Lezersvraag: Wij twijfelen over Koh Kut en Koh Chang

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 augustus 2017

Beste lezers,

Wij willen in maart onze rondreis Thailand en Cambodja verlengen met een weekje strand. Wij twijfelen over Koh Kut en Koh Chang (ja, de grappen over bier en meer zijn al gemaakt). Kan iemand ons aangeven waar wij het beste voor kunnen kiezen en waarom?

Is het mogelijk om vanaf een of beide eilanden naar BKK te reizen voor de vlucht van 12.30 uur of kun je dan beter dag eerder gaan en welke verbindingen zijn er? Wat is op beide eilanden het beste hotel qua luxe en qua ligging in de omgeving van restaurantjes e.d.?

Alvast bedankt,

Tom


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Wij twijfelen over Koh Kut en Koh Chang”

 1. Teun zegt op

  Verbindingen naar Bangkok.

  Er zijn goede busverbindingen van Koh Chang naar Bangkok. Op iedere straathoek kan je tickets kopen voor bus en minivan. Sommige bussen naar Bangkok stoppen op Suvarubuhmi airport. Hou wel rekening met een reis van minimaal 7/8 uur (inclusief veerpont). ‘s Morgens heel vroeg vertrekken en om 12:30u op BKK zijn is theoretisch mogelijk, maar praktisch erg lasting en een risico. Ook moet je vervelend vroeg op staan. Dus een dag van tevoren vertrekken. Of je moet een taxi voor jezelf afhuren voor de reis van 300 kilometer.

  . Je kan ook ‘s morgens vroeg vliegen vanaf Trat, dan wordt je heel vroeg opgehaald bij je hotel in Koh Chang.. Echter Bangkok Airways kan soms vluchten annuleren als ze niet vol zitten gaat het gerucht, is dus een risico.

  Ko Kut ligt een eiland verder. Hierdoor is het zelfs theoretisch onmogelijk om ‘s morgens te vertrekken en om 12:30u in Bangkok aan te komen.

  Oh ja, neem voldoende DEET mee. Op Koh Kut, en een klein beetje op Koh Chang zitten veel sand flies. Het risico bestaat dat heel je huid wordt lek geprikt met jeukende rode bultjes. Dit geldt ook voor de Cambodjaanse eilanden. Google sandflies Koh Kut.

 2. Jack zegt op

  Ga naar Koh Chang,veel keuze aan hotels en bungalows,Golden sand bungalows zeer goed, overal kan je tickets kopen. Van Kho Chang ben je zo met een boot op Kho Kut dus ga je overdag eens naar Kho Kut en s,avonds terug naar Kho Chang. De vlucht van 12.30 haal je niet,dus ik zou je aanbevelen een dag eerder naar BKK te gaan.

 3. Jan zegt op

  Je kunt de twee eilanden niet vergelijken. Zoek je rust, kies dan voor Koh Kood, heerlijk relaxed. Daar krijg je geen spijt van. Nu doen. Er worden diverse nieuwe resorts ontwikkeld en de prijzen lopen op.

 4. joop zegt op

  Ik adviseer je Koh Chang, white sand beach en dan kan je van daar uit één of meerdere dagen koh Kut bezoeken…………….Op internet zijn allerlei resorts te boeken met alle info , die je nodig hebt.Vanuit Koh Chang kan je makkelijk naar het vliegveld. Geniet van je vakantie.

  • Tom zegt op

   Iedereen bedankt! Op basis van alle adviezen wordt het waarschijnlijk Koh Chang met een dagje Koh Kut want dat schijnt makkelijk te zijn. Dag voordat we terugvliegen naar NL gaan we naar Trat om naar BKK te vliegen want 6 uur in een bus(je) spreekt ons niet aan. Dan pakken we nog een nachtje BKK en kunnen op tijd op de luchthaven zijn.

 5. Gerard Endenburg zegt op

  Koh Kut is een erg mooi eiland met fantastische strandjes. Er is buiten de resort echter niets te doen. Geen centrum, geen barretjes, geen pinautomaat. Cash meenemen dus.
  Resort en maaltijden zijn duurder dan elders.

  Op Koh Chang is redelijk wat entertainment, veel mooie stranden, waterval en heel veel hotels en restaurants in alle prijsklassen. Overigens niet veel ladybars, volgens mij maar een complex bij White Sand Beach.
  Bij WSB is de keuze hotels, restaurants en entertainment het grootst. ‘s Avonds kun je overal op het strand dineren met muziek en fireworks.

  Als je vliegtuig om 12:30 uur vertrekt, moet je ongeveer 10:30 uur aanwezig zijn.
  Dat is onmogelijk vanaf een van beide eilanden.
  Dagje eerder vertrekken dus en een nacht in de buurt van het vliegveld of Bangkok overnachten.

 6. stevenl zegt op

  Even voor de volledigheid: ook in de Andaman Zee is een erg rustig Koh Chang, maar ik neem aan dat je naar het grote Koh Chang in de Golf van Thailand refereert.

 7. Roopsoongholland zegt op

  Boek White Sand Beach Koh Chang , overweeg dan 2-3 dagen Koh Mak.
  Vervoer van Koh Chang naar Koh Mak met speedboat simpel te regelen, bijv tegenover Kai Moon.
  In Koh Chang verbleef ik o.a. in Banpu Koh Chang,
  In Koh Mak in Makee Thanee.
  Speedboat terug via Laem Ngob.
  Brommer huren op de eilanden.
  Vooral relax.
  Eten op strand Koh Mak in de avond is paradise.
  Transfer naar Bangkok in minibus is niet leuk.
  All in the game for enjoy paradis….

 8. Fred zegt op

  En als je een rustige locatie wilt op White Sand Beach dan moet je naar Rock Sand gaan. Rustig en toch sctie dichtbij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website