Vakantie van 3 weken, naar Thailand of Vietnam?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 juli 2022

Beste lezers,

Begin september heb ik 3 weken vakantie. Ik moet nog boeken. Zit te denken aan Vietnam of Thailand. Ik ken beide landen, ben er al een keer geweest. Volgens mij zit er in Thailand nog veel dicht? En is het er nog niet zo als het was voor corona. De actuele situatie in Vietnam ken ik niet zo goed.

Wat adviseren jullie, beter 3 weken Vietnam pakken?

Groet,

Rudolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Vakantie van 3 weken, naar Thailand of Vietnam?”

 1. Frank zegt op

  In Thailand is alles open. Dat het misschien niet is als voor corona, komt omdat er nu minder touristen zijn op dit moment. ( Low season) . Maar alle hotels en restaurants en barretjes zijn open. Natuurlijk zijn er een paar die de tijd niet hebben kunnen overleven, net als in ieder ander land. Ik was er in mei, toen waren er nog paar resticties, maar dat is nu allemaal opgeheven. Lekker naar Thailand zou ik zeggen.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja de Thaise hotelorganisatie deelde een paar dagen geleden mede dat op Phuket, toch een plek waar veel toeristen naar toe gaan, nog 50% van de hotels dicht zijn, en de overige bezetting 30% is. Kan je nagaan hoe het elders is.. Maar aan de andere kant als je niet naar toeristenplaatsen gaat dan draait alles weer als vanouds, idem Bangkok. Maar je zult minder mensen tegen komen, er wordt minder gereisd, het openbaar vervoer is stil valt mij op. In Bangkok diverse plaatsen waar het normaal, voor corona, druk is lijkt het wel een slaapstad, zo rustig.

 2. Jozef zegt op

  Frank,
  Ik weet niet waar jij on Thailand verblijft, maar ik kan bevestigen dat op Kho Samui 60% van alle restaurants, barretjes, kappers, massages leeg staat en te huur if te koop staat.

  • Raymond Akkersdijk zegt op

   Dat is in Lamai wel anders. Daar zijn nog slechts enkele panden gesloten. Het ligt er natuurlijk aan waar je op Samui bent.

 3. Mr. Bojangles zegt op

  Denk dat de keus makkelijk is. Mag jij nl Vietnam wel in? Thailand wel in elk geval.

 4. peter zegt op

  Thailand is een mooi land,en dat is het nog steeds,maar momenteel is het heel rustig,of je nu aan het strand ben,of in het noorden,overal is het rustig.
  Omdat het rustig is kun je daar ook je voordeel mee doen,er worden fikse kortingen gegeven op hotel prijzen.
  Als je voor het vertier komt wordt het wel anders,legen barren en restaurants,en er zijn er ook die het covid niet overleeft hebben en staan te huur of te koop.
  Denk dat het waarschijnlijk in Vietnam niet veel beter is,dus mijn advies is dan ook blijf nog een jaartje weg,en ga lekker naar zuid Europa.

 5. Arthur zegt op

  Voorlopig laten wij Thailand links liggen en gaan dit jaar lekker naar Griekenland.
  Naar mijn idee heeft COVID19 Thailand ook voordelen gebracht, want ik denk dat de Thai in de afgelopen 10 jaar veel te verwend is geraakt als gevolg van de alsmaar groeiende aantallen toeristen.
  En met name de explosieve groei van het aantal RUSSISCHE toeristen zal veel westerlingen een doorn in het oog zijn, ikzelf heb in ieder geval geen zin om tijdens mijn vakantie te worden geconfronteerd met allerlei ellendige regeltjes, gesloten winkels, restaurants en bars, overal mensen met mondkapjes, en vooral groepen Russen..
  Puur vanwege eigen -financiele belangen wenst Thailand geen partij te kiezen in het conflict in Oekraïne, maar ze snappen niet dat nu ook veel westerse toeristen zullen wegblijven om bovengenoemde redenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website