Lezersvraag: Kan ik met een verboden hondenras naar Thailand reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 februari 2018

Beste lezers,

Ik zou graag vernemen of er iemand naar Thailand is gereisd met een verboden hondenras als bijvoorbeeld een Amerikaanse Stafford (of pitbull). Via een Nederlandse organisatie vernam ik dat het misschien wèl mogelijk is (enkel indien hij gecastreerd is) als dit apart wordt aangevraagd bij deThaise autoriteiten. De organisatie wil me verder niet helpen omdat ik hem niet als cargo wil laten vliegen (wat hun bedrijfsactiviteit is) maar in het bagageruim, met dezelfde vlucht als ik.

Als er mensen zijn die het deden, hoe en waar moet je dit aanvragen in Bangkok? Is dit vlot verlopen? Heb je dan ook echt een garantie dat hij wel binnen mag?

Dank alvast!

Groeten,

San


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een verboden hondenras naar Thailand reizen?”

 1. Ko zegt op

  Het invoeren van honden naar Thailand ( welk ras dan ook) is gebonden aan regels. Alles moet via de dierenarts van het vliegveld waar je aankomt ( kan allemaal per mail). Een Nederlandse dierenarts heeft alle info daarover en weet precies waar je aan moet voldoen.

 2. Rob zegt op

  Ik heb vaak honden (Mechelen herders) naar Thailand genomen.
  En een is ook flink wat keren op en neer gegaan .
  Maar het meeste probleem had ik met een Yorkse terriër .
  Uiteindelijk is het gelukt want ze dachten gelijk een terriër is een terriër gevaarlijk dus .
  Ze moesten wel lachen toen ze hem zagen.
  Maar als het een bulterriër was kon ik het vergeten.
  Komt er gewoon niet in plus je hebt problemen met de vliegmaatschappij velen nemen geen terriër mee.
  Ze zijn strikt en ik denk dat als je geluk hebt je gelijk terug kan .
  Ik heb zelfs verhalen gehoort ,ook van Schiphol dat ze zelfs in laten slapen.
  Niet aan beginnen want het wordt een drama.

  Groetjes Rob

 3. Khun Yan zegt op

  Ik heb geen ervaring met het invoeren van honden maar het berichtje verbaast me wel…In Suan Son, nabij Ban Phe worden al jaren pitbulls gekweekt…maar misschien valt dit ook weer buiten de algemene regelgeving.

 4. John Chiang rai zegt op

  Er wordt o.a een uitgebreid gezondheids certificaat verlangt,wat via een Nederlandse dierenarts kan worden verzorgt.
  Of de hond eventueel eerst in Quarantaine moet,wordt door de Thaise autoriteiten beslist.
  De legalisering gaat allemaal via het VWA

  Verdere informatie omtrent invoer,benodigde Adressen,en telefoonnummer,vindt je in de onderst. link. waar je ook aanwijzingen vindt voor de invoer van z.g.n.verboden rassen naar Thailand.

  https://www.dierendokters.com/images/stories/wordpdf/invoereisen.pdf

  • John Chiang rai zegt op

   Teraanvulling op bovenstaande link heb ik voorheen gelezen,dat er een invoerverbod bestaat voor Pittbull Terriër en een American Staffordshire Terriër,dus hoever dit met jou hondenras overeenkomt zul je zelf moeten bekijken.

 5. Francois Nang Lae zegt op

  Die honden zijn niet voor niks in veel landen verboden, ook al zijn er ongetwijfeld veel voorbeelden van hele lieve exemplaren. Volgens deze site (http://thaiembdc.org/bringing-pets-into-thailand/) is invoeren van pitbull’s in Thailand niet toegestaan. Los daarvan kan het een probleem zijn om je hond in Thailand te krijgen omdat veel luchtvaartmaatschappijen geen pitbulls mee willen nemen.

 6. piet Bello zegt op

  Als je weet hoe het werkt kan je elke hond naar Thailand importeren.Je moet wel over de internationale gezondheids certificaat bescchikken.En een bloed monster van de dieren artsen practijk er bij hebben.Heb nog nooit problemen gehad.En heb honden over de hele wereld geleverd.
  De man in Udonthani weet daar alles van.
  Piet

 7. Kurt zegt op

  Ik heb enkel ervaring met overbrengen van onze american bully van Thailand naar Belgie. Is inderdaad een hoop papierwerk voor nodig en wij waren bijna 1 dag bezig voor alle documenten in orde waren op luchthaven in Bangkok. Wel zeer behulpzaam en vriendelijk en voor onze hond voor vertrek werdt er ook goed gezorgd hing in ruimte met airco en pas 10 min voor vertrek brachten ze hem aan boord. En inderdaad niet veel maatschappijen willen zulke honden meenemen uiteindelijk ben ik bij KLM terecht gekomen waar ze mij zeer goed hebben geholpen. Eenmaal geland op Schiphol werd daar ook onze hond als eerste van boord gehaald, met een map vol documenten tot aan douane waar twee mannen eens vluchtig doorbladerden en dit was het.
  Gr Kurt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website