Van Maleisië naar Zuid-Thailand, wie heeft reistips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 maart 2019

Beste lezers,

In juli vertrekken wij voor 3 weken naar Thailand/Maleisië. Wij vliegen aan op Kuala Lumpur om vervolgens via de Taman Negara en eventueel de Cameron Highlands door te reizen naar Zuid Thailand. Ruwweg willen we ongeveer 5 tot 7 dagen doorbrengen in Maleisië en de overige 2/2,5 week in Zuid Thailand. Uiteindelijk eindigt onze reis in Bangkok.

Nu was het oorspronkelijk de bedoeling om vanuit Maleisië met de (nacht)trein door te reizen naar Thailand. De 4 zuidelijke grensprovincies slaan we over ivm de veiligheid. Maar ik ben benieuwd of er naast het vliegen en de auto ook nog andere leuke opties zijn? Ik zag dat ook vanaf Penang met de boot naar Langkawi kan. Heeft iemand hier misschien ervaring mee? Is dit echt een leuke boottrip, of is de bus/taxi of trein een verstandiger keuze?

En heeft er nog iemand tips voor leuke betaalbare accommodaties in het zuiden? We hebben weinig wensen; wel graag een kamer waar we met z’n 4-en in kunnen (2 volwassenen en 2 kinderen van 9 en 10 jaar).  En de accommodatie moet bij het strand zijn of er moet een zwembad (vlak)bij de accommodatie zitten.

Daarnaast lijkt het mij best wel een gedoe om een eiland te bezoeken. Je bent afhankelijk van wanneer en hoe vaak een boot gaat, (vliegen is geen optie ivm vliegangst, de intercontinentale vlucht is al een enorme uitdaging) en aansluitend vervoer is ook lastig omdat je nooit precies weet hoe laat je aankomt heb ik me laten vertellen. Maar …. het lijkt mij ook wel heel erg leuk om het echt “bounty gevoel” voor 2 of 3 dagen te ervaren. Heeft iemand hier misschien nog een leuke tip voor?

Verder ben ik heel benieuwd wat mensen als mooiste natuurgebied van Zuid Thailand beschouwen. Wij vonden Khao Yai heel erg mooi en zouden ook graag deze vakantie en NP in Thailand willen bekijken. Volgens de boekjes zou ik dan Khao Sok NP moeten. Wat vinden jullie?
Wij vinden het met name leuk om de wat grotere zoogdieren te spotten.

Nog een laatste vraag; waar hebben we de meeste kans om een wilde dolfijn te spotten? Of is de kans hierop erg klein in juli/begin augustus?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Petra


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Van Maleisië naar Zuid-Thailand, wie heeft reistips?”

 1. Danzig zegt op

  Waarom niet alsnog met de trein? Het klopt dat de trein deels door “rood” gebied – advies: niet reizen – rijdt. Echter, het valt allemaal reuze mee met de onveiligheid, zeker in de provincie Songkhla, en de kans dat er nou net op het bewuste moment een aanslag op jullie trein plaatsvindt is echt héél klein.
  Zo’n treinreis is prachtig om eens mee te maken en een mooi begin van jullie route door Thailand.

 2. Bert koene zegt op

  Hoi ik ben ook een paar jaar geleden met de boot van Maleisië naar Thailand gevaren leuke ervaring maar het is geen luxe boot met alles er op en er aan en in Thailand is khao sok echt een aanrader overnachten op het meer geweldig ook voor de kinderen smorgens uit je hut zo het meer in ik wens je veel plezier gr Bert

 3. Jan R zegt op

  ik weet niet of de situatie nu anders is maar in het verleden ging ik vaak met de trein van Butterworth naar Hatyai (of verder naar Bangkok). Ik heb diverse keren meegemaakt dat ik een taxi moest huren van Butterworth naar Hatyai omdat de internationale trein (Bangkok-Butterworth vv) niet reed wegens te weinig passagiers. En daar kwam is steeds op het allerlaatste moment achter… geen pretje en veel extra kosten want een taxi is niet bepaald goedkoop

 4. Rob zegt op

  Vanaf Langkawi de boot naar Koh Lipe is geweldig.

 5. Wim zegt op

  Enige jaren geleden hebben we een treinreis gemaakt vanuit Maleisië naar de grens met Thailand. Maar geen gewone luxe trein maar een boemeltje. De jungle-train. Het bijzondere van deze trip is de omgeving: de grein rijdt dwars door het oerwoud met vaak aparte ontmoetingen met diverse wilde dieren. De details weet ik niet meer. Ik herinner me nog wel dat de trein erg vroeg vertrok (zo rond 5 uur of zo), dat het een armoedig dorp is met simpele overnachtingsmogelijkheden. De trein rijdt niet verder dan naar een dorp in de buurt van de grens. Vandaar een taxi nemen om de grens over te steken en vanaf een station in Thailand verder te gaan. Al met al veel gedoe en vermoeiend maar wel heel erg de moeite waard! Details zijn op internet te vinden.

  • Petra zegt op

   Top! Dank je wel voor je reactie.
   Ik ga me er eens goed in verdiepen wan dit klinkt wel heel erg leuk!

   Met vriendelijke groet,
   Petra

 6. rene zegt op

  Ik weet niet dat alle boten varen daar het in july kan regenen en de zee te ruw is om uit te varen. Zoals Rob zegt van Langkawi naar Ko Lipe of van Ko Lipe naar het vasteland weet ik niet of deze uitvaren. Eventjes googelen of er afvaarten zijn naar Ko lipe in july. Normaal is het beter in july naar Ko Samui te gaan dus Zuid oost. Trein nemen in Malaysia en uitstappen in Surat Thani station. Dan de bus naar de pier Don Sak en dan de boot eventueel naar Ko Samui,Ko Tao of Ko Phangan. Eventueel vandaar met de catamaran naar Chumphon en dan de bus eventueel naar hua hin en van hier is er een bus naar de int airport. Voor hotels kijk ik op agoda of booking com om de prijs te weten en waar het hotel gelegen is en de nodige foto,s maar die zeggen ook niet alles. Heb ik zicht op een hotel kijk ik op tripadvisor wat ze er over zeggen en dan zoek ik hun website en email op en stuur een berichtje en de vraag wat de prijs is als ik een bepaald aantal dagen blijf. Zitten voorlopig nu in Hua Hin. Smile hotel soi 94 petkasem road met zwembad en degelijke breakfast. Ongeveer 600 meter van het strand met ligbedden. Er zijn grote kamers langs zwembad zijde. In deze soi zijn er genoeg restaurants om s,avonds te eten en eventueel 400 meter van het hotel kun je naar market Village (dept.stores). Onderaan in de kelder aan de achterzijde links heb je een food corner waar je eventueel kunt s,middags goedkoop eten en op het gelijkvloers achteraan heb je lotus tesco om van alles en nog wat te kopen zoals bij ons in carrefour,delhaize enz. Ann de ingang van de kelder kun je ook geld wisselen bij twelve Victory. Deze heeft de beste wisselkoers.
  Prettig verlof

 7. Henry zegt op

  Beste Petra, als je overland van Malaysia naar Thailand ga, krijg je maar 2 weken VISA, of je moet naar Thailand vliegen dan krijg je 30 dagen VISA.
  Bij aankomst in Malaysia (VLIEGTUIG) krijg je 3 maanden voor een verblijf in Malaysia.

  • Cha-am zegt op

   Sorry Henry, dat was jaren geleden so, overland naar Thailand is 30 dagen, alleen doe je dit meer dan twee keer per jaar, dan kan je problemen krijgen

 8. Henry zegt op

  Ja inderdaad sorry, want vrienden zijn via Kuala Lumpor Via Penang bij mij geweest en met de auto naar Bangkok, maar ze kregen maar 2( TWEE) weken aan de grens !!

 9. Eric zegt op

  Hallo Petra,

  Wij gaan naar Koh Lipe al 25 jaar de eerste 15 jaar als verlof in de winter 2x 30 dagen,de laatste 10 jaar ieder jaar 6 maanden overwintering.
  Wij zijn fervente duikers en hebben altijd samengewerkt met het Nationaal Park Tarutao “ Reefgardians”
  Wij kennen al de eilanden in het diepe zuiden boven en onderwater.

  Nu in verband met je reis:

  Je kan in juli van Penang naar Langkawi met de ferry en van Langkawi naar Koh Lipe ook met een ferry ( niet met de speedboot).
  Het park is gesloten maar je kan nog veel stranden bezoeken aan de buitenkant van het westpark Tarutao.
  Het bounty gevoel ga je daar zeker hebben en het is een paradijs vaar de kinderen met” Nemo “ voor de deur.
  Dolfijnen zijn er maar uitzonderlijk te zien.

  Enkele praktische zaken:
  Koh lipe is gans het jaar open.
  Het kan in juli regenen maar het klaart zeer snel op.
  In juli is het water heel klaar en je kan tot 50 meter ver kijken onderwater en je ziet de bodem op meer dan 20 m diepte.
  Er zijn speedboten die naar Pakbara varen, minstens 5 per dag.
  Er zijn speedboten die varen tot Phuket, maar is niet aan te raden.
  Geen hotel boeken in juli is er plaats genoeg en aan een schappelijke prijs.

  Een alternatieve route is Penang – Hatyai – Pakbara – Koh Lipe.

  Dolfijnen kan je spotten in Nakhon Si Thammarat
  https://beachbumadventure.com/pink-dolphins-thailand/

  Eric en Farie

  • Petra zegt op

   Dank jullie wel voor jullie uitgebreide verhaal!
   Ik ga me er eens goed in verdiepen.
   Snel googlen leverde in ieder geval al hele mooie plaatjes op van Kho Lipe.
   Wij zijn enthousiast!

   Met vriendelijke groet,
   Petra

 10. henk zegt op

  Ik ben afgelopen november vanaf Langkawi met de boot naar Thailand gegaan.
  Naar de Tam Malang pier in de Thaise provincie Satun.
  Geen bijzondere boot, vaart duurt ca 1 uur.

  Bij aankomst zijn er de Song Taews taxis die je naar de stad brengen. En daarvandaan kun je dan met bus of persoonlijke taxi verder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website