Verlenging van marriage visum, moet mij vrouw mee?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 augustus 2018

Beste lezers,

Een vraag over het marriage visum. Vorig jaar toen ik het marriage visum aanvroeg moest mijn vrouw meekomen naar het immigration kantoor. Ik moet binnenkort er weer heen om te verlengen. Moet ik mijn vrouw dan weer meenemen of kan ik de verlenging alleen regelen?

Groet,

Hein


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Verlenging van marriage visum, moet mij vrouw mee?”

 1. Cornelis zegt op

  Zou je dit niet bij het betreffende Immigration kantoor navragen? Wat heb je er aan als je hier het antwoord krijgt dat het niet hoeft, maar het betreffende kantoor van mening is dat het wèl moet?

 2. hans zegt op

  Ik weet bijna wel zeker dat je je vrouw mee moet nemen. Het immigratiekantoor zal nl de “echtheid” van het huwelijk willen controleren. In kantoor Jomtien is het daarnaast een vereiste een getuige mee te nemen.
  De eisen voor verlenging zijn overigens identiek aan de eisen voor de 1e aanvraag zeker als het bij een en hetzelfde kantoor plaatsvindt.

 3. jan si thep zegt op

  Ik denk idd dat ze mee moet. Daarnaast praat het altijd makkelijker als er onduidelijkheden zijn. Maak er een dagje uit van.
  En bel anders eerst met het immigratie kantoor. Kun je meteen vragen of er iets is veranderd.

 4. chris zegt op

  Ik weet zeker dat ze mee moet. De regel dat een buitenlander dat alleen kan doen is ongeveer 2 jaar geleden afgeschaft. Reden daarvoor is dat men het aantal schijnhuwelijken wil tegengaan. De politie kwam iets te veel buitenlanders tegen die op een huwelijksvisum al jaren in Thailand wonen maar die verkeerde dingen doen; en niet kunnen uitleggen waar hun Thaise vrouw precies is, woont of zelfs haar naam nog weten.
  Vandaar.

 5. lung addie zegt op

  Vraag me wel af wat het probleem kan zijn je vrouw te moeten meenemen? Tenslotte is het ook gangbaar dat je, bij een jaarverlenging, op basis van huwelijk, een stempel ‘in consideration’ van een maand zal krijgen. Gedurende deze maand is het zelfs niet ongewoon dat je thuis bezoek van de immigratiepolitie zal krijgen om te checken of je wel degelijk, niet alleen gehuwd maar ook samenwonend bent.

 6. janbeute zegt op

  Zelfs als je voor een retirements extension gaat is het aan te bevelen dat je vrouw meegaat .
  Ben enkele keren alleen gegaan , maar zij vroegen wel elke keer waar is je vrouw .
  Vaak is het motief dat het makkelijker praat Thai met Thai , en uit mijn ervaring is dat het ook sneller gaat dan dat je alleen komt .
  Je hoeft er alleen maar bij te zitten als een zak met aardappels en de rest gaat vanzelf . Ondanks dat het niet nodig is voor retirement , voor marriage moet je ega zeker wel verschijnen in persoon bij de immigration .

  Jan Beute .

 7. RonnyLatPhrao zegt op

  Is een beslissing van je immigratiekantoor of je vrouw bij de aanvraag moet aanwezig zijn of niet, maar bijna overal zullen ze zeggen dat je vrouw aanwezig moet zijn. Ook bij vervolgaanvragen.
  Vraag het dus best lokaal na.

  Maar eigenlijk is dat ook niet zo belangrijk bij het indienen van de aanvraag, indien dat immigratiekantoor met een “under consideration” stempel van 30 dagen werkt.
  Die stempel geeft immigratie immers 30 dagen de tijd om te controleren of het huwelijk wel “de jure et de facto” is m.a.w. dat je dus niet alleen wettelijk getrouwd bent, maar in de in de praktijk ook als getrouwden leeft.
  Daarom komen ze ook foto’s nemen, komen controleren of jullie wel degelijk samen samenwonen, buurtonderzoek, getuigen, etc….
  Elk immigratiekantoor heeft hiervoor zo zijn eigen procedure dat het volgt. Officiële regels zijn er hier niet voor.

  Er zijn ook immigratiekantoren die zonder die “under consideration stamp” werken. Dan moeten er bij de aanvraag wel voldoende bewijs geleverd worden dat jullie getrouwd zijn en samen wonen natuurlijk.
  Ook hier zal ieder immigratiekantoor zijn eigen procedure volgen. Spreekt vanzelf dat je vrouw in dat geval wel degelijk bij de aanvraag moet aanwezig zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website