangevuld en naar de embassade. Bleek van alles fout te zijn. Kreeg een stapel nieuwe formulieren mee en kon helemaal opnieuw beginnen. Toen ik op de vraag wanneer ik alles had gedownload antwoordde, vorige week, werd ik aangekeken alsof ik een leugenaar was. Het zij zo. Verder een vriendelijke behandeling gehad op de embassade en een paar goede adviezen.
  Natuurlijk kun je naar een bureau gaan als je graag te veel geld uit wil geven of te lui bent.

 4. stevenl zegt op

  Dat is dezelfde informatie, dus beide is juist. Gewoon een heel klein verschil in bewoording.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website