Lezersvraag: Met twee motoren van Thailand naar Laos, kan dat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
14 september 2016

Beste lezers,

Ik wil na het regenseizoen met twee motoren van Thailand naar Laos, om daar rond te toeren. Mag ik zo zonder meer met de motors de grens over? Kenteken staat op naam, en geen betalingsverplichting( anders mag je sowieso niet het land uit met het voertuig).

Ik heb ergens gelezen dat je met een auto een andere kentekenplaat aan moet vragen, maar ik heb geen idee hoe het met motoren zit, heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Lunghan

4 reacties op “Lezersvraag: Met twee motoren van Thailand naar Laos, kan dat?”

 1. Gerrit bkk zegt op

  Heb net een flink aantal maanden in zuid Laos geklust.
  Zag daar vele doortrekkende backpackers met een cheap old copy honda win in de regio rondtrekken en on the road verkopen/kopen.
  Ook wat reizigers met eigen serieuze motor. Daarvan was het laatste nieuws dat er momenteel(2 maand terug) ineens om een of andere reden (army in power?) was dat motoren niet terug in thailand mochten en dat ze for time being stuck waren. Dus als he na Lao terug wilt naar thailand: zorg dat je laatste info hebt.
  Om Laos in te komen schijnt lokaal bij de grensovergangen niet onmogelijk en niet te duur als je alle papieren hebt die nodig zijn. Maar dat kost je wat research op engels internet. En per overgangs plaats.
  Golden triangle bikes service op internet is waste of time
  Goed geluk gerrit

 2. Andrea zegt op

  Goede morgen ,Mijn man en ik zijn al jaren geleden dwars door Laos gereden met onze eigen brommers en geen probleem om er mee over de grens te gegaan binnen 15 min was alles geregeld .
  En het was een van onze mooiste reizen wat de natuur betreft maar zorg wel dat je ook warme kleding bij je hebt want boven in de bergen is het morgens vroeg ontzettend koud .

  En echt de moeite waart om het te doen .

 3. Auke Koopmans zegt op

  Misschien helpt de info op RideAsia.net – het is wel in de engelse taal maar ik neem aan dat dat niet al te veel problemen oplevert

  http://www.rideasia.net/motorcycle-forum/threads/3508-Temporary-exporting-YOUR-Thai-registered-motorcycle-out-of-Thailand

  Op dit ogenblik doen ze een beetje moeilijk in Laos en vooral in Xayaboury provincie waar groepen nu een gids nodig hebben om in Laos te rijden met je eigen motor.

 4. Harry zegt op

  Zijn in Januari 2016 met vier vrienden naar Laos geweest vanaf Chiang Mai tot aan Luang Prabang. De wegen zijn abominabel slecht en dan bedoel ik ook heel, heel slecht! De motor over de grens brengen en terug was geen enkel probleem behalve de papierwinkel en de tijd. Reken ongeveer 3 uur van Thailand naar Laos, terug wat minder dus op tijd bij de grens arriveren! Op sommige dagen was het 5 graden met hagel dus warme kleding en dikke handschoenen meenemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website