Verlengen visum en tijdelijk geen 800.000 baht op de rekening?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 november 2018

Beste lezers,

Mijn Non-immigrant entry permit vervalt binnenkort. Ik heb heb 805.000 baht op de bank staan al een aantal maanden, dus niks aan de hand. Gisteren ga ik naar een ATM en pin 20.000 baht. Ik dacht dat mijn pensioen als was gestort.

Tot mijn schik was dat dus niet het geval, waardoor er dus geen 8 ton baht meer op mijn rekening staat. Ben snel naar de bank gegaan en heb het weer snel teruggestort. Maar 30 minuten stond er dus geen 8 ton op mijn rekening.

Wat denken jullie wat de immigratie zal doen (Korat)? De regel is 8 ton 3 maand op je rekening.

Groet,

Aad


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Verlengen visum en tijdelijk geen 800.000 baht op de rekening?”

 1. Roel zegt op

  In principe zou je daarmee een probleem kunnen mee kunnen krijgen.
  We hebben dat meegemaakt maar dat ging om een verschil van 100.000 bath, eraf gehaald en 1 uur later stond het er weer op. De beste man moest 1 maand wachten voor zijn visa, voor hem gaf dat nog geen probleem omdat hij getrouwd was en daardoor ook visa 1 maand eerder ging verlengen ivm allerlei onderzoeken wat ze doen, zelfs controle bij hem thuis.

  Maar aangezien dat dit om een zeer klein bedrag gaat, kunnen ze het door de vingers zien en daarbij kan je wijzen dat je 65.000 p/m moet hebben en dat is 780.000 per jaar en uit jouw verhaal zit je daar nog boven.
  Dus denk ik dat het met een sisser afloopt.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Neen. 780 000 Baht op de bank, omdat dit 12×65000 Baht, is onvoldoende en volledig fout.

   Het is minimum 65000 Baht per maand inkomen (met proof of income),
   of een bankbedrag van 800 000 Baht (met bankbewijs),
   of een combinatie van bankbedrag en inkomen dat op jaarbasis samen 800 000 Baht is (met proof of income en bankbewijs).
   Niet een bedrag van 780 000 Baht op de bank omdat dit ook 12 x 65000 is.

   En met immigratie er op te wijzen hoe het in elkaar zit zou ik maar oppassen.
   Vooral als je zelf verkeerd bent.

   • Roel zegt op

    RonnyLatPhrao;

    Het zijn mensen op immigratie en heus,ze zijn redelijk en vooral als je alles verder voor elkaar hebt.

    Kijk in mijn vorig verhaal, ook die 100.000 heeft er geen 3 maanden op gestaan. Dus is het zeer goed mogelijk mits goed uitgelegd als ze er naar vragen dat je visa normaal verkrijgt.

    Wij moeten niet altijd alles bekritiseren, vaak ligt het ook aan de persoon zelf.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Roel,

     Ik weet best wel hoe immigratie werkt hoor en ik beweer ook niet dat hij geweigerd zal worden als je mijn eerdere reacties zou lezen en begrijpen.
     Daar schrijft ik “Sommige zullen het door de vingers zien omdat het onmiddellijk terug is gestort. Andere zullen gewoon je jaarverlenging weigeren omwille van die 30 minuten.”

     Maar beweren dat 780 000 Baht als bankbedrag ook voldoende is omdat dit gelijk is aan 12 x 65000 Baht is onzin. Bij immigratie kom je daar niet mee weg.

     Bovendien is je 100 000 Baht verhaal zeer verwarrend wat mij betreft.
     Dan moest hij een maand wachten volgens u, vervolgens begint je over zijn gehuwd zijn en dat het dus geen probleem was en hij het dan maar een maand eerder is gaan halen…. ?
     Volgens ik begrijp, heeft hij dus die verlenging (niet visa) niet gekregen als “Retired” omdat hij dat geld even afgehaald heeft en heeft hij voor het “Thai marriage” gekozen. Dan is het toch geen probleem. Voor een “Thai marriage” is slechts 400 000 Baht nodig. In dat geval speelde het zelfs niet dat hij even met 100 000 Baht onder die 800 000 Baht is gegaan, want hij had maar 400 000 Baht nodig.
     Trouwens “allerlei onderzoeken wat ze doen, zelfs controle bij hem thuis”. Ieder die al met een “Thai marriage” verlenging te maken had, of er wat van af weet, weet toch dat je eerst een “under consideration” stempel krijgt van een maand (wordt soms ook toegepast bij “retired” trouwens). Dat is net om die bezoeken en controles uit te voeren en is een heel normale procedure bij een “Thai Marriage” verlengingen.

     Kan je wel gelijk geven dat het mensen op immigratie zijn en wij moeten inderdaad niet altijd alles bekritiseren. Heel vaak ligt het inderdaad ook aan de persoon zelf, die niet goed weet hoe het in elkaar zit ….

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  1. Je bent nu overgeleverd aan de goodwill van de immigratieofficier voor die 800 000 Baht.
  Niet te voorspellen hoe ze zullen reageren
  Sommige zullen het door de vingers zien omdat het onmiddellijk terug is gestort.
  Andere zullen gewoon je jaarverlenging weigeren om die 30 minuten.

  2. Indien het niet aanvaard wordt, dan bestaat nog de mogelijkheid om met een inkomen te werken d.w.z. met een visumondersteuningsbrief van de ambassade
  Dat kan dan voor het volledige bedrag d.w.z. =/+ 65 000 Baht inkomen per maand
  Lukt dat niet, dan is er nog de combinatie inkomen/bankbedrag dat je kan gebruiken. Dat moet samen in totaal 800 000 Baht zijn op jaarbasis.
  785 000 Baht als bankbedrag heb je al. Veel inkomen heb je dus niet meer nodig.

  Succes en zet je mooiste glimlach op zou ik zeggen.

  Trouwens een Non-immigrant entry permit bestaat niet….. het is een jaarverlenging op basis van ‘Retirement”. 😉

 3. tooske zegt op

  Het probleem is denk ik niet de immigratie, maar de bank.
  Als de bank een verklaring afgeeft dat de 800k er 3 maanden op stonden dan is er geen probleem.
  Je zukt dus de bankmedewerker een en ander moeten uitleggen en lief in de ogen kijken.
  Ga eerst maar eens met je bank in overleg.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dan vergeet je dat je buiten de bankverklaring ook een kopie van je bankboekje moet maken. Daar gaat men dat ook op zien en kan je niet wegwerken.

   • tooske zegt op

    Mogelijk ligt dan de oplossing in het niet up-dsten van het bankboekje. Doe ik namelijk ook nooit e neem zeker 2 a 3 keer in de week geld op.
    Als ik dan al eens een up-date maal staan er alleen de laatste boekingen op of de automaat vertelt me dat ik naar binnen moet voor een nieuw bankboekje ze zijn nogal eens vlug vol.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Je bent verplicht om al zeker een up-date van de dag zelf te maken.

     En, ja Ik weet dat als je weinig van die up-dates vraagt, je bij de eerstvolgende up-date alleen de verrichtingen per dag van de laatste drie maanden of laatste maand te zien krijgt in het boekje.
     De periode daarvoor worden enkel samengevat in twee getallen ttz een getal dat samenvat wat er in die periode in totaal is bijgekomen en een getal dat samenvat wat er in die periode in totaal is afgegaan Je kan aan die getallen niet meer zien wanneer en hoeveel er op een bepaalde dag werd afgehaald of bijgestort. Daarvoor moet je aan de bank een uitdraai van die periode vragen.
     Maar Immigrate weet ook hoe dat werkt hoor. Wees maar niet ongerust.
     Bij twijfel zullen ze je terug naar de bank sturen om een complete uitdraai van die periode te vragen.

    • Ger-Korat zegt op

     In Korat vraagt de Immigration om een banktransactie op de dag van de jaarverlenging en dan de ge-update bankboekje zodat alle banktransacties tot en met de dag van de verlenging erin staan

 4. Robert zegt op

  Zelf meegemaakt jaren geleden, zelfde had 10.000 bath opgenomen van de 800.000 bath stond 3 maanden er op.
  Dacht geld is gestort niet dus, meteen bij bank terug geweest geld terug gestort.
  Moest naar Emigratie stond een student die leerde, ze keek zeer goed en kon bij de hoge officier komen.
  Die accepteerde het niet, kon hele prcedure weer opnieuw beginnen.

  Gezien Emigratie niet het toonbeeld van vriendelijkheid is, moet je heel veel mazzel hebben. Anders heb je dus een groot probleem.

  Sterkte.

  Robert

 5. Ptr zegt op

  Check voortaan eerst even je saldo op de pinautomaat gedurende die 3 maanden. Dat gaat in één moeite door. Dan kom je niet meer voor zo’n vervelende ervaring te staan.

 6. NicoB zegt op

  Ook meegemaakt met een Duitse kennis, Immigration Rayong was moeilijk en onverbiddelijk. We hebben hem er doorheen gesleept, kop thee kostte 10.000 THB. De kennis probeerde nog af te dingen naar 5.000 THB, lukte zeer beslist niet, 10.000 was nodig om het ” extra ” werk voor hem te doen.
  Als het gaat om Immigration moet je niet DENKEN dat je pensioen al gestort is, dat moet je WETEN, zeker als je net boven de 8 ton aan saldo hebt en 20.000 opneemt.
  Waarom niet met zekerheid regelen? Breng die 8 ton naar een aparte rekening en klaar is Kees, houd er dan wel nog rekening mee, dat de kosten van je ATM kaart jaarlijks worden afgeboekt.
  Met 20.000 THB als pensioen, per maand?, heb je genoeg ls aanvulling op de 785.000 THB.
  Succes.
  NicoB

 7. Han zegt op

  Ik heb jaren geleden 800.000 baht die ik voor verlenging gebruik een dag voor ik naar immigratie ging weer laten vastzetten op een fixed account voor 11 maanden inclusief de rente die er de laatste 11 maanden bijgeschreven was. De brief van de bank was dus ook van de dag er voor maar werd niet geaccepteerd. Want de dag dat ik bij immigratie kwam stond het bedrag pas 1 dag op de bankrekening volgens hun redenering. Maakte niets uit dat ik niks opgenomen had oid maar was op een nieuwe fixed account gezet.

  Gelukkig had ik nog een andere rekening waar al maanden meer dan 800.000 opstond maar moest dus wel weer overnieuw beginnen.

 8. Ger-Korat zegt op

  Ik voorzie geen probleem. Temeer ze inzage hebben in het bankboekje met transacties en ze zien dat het direkt is teruggestort. Leg het gewoon kort uit dat het per abuis was opgenomen en ieder weldenkend mens begrijpt het en zeg sorry op z’n Thais tegenover de beambte. Heb juist de jarenlange ervaring in Korat dat iedereen aardig is.

  • Ger-Korat zegt op

   Adviseer je om de 800.000 op een aparte rekening te zetten en niet te mengen met andere transacties. Zelf gebruik ik 2 rekeningen voor de 800.000 te weten een fixed account waarop ik het geld dezelfde dag dat ik mijn nieuwe jaarverlenging binnen heb op zet voor 6 maanden termijn en na afloop wordt het verlengd voor 3 maanden ( mijn bank kent geen termijn van 9 maanden vandaar). Na afloop van deze 9 maanden direkt overboeken op een gewone account. Krijg je toch vaak wel 1% rente, na aftrek van rentebelasting, gedurende 9 maanden is toch weer 6000 baht erbij.

   • Han zegt op

    Waarom moet je dat overstorten? Bij Bangkokbank kun je kiezen tussen 4-7- of 11 maanden vast op een fixed account.
    Dus als ik ga verlengen na 12 maanden haal ik die bankbrief op de fixed account en regel de verlenging. Daarna zet ik het weer vast voor 11 maanden maar stort het niet naar de savingsaccount. Volgens de officiele regels volstaat een fixed account ook voor immigratie en inmkorat wordt dat in elk geval geaccepteerd.

 9. Roland zegt op

  Het gemakkelijkste en veiligste is om een Thaise bankrekening te hebben met min. 800.000 THB welke je er het gehele jaar op laat staan zelfs met inbegrip van de opgebracht intresten jaar na jaar. En deze rekening verder voor niets anders gebruiken. Zo heb je nooit problemen of stress toestanden. En het is een mooi extraatje voor je Thaise vrouw of vriendin.

 10. Hennie Em zegt op

  Toch even een vraagje.

  Heb 900.000 Bath op een Fixed account laten zetten voor 12 maanden.
  Ben je verplicht om dat geld telkens te switchen naar je gewone account om een verlenging van je retirement te bekomen.
  M.a.w. kan je een Fixid account van 12 maanden gebruiken voor een verlenging van je visa.

  Hennie Em

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Zoals het meestal bij immigratie gaat, is dit ook een regel die niet overal op dezelfde manier wordt toegepast en hangt het af van de regeltjes die je lokaal immigratiekantoor hanteert.

   De meeste zullen wel een fixed account aanvaarden denk ik.
   Maar sommige willen ook dat het geld op een rekening staat waar het geld onmiddellijk beschikbaar is.

   Laat de lezers even weten naar welk immigratiekantoor je gaat. Diegene die daar ook gaan kunnen je er zeker over informeren, of informeer er zelf lokaal naar is het beste advies dat ik je kan geven.

  • Han zegt op

   Daar heb ik al antwoord op gegeven.

 11. janssens marcel zegt op

  Als je 800000 bath op je rekening hebt en plots overlijd krijgt je Thaise vrouw zomaar niet je geld , je moet daarvoor eerst naar een advokaat gaan en papieren voor laten maken zodat ze het kan erven hebben ze me verteld . Ik weet niet of dit waar is omdat ze bij navraag op de bank geen duidelijk antwoord gaven

  • erik zegt op

   Ja, maar dat is mogelijk iets voor een apart item. Er moet vaak een beslissing van een rechter voor komen maar ‘ons kent ons’ komt ook voor zodat er geen formaliteiten aan de overboeking zitten. Ik heb beide mogelijkheden van nabij meegemaakt.

  • stevenl zegt op

   Zo lang de bank niet weet dat je bent overleden kan ze gewoon geld opnemen.

 12. bert pot zegt op

  Als je komt te overlijden,kan je vrouw niet zomaar over jou geld beschikken,moet je via een advocaat alles laten regelen,fluitjen van een cent,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website