Beste lezers,

In België wordt het huurhuis verzekerd door de eigenaar zelf. De huurder wordt geacht een brandverzekering (inboedel) en eventueel een familiale verzekering (gebeurlijke ongevallen met derden) af te sluiten.

Wat zijn de wettelijke verplichtingen in Thailand?

Met dank,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Moet ik verplicht verzekeringen afsluiten voor een huurhuis in Thailand?”

 1. DAMY zegt op

  Beste denk ik even aan je huisbaas vragen of/en welke verzekeringen hij/zij heeft afgesloten.Mijn huisbaas had wel een brandverz. maar geen inboedelverz. Dit kwam zij hij omdat het niet verplicht was om mijn spullen die ik meenam/aankocht te verzekeren dat was aan mijzelf om het wel of niet te doen

 2. l.lagemaat zegt op

  Ga eerst na bij de verhuurder of het huis al verzekerd is! Meestal niet.

  Grondprijs en huizenprijs zijn gescheiden.
  B.v.Bij koop is een huis 5 miljoen waard, maar de grondprijs is misschien 2 miljoen waard en het
  huis 3 miljoen. Dan behoeft het huis alleen voor 3 miljoen verzekerd te worden. Datzelfde geldt voor huur.

  Mogelijk is de grondprijs hoger dan woning, maar dat moet nagegaan worden. Hoeveel vloeropp.woning.

 3. thailand John zegt op

  Hallo Peter als ik juist geinformeerd ben?
  In Thailand bent u als huurder aansprakelijk als u maar iets gaat of laat veranderen aan het electriciteitssysteem ook als u een verlengsnoer gebruik.Dus is het raadzaam om een goede verzekering tenemen.Die de schade aan de inboedel dekt en aan het huis of eventuele nieuwbour. Daar mee voorkomt u een hoop ellende en problemen.

 4. Nico zegt op

  Hi Peter,

  Zover ik weet zijn er geen verplichte verzekeringen voor huizen, alleen voor vervoermiddelen.

  Ik zou wel een inboedel verzekering afsluiten, kan je bij iedere bank doen. Opstal zal voor rekening van de eigenaar zijn. Maar omdat niemand weet wie verantwoordelijk is voor de brand, zal het wel de oorzaak zijn van de faling. En kijkt iedereen jouw aan, ook de rechter. Tenslotte woont de eigenaar ergens anders.

  Huur daarom altijd een betonnen huis, met betonnen vloeren en tegels op de vloer, effe schoonmaken, kwastje verf en het huis is weer nieuw. Met het geld van de inboedel, ga je naar IKEA en binnen twee weken zit je er weer jofel bij.

  In Thailand is alles veel makkelijker dan in Nederland.
  Maar je zal eerder waterschade hebben dan brandschade, we hebben geen kachels weet je.

  Groetjes Nico vanuit een nat Lak-Si en het regent niet eens. (Songkran)

 5. eugeen zegt op

  Een eigenaar verzekert zijn huis en zijn meubels die erin staan. Een huurder kan een eigen verzekering nemen voor zijn persoonlijke bezittingen.

 6. bob zegt op

  Is wel aan te bevelen. Thais verzekeren niet zo gauw. Condominium gebouwen zijn vaak onderverzekerd. En dus ontoereikend voor herbouw bij complete ineenstorting. De inboedel altijd zelf verzekeren.

 7. Adje zegt op

  Hetzelfde als in Nederland . Niet verplicht maar bij grote waarde wel verstandig om te doen.

  • walter zegt op

   Het gaat in Nederland om het zogenaamde huurdersbelang en heeft betrekking op de door de huurder aangebrachte roerende goederen, denk bijvoorbeeld aan standaardkeuken vervangen voor een luxe keuken of badkamer of wat dan ook. In Thailand moet je sowieso betalen voor schade aan gehuurde opstal, ongeacht of deze verhaalbaar is op een 3e partij, Dus niet hetzelfde als in Nederland!

 8. Henny zegt op

  Informatie hierover te vinden op deze site:

  http://www.insurance-in-thailand.com/2012/07/24/home-insurance/

  Hier staat onder andere:
  3.Even if you rent a house, you are exposing yourself to a risk of loss. If the house is damaged or destroyed. You will have to compensate the owner for his loss.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website