Beste lezers,

Na 12 jaar en 50+ binnenkomsten in Thailand op een visa exemption wil ik nu voor het eerst een Non immigrant O visum aanvragen.

Mijn vraag: Zijn er verschillen tussen de Thaise Ambassade in Den Haag of het consulaat in Amsterdam? De websites zijn verschillend en ik vraag me af hoe de ervaringen zijn per locatie?

Groet,

Willem

19 reacties op “Verschillen tussen Thaise Ambassade in Den Haag of consulaat in Amsterdam?”

 1. Hendrik zegt op

  Daar is een lied van. GEEF MIJ MAAR AMSTERDAM. SUC6

 2. Jasper zegt op

  Non immigrant – 0 single kun je zowel in Amsterdam als in Den Haag aanvragen. De voorwaarden zijn hetzelfde. Amsterdam is (meestal) iets minder druk, maar in Den Haag is men vriendelijker (als je beleefd bent!!) Als je papieren in orde zijn, is alleen de relatieve afstand van belang.

  Non immigrant -0 multiple kun je alleen in Den Haag aanvragen. Sinds vorig jaar is hiervoor een van de voorwaarden dat je ook daadwerkelijk aantoonbaar (dagafschriften) gepensioneerd bent, of getrouwd met iemand uit Thailand.
  Voorheen volstond het dat je de 50 was gepasseerd, en voldoende inkomen, c.q. vermogen had.

  • willem zegt op

   In Den Haag vragen ze idd naar inkomen uit pensioen. Maar op de webstite staat ook 50+. Dat is in Nederland niet te combineren.

   In Amsterdam staat alleen 50+ en voldoende inkomsten. Dat bedoelde ik oa met de verschillen.

   Ik ben 58 en ben per 1 oktober met functioneel leeftijdsontslag. Ik krijg een soort VUT uitkering. Dat is geen officieel pensioen. Maar ik ben daarmee wel gestopt met werken met aantoonbaar inkomen.

   Heeft iemand daar ervaring mee?

 3. hanshu zegt op

  Gisteren mn paspoort opgehaald in Amsterdam met een non imm O. Maandag ingeleverd en woensdag opgehaald. In Amsterdam is alleen een single entree te krijgen voor een multi moet je naar DH.
  Mits je alles bij je hebt gaat het soepel in A’dam en ik was dus ook 2 maal binnen 10 minuten buiten.
  Vorig jaar een multi gedaan in DH en dat ging een stuk moeizamer.

 4. Mike zegt op

  Heb het vorig jaar via de ambassade geregeld. Dezelfde dag akkoord en klaar. Als je alle papieren en documenten bij je hebt. “Appeltje /,eitje ”

 5. Ton D. zegt op

  Ik heb al jaren een non immigration O in Den Haag aangevraagd. Nog nooit een probleem gehad. Zorg wel voor de juiste papieren. Kopie paspoort, kopie bankafschrift van het saldo, kopieën van de salarisafschrift (van de laatste twee maanden), kopie vliegtickect/schema en natuurlijk correct ingevuld visa formulier. Misschien ben ik nog wat vergeten. Het kan er druk zijn bij de Thaise Ambassade. Na betaling krijgt u een bonnetje en drie à vier dagen later kunt u het paspoort weer ophalen.
  Het retirement visa aanvragen in Thailand gaat nu ook veel gemakkelijker.

 6. anton zegt op

  Hi,
  In amsterdam (ze zijn pas verhuisd naar beter bereikbare plek) zijn ze beetje stug maar als je alle spullen correct hebt ingevuld geven je ze de spullen zonder morren na een paar dagen mee, let op, in de ochtend aanvragen en in de middag ophalen.
  succes

 7. Sonny zegt op

  Heb geen ervaring met Amsterdam, maar wel Den Haag en die zijn niet positief. Als je als hond behandelt wilt worden moet je naar Den Haag gaan, wat ik daar allemaal zelf heb meegemaakt en over heb gehoord bevreemd het me tendat hier nooit een artikel over op TB is verschenen.

  • ruud zegt op

   Blijkbaar zijn de tijden veranderd?
   Ik had zelf zeer positieve ervaringen in Den Haag ten tijde van mijn emigratie.
   Voor die tijd ging ik altijd naar het Consulaat in Amsterdam omdat dat dichterbij was, altijd zonder veel problemen.

  • Thomas zegt op

   Helemaal mee eens een gefrustreerd konijn achter het loket staat je in een bomvolle kelder op welhaast onbeschofte wijze te woord en stuurt je met een satanisch genoegen om een wissewasje overricht ter zake weer naar huis ..Een slecht visitekaardje van het koninkrijk Thailand.Ik gamaar weer naar het consulaat in amaterdam waar ik vele jaren correct ben geholpen en verleng mijn visum bij immigration of maak een visarun.

   • Cornelis zegt op

    Verwonderlijk toch hoe verschillende mensen eenzelfde situatie anders ervaren. Ik ben altijd correct en voorkomend behandeld door dat ‘konijn’ – maar ja, ik ben zo dom dat ‘konijn’ ook correct en voorkomend te benaderen.

    • thomas zegt op

     Overeind blijft het grote aantal negatieve opmerkingen op diverse social media,ook op dit blog, over de ervaringen op de Thaise ambassade te den Haag,In de 20 jaar dat ik Thailand frequent bezoek ben ik door het consulaat te Amsterdam altijd correct behandeld.Omdat Amsterdam sedert vorig jaar geen multiple visa meer verstrekt was ik op den Haag aangewezen.U heeft er geen weet van wat mij aldaar is overkomen.Ik verzeker u dat het gedrag van de lokettist ver beneden peil was.Heus na vele jaren Thailand weet ik inmiddels echt wel hoe met de Thai om te gaan.Een maandje stage in het consulaat te Amsterdam zou de bewuste Haagse lokettist goed doen,of beter nog een enkele reis Bangkok.

  • rene23 zegt op

   Ja Sonny, je hebt helemaal gelijk!
   In een keldertje van ongeveer 10 vierkante meter met 4 stoelen moet je op elkaar gepakt wachten en dat kan zomaar 30-40 minuten zijn.
   In de winter sta je daar met je winterjas in 30+ graden.
   Ook deed de Thaise ambtenaar moeilijk omdat mijn echtgenote niet mijn naam heeft.
   Misschien de volgende keer naar Amsterdam?

 8. Bob zegt op

  Waarom niet gewoon in Thailand? Mits u uiteraard aan de voorwaarden kunt voldoen. U heeft immers 60 dagen de tijd.

  • willem zegt op

   Ik kan het verkeerd hebben maar de standaard procedure is :

   Non immigrant O visum halen in het land van oorsprong. In Ieder geval niet in Thailand.
   In Thailand kun je in principe geen visum krijgen alleen een extentie/verlenging.

   Ik weet ook dat er in Thailand veel mogelijk is als je de juiste wegen bewandeld maar dan ben je aan de willekeur overgeleverd of je betaalt iets meer dan normaal. Zeg maar geld voor de koffiepot. 😉

   Ik doe het liever de juiste weg. In NL de Non O halen en in Thailand een jaar verlenging halen.

 9. J.H. zegt op

  Ben 1x in Amsterdam geweest……bijna altijd naar Den Haag. Had alles van de checklist bij me voor een non o maar die vriendelijke vogel in Den Haag verzon ineens iets extras om te weerleggen (een uitnodiging van mijn vriendin) zodat ik weer naar huis kon………..als ik weer om een visa ga dan lach ik net zoals hij kan lachen….geniepig.

 10. Pieter zegt op

  Het is reeds lang geleden dat ik voor een visum type -0- naar de ambassade in den Haag moest, kan nu volstaan met het jaarlijks verlengen van m’n retirement in Thailand.
  Overigens ging dan maar naar Brussel, waar het gemoedelijker ging.
  Maar ook mijn ervaringen waren niet bepaald positief daar in den Haag.
  Kan me nog goed herinneren dat op mijn vraag waarom alles zo moeilijk en moeizaam moest gaan ik als repliek kreeg dat het voor de Thaïen bij de Nederlandse ambassade er nog veel slechter aan toe ging.
  En daar kon ik het mee doen, de ene ambtenaar tegen de ander, waar je als burger dan de dupe van mag zijn.

 11. Haki zegt op

  Er wordt hier telkens alleen gemeld dat men het paspoort met visa na paaar dagen weer zelf ophaald. Is er geen mogelijkheid meer dat de Thaise ambassade het per (aangetekende) post terugstuurt?

  • Sonny zegt op

   Hoi Haki, voor zover ik weet dien je het persoonlijk op te halen of door bv een reisbureau/ANWB in orde te laten maken en die vragen dan ook weer kosten voor, dan nog weet ik niet of het naar je huis wordt gestuurd of dat je het daar moet ophalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website