Lezersvraag: Verhuizen naar Thailand en container delen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 februari 2017

Beste lezers,

In juni 2017 ga ik op pensioen. En dan overweeg ik om naar Thailand te verhuizen. Aangezien mijn Thaise vrouw toch geen visum krijgt om naar België te komen, verhuis ik aldus naar Thailand.

Mijn vraag is of er ook iemand die periode juni/juli 2017 ook naar daar verhuist? Dan zou ik zeer graag een container willen delen om de kosten te beperken. Naar mijn schatting zou ik een halve container nodig hebben vermits alles demonteerbaar is. De inboedel die ik wil meenemen is wat keukengerei, eetkamer, slaapkamer en werkgereedschap. A

ls er iemand interesse heeft of een voorstel heeft is dat altijd welkom!

Nuttig is om te weten: asfalt.rocker@hotmail.com

Vriendelijke groeten,

Gustaaf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Verhuizen naar Thailand en container delen”

 1. Roegie zegt op

  Beste Gustaaf,

  Hoewel je verzoek op het eerste oog logisch lijkt, is het bij nader inzien toch iets als een naald delen of een onbekende derde je tas in laten pakken (of je een pakketje meegeven) voor je vliegreis naar Thailand. Je hebt geen idee met wie je in zee zal gaan en dus ook geen idee wat hij/zij in die container stopt en het zal je maar gebeuren dat je in Thailand wordt aangehouden omdat er drugs in de container zitten. Jij bent aansprakelijk en ga dan maar uitleggen dat het niet van jou is. Mijn advies zou zijn, hoe vervelend ook, draag deze kosten in je eentje en loop hier geen risico. Vice versa geldt zulks ook voor de ander.

  • Cornelis zegt op

   Verstandig advies! Niet doen, dus!

 2. Marc zegt op

  Gustaaf,

  5 jaar geleden heb ik mijn spullen laten opsturen vanuit BE naar Thailand door de firma Putters . 11m3 voor 3.850 Euro , verzekering inbegrepen. Prima service. Zij komen alles voor je inpakken en hier werd alles mooi geleverd en voor zover ik wou alles terug uitgepakt.

 3. Jo zegt op

  Heb 4 jaar geleden alles verscheept van NL naar Bkk. 40ft container, kosten ± € 2.500.
  Zelf alles inpakken en inladen. Heb de container 1 dag voor het huis gehad, kost ± € 100 extra.
  In Bkk werd alles uitgepakt (geluk gehad, de verscheper had een vinkje verkeerd gezet 🙂 ).
  Alles werd afgehandeld door een agent in BKK, nog ongeveer een ± € 1000 aan invoerrechten betaald omdat bv 3 tv niet belastingvrij kan (1 wel) en nog wat dingen. De agent zei dat we in beklag konden gaan en misschien € 200-300 euro eraf konden krijgen, maar dan wel later de spullen zouden krijgen.
  Hebben we van af gezien, dus totaal een € 3500 en alles is verhuisd.
  De container was uiteindelijk 75% vol. Dus eerst ff goed schatten, misschien volstaat een 20 ft. maar de prijs is niet zo veel verschillend.

  • Jos M zegt op

   @ Jo.
   Welke verhuizer hebben jullie gebruikt?
   Ga zelf eind dit jaar verhuizen naar Thailand dus ben aan het oriënteren.

 4. eddy uit oostende zegt op

  Ik zou alles verkopen en in Thailand nieuw aanschaffen.Keus genoeg en ge bespaart de kosten voor het vervoer van meestal oude spullen.Al gedacht aan de invoertaks?

  • Nelly zegt op

   invoertax is niet nodig als je verhuist. moet wel min. 1 jaar in Thailand verblijven.
   Trouwens , niet iedereen heeft oude spullen. Wij hebben dure kersenhouten meubelen en een hele grote bibliotheek. Allemaal dingen die je niet ff verkoopt en terugkoopt in Thailand

 5. rob Tha Mai zegt op

  Neem contact op met:

  Windmill Forwarding
  Hellingweg 132
  NL 2583 DX Den Haag
  +31-(0)70-800 81 47
  Alice@windmillforwarding.nl
  Alice Schreijer
  http://www.windmillforwarding.nl

  • Ronald zegt op

   Inderdaad ook zeer goede ervaring mee!

  • mart engels zegt op

   heb mijn spullen ook laten verschepen via windmill forwarding 4 jaar geleden was 6 m2 eerst werd het op gehaald door een firma uit geleen daarna opgeslagen in den haag tot ze iemand hadden gevonden zodat container vol zat . daarna na 3 maanden afgeleverd in haven bangkok. opgeladen door een vervoerder en mooi aan huis neergezet wel geen verdere kosten meer gehad, maar omdat ik niet aanwezig kon zijn bij aflevering en 3 maanden later aankwam bleken er velen spullen verdwenen te zijn, had wel een verzekering maar na 3 maanden alles weg , had beter nieuwe spullen in thailand gekocht was veel goedkoper geweest.

  • Pieter zegt op

   Ook ik heb recent, November j.l. met Windmill Forwarding 3 kuub laten verschepen, in een zogenaamde ‘gedeelde’ container.
   Perfect geregeld van kamer tot kamer.
   Aanbevelingswaardig!

  • Martijn zegt op

   Ik heb zelf ook net mijn spullen vanuit NL naar TH laten verschepen (afgelopen maandag aangekomen) door Windmill Forwarding. Zeer professioneel, steeds duidelijke communicatie en geen centje pijn. Ik kan ze van harte aanbevelen.

 6. Matta zegt op

  2jaar geleden 20foot container (deur tot deur – Gent – Chiang Mai) . wel zelf container laden en lossen ! Je moet zelf de packing lists maken Engels) voor verpakking ed zorgen dozen nummeren… Douane formaliteiten worden door de firma gedaan.
  firma Levaco kostprijs bedroeg 2.500 euro

  tip: als je voor een container kiest, steek hem dan nokvol. In België moet je zelf betalen om iets naar het containerpark te brengen je kunt hier desgevallend altijd wel iemand een plezier doen moest je iets niet meer nodig hebben.

 7. meyers marc zegt op

  beste,
  mag ik u vragen hoelang dat geduurd
  heeft om van Belgie tot in Thailand te komen met die firma
  en hoeveel er eventueel nog aan invoer taxen moet betaald worden ?

 8. Marc zegt op

  2 jaar geleden huisraad (40 bananendozen) vanuit Bilzen via Rotterdam naar Bangkok laten verzenden. Vervolgens langs de weg in Roi-Et aan huis afgeleverd.
  Inclusief verzekering. Invoertaksen kunnen ontlopen door definitieve terugkeer van thaise echtgenote.
  Totale kostprijs: 1.150,00€
  Vervoerder : Trustful Logistics BV

 9. Jan zegt op

  Wellicht kan je ook hier inboedel verkopen, mits je er niet te zeer aangehecht bent. en daar opnieuw aanschaffen, spaar je ook de kosten van de container uit…..

 10. Harrybr zegt op

  Ik zou eens contact opnemen met een vrachtafhandelaar, zowel in Belgie als in Thailand.
  Wat een container van B naar TH kost, weet ik niet exact, omgekeerd ca US$ 750 voor een 20-voeter + reken aan € 650 afhandeling Rotterdam + binnenlands transport ( resp Antwerpen / Zeebrugge)
  info at thaitrade punt nl

 11. bob zegt op

  weet u dat er 20 en 40 voets containers bestaan? En dat u ook gewoon een volgepakte pallet kunt laten vervoeren?

 12. Jean zegt op

  Hallo Gustaaf,
  Dit is geen antwoord op je vraag maar wel een bedenking op basis van ervaringen opgedaan door enkele vrienden uit Be. en uit UK.
  Loont het wel de moeite van je enkele bezittingen, eetplaats,slaapkamer, een beetje keukengerei en je gereedschap te transporteren naar Thailand.Sommigen in dit forum (Marc) zouden geen problemen hebben gehad en dat is goed zo.Er zijn echter andere verhalen van containers die daaaaagen lang worden opgeslagen in Laem Chabang en waarvoor je dagelijks “statiegeld” moet betalen + soms douaniers die lastig doen met invoerrechten.
  Indien je -zoals Marc schrijft- bijna 4.000 € moet neertellen om je “oude” bezittingen naar hier te transporteren en je niet zeker bent dat die goederen mooi zullen ogen in je nieuwe woning dan zou ik (het is mijn bescheiden mening) dat geld liever besteden aan de aankoop van nieuwe meubels etc… hier ter plaatse, alles wordt hier gratis geleverd en gemonteerd en bovendien heel veel goedkoper dan in Be., ook al moet je soms de mindere kwaliteit erbij nemen.Misschien ben je nostalgisch gehecht aan je meubilering maar ik denk niet dat het een goede zaak is een containertransport te organiseren en zeker niet delen met een andere onbekende zoals Roegie schreef.
  Succes met je beslissing en hoop dat er gunstige oplossing in dit forum wordt voorgesteld.

 13. Peter zegt op

  Beste Gustaaf, enkele jaren geleden heb ik een gedeelte van keuken spullen en ander klein spul naar Thailand laten vervoeren, bij elkaar +- 10 kuup. Ik raad je aan een goede vervoerder te nemen en net als ik gedaan heb, van deur naar deur kosten opvragen dan weet je waar je aan toe bent. Inclusief de invoerrechten bedingen. Dan heb je geen gezeur bij de douane hier. Als je je laat uitschrijven hoef je geen invoerrechten te betalen dan krijg je 1X vrijstelling die ervaring heb ik. De vervoerder komt het inpakken bij je en uitpakken in Thailand. Dit is voor als er breuk zou zijn.
  Groet,
  Peter Pratamnak.

 14. Guy zegt op

  Ik heb alles aan de kringloop geschonken en hier nieuwe spullen gekocht,4000€ en alle meubelen nieuw!Als je in Thailand je interieur vernieuwd ,veel voor weinig geld!

 15. jos velthuijzen zegt op

  Voor het bedrag dat je uitgeeft voor de verscheping, koop je hier alles nieuw.

 16. lung addie zegt op

  Beste Gustaaf,
  voor je beslist van een eetkamer en slaapkamer te verschepen naar Thailand zou je best eens goed moeten nadenken wat je er hier mee gaat aanvangen en of ze wel geschikt zijn om in een tropisch land te gebruiken. Zelfs volle eiken meubels zijn meestal niet geschikt om hier te weerstaan aan de “beestjes” die graag hout eten. Een degelijke slaapkamer kan je hier overal kopen en tegen de verschepingsprijs dan nog wel. Een eetkamer … ??? waar gaat die hier voor dienen? Als ornament want je gaat er praktisch nooit gebruik van maken. Hier eet je buiten, op je terras en niet binnenshuis.
  Keuken spullen en persoonlijk gereedschap. Met keukenspullen bedoel ik dan wel geen borden, tassen en glazen want dat hebben ze hier ook. Met keukenspullen bedoel ik dan wel echt degelijke potten, pannen en goed bestek, en dan moet je zelf al een amateurkok zijn, anders is het ook zinloos want een Thai kookt het liefst in zijn eigen vertrouwde rommelpotten. Dat is hier ook wel allemaal te koop, doch voor degelijk materiaal betaal je wel de prijs hier.
  Persoonlijk gereedschap? Afhankelijk van wat je hiermee bedoeld. Ik veronderstel dat je geen draaibank, kolomboormachiene of freezmachiene wil verschepen maar wel klein materiaal. Goed klein materiaal meenemen daar kan ik inkomen, maar de rest, daar heb ik vragen bij, dan ook … hoe vaak ga je het gebruiken?
  Ik heb gebruik gemaakt van WINDMILL en dit tot heel grote tevredenheid. Amper 3 maanden duurde het. Thuis afgehaald in Belgie en hier in Thailand thuis geleverd. Dit in perfecte staat en geen gerommel met bijkomende invoertaksen.. Alles wel zelf verpakt en niet in “bananendozen” maar in degelijke verhuisdozen met het nodige vul-beschermmateriaal. Bij vele firmas moet alles op Europaletten staan en gestandaardiseerd zijn. Niet bij Windmill. Ik betaalde, 3 jaar geleden, 800Eu voor 5m³ met een gewicht van 600kg. Prijs is afhankelijk van volume-gewicht. Verzekering mogelijk maar dan moet je wel een gedetailleerde lijst maken van de inhoud. Indien geen verzekering is zelfs deze lijst niet nodig. Ik heb wel een verklaring toegevoegd dat er geen verboden items zich bij de inhoud bevonden en tevens de nodige vergunningen voor bepaalde zaken bijgevoegd. Dit was het geval voor mijn amateur-radiozendinstallatie waarvoor een vergunning vereist is.

 17. Rob zegt op

  Hoi Gustaaf
  Ik heb 8 containers verzonden naar thailand en weet hoe het werkt .
  Laat je niet onnodig bang maken.
  Nu heb ik in het begin ook een fout gemaakt ik stuurde 20 ft container dat was niet slim want het verschil van verschepen is 300€.
  Weet je wat het slimste is een container kopen in Nl of Belgie en verschepen ,en dan in Thailand verkopen.
  Je hebt dan ook alle tijd om de container zelf te lossen.
  Ik kocht een bijna nieuwe 40ft container voor 1000€ en verkocht hem hier voor 100.000 bath.
  Of je kunt hem zelf gebruiken je kunt er ook een woning van maken hier in phuket verkopen ze ze als woning.
  Ik wil wel een gedeelte samen doen met je ,want nu heb ik niet zoveel spullen voor een volle container.
  En we kunnen de kosten delen en ik kan je helpen met het regelen en invoeren van de container.
  Laat maar wat weten als je interesse hebt.

  Mvg Rob
  Rob2010@outlook.com

  • Rob zegt op

   Hoi Gustaaf
   Ik hoop graag van je te horen .
   Mvg Rob

 18. Thepanther zegt op

  Ik heb l.l. November een 20 ft container van Nederland over Antwerpen naar Chiang mai verstuurt, Heb Elf een 20 ft.container gekocht,750 euro thuis afgeleverd ,hier in Thailand verkocht voor 30.000 Bath,er waren meerdere gegadigden voor,is een hot item hier in het noorden. Een agent hier in Hang dong alles laten regelen en was in totaal na plussen en minnen 2100 euro kwijt. Een komplete huisraad,o.a. Slaapkamer,woonkamer met boekenwand( plus 500 kilo boeken) keuken met koelkast oven magnetron e.d.,maar waar mij het vooral om te doen was een bijna professionele garage werkplaats plus de nodige houtbewerkings machines. Nou hoor ik hier mensen zeggen dat je het hier kan kopen,maar dat is echt niet zo,b.v. een tig lasapparaat kost hier al gauw 1500 euro,een de rest van het gereedschap is hier bijna niet te verkrijgen,of van lage kwaliteit. Neem de keuken,waar kan ik hier een Miele inbouw vaatwasser kopen of een Liebherr diepvriezer? Nee het loont echt de moeite maar doe alles zelf,inpakken,goedepakbonnen maken ,zeer gedetailleerd met invoice en je zal zien dat je geen andere partij nodig hebt.
  Voor adressen thepanther34@hotmail.com

 19. Nelly zegt op

  Volledig met je eens. Wij hebben ook dure meubelen, veel boeken, mooi servies ed. Ook mijn man heeft een hele gereedschapswinkel incl. lasapparaat en zelfs een kleine generator. Het hele tuinhuis staat vol. Dat koop je niet ff in Thailand. ook zoals u zegt, huishoudapparatuur kan je ook niet ff tweedehands verkopen. en hier nieuw kopen. Als we dat met alle spullen moesten doen, dan heb ik wel 3 verhuiscontainers betaald.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website