Beste lezers,

Wat is het verschil tussen de Thaise politie en de Toeristen politie. En wat kan de toeristen politie doen voor mij als ik problemen krijg?

Met vriendelijke groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Wat is het verschil tussen de Thaise politie en de Toeristen politie?”

 1. Han zegt op

  Ze spreken in elk geval engels en kijken iets verder dan hun collegas die alleen met thai te maken hebben. Ze kunnen je adviseren wat voor staplen je het beste kunt ondernemen, evt ambasade inschakelen enz.

 2. Pat zegt op

  Ik ken de wezenlijke verschillen niet, maar er is volgens mij een groot verschil in bevoegdeden…

  Wat ik wel kan zeggen is dat je twee soorten toeristen politie hebt : de mensen die dit met veel enthousiasme doen en de groep die precies verplicht wordt om deze job uit te voeren.

  Concreet : sommige toeristenpolitiemensen zullen alles doen om je te (verder) te helpen, anderen doen niet meer dan je altijd doorverwijzen naar de reguliere politie.

 3. Alain van geeteruyen zegt op

  De Tourist Police werd opgericht om te verhinderen dat Europeanen met de Royal Thai Police in contact zouden komen en geconfronteerd worden met systeem. Je zou kunnen stellen dat idee was om de betere politie elementen tegenover de toeristen te zetten. Zij werken ook met Farang volunteers, die liaison zijn tss toerist en politie. Zij weten dat de Europese reactie tov politie anders is dan die van een Thai bv. Vermits bij ons politie niet boven ons staat, maar wij ze eerder gelijk beschouwen , handelen we ook zo. Maar met de lokale politie zit je dan natuurlijk fout. Tourist Police verstaat beter dat er een verschil is.
  Alain

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Henk,

  De naam zegt het toch zelf denk ik.

  Bij problemen zijn zij het eerste contactpunt met de toerist.
  Het enige verschil tussen beide is dat iemand die bij de “Tourist Police” is afgedeeld Engels (of ook andere talen) zou moeten spreken. (niet altijd het geval natuurlijk)
  Bovendien krijgen ze ook wat extra opleiding over hoe met buitenlanders om te gaan.
  Verder zijn beide politiemensen met dezelfde politietaken en politiebevoegdheden.

  Je bent ook niet verplicht om naar de “Tourist Police” te gaan met vragen of bij problemen.
  Je mag ook naar de “gewone” politie gaan. Spreek je Thais dan is er geen probleem, maar met alleen Engels zou het kunnen dat je tegen een taalmuur aanloopt.

  “Tourist Police” zal je meestal ook maar in toeristische plaatsen terugvinden. Woon je buiten die plaatsen ben je automatisch op de “normale” politie aangewezen..

 5. Rob zegt op

  Hoi Henk
  Het verschil is dat je toeristen politie niet hoeft hoeft te betalen bij de Thaise poltie is dat een gewoonte.
  De toeristen politie doet eigenlijk niks lopen in de bar of in de hoofdstraat langs de barren zoals in bangla.
  Ze helpen je wel met de visa aanvragen dat is het,waarom ze vrijwilliger zijn weten ze zelf niet zeggen ze misschien uit verveling.
  De Thaise politie bestaat verschillende soorten sommige mogen alleen bekeuringen uit delen bv geen helm geen rijbewijs gedronken .
  Maar de andere Thaise politie is daar te goed voor die gaan bar af voor zakgeld of mensen die een huis bouwen zoals ik.
  Wat ze verder doen weet niemand ???
  Mvg Rob

 6. kees zegt op

  De Thaise politie schuimt je portemonai leeg en heeft alleen maar minachting voor de farang en wil ook geen engels spreken

  De touristen politie geeft je een zakdoekje om je tranen te drogen en spreekt troostende woorden in het engels tegen je .

  Greetz

  Kees

 7. Thallay zegt op

  waarom altijd zo afgeven op de Thaise politie ? Omdat je je helm niet op had en daarvoor bekeurd bent ?
  Mijn ervaring is dat de politie hier niet meer of minder is dan de Nederlandse, die ook maar 25% van de zaken weet op te lossen en een jaarlijkse target aan bekeuringen moet halen.
  Ik heb zeer goede ervaringen met de Thaise politie bij het oplossen van een grote oplichtingszaak, waar ook de maffia bij betrokken was. En met de toeristen politie bij een huurgeschil.
  In beide gevallen werd puik werk afgeleverd. In Nederland heb ik minder goede ervaringen met de politie opgedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website