Vast adres, huurhuis en belasting betalen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 september 2018

Beste lezers,

Ik ben met pensioen en woon sinds 2 weken in een huurhuis met mijn vrouw en kind in Pathum Thani. We staan bij kennissen ingeschreven op een vast adres in Lopburi. Ben ik verplicht om ingeschreven te staan op een vast woonadres om in Thailand te blijven wonen? Mag ik mij ook inschrijven in ons huurhuis in Pathum Thani om in Thailand te blijven wonen of
moet ik even terug naar Nederland? Ik heb een non-o visum.

Mijn pensioen wordt elke maand gestort op de ING bank in Nederland. Als ik hier in Thailand 400.000 Baht op de bank heb, moet ik dan alsnog belasting betalen in Thailand over mijn pensioen dat ik op de ING bank in Nederland krijg? Ik zou dan dubbel belasting betalen.

Over 4 weken moet ik naar de Amphoe moet ik dan o.a. bewijs 400.000 baht op de bank en maandbedrag pensioen tonen? Waar kan ik in Bangkok mijn pensioen papieren in het Thais laten vertalen.

Groet,

Arnolds


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Vast adres, huurhuis en belasting betalen in Thailand”

 1. lung addie zegt op

  Beste Arnolds,
  uit deze vraagstelling blijkt dat U totaal, maar dan ook totaal, onvoorbereid naar Thailand komt wonen. Gelukkig heeft U wel de weg naar dit blog gevonden maar hier blijkbaar nog geen letter gelezen met de veelvuldige informatie over al Uw vragen.
  Mocht U nu eens beginnen je in te schrijven op het adres waar U werkelijk woont en niet 100km er van daan en dan ook nog in een andere provincie, dat zou je, voor verdere afhandeling van alle administratieve formaliteiten, een stuk eenvoudiger met eventuele problemen een stuk verder kunnen helpen.
  Wat je op de Amphoe gaat doen, met een bewijs dat je 400.000THB op een Thaise rekening hebt, vraag ik me ook af. Ik veronderstel dat je over 4 weken naar Immigratie moet voor een jaarverlenging op basis van huwelijk. Ik ga hier niet opnoemen wat je hiervoor allemaal nodig hebt, het staat duidelijk in verschillende dossiers op het blog hier te lezen. Hou er wel rekening mee, ook al zal het tegenovergestelde hier beweerd worden, dat er nu veelvuldig gecontroleerd wordt op woonplaats en samenwoonst in geval van een jaarverlenging op basis van huwelijk.

 2. Jowe zegt op

  Indien u wil verblijven in combinatie van een huwelijk, dan moet er 400duizend thb op uw rekening staan.
  Ik heb gelezen dat bij deze constructie de immigratiedienst bij u thuis komt en foto`s komt nemen van het huis en omstandigheden.

  Ik heb er zelf geen ervaring mee maar waarschijnlijk komen ze in uw situatie dan op het verkeerde adres.

  M.vr.gr.

 3. timker zegt op

  Ik zou je adviseren om ruim voor dat je moet verlengen naar het Immigratie Office te gaan van de provincie waar je daadwerkelijk woont. Ga daar heen met je vrouw en informeer naar de eisen voor een verlenging op basis van een huwelijk met een Thaise.
  Je inschrijven in de gemeente waar je woont is een heel ander verhaal, net als het belasting betalen in Nederland en/of in Thailand…

 4. RON zegt op

  Beste Arnolds,

  Zoals Lung Addie als schreef,
  Stap 1 direct naar de Amphoe gaan van het district (districtskantoor) samen met je vrouw (als vertaalster) en met de eigenaar van het huurhuis. Het district kantoor schrijft jouw en je vrouw in het computersysteem en geven jouw een formulier.

  Stap 2 binnen 24 uur naar het immigratie kantoor gaan met het formulier en je aanmelden dat je vanaf nu woonachtig bent in je nieuwe huurhuis. (later dan 24 uur is strafbaar)

  Die 400.000 Bhat heb je alleen nodig om je visum te verlengen. Moet wel permanent op een Thaise bankrekening staan. Als je geen Thaise bankrekening hebt, dan na het bezoek aan de immigratiedienst op zoek naar een bank die jouw een bankrekening verstrekt, niet iedere bank doet dat gaarne.

 5. Jan si thep zegt op

  Als eerste naar immigratiekantoor van de provincie waar je permanent gaat wonen samen met je vrouw (en Eigenaar huurhuis?) om je te melden.
  Kun je direct vragen welke papieren je nodig hebt voor de verlenging.
  Waarschijnlijk hebben ze al een standaard A4 in Engels en Thais.
  Ze komen bij je thuis controleren nadat je de aanvraag hebt gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website