Lezersvraag: Uitstapje naar Hong Kong

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 oktober 2017

Beste lezers,

Kom al ruim 30 jaar in Thailand en maak vaak reisjes naar andere landen. Nu wil ik in januari 2018 voor een aantal dagen naar Hong Kong gaan. Kan men mij informatie geven om daar hoe lang te blijven en wat je daar “beslist” moet zien?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Uitstapje naar Hong Kong”

 1. Alex zegt op

  Ga met de veerboot naar kowloon eind van de middag, dan met een kabel/rail baan naar Victoria peak. Wacht tot zonsondergang en je hebt een werkelijk prachtig uitzicht op de neonskyline van Hong Kong.

 2. Marcel zegt op

  Beste ,

  Ik ken Hongkong echt heel goed. Ben er ong. 15 keer geweest. Geweldig. Echt een mix tussen oud en nieuw. Ga naar: temple street, een gekrioel van kraampjes etc., the peak op hong Kong Island, de twee boten waar je kunt eten, tevens op h.k.Island, het centrum eigenlijk van kowloon, Nathan Road. Tevens de overtochten met de star Ferry van kowloon naar h.k.island. Overal kun je heerlijk eten. Je kan daar ook maatpakken laten maken voor heel weinig geld. Alleen het Engels is daar dramatisch. Schrijf in t chinees op waar je heen wilt en laat het aan de taxi driver zien

 3. hugo zegt op

  Rob,

  Hongkong is een dure stad om naar toe te gaan.
  Normaal voor een niet luxueus hotel betaal ge minstens 100 euro/nacht
  De prijs voor het eten is niet te vergelijken met Thailand, neem maar westerse prijzen aan.
  Drank is ook gemiddeld een 3 keer duurder.
  Start is met de bus naar het hoogste punt van het eiland te gaan waar ge een fantastisch uitzicht hebt.
  De stad zelf is een groot winkelparadijs met dure shoppings zowel kant vaste land als eiland.
  s’Avonds de lichtschow meenemen op de dijk vaste land aan het museum (vertrek overzetboten), dit is echt de moeite waart.
  Op het eiland aan de andere zijde de haven gaan bezoeken en eventueel de markt daar.
  De dagelijkse avondmarkt op het einde van de Nathan road, links
  Eventueel met de vleugelboot naar Macao en de gokstad gaan bezoeken, aangenaam en mooi.

  Geniet ervan maar het is niet goedkoop,
  Wel goede en eenvoudige en niet dure treinverbinding luchthaven naar stad en omgekeerd.

  hugo

 4. Rori zegt op

  Op Internet zoeken naar 10 things to do in Hong Kong en zelf een keuze maken naar belangstelling en interesse.

 5. henk zegt op

  Ben er zelf ook een keer geweest. Ook vanaf Bangkok een retour naar Honk Kong genomen, zodanig dat ik voor Thailand geen apart visum hoefde te regelen.
  En in plaats van alles opnoemen wat ik bezocht heb, doe ik gewoon hier de link van mijn website bij:
  http://www.stoere.nl/Stoere%20in%20Thailand/2012/02%20Juni/hong_kong_juni_2012.htm

  Veel plezier.

 6. Jan zegt op

  Beste Rob.

  Ik ben een aantal malen in Hong Kong geweest wat je daar moet zien ligt natuurlijk aan je interesse. Maar een bezoekje aan The Peak is geweldig, daarnaast Stanley market is erg leuk en the big Boeda wat goed te combineren in met Tai O – Fishing Village authentiek vissersdorp. Verder heb je op Kowlong en Hong Kong Island voldoende gelegenheid tot winkelen en een bezoekje brengen aan Victoria Harbour is ook erg mooi met the walk of fame met het standbeeld van Bruce Lee.
  Verder heb je een aantal mooie marken waar het goed toefen is. 10.000 buddahs is een mooi tempe complex. Overigens Hong Kong is vrij prijzig … zeker wat hotels e.d, betreft maar ik vind het een toffe stad!.
  Veel plezier .

 7. bob zegt op

  dag 1 met de toerbus een rondje maken en hier en daar eens uitstappen. de 2e dag naar de andere kant van het eiland (kan ook met de toerbus) en met de kabelbaan naar boven. Als u jeugdig genoeg bent is er nog een disneyland, de 3e dag even op en neer naar Macao. de 4e dag het vaste land bezoeken leuk met de veerboot. En als u nog zin hebt is er vast nog ergens tijd om de gigantische boeddha te bezoeken. En vergeet niet een treinkaartje te kopen, de snelste manier om in HK te komen. Orienteer u van te voren waar uw hotel gelegen is (welke wijk).en stap op tijd uit. Vraag desnoods per email de juiste uitstapplaats aan het hotel. Als u in de buurt van Pattaya verblijft (kunt u mij ontmoeten voor plattegrond en andere info, surin2533@outlook.com) vlieg dan vanaf U-tapao. Veel plezier

 8. peter zegt op

  Ook eens geweest in januari , vergeet uw dikke trui niet mee te nemen !!!

 9. Christina zegt op

  Hallo, Er is veel te doen in Hongkong 1000 Boeddha’s Stanley market en heel veel andere markten.
  De piek daar kan je met een trammetje naar toe de avondmarkten en de langste roltrap ter wereld.
  Hongkong is opgedeeld in wijken antiek straatjes eten enz. Surf eens op internet en Disney niet groot maar de moeite waard als je 65 bent mag je op een senioren kaart en het openbaar vervoer is perfect koop een kaart laad hem op en je kunt hem voor veel dingen gebruiken ook musea en Mac Donalds de laatste avond lever je hem in en krijgt het restant terug veel plezier I love Hongkong.

 10. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ook ik ben er geweest, zeker de moeite waard, je kan een 3 daagse OV kaart kopen.
  Maar let op, Hong Kong is een stuk kouder dan Bangkok, dus neem een lange broek en jas mee.

  Hongkong is gebouwd op een helling en behoorlijk hoog, je heb horizontale straten die redelijk vlak zijn en verticale straten die heel stijl lopen. Het komt voor, dat de voordeur van een flat op de begane grond zit en de achterdeur op de vierde verdieping, waar dan ook weer een horizontale weg loopt.

  Wat hebben ze gemaakt in Hongkong? en dat is echt geweldig, z’n 10 roltrappen (of misschien wel meer) achter elkaar, van horizontale straat, naar horizontale straat, die moet je zeker uitproberen en dan kan je zigzaggend weer naar beneden lopen, dan kom je van alles tegen. Hongkong is ook een schone stad gelijk als Singapore.

  Ik had een hotel bij een metro station genomen en op het vliegveld gelijk die OV kaart gekocht. Dus je hoeft niet persé een hotel in het centrum te hebben, die zijn peperduur.

  Veel plezier, groetjes Gerrit

 11. Rob zegt op

  Beste allemaal,

  Dank jullie wel voor jullie informatie, ik kan hier zeker wat mee doen. Top. Klasse.
  Gr Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website